Ραβδωτό στο εξωτερικό, λειόκαννο στην Ελλάδα, γιατί;

Απο το ότι το ραβδωτο τσοκ ειναι για διασπορά φτάσαμε οτι δεν αφήνει την σφαίρα να βγει με ατσαλη περιστροφή.....εγω παρόλα αυτα συνεχίζω να πιστεύω το τι λέει η εταιρία παραγωγής όπλων και φυσιγγίων.
 

Τα έχω υπόψη αγαπητέ Γιώργο και ξέρω ότι έχεις επιχειρήματα για το ραβδωτό τσοκ και ότι δεν τα βγάζεις από το μυαλό σου τα περί ανώτερης ευθυβολίας στα μονόβολα. Τα ίδια συζητούσαμε και με το φίλο όταν μου έλεγε να πάρουμε αυτά τα τσοκ.
Παραμένω Άπιστος Θωμάς. Δεν το κάνω από εγωισμό, και εγώ θα ήθελα ένα "ημιραβδωτο", απλά η λογική μου λέει ότι το μάρκετινγκ με κοροϊδεύει.
 
Last edited:
Μίλησα με τον προϊστάμενο του τμήματος όπλων της Ασφάλεια και μου είπε (αφού πήρε τον χρόνο του να το ψάξει περισσότερο) ότι ΔΕΝ απαγορεύονται αυτού του είδους τα τσοκ από την Ελληνική νομοθεσία -προς το παρόν.
Μόλις παρήγγειλα ένα ραβδωτό τσοκ της Carlson να το δοκιμάσουμε στο σκοπευτήριο με 2 Benelli, μία montefeltro και μία supernova, μια Baikal mp155 και μια Derya Ipsc practical. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω sabot slugs. Όποιος έχει καμιά ιδέα, ας μου στείλει μήνυμα.
Ευχαριστώ!!
ανυπομονώ να δω τα αποτελέσματα στον πίνακα δοκιμών του σκοπευτηρίου!
 
Κώστα για 22αρα εννοείς περιφερειακης ανάφλεξης ( rimfire), ή κεντρικής ( centerfire) ; Υπάρχει τεράστια διαφορά στην ενέργεια και στα βλήματα ενός, 22 LR, με ,22- 250 πχ. Στα rimfire το πιο αδύναμο, 22 LR είναι αυτό που λες, αν και έχει εκδόσεις που είναι για βολές σε ζώα όπως η αλεπού έως τα 50+ μέτρα, ένα, 22αρι διαμετρημα από, 222 Remington και πάνω σε καλά χέρια σκοτώνει και ελάφι ( οι εσκιμωοι της αρκτικής έχουν κυρίως τέτοια ακόμη και για πολικές αρκούδες) χωρίς να συστήνεται βέβαια κάτι τέτοιο.
Για αυτό χάθηκαν οι Εσκιμώοι‼️
 
Καλημέρα! Κώστα, υπάρχουν αρκετά 22αρια διαμετρήματα κεντρικής πυροδότησης, αλλά στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε βασικά το ..223 Rem.

Δες διαφορα βλήματος από το 22LR (περιφερειακής).

View attachment 44378

What’s the Difference Between .22LR vs .223

Σαν τη διαφορά του 0.357 με το 0.355(9αρι διαμέτρημα)
 
Παράξενο....όσες δοκιμές έχω δει YouTube ,βάρκα γυαλο πηγαιναν,ενώ με τσοκ ραβδωτό του έδινε ευστάθεια ‼️‼️‼️
Γιάννη,
Τη σταθεροποίηση στο BRI τη δίνει το σχήμα του.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το Lyman Sabot Slug (αυτό που μοιάζει με τεράστιο βλήμα αεροβόλου) που ενώ η Lyman το συνιστά για ραβδωτές κάνες έχει πολύ καλή συμπεριφορά και στις λειόκανες. Τουλάχιστον αυτό έχω διαπιστώσει σε όσες δοκιμές έχω κάνει.
 
Back
Top