Πρώτη μέρα της σεζόν

Όλα έτοιμα για την αυριανή έναρξη.Οπλα,ρουχα, φυσίγγια,καρεκλακια..
Μπορεί πουλιά να μην έχει φέτος στην περιοχή ,αλλα κάθε έναρξη είναι μοναδική!
Το πρωινό ξύπνημα ή η διανυκτέρευση στον κυνηγοτοπο,η αγωνία,ο πρωινός καφές και η προσμονή για την πρώτη τουφεκιά της χρονιάς στο πρώτο τρυγόνι στο χάραμα.
Όσα χρόνια και αν περάσουν πραγματικά όλο αυτό το σκηνικό είναι σαν να το ζω για πρώτη φορά.

Καλή και ασφαλή έναρξη σε όλους εύχομαι!
 
Όλα έτοιμα (φυσίγγια, ρούχα, όπλα, σκυλιά) και σε μισή ώρα έχει αναχώρηση για τον κυνηγότοπο,αν και τα πουλιά είναι πολύ λίγα φέτος θα πάμε με την παρέα να περάσουμε ωραία και να χαρούμε την έναρξη.
Καλή έναρξη σε όλους!!!
 
Η προετοιμασία για την πρώτη μέρα ξεκινάει αρχές του μήνα με ανιχνευτικά.
Σ'αυτά έμαθα από μόνος μου, μόλις μεγάλωσα λίγο, πήγα 12-13, με άφηναν να γυρνάω παντού όπου ήθελα κάθε ώρα με το ποδήλατο.
Όσο ήμουν μαθητής και μετά πρώτα έτη φοιτητής δεν έβαζα κώλο κάτω, βέβαια, όλο το καλοκαίρι. Πλέον μια ματιά μετά της Παναγίας και άλλη μία τελευταία μέρα. Η καλή προετοιμασία όμως είναι αυτή που θα δώσει μια συμπαθητική καρπωση. Μπορεί όχι την πρώτη μέρα, αλλά αργότερα που ξαναηρεμουν τα πουλιά (3η+) επανέρχονται στις συνήθειες τους. Είναι ανάλογα και τη χρονιά βέβαια.
Λέγοντας καλή καρπωση εννοούμε για τα μέρη μου ένας κυνηγός να καταφέρει σε ένα μήνα 20/8-20/9 πηγαίνοντας όσο πιο συχνά μπορεί για κυνήγι να πάρει από 3-4 μέχρι 10-12 τρυγόνια.
Όταν έψαχνα καλά όλα τα μέρη, πάντα έβαζα τον πατέρα μου στο καλύτερο σημείο. Δε με πειράζει να μη χτυπήσω, άμα πάρει ο πατέρας μου. Μου φτάνει απλά να το χουφτωσω, έχω αδυναμία και στο θήραμα αυτό.
Τα όπλα είναι καλοκαθαρισμενα ήδη απ' τη λήξη και αποθηκευμένα, τελευταία ή προτελευταία μέρα θα ετοιμάσουμε συνήθως τις φυσιγγιοθήκες, καρεκλακια, νερό, τροφή. Για τυχόν ανανέωση της ενδυμασίας φροντίζω νωρίτερα απ'την προηγούμενη κιόλας σεζόν, σε τυχόν προσφορές κλπ.
Τελευταίες μέρες τρέχουμε και για τις άδειες, αλλά αυτό ισχύει για όλους μας και δε φταίμε εμείς για τη ρυθμιστική.
Μια καλή πρώτη μέρα είναι να πάμε και να γυρίσουμε ασφαλείς, να έχει χτυπήσει ένα πουλάκι ο πατέρας μου και μετά να ρίξουμε μια βουτιά στη θάλασσα να δροσιστούμε απ' την ηλιοθεραπεία στα χωράφια.
Εύχομαι σε όλους μια ασφαλή έναρξη με όμορφες στιγμές και καλή παρέα.
Δεν έγινες τυχαία γιατρός, τι εκθεσάρα έγραψες πάλι !.RESPECT.
 
Καλά να περάσετε όσοι αυριο θα είστε εκεί έξω και να το ευχαριστηθείτε όσο μπορείτε.
Αγνοήστε κατά το δυνατόν τους όποιους μαλάκες θα θελήσουν να σας χαλάσουν τη μέρα.Είναι κι αυτοί στο πρόγραμμα της έναρξης και όχι μόνο.
 
Παίδες καλά να περάσετε αύριο.Καντε την βόλτα σας,απολαύστε το καφεδάκι σας στο καρτέρι και αφήστε τις πουλιαστρες στο αυτοκίνητο.Να είστε γέροι,καλά και ασφαλή κυνήγια στην περίοδο που ξεκινάει να έχετε!
 
Παλικάρια καλή έναρξη σε όλους με ασφάλεια και προπάντων προσοχή
Όσοι δεν συναντήσουν ή δεν καρπωθούν θηράματα
ας διαθέσουν 5-6 τουφεκιές για τα κορακοειδη έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια
 
Παλικάρια καλή έναρξη σε όλους με ασφάλεια και προπάντων προσοχή
Όσοι δεν συναντήσουν ή δεν καρπωθούν θηράματα
ας διαθέσουν 5-6 τουφεκιές για τα κορακοειδη έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια
Ήδη είναι έτοιμα τα τραπ!!!
 
Εγώ θα πάω 30 min από το σπίτι για αγριοπερίστερα...μόνο για να δώ την ανατολή και να μυρίσω πεύκο και θυμάρι. (ίσως και λίγο μπαρούτι ;))
Εύχομαι από καρδιάς σε όλους, είτε πάτε αύριο, είτε δεν πάτε να περάσετε καλά, με την προσμονή της νέας περιόδου (η καλύτερη στιγμή του κυνηγίου είναι πρίν !).shake hands.
 
Παιδιά καλή έναρξη και από εμένα σε όλους μας και μην ξεχνάμε πάμε να χαλαρώσουμε ψυχικά ,πάμε να μυρισουμε ,πάμε να δούμε ,πάμε γιατί η επαφή με την φύση για εμάς είναι ζωή ,είναι ανάσα ,είναι αυτό που μα δίνει δύναμη να συνεχίζουμε ο κάθε ένας μας την δική του καθημερινότητα ,οπότε σεβασμός στην φύση και στον συνανθρωπο μας ότι και εάν είναι αυτός .
 
Καλή έναρξη και από εμένα με ασφαλείς εξόδους και όμορφες στιγμές.
Δν είναι ότι θα κάνουμε "νούμερα" με τα θυράματα.....είναι η αυγή όλα τα λεφτά κ ο καφές στον κυνηγότοπο, απολαμβάνοντας την πλήρη ησυχία....από θυράματα, έχει ο θεός.
Αποφεύγεται όσο μπορείτε τους βλάκες ΑΝ βρεθούν δίπλα σας....αν στην τελική περίπτωση σας τα ζαλίσουν.....τότε 33gr Νο7....hunter..yel..yel..sarcastic..sarcastic.
Εγώ πρώτα ο θεός την παρασκευή θα πιάσω όπλο!!
 
Back
Top