Πρώτη μέρα της σεζόν

Κάθε χρόνο λες και είναι η πρώτη μας φορά δεν είναι;
Είναι ... κοίτα τι διάθεση έχουμε όλοι απόψε, στο φούλ ... η προσμονή πριν το κυνήγι είναι κάτι. Αξημέρωτα η καλύτερη ώρα του κυνηγίου έλεγα σε ένα φίλο πριν χρόνια που πηγαίναμε μαζί για τρυγόνια στα Μέγαρα (1982-1984). Ναι μου έλεγε αλλά δεν το πίστευε! γιατί μετά που σταματάγαμε γιά μεζέ και μπύρες στο Μεγάλο Πεύκο μου λέει ... τώρα είναι η καλύτερη ώρα του κυνηγίου!!!
 
Κάθε χρόνο ξεκιναω έλεγχο του εξοπλισμού μια εβδομάδα πριν.αλοιφη ξανά στα μποτάκια εννοείται όπλο καθαρό.γκετες γιατί τα φίδια παραμονεύουν.σκυλος κουρεμένος πανέτοιμος.διαλεγω τα φυσίγγια.ολα έτοιμα στη ζώνη κ το γιλέκο.αυτα είναι στιγμές παιδιά.κ τις απολαμβάνω το ίδιο με το κυνήγι.αναγνωριση του τόπου έγινε ήδη αν κ πάλι με βλέπω να βαράω επιβλαβή.το κακό του να είσαι Αθηναίος βλέπετε.δε πειράζει η βόλτα θα γίνει.θα κόψουμε κ σύκα.καλη έναρξη σε όλους
 
Η όλη διαδικασία για εμένα συνήθως ξεκινάει μερικές μέρες πριν με την καταμέτρηση των φυσιγγίων. Σιγουρεύομαι ότι έχω τα πάντα και αρχίζω να ετοιμάζω βαλίτσα με φυσίγγια, ρούχα και όπλο. Όσο περισσότερο εξοπλισμό ετοιμάζω τόσο περισσότερο το ευχαριστιέμαι. Ακολούθως έλεγχος της απόστασης και του χρόνου που απαιτείται για τον κυνηγότοπο και σετάρω το ξυπνητήρι. Όλο το βράδυ σκέφτομαι βολές και καρτέρι, αδύνατο να κοιμηθώ. Άντε να δούμε τι θα μας δώσει αυτή η έναρξη.
 
Παίδες στις 20 κάνουν έναρξη και τα κουνουπια να θυμάστε.
Σωστός!
Και έχουν εμφανιστεί 15 κρουσματα του ιού του Νείλου στις Σέρρες, όπου θα βρίσκομαι, άρα όπως καταλαβαίνεις το Autan πρώτο πρώτο στο σακκίδιο...
 
Όλα ξεκινάνε από τα όπλα τουλάχιστον στην δική μου οικογένεια...Να καθαριστούν να ελεγχθούν για τυχόν ζημιές (benelli δεν σπάει δεν χαλάει) έπειτα σειρά έχουν τα ρούχα να δούμε αν μας κάνουν τα υπάρχοντα παχύναμε αδυνατίσαμε μετά φυσίγγια και ούτε καθεξής... Αλλά το πιο βασανιστικό από όλα είναι εκείνες οι μαρτυρικές ώρες παραμονή της έναρξης περιμένοντας να ξημερώσει... Πραγματικά είναι λες και τα ρολόγια έχουν κολλήσει και δεν θα περάσει ο χρόνος ποτέ...Αλλά όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι (λέμε τώρα γιατί ο ύπνος δεν σε παίρνει ποτέ) και σηκώνεσαι ντύνεσαι σαν αστραπή φτιάχνεις καφέ και φεύγεις φτάνοντας συνειδητοποιείς πόσο γρήγορα πέρασαν οι 6 μήνες και πως τίποτα δεν άλλαξε...Η ίδια διαπεραστική υγρασία όταν κατέβεις από το αμάξι που σου τρυπάει την ψυχή,η μυρωδιά της Γης...Όλα σηματοδοτούν άλλη μια έναρξη... Εύχομαι υγεία σε όλους και ασφάλεια!!!
 
Η προετοιμασία για την πρώτη μέρα ξεκινάει αρχές του μήνα με ανιχνευτικά.
Σ'αυτά έμαθα από μόνος μου, μόλις μεγάλωσα λίγο, πήγα 12-13, με άφηναν να γυρνάω παντού όπου ήθελα κάθε ώρα με το ποδήλατο.
Όσο ήμουν μαθητής και μετά πρώτα έτη φοιτητής δεν έβαζα κώλο κάτω, βέβαια, όλο το καλοκαίρι. Πλέον μια ματιά μετά της Παναγίας και άλλη μία τελευταία μέρα. Η καλή προετοιμασία όμως είναι αυτή που θα δώσει μια συμπαθητική καρπωση. Μπορεί όχι την πρώτη μέρα, αλλά αργότερα που ξαναηρεμουν τα πουλιά (3η+) επανέρχονται στις συνήθειες τους. Είναι ανάλογα και τη χρονιά βέβαια.
Λέγοντας καλή καρπωση εννοούμε για τα μέρη μου ένας κυνηγός να καταφέρει σε ένα μήνα 20/8-20/9 πηγαίνοντας όσο πιο συχνά μπορεί για κυνήγι να πάρει από 3-4 μέχρι 10-12 τρυγόνια.
Όταν έψαχνα καλά όλα τα μέρη, πάντα έβαζα τον πατέρα μου στο καλύτερο σημείο. Δε με πειράζει να μη χτυπήσω, άμα πάρει ο πατέρας μου. Μου φτάνει απλά να το χουφτωσω, έχω αδυναμία και στο θήραμα αυτό.
Τα όπλα είναι καλοκαθαρισμενα ήδη απ' τη λήξη και αποθηκευμένα, τελευταία ή προτελευταία μέρα θα ετοιμάσουμε συνήθως τις φυσιγγιοθήκες, καρεκλακια, νερό, τροφή. Για τυχόν ανανέωση της ενδυμασίας φροντίζω νωρίτερα απ'την προηγούμενη κιόλας σεζόν, σε τυχόν προσφορές κλπ.
Τελευταίες μέρες τρέχουμε και για τις άδειες, αλλά αυτό ισχύει για όλους μας και δε φταίμε εμείς για τη ρυθμιστική.
Μια καλή πρώτη μέρα είναι να πάμε και να γυρίσουμε ασφαλείς, να έχει χτυπήσει ένα πουλάκι ο πατέρας μου και μετά να ρίξουμε μια βουτιά στη θάλασσα να δροσιστούμε απ' την ηλιοθεραπεία στα χωράφια.
Εύχομαι σε όλους μια ασφαλή έναρξη με όμορφες στιγμές και καλή παρέα.
 
Back
Top