Το κάθε μοντέλλο έχει τις προδιαγραφές του.Γνωριζει καποιος να μου πει πανω κατω τι βεληνεκες/εμβελια εχουν τα αεροβολα ελατηριου? Συγκεκριμενα το gamo big cat 1000-E που εχω? Οπου κι αν εχω μπει να ψαξω, δεν υπαρχει αυτη η πληροφορια. Υπαρχει μονο η ταχυτητα 360m/s. ευχαριστω!
Άλλο έχει μεγαλύτερη δύναμη άλλο μεσαία άλλο μικρότερη - τη δύναμη την καθορίζουμε με βάση την αρχική ταχύτητα του βλήματος και το βάρος του (την κινητική του ενέργεια δηλαδή).
Πρακτικά μας ενδιαφέρει η απόσταση στην οποία είναι αξιοποιήσιμη η ακρίβειά του - δηλαδή μέχρι ποιά απόσταση συγκεντρώνει τις βολές του σε όσο το δυνατόν καλύτερη συγκέντρωση.
Αυτό διαφέρει επίσης κι ανάμεσα από όπλα της ίδιας περίπου δύναμης γιατί στην τελική εξίσωση παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Άν λόγου χάριν το Α τουφέκι έχει χάλια σκανδάλη ή μάπα κάννη σε σχέση με το Β τότε η ακρίβεια θα είναι χειρότερη στο πρώτο σε σχέση με το δεύτερο.
Το Gamo σου ΔΕΝ βγάζει αυτές τις αρχικές ταχύτητες βλήματος στην αληθινή ζωή - άν το ελέγξεις με χρονογράφο θα δείς την αλήθεια. Για το ωφέλιμο/χρήσιμο βεληνεκές που σε ενδιαφέρει θα το δείς μόνος σου κάνοντας βολές και δοκιμές. Θέλεις να χτυπάς κέρματα και καπάκια αναψυκτικών στα 30-40-50-60-70 μέτρα ή κουτιά αναψυκτικού ή κονσέρβας ή ντενεκέδες λαδιού άς πούμε;
Η συγκέντρωση των βολών σου θα σου υποδείξει αυτή την απόσταση σε πρακτικό επίπεδο.