Ποιο αεροβόλο να πάρω?

Καλησπέρα σε όλους. Αντιμετωπίζω το εξής θέμα φτιάχνω σε ένα χαρτί σε κάθετο άξονα 3 στόχους, μηδενιζω στα 30 μ το μεσαίο στόχο, όλα καλά μέχρι εδώ πάνε μια χαρά στο κέντρο.
Τώρα όταν σημαδευω τον κάτω ή των πάνω πάνε αλου με τίποτα δεν έχουν τη συγκέντρωση που έχουν στο μεσαίο, πολύ διαφορά.
Διόπτρα hawke 3-9×40 ao
Με πιο αεροβολο και με πια σφαιρακια?

Το δοκιμάζω 3 μέρες και έχω τα ίδια αποτελέσματα δεν μπορώ να το εξηγήσω.
Νομιζα πως θα φταίει το σφάλμα παράλλαξης, αλλά δεν κουνιέται ο στόχος όταν κουνάω το κεφάλι μου, το τσέκαρα κ εχθές και σήμερα.

Σε βολες 45+ μοιρων προς τα πανω η προς τα κατω ναι αλλαζει το ποι

Αλλα στα 30 μετρα με 8 εκατοστα διαφορα καθ υψος δεν θα επρεπε να εχεις προβλημα εκτος εαν αλλαζεις ειτε το ζοομ ειτε τον τροπο σκοπευσης ειτε το τροπο κρατηματος για να πετυχεις την βολη σου

Εαν ολα ειναι σταθερα και πανομοιοτυπα δεν θα επρεπε να εχεις προβλημα

Το δοκιμάζω 3 μέρες και έχω τα ίδια αποτελέσματα δεν μπορώ να το εξηγήσω.
Νομιζα πως θα φταίει το σφάλμα παράλλαξης, αλλά δεν κουνιέται ο στόχος όταν κουνάω το κεφάλι μου, το τσέκαρα κ εχθές και
Κ εγώ αυτό σκέφτηκα, ότι τόσο λίγο απόσταση δεν θα έπρεπε να το επηρεάζει.
Εχω και την εντύπωση πως μετά ασ πούμε 20-30 βολές η διόπτρα πρέπει να χάνει το zero
θα το επιβεβαιώσω αύριο αυτό φτιάχνοντας στόχους σε οριζόντιο άξονα.

Καλησπέρα σε όλους. Αντιμετωπίζω το εξής θέμα φτιάχνω σε ένα χαρτί σε κάθετο άξονα 3 στόχους, μηδενιζω στα 30 μ το μεσαίο στόχο, όλα καλά μέχρι εδώ πάνε μια χαρά στο κέντρο.
Τώρα όταν σημαδευω τον κάτω ή των πάνω πάνε αλου με τίποτα δεν έχουν τη συγκέντρωση που έχουν στο μεσαίο, πολύ διαφορά.
Διόπτρα hawke 3-9×40 ao
Οι βίδες ρύθμισης της διόπτρας σε ποιά θέση βρίσκονται μετά τον μηδενισμό που έκανες στην συγκεκριμένη απόσταση;
Είναι καμιά από αυτές στα όριά της ; (κοντεύει δηλαδή στο τέλος των ρυθμίσεών της ; )

Διόπτρα hawke 3-9×40 ao
Τσέκαρε και τη ρυθμιση της παραλλαξης της διόπτρας.

Οι βίδες ρύθμισης της διόπτρας σε ποιά θέση βρίσκονται μετά τον μηδενισμό που έκανες στην συγκεκριμένη απόσταση;
Είναι καμιά από αυτές στα όριά της ; (κοντεύει δηλαδή στο τέλος των ρυθμίσεών της ; )
Όχι έχουν περιθώρια

Attachments

• 20230208_083433.jpg
    20230208_083433.jpg
    206,1 KB · Προβολές: 22
Κατά 90% χάνει το zero η διόπτρα δυστυχώς. Εχει τύχει σε κανέναν από εσάς; είναι λογικό;
Η αλήθεια είναι πώς το όπλο είναι δυνατό αλλά δεν δικαιολογεί αυτό το πρόβλημα. Διαβάζω σε ξένα forum ότι παίζουν πολύ refurbished αυτές. Μάλλον θα είναι κ η δικιά μού.
Ετσι ήρθε καινούρια μ αυτές της γρατζουνιές

Attachments

• 20230205_010617.jpg
    20230205_010617.jpg
    146,4 KB · Προβολές: 23
Κατά 90% χάνει το zero η διόπτρα δυστυχώς. Εχει τύχει σε κανέναν από εσάς; είναι λογικό;
Η αλήθεια είναι πώς το όπλο είναι δυνατό αλλά δεν δικαιολογεί αυτό το πρόβλημα. Διαβάζω σε ξένα forum ότι παίζουν πολύ refurbished αυτές. Μάλλον θα είναι κ η δικιά μού.
Βγάλε την τελείως από το όπλο και από την βάση της.

Κούνησέ την πάνω κάτω κατά τον επιμήκη άξονά της και μετά στο πλάϊ σε ήσυχο περιβάλλον και πρόσεξε να διακρίνεις άν ακούγεται κάποιος ήχος ή σαν κάτι να "χορεύει" μέσα της.

Έλεγξε με το δάχτυλό σου τον εμπρός φακό (τον αντικειμενικό που δείχνεις στην τελευταία φωτό) - χωρίς όμως να ακουμπήσεις τον φακό στην επιφάνειά του - άν η μεταλλική βίδα-στεφάνη με τα γράμματα περιστρέφεται αβίαστα ή με μικρή προσπάθεια/σπρώξιμο σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Άν όντως περιστρέφεται (βιδώνει ή ξεβιδώνει) τότε έχει χαλαρώσει από τους κραδασμούς ή έχει ξεκολλήσει η κόλλα σπειρωμάτων που την στήριζε.

Άν "κουδουνίζει" κάτι μέσα στον μηχανισμό τότε ίσως υπάρχει θραύση κάποιου εξαρτήματος (το κακό σενάριο).
Άν η βίδα του φακού ξεβιδώθηκε είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα.

Υποθέτω πώς πρίν τη τοποθέτηση της διόπτρας έφερες τις βίδες ρύθμισης στη μέση της κλίμακας ρυθμίσεων και μετά διαμόρφωσες το πίσω δαχτυλίδι ώστε να ρίχνει κοντά στο κέντρο στα 10 μέτρα ΧΩΡΙΣ να πειράξεις την βίδα για το ύψος (ρύθμιση πάνω-κάτω). Έγινε όντως έτσι;

Σε μένα πάντως ρε Πάνο (ίδιο όπλο ίδια διοπτρα) δεν μου κάνει το παραμικρό. Όταν εννοείς ότι χάνει το zero για τι απόκλιση μιλάς? 🤔 Και στις πόσες βολές γίνεται αυτό?

Υποθέτω πώς πρίν τη τοποθέτηση της διόπτρας έφερες τις βίδες ρύθμισης στη μέση της κλίμακας ρυθμίσεων και μετά διαμόρφωσες το πίσω δαχτυλίδι ώστε να ρίχνει κοντά στο κέντρο στα 10 μέτρα ΧΩΡΙΣ να πειράξεις την βίδα για το ύψος (ρύθμιση πάνω-κάτω). Έγινε όντως έτσι;
Τι εννοείς το πίσω δαχτυλίδι αν εννοείς τι βάση είναι μονοκοματη

Σε μένα πάντως ρε Πάνο (ίδιο όπλο ίδια διοπτρα) δεν μου κάνει το παραμικρό. Όταν εννοείς ότι χάνει το zero για τι απόκλιση μιλάς? 🤔 Και στις πόσες βολές γίνεται αυτό?
Μιλάω για 3-4 εκατοστά και γίνεται περίπου στις 10 βολές έχω χαλάσει 1000 βολιδες, και με πονάει και το χέρι μού από τις οπλισεις.big smile. για να το καταλάβω ότι υπάρχει θέμα είμαι και αρχάριος. Η δική σου έχει αυτά τα σημάδια στο σπείρωμα;

Μιλάω για 3-4 εκατοστά και γίνεται περίπου στις 10 βολές έχω χαλάσει 1000 βολιδες, και με πονάει και το χέρι μού από τις οπλισεις.big smile. για να το καταλάβω ότι υπάρχει θέμα είμαι και αρχάριος. Η δική σου έχει αυτά τα σημάδια στο σπείρωμα;
Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε τέτοια σημάδια ο φακός της. Πάντως μου κάνει εντύπωση..

Αν μετά τις βολές στους πάνω και κάτω στόχους ξαναρίξεις στον μεσαίο η συγκέντρωση είναι αυτή που πρέπει? Αν ναι η διόπτρα είναι εντάξει.

Back