Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλαρρύτες Ματσούκι πήγατε καθόλου φέτος?? Ματσούκι έμαθα λίγα πράγματα δεν ξερω αν αληθεύει Καλαρρύτες πολλά πουλια έτσι μου είπαν ακόμη δεν πήγα να δω
Γεια σου Παναγιώτη Καλαρρύτες σκεφτόμουνα να πάω σήμερα αλλά δεδομένου ότι πρέπει να είμαι σε αναμονή για αναχώρηση λόγω κάτι έκτακτου, δεν το επιχείρησα και προτίμησα να είμαι κάπου κοντά στο σπίτι.
Ματσούκι για τέτοιο κυνήγι έχω να πάω 20 χρόνια. Είχε πουλιά τότε πιστεύω ότι τα μέρη αυτά επειδή είναι πιο βατά κυνηγιούνται περισσότερο από πολύ κόσμο και όχι μόνο απο ντόπιους. Ερχονται ακόμη και από την Πάτρα και από Αθήνα.
Το πιο δύσκολο μέρος της περιοχής είναι η Δυτική πλευρά των Τζουμέρκων ,,αυτή δηλαδη που είναι από τα μέρη μου

Μήπως ο σκύλος είναι μικρούλης;.yelling.
Yorkshire ειναι .sarcastic.
Φίλε αν έβλεπες τα αυτιά του θα πάθαινες πλάκα . Τον Αύγουστο είχα μαζί μου τη φωτογραφική μηχανή με τηλεφακό και δεν την έπιασα καν στα χέρια μου, χάζεψα από το μέγεθος του λαγού .
Νόμιζα ότι ο μεγαλύτερος που έχω δει μέχρι σήμερα ήταν ένας λαγός που είχα δει στη βωβούσα στο ανατολικό Ζαγόρι ,αλλά ετούτος είναι φαινόμενο!

Γεια σου Παναγιώτη Καλαρρύτες σκεφτόμουνα να πάω σήμερα αλλά δεδομένου ότι πρέπει να είμαι σε αναμονή για αναχώρηση λόγω κάτι έκτακτου, δεν το επιχείρησα και προτίμησα να είμαι κάπου κοντά στο σπίτι.
Ματσούκι για τέτοιο κυνήγι έχω να πάω 20 χρόνια. Είχε πουλιά τότε πιστεύω ότι τα μέρη αυτά επειδή είναι πιο βατά κυνηγιούνται περισσότερο από πολύ κόσμο και όχι μόνο απο ντόπιους. Ερχονται ακόμη και από την Πάτρα και από Αθήνα.
Το πιο δύσκολο μέρος της περιοχής είναι η Δυτική πλευρά των Τζουμέρκων ,,αυτή δηλαδη που είναι από τα μέρη μου
Υπομονή λοιπόν γτ τα είναι χαμηλά πολύ

...θα ήθελα κάποτε να τα περπατήσω αυτά τα μέρη , για ορεινή, αλλα πιο πολύ για το γούστο ... χώματα με ιστορία!... :) ...

Καλαρρύτες Ματσούκι πήγατε καθόλου φέτος?? Ματσούκι έμαθα λίγα πράγματα δεν ξερω αν αληθεύει Καλαρρύτες πολλά πουλια έτσι μου είπαν ακόμη δεν πήγα να δω
Καλαρρύτες έχω πάει για πεζοπορία, και γαμώ τα μέρη. Για κυνήγι , επλίζω σύντομα.

Καλαρρύτες έχω πάει για πεζοπορία, και γαμώ τα μέρη. Για κυνήγι , επλίζω σύντομα.
Είναι άλλο πράμα αυτά τα βουνά!!Και ειδικά να έχεις παρέα να κάτσεις σε καλύβα 2μερο να σηκώνεσαι το πρωί και να τις ακούς γύρω γύρω να λαλουνε και να πίνεις το καφεδάκι σου

Μετά την ομελέτα με τα μανιτάρια και βαθιά περισυλλογή παίρνω το σκύλο και αποφασίζω να πάμε σε ένα μέρος που δεν έχουμε πάει καθόλου φέτος. Πάνω που έχουμε φτάσει μας περνάει ένα αγροτικό και αφού μας γράφει στα αρχίδια του πήγε πιο πέρα και άμολυσανε δύο σκυλιά. Δεν είχα όρεξη για κουβέντες και φασαρίες . Είμαι αρκετά φορτωμένος οποτε παίρνω το σκύλο και αλλάζουμε μέρος . Η ώρα πέρασε και δεν έχουμε βρει απολύτως τίποτα . Την ώρα που κατεβαίναμε προς το αυτοκίνητο και ενω κόντευε 7:00 τη στιγμή που κατεβαίνω ένα βράχο και έχω κρεμάσει το όπλο στον ώμο μέσα από ένα πυκνό κομμάτι, σηκώνει μία πέρδικα την οποία δεν προλαβαίνω να την τουφεκισω και φεύγει προς το γκρεμό . Αλλάζω πορεία βγαίνω στο γκρεμό ο σκύλος εν τω μεταξύ σηκώνει δεύτερη μέσα από τα πουρνάρια η οποία βούτηξε και αυτή χαμηλά στο πυκνό ίσα που την είδα.
Κατηφορίζουμε την πλαγιά μαζί με το σκύλο ανάμεσα σε κέδρα και πουρνάρια καί σαρες. Σηκώνει ξανά μια από τις ίδιες και όπως φεύγει κάτω στο πυκνό προλαβαίνω την παίρνω. Το κομμάτι ήταν αρκετά πυκνό ο σκύλος να ψάχνει χωρίς αποτέλεσμα Κάποια στιγμή τον χάνω και ενώ έχω κατηφορίσει και εγώ τον βλέπω με τη μουσούδα χωμένη μέσα σε ένα βάτο να προσπαθεί να μπει. Βατος χαμηλός αλλά τόσο συμπαγής που δεν έσπαγε ούτε με το μποτάκι μου . Η πέρδικα είχε πέσει εκεί μέσα και αφού έχει χωθεί ο μισός τραβιέται έξω και τον βλέπω να την έχει στο στόμα του. Ωραιο πουλι ,μεγάλο.
Από κει το αμάξι ήταν περίπου 100 μέτρα .
50 μέτρα πριν το αυτοκίνητο και ενω στο ένα χέρι κρατάω την πέρδικα και στο άλλο το όπλο ο σκύλος είχε ανέβει στο πρανές και σηκώνει ξανά ένα από αυτά τα τρία πουλιά που μας ταλαιπώρησαν το οποίο έφυγε πίσω μου τόσο στρωτά χωρίς να το τουφεκίσω.
Τελικά ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το κυνήγι μέχρι την τελευταία στιγμή μέχρι την ώρα που θα μπεις στο αμάξι.

upload image to a post on web

Last edited:
Μετά την ομελέτα με τα μανιτάρια και βαθιά περισυλλογή παίρνω το σκύλο και αποφασίζω να πάμε σε ένα μέρος που δεν έχουμε πάει καθόλου φέτος πάνω που έχουνε φτάσει μας περνάει ένα αγροτικό , αφού μας γράφει στα αρχίδια του και πήγε πιο πέρα και άμολυσανε δύο σκυλιά. Δεν είχα όρεξη για κουβέντες και φασαρίες είμαι αρκετά φορτωμένος παίρνω το σκύλο και αλλάζουμε μέρος δεν έχουμε βρει απολύτως τίποτα και την ώρα που κατεβαίναμε προς το αυτοκίνητο κενό κόντευε 7:00 τη στιγμή που κατεβαίνω ένα βράχο και έχω κρεμάσει το όπλο στον ώμο μέσα από ένα πυκνό κομμάτι σηκώνει μία πέρδικα την οποία δεν προλαβαίνω να την τουφεκισω και φεύγει προς το γκρεμό . Αλλάζω πορεία βγαίνω στο γκρεμό ο σκύλος εν τω μεταξύ σηκώνει δεύτερη μέσα από τα πουρνάρια η οποία βούτηξε και αυτή χαμηλά στο πυκνό ίσα που την είδα.
Κατηφορίζουμε την πλαγιά μαζί με το σκύλο ανάμεσα σε κέντρα και πουρνάρια καί σαρες. Σηκώνει ξανά μια από τις ίδιες και όπως φεύγει κάτω στο πυκνό προλαβαίνω την παίρνω. Το κομμάτι ήταν αρκετά πυκνό ο σκύλος να ψάχνει χωρίς αποτέλεσμα Κάποια στιγμή τον χάνω και ενώ έχω κατηφορίσει και εγώ τον βλέπω με τη μουσούδα χωμένη μέσα σε ένα βάτο να προσπαθεί να μπει. Βατος χαμηλός αλλά τόσο συμπαγής που δεν έσπαγε ούτε με το μποτάκι μου . Η πέρδικα είχε πέσει εκεί μέσα και αφού έχει χωθεί ο μισός τραβιέται έξω και τον βλέπω να την έχει στο στόμα του. Ωραιο πουλι ,μεγάλο.
50 μέτρα πριν το αυτοκίνητο και ενω στο ένα χέρι κρατάω την πέρδικα και στο άλλο το όπλο ο σκύλος είχε ανέβει στο πρανές και σηκώνει ξανά ένα από αυτά τα τρία πουλιά που μας ταλαιπώρησαν το οποίο έφυγε πίσω μου τόσο στρωτά χωρίς να το τουφεκίσω.
Τελικά ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το κυνήγι μέχρι την τελευταία στιγμή μέχρι την ώρα που θα μπεις στο αμάξι.

Ωραίος ο αλεπουδιαρης!!

Μετά την ομελέτα με τα μανιτάρια και βαθιά περισυλλογή παίρνω το σκύλο και αποφασίζω να πάμε σε ένα μέρος που δεν έχουμε πάει καθόλου φέτος πάνω που έχουνε φτάσει μας περνάει ένα αγροτικό , αφού μας γράφει στα αρχίδια του και πήγε πιο πέρα και άμολυσανε δύο σκυλιά. Δεν είχα όρεξη για κουβέντες και φασαρίες είμαι αρκετά φορτωμένος παίρνω το σκύλο και αλλάζουμε μέρος δεν έχουμε βρει απολύτως τίποτα και την ώρα που κατεβαίναμε προς το αυτοκίνητο κενό κόντευε 7:00 τη στιγμή που κατεβαίνω ένα βράχο και έχω κρεμάσει το όπλο στον ώμο μέσα από ένα πυκνό κομμάτι σηκώνει μία πέρδικα την οποία δεν προλαβαίνω να την τουφεκισω και φεύγει προς το γκρεμό . Αλλάζω πορεία βγαίνω στο γκρεμό ο σκύλος εν τω μεταξύ σηκώνει δεύτερη μέσα από τα πουρνάρια η οποία βούτηξε και αυτή χαμηλά στο πυκνό ίσα που την είδα.
Κατηφορίζουμε την πλαγιά μαζί με το σκύλο ανάμεσα σε κέδρα και πουρνάρια καί σαρες. Σηκώνει ξανά μια από τις ίδιες και όπως φεύγει κάτω στο πυκνό προλαβαίνω την παίρνω. Το κομμάτι ήταν αρκετά πυκνό ο σκύλος να ψάχνει χωρίς αποτέλεσμα Κάποια στιγμή τον χάνω και ενώ έχω κατηφορίσει και εγώ τον βλέπω με τη μουσούδα χωμένη μέσα σε ένα βάτο να προσπαθεί να μπει. Βατος χαμηλός αλλά τόσο συμπαγής που δεν έσπαγε ούτε με το μποτάκι μου . Η πέρδικα είχε πέσει εκεί μέσα και αφού έχει χωθεί ο μισός τραβιέται έξω και τον βλέπω να την έχει στο στόμα του. Ωραιο πουλι ,μεγάλο.

Μπράβο θείο!
Πιο πολλά μπράβο στον σκυλάκο!😍

Τελικά δεν μας είπες, αν είχες μαζί σου 4αρια θα τον έκανες σκόνη τον λαγο στα 60 μέτρα? .yel..yel..yel.
4αρια ειχα μέσα είπαμε γι αυτο δεν ειχε και νόημα να του ρίξω.
Τώρα χαλάμε το θέμα με αυτές τις συζητήσεις αλλά έχω πάρει λαγό φίλε με φυσίγγι legιa τέσσερα νούμερο σε πολύ μεγάλη απόσταση.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back