Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα σας
Ο αδερφός ερχεται με το φουσκωτό και μου λεει παμε Ψέριμο για καφέ κατευθείαν 😂
Αααα ρε λολαγρα!!!
View attachment 80621
Α ρε Κως ,φαντάρος στο Πυλι και τις Κυριακές έκοβα βόλτες στα χωράφια στην πλαγια να τις βλεπω να σηκώνονται. Μιλαμε για κοπάδια καλά.

Ξέρετε πολύ καλά..... όσοι ασχολείστε με το περδικοκυνηγι.... ότι οι περδικοκυνηγοι είναι πολύ παθιασμένοι με το συγκεκριμένο κυνήγι, φοράνε συνήθως πορτοκάλι γιλέκα και κυνηγούν με συγκεκριμένα άτομα..... αποφεύγουν να υπάρχουν άλλοι γύρω τους γιατί δε θέλουν τα λιγουρια που θα μπουν μπροστά τους ή θα κάτσουν χαμηλότερα για να τουφεκισουν τα πουλιά που θα σηκωθούν.... οπότε εκ των πραγμάτων οι πιθανότητες για ατύχημα λόγω ομίχλης κτλ μειώνονται δραματικά......οι πραγματικοί περδικαδες είναι μετρημένοι.....

Όντως κάθε χρόνο και εγώ,ειδικά στα τελευταία κυνήγια του Νοέμβρη πάντα συναντώ ομίχλες! Μάλιστα θυμάμαι μια χρονιά ότι με κάλυψε τόσο πολύ που αναγκάστηκα να κάτσω και να περιμένω κάνα μισάωρο ,μήπως με ξεπεράσει ή διασπαστεί για να συνεχίσω,δεν έβλεπα πραγματικά τίποτα και αν και ξέρω τα μέρη που κυνηγώ καλύτερα από τη παλάμη μου δε το διακινδυνεψα. Όμορφο συναίσθημα όμως όταν σε καλύπτει και ακούς το καμπανάκι να σταματά και γκρρρρρρρ.. δε βλέπεις τίποτα ..ρουφιάνα μου ξεφυγες πάλι!

Συνάδελφε ένα μεγάλο ποσοστό κυνηγίων στην αλπική ζώνη γίνεται με ομίχλη. Όσοι κυνηγουν σε μεγάλα υψόμετρα ,συχνά, γνωρίζουν ότι μια κυνηγετική ημέρα έχει πολλες εναλλαγές, με την ομίχλη πολυ συχνό φαινόμενο κ μάλιστα συμμαχο του περδικοκυνηγου κάποιες φορές.Τα ατυχήματα καραδοκούν σε χαμηλότερα υψόμετρα όπως άλλωστε δείχνουν οι στατιστικές, και μάλιστα δίχως ομίχλη... Φιλικά.
Ότι και να λες σε ένα άνθρωπο που δεν την έχει κυνηγήσει ποτέ δεν το καταλαβαίνει και ειδικά εάν είναι ισχυρογνώμων. Εμείς που την έχουμε κυνηγήσει σε σαρες και γκρεμούς με όλες τις συνθήκες και έχουμε φέρει τους εαυτούς μας στα όρια τους ξέρουμε γι'αυτό την αγαπάμε την πέρδικα και το κυνήγι της .

Καλά να περάσεις!
Στην Ψέριμο είχα μείνει 15 μέρες διακοπές σαν παιδί. Το έχω γυρίσει όλο το νησί με τα πόδια. Ποτέ δε σκέφτηκα ότι μπορεί να έχει κυνήγι. Κυνηγάνε πέρδικα εκεί;;;
Ναι εχει αλλα εχει πέσει πέλεκυς απο τον Ιούλιο...

Πολυ λιγοι οι γνήσιοι περδικοκυνηγοι φιλαρακια μετρημένοι στα δάχτυλα οι περισσότεροι ειναι της φιγούρας πανε και τις βαρανε στις ζέστες κατω απο τις ελιές κοπαδιαστες και οχι μονο ετσι και με αλλες περιπτώσεις για να εχουν φωτογραφικο υλικό για οταν ανοίξει.Κρεατοφαγοι του καταψύκτη...

Καλημέρα σ’ όλους τους φίλους!... :) ...

Δέκα ημέρες εκτός, σήμερα αργά το πρωί πήγα μια βόλτα σ’ ένα γνωστό τοπάκι…

Πολύς αέρας , πέρδικες δεν συνάντησα … αν και περπάτησα τα χαμηλά μόνο, για να ξεμουδιάσω, …άλλη η αίσθηση όμως με το τουφέκι στο χέρι…:)...

1697015579595.jpeg

Από τις 6:30 ήμουνα στο βουνό και δεν άκουσα ούτε ένα πουλί να λαλήσει, η απόλυτη νέκρα.
Γύρω στις 7:10 ανέβαινε και η θηροφυλακή το βουνό μου κάναν έλεγχο και χαμογελώντας μου λέει, πρώτη φορά βλέπω άνθρωπο να κυνηγάει πέρδικα με σπρίνγκερ
Ήσουν τυχερός σήμερα του είπα γιατί σου δόθηκε η ευκαιρία να το δεις και αυτό εδω στα Τζουμερκα.
.big smile.

10και τα μάζεψα και έφυγα Από τη μία η ζέστη που δεν αντεχόταν, από την άλλη ο σκύλος που κάθε τρεις και λίγο ήθελε νερό γιατί εξαντλείται με το γρήγορο ρυθμό που έχει , άλλα θέματα που προέκυψαν και είμαι υπ ατμών για Εβρο ,ε δε μπορούσα να συνεχίσω.
Ολο αυτό το διάστημα ένα πουλί σηκώσαμε μόνο.

Άλλος ένας πέρδικος σήμερα το απόγευμα.
Αρχίσαν να βγαίνουν τα χορταρακια και τα τσιμπάνε.
Τις άλλες που σηκώθηκαν δεν μπόρεσα να τις κυνηγήσω γιατι εκεί που έκατσαν ήταν πρόβατα και δεν ηθελα να τα ενοχλήσω...
Κατηφορίζοντας άκουσα άλλο ένα κοπάδι πιο μακριά και σκέφτηκα να πάω αλλά σήκωσε ο Μπράντυ έναν λαγουδάκο που δε μου έδωσε καθαρή βολή μέσα στους ασπαλαθους και δεν τον πήρα.
Έφαγα μια ωρίτσα εκεί για να σιγουρευτώ ότι δεν τον τραυμάτισα αν και είδα καθαρά ότι η τουφεκιά μου έσκασε πίσω και δεξιά του. Αφησα το άλλο κοπάδι με τις πέρδικες για μια άλλη μέρα.
View attachment 80590
... .shake hands. ....love...

Ωραίο μέρος για λαγό φαίνεται.
Έχει αρκετούς λόγους , αν σου βάλω κι άλλες φωτογραφίες θα πάθεις πλάκα με το μέρος.
Πιο πάνω που έχει καθαρά κομμάτια είναι ότι πρέπει, αλλά όλες αυτές τις μέρες που είμαι εδώ δεν έχουν τουφεκίσει λαγό και μου κάνει εντύπωση . Από ότι έμαθα 1-2 όταν άνοιξε ο λαγός αυτούς πήρανε.Να φανταστείς ότι στα τέλη Αυγούστου γύρω στις 7 φορές που έβγαλα εγω το σκύλο εκεί πάνω, μου πέταξε 6η 7 λαγους δε θυμαμαι.
Μια μερα ξεπέταξε δυο .
Μάλιστα ο ένας ήταν τεράστιος μπορώ να σου πω είχε μέγεθος σκύλου Αυτόν μου το ξαναέβγαλε πριν ανοίξει η πέρδικα δεν τον τουφεκισα γιατί τον είχα γύρω στα 60 μέτρα και είχα τεσσάρια ,δεν ειχα πιο χοντρά μαζί.

Last edited:
Τελικά είχες ή δεν είχες; :p
Είχε τεσσάρια,δεν είχε 4αρια!
Τι δεν καταλαβαίνεις
Ξεκουράζεται τώρα, πίνει τσίπουρο.
Ο δαίμων του φωνητικού φίλοι μου . Γαμιέται η cosmote και το φωνητικό σύστημα μαζί.
Τι τσιπούρα να πίνω ρε βελισσάριε ,εγώ ετοιμάζομαι να ξαναπάω βουνό τώρα.

Last edited:
Από τις 6:30 ήμουνα στο βουνό και δεν άκουσα ούτε ένα πουλί να λαλήσει, η απόλυτη νέκρα.
Γύρω στις 7:10 ανέβαινε και η θηροφυλακή το βουνό μου κάναν έλεγχο και χαμογελώντας μου λέει, πρώτη φορά βλέπω άνθρωπο να κυνηγάει πέρδικα με σπρίνγκερ
Ήσουν τυχερός σήμερα του είπα γιατί σου δόθηκε η ευκαιρία να το δεις και αυτό εδω στα Τζουμερκα.
.big smile.

10και τα μάζεψα και έφυγα Από τη μία η ζέστη που δεν αντεχόταν, από την άλλη ο σκύλος που κάθε τρεις και λίγο ήθελε νερό γιατί εξαντλείται με το γρήγορο ρυθμό που έχει , άλλα θέματα που προέκυψαν και είμαι υπ ατμών για Εβρο ,ε δε μπορούσα να συνεχίσω.
Ολο αυτό το διάστημα ένα πουλί σηκώσαμε μόνο.
Καλαρρύτες Ματσούκι πήγατε καθόλου φέτος?? Ματσούκι έμαθα λίγα πράγματα δεν ξερω αν αληθεύει Καλαρρύτες πολλά πουλια έτσι μου είπαν ακόμη δεν πήγα να δω

Status
Not open for further replies.
Back