Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το διάβασα πολύ προσεκτικά.....οι τσίχλες,φασσες, λαγός, γουρούνια κτλ δεν κυνηγιούνται με ομίχλη; Ήσουν εκεί για να κρίνεις αν έπρεπε να ρίξει ή όχι..... μάλλον έπρεπε κάτι να γράψεις..... και το έχεις ξανακάνει....
Φανταζομαι οτι ο Γιαννης,δεν εννοει μονο την τουφεκια σε περδικα με συνθηκες ομιχλης...
Απλα πηρε αφορμη απο το συγκεκριμενο κυνηγι που ανεβασε ο κυριος Βασιλης...
Κατα τη γνωμη μου,δεν θα πρεπει να τουφεκαμε ενα θηραμα σε συνθηκες ομιχλης,οταν αυτο πεταει στο υψος του ανθρωπου...
Οποιο θηραμα και αν ειναι αυτο...
Μπορει για παραδειγμα να ριξει καποιος σε μια τσιχλα και 60-70 μετρα παραπερα,μεσα στην ομιχλη,να βρισκονται 2-3 ανθρωποι και να μαζευουν χορτα ή μανιταρια...

Πόσες εξόδους κάνεις για κυνήγι το χρόνο; Πόσες φορές πηγαίνεις στο σκοπευτήριο; Η δουλειά σου έχει να κάνει με χειρισμό όπλων; Είσαι κριτής ή εκπαιδευτής σκοποβολής; Αν η μοναδική σου πραγματική επαφή με τα όπλα ήταν στο στρατό και μετά ένα τουφέκι για να κάνεις τη βόλτα σου στο βουνό και να χαλαρώνεις το καλύτερο θα ήταν να μην εκφράζεις άποψη δημόσια και να δίνεις πάτημα σε πολέμιους του κυνηγιού.....
Αυτά μας μαρανανε, τα εν οίκο μη εν δήμο?

Σε ο,τι θήραμα και αν κυνηγας, η ομίχλη είναι αποτρεπτικός παράγοντας τουφεκιας, ΕΦΟΣΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (τρίτη φορά το γράφω).
Αλήθεια... εσύ τι θηράματα κυνηγάς..... χωρίς παρεξήγηση..... επειδή προσπαθώ από τις αναρτήσεις σου εδώ μέσα να το καταλάβω και δεν μπορώ..... έχεις σκύλο; Ασχολείσαι με κυνήγι φερμας; Ή απλά παίρνεις ένα όπλο και βγαίνεις στην ύπαιθρο επειδή σου αρέσει η επαφή με τη φύση; Και αν προκύψει και κάποιο θήραμα έχει καλώς;

Αυτά μας μαρανανε, τα εν οίκο μη εν δήμο?
Αυτό κατάλαβες εσύ; Δηλαδή εγώ που είμαι άσχετος με το κυνήγι του υδροβιου μπορώ να βγω και να κρίνω κάποιους που κυνηγάνε μόνο παπια; Τέλος πάντων κακώς μπήκα σε διάλογο μαζί σου.....

Αν η μοναδική σου πραγματική επαφή με τα όπλα ήταν στο στρατό και μετά ένα τουφέκι για να κάνεις τη βόλτα σου στο βουνό και να χαλαρώνεις το καλύτερο θα ήταν να μην εκφράζεις άποψη δημόσια και να δίνεις πάτημα σε πολέμιους του κυνηγιού.....
Όση εμπειρία και να έχει ο οποιοσδήποτε, αν κάνει κάτι μεμπτό, πρέπει να ειπωθεί.
Αυτό που γράφεις, μου θυμίζει έναν "συνάδελφο" που πήγαμε για τσίχλες. Είχαν βάλει Καζαντζίδη και είχε φαγωθεί να κάτσουμε να το χαρούμε. Τον σιχτιρισα, και πήρα θηροφυλακη.
Δεν το κουκουλωσα, και εξέφρασα δημόσια άποψη.
Εσύ τι θα κάνεις?

Αλήθεια... εσύ τι θηράματα κυνηγάς..... χωρίς παρεξήγηση..... επειδή προσπαθώ από τις αναρτήσεις σου εδώ μέσα να το καταλάβω και δεν μπορώ..... έχεις σκύλο; Ασχολείσαι με κυνήγι φερμας; Ή απλά παίρνεις ένα όπλο και βγαίνεις στην ύπαιθρο επειδή σου αρέσει η επαφή με τη φύση; Και αν προκύψει και κάποιο θήραμα έχει καλώς;
Δεν κυνηγάω κολιγα, θηρευω. Δεν έχω πια σκύλο.
Άσχετες ερωτήσεις, που δεν αποσκοπούν πουθενά.

Όση εμπειρία και να έχει ο οποιοσδήποτε, αν κάνει κάτι μεμπτό, πρέπει να ειπωθεί.
Αυτό που γράφεις, μου θυμίζει έναν "συνάδελφο" που πήγαμε για τσίχλες. Είχαν βάλει Καζαντζίδη και είχε φαγωθεί να κάτσουμε να το χαρούμε. Τον σιχτιρισα, και πήρα θηροφυλακη.
Δεν το κουκουλωσα, και εξέφρασα δημόσια άποψη.
Εσύ τι θα κάνεις?
Τελευταίο.....Επειδή μπερδεύεις τα πράγματα.....1) Απαγορεύεται το κυνήγι με ομίχλη; Όχι επιτρέπεται με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.....την επιπλέον προσοχή για την αποφυγή τραυματισμών.... είπαμε χρήση όπλων....
2) Απαγορεύεται η άσκηση θήρας με χρήση ηχομιμητικων συσκευών ; ΝΑΙ.... και το να κάτσει κάποιος ο οποίος δεν έχει βάλει μηχανάκι..... δίπλα σε μηχανάκι για να το εκμεταλλευτεί όπως έγραψες είναι παράνομη θήρα..... δύο διαφορετικά πράγματα.....μη συγκρίσιμα....

Έχεις πάει ποτέ για πέρδικες που ξέρεις ότι έκανα και επικίνδυνη τουφέκια δεν τις κυνηγάω χθες αλλά έπρεπε κάτι να πεις . Η ασφάλεια είναι το πρώτο που προσέχω πρώτα του φίλου μου και μετά η δικιά μου. Εάν σου περνούσαν φάσες στην ομίχλη δεν θα έριχνες ?
;
Τη φάσσα τη τουφεκας τον ανήφορο (προς τα πάνω), ενώ τη πέρδικα 99,9% στο ύψος του ανθρώπου, πρώτον.
Δεύτερο, στο βουνό δεν είσαι μόνο εσύ και ο κολιγας σου, είναι και άλλοι που σε συνθήκες όπως χαμηλή νεφοση - ομίχλη δε φαίνονται και μπορεί κάλλιστα να τους βγάλουμε κάνα μάτι.
Καλό είναι εκτός από τη δική μας την ασφάλεια και της παρεας μας, να προσέχουμε και τυχόν άλλους που μπορεί να βρίσκονται στο διάβα μας.
Μη θιγεσαι, πονηρεψου, συλλογίσου, και όσο είναι νωρίς μάθε....
Δε τουφεκαμε ποτέ, αν δεν ξέρουμε που θα καταλήξουν τα σκάγια μας.
Γιάννη ούτε σε ξέρω και ούτε θέλω να σε μάθω το ότι είσαι άσχετος με το κυνήγι της πέρδικας φαίνεται από αυτά που γράφεις και με συμβουλεύεις. Χωρίς να έχω την διάθεση σου γράφω ότι όταν αποφάσισαμε με το φίλο να πάμε σε μια πλαγιά με γκρέμια και πυκνά πουρνάρια στην ομίχλη.Το κάναμε γιατί ξέραμε το μέρος και το κάναμε με δική μας ευθύνη όσο για ότι αν έριξα στο ύψος ανθρώπου εκεί ήταν μόνο βράχια και πουρνάρια πράγμα που μόνο εγώ ξέρω που ήμουν εκεί και όχι εσύ πίσω από ένα πληκτρολόγιο να λέω το κοντό και το μακρή μου.

Τελευταίο.....Επειδή μπερδεύεις τα πράγματα.....1) Απαγορεύεται το κυνήγι με ομίχλη; Όχι επιτρέπεται με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.....την επιπλέον προσοχή για την αποφυγή τραυματισμών.... είπαμε χρήση όπλων....
2) Απαγορεύεται η άσκηση θήρας με χρήση ηχομιμητικων συσκευών ; ΝΑΙ.... και το να κάτσει κάποιος ο οποίος δεν έχει βάλει μηχανάκι..... δίπλα σε μηχανάκι για να το εκμεταλλευτεί όπως έγραψες είναι παράνομη θήρα..... δύο διαφορετικά πράγματα.....μη συγκρίσιμα....
Είδες που συμφωνούμε?

;
Γιάννη ούτε σε ξέρω και ούτε θέλω να σε μάθω το ότι είσαι άσχετος με το κυνήγι της πέρδικας φαίνεται από αυτά που γράφεις και με συμβουλεύεις. Χωρίς να έχω την διάθεση σου γράφω ότι όταν αποφάσισαμε με το φίλο να πάμε σε μια πλαγιά με γκρέμια και πυκνά πουρνάρια στην ομίχλη.Το κάναμε γιατί ξέραμε το μέρος και το κάναμε με δική μας ευθύνη όσο για ότι αν έριξα στο ύψος ανθρώπου εκεί ήταν μόνο βράχια και πουρνάρια πράγμα που μόνο εγώ ξέρω που ήμουν εκεί και όχι εσύ πίσω από ένα πληκτρολόγιο να λέω το κοντό και το μακρή μου.
Κυρ Βασίλη, μη συνεχίζεις εκτιθεσε περισσότερο.
Ξέρεις τι υπήρχε πίσω, μέσα στα πουρνάρια και με σύνθεκες ομίχλης?
Μπορεί ο τρόπος στο αρχικό μου μήνυμα να ήταν κάπως αγαρμπος, ανακαλώ.
Ελπίζω, να μη σου τύχει στραβή ποτέ και πληρώνεις τίποτα μάτια κάποιου άτυχου χριστιανού. Το λέω ειλικρινά

Ελπίζω, να μη σου τύχει στραβή ποτέ και πληρώνεις τίποτα μάτια κάποιου άτυχου χριστιανού. Το λέω ειλικρινά
Ναι ξέρω βράχια δεξιά μου και το χάος αριστερά μου . Όσο για το ποιος εκτίθεται άσε να το κρίνουν άλλοι που διαβάζουν τι γράφεις . Και το τελειώνω εδώ καλή συνέχεια σε ότι κυνήγι κάνεις με ασφάλεια.

Άλλος ένας πέρδικος σήμερα το απόγευμα.
Αρχίσαν να βγαίνουν τα χορταρακια και τα τσιμπάνε.
Τις άλλες που σηκώθηκαν δεν μπόρεσα να τις κυνηγήσω γιατι εκεί που έκατσαν ήταν πρόβατα και δεν ηθελα να τα ενοχλήσω...
Κατηφορίζοντας άκουσα άλλο ένα κοπάδι πιο μακριά και σκέφτηκα να πάω αλλά σήκωσε ο Μπράντυ έναν λαγουδάκο που δε μου έδωσε καθαρή βολή μέσα στους ασπαλαθους και δεν τον πήρα.
Έφαγα μια ωρίτσα εκεί για να σιγουρευτώ ότι δεν τον τραυμάτισα αν και είδα καθαρά ότι η τουφεκιά μου έσκασε πίσω και δεξιά του. Αφησα το άλλο κοπάδι με τις πέρδικες για μια άλλη μέρα.
IMG_20231008_165842.jpg

Last edited:
Παιδες καλησπερα το πρωτο περδικοκυνηγι προς Δωδεκάνησα εχει ηδη ξεκινησει εδω και 3 ωρες απο Πειραιά με τη ποιντερ στο βαπορι και τερατώδη όρεξη.Το πρωϊ πρωτα ο θεος αφιξη στη Κω και με σκαφος στην πολυαγαπημένη Κάλυμνο και το αδερφακι το φιλαρακι μου να με περιμένει να πάμε για κακαβρους μοοονο.Καλα να περνατε ολοι και αν πει ο θεος και εχουμε ωραιες φασεις θα κανω ενημέρωση αλλα και να μην εχουμε παλι καλα θα περασουμε.Καλη συνεχεια σε ολους

Δε μπορω να ανεβάσω μου λεει ειναι μεγαλη

Παιδες καλησπερα το πρωτο περδικοκυνηγι προς Δωδεκάνησα εχει ηδη ξεκινησει εδω και 3 ωρες απο Πειραιά με τη ποιντερ στο βαπορι και τερατώδη όρεξη.Το πρωϊ πρωτα ο θεος αφιξη στη Κω και με σκαφος στην πολυαγαπημένη Κάλυμνο και το αδερφακι το φιλαρακι μου να με περιμένει να πάμε για κακαβρους μοοονο.Καλα να περνατε ολοι και αν πει ο θεος και εχουμε ωραιες φασεις θα κανω ενημέρωση αλλα και να μην εχουμε παλι καλα θα περασουμε.Καλη συνεχεια σε ολους

Δε μπορω να ανεβάσω μου λεει ειναι μεγαλη
Ότι θα περάσετε καλά είναι το μόνο σίγουρο και κω και Κάλυμνο είναι γεμάτο περδικια και έχουν και καλό φαγητό.

Ότι θα περάσετε καλά είναι το μόνο σίγουρο και κω και Κάλυμνο είναι γεμάτο περδικια και έχουν και καλό φαγητό.
Με αυτούς τους μουρλους τους Καλυμνιους που χω μπλέξει 😂ολα θα τα δω!οι αδρεναλινες ξεκινάνε απο το πρωί ηδη με το φουσκωτό θα χει καιρο απο Κω για Κάλυμνο 😂ααα ρε πλακα που θα χουμε

Καλημέρα σας
Ο αδερφός ερχεται με το φουσκωτό και μου λεει παμε Ψέριμο για καφέ κατευθείαν 😂
Αααα ρε λολαγρα!!!
Καλά να περάσεις!
Στην Ψέριμο είχα μείνει 15 μέρες διακοπές σαν παιδί. Το έχω γυρίσει όλο το νησί με τα πόδια. Ποτέ δε σκέφτηκα ότι μπορεί να έχει κυνήγι. Κυνηγάνε πέρδικα εκεί;;;

Συνάδελφε ένα μεγάλο ποσοστό κυνηγίων στην αλπική ζώνη γίνεται με ομίχλη. Όσοι κυνηγουν σε μεγάλα υψόμετρα ,συχνά, γνωρίζουν ότι μια κυνηγετική ημέρα έχει πολλες εναλλαγές, με την ομίχλη πολυ συχνό φαινόμενο κ μάλιστα συμμαχο του περδικοκυνηγου κάποιες φορές.Τα ατυχήματα καραδοκούν σε χαμηλότερα υψόμετρα όπως άλλωστε δείχνουν οι στατιστικές, και μάλιστα δίχως ομίχλη... Φιλικά.

Συνάδελφε ένα μεγάλο ποσοστό κυνηγίων στην αλπική ζώνη γίνεται με ομίχλη. Όσοι κυνηγουν σε μεγάλα υψόμετρα ,συχνά, γνωρίζουν ότι μια κυνηγετική ημέρα έχει πολλες εναλλαγές, με την ομίχλη πολυ συχνό φαινόμενο κ μάλιστα συμμαχο του περδικοκυνηγου κάποιες φορές.Τα ατυχήματα καραδοκούν σε χαμηλότερα υψόμετρα όπως άλλωστε δείχνουν οι στατιστικές, και μάλιστα δίχως ομίχλη... Φιλικά.
Ειδικά από τέλος Οκτωβρίου και μετα..... πάρα πολλές φορές περιμένουμε να ανοίξει η ομίχλη..... όχι μόνο για να βλέπουμε καλύτερα.....οι πέρδικες στην ομίχλη ακριβώς επειδή δεν βλέπουν κι αυτές γίνονται πολύ επιφυλακτικές, ανήσυχες και νευρικές..... και συνήθως επιλέγουν να κινούνται σε απρόσιτα γκρεμια ή κοντά στα φρύδια..... ώστε με το παραμικρό να βουτήξουν στην ασφάλεια.....

Πολύ σωστά τα λες.
Υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα ατυχήματα.
Το βέλτιστο που μπορεί να γίνει, είναι η εκπαίδευση και η σοβαρή πιστοποίηση.
Ούτε τα γιλέκα σώζουν, ούτε και τα 50χρονια εμπειρίας. Αν κάτι το μάθω στραβά, 50χρονια στραβά θα το κάνω.

Status
Not open for further replies.
Back