Μετά την ομελέτα με τα μανιτάρια και βαθιά περισυλλογή παίρνω το σκύλο και αποφασίζω να πάμε σε ένα μέρος που δεν έχουμε πάει καθόλου φέτος πάνω που έχουνε φτάσει μας περνάει ένα αγροτικό , αφού μας γράφει στα αρχίδια του και πήγε πιο πέρα και άμολυσανε δύο σκυλιά. Δεν είχα όρεξη για κουβέντες και φασαρίες είμαι αρκετά φορτωμένος παίρνω το σκύλο και αλλάζουμε μέρος δεν έχουμε βρει απολύτως τίποτα και την ώρα που κατεβαίναμε προς το αυτοκίνητο κενό κόντευε 7:00 τη στιγμή που κατεβαίνω ένα βράχο και έχω κρεμάσει το όπλο στον ώμο μέσα από ένα πυκνό κομμάτι σηκώνει μία πέρδικα την οποία δεν προλαβαίνω να την τουφεκισω και φεύγει προς το γκρεμό . Αλλάζω πορεία βγαίνω στο γκρεμό ο σκύλος εν τω μεταξύ σηκώνει δεύτερη μέσα από τα πουρνάρια η οποία βούτηξε και αυτή χαμηλά στο πυκνό ίσα που την είδα.
Κατηφορίζουμε την πλαγιά μαζί με το σκύλο ανάμεσα σε κέντρα και πουρνάρια καί σαρες. Σηκώνει ξανά μια από τις ίδιες και όπως φεύγει κάτω στο πυκνό προλαβαίνω την παίρνω. Το κομμάτι ήταν αρκετά πυκνό ο σκύλος να ψάχνει χωρίς αποτέλεσμα Κάποια στιγμή τον χάνω και ενώ έχω κατηφορίσει και εγώ τον βλέπω με τη μουσούδα χωμένη μέσα σε ένα βάτο να προσπαθεί να μπει. Βατος χαμηλός αλλά τόσο συμπαγής που δεν έσπαγε ούτε με το μποτάκι μου . Η πέρδικα είχε πέσει εκεί μέσα και αφού έχει χωθεί ο μισός τραβιέται έξω και τον βλέπω να την έχει στο στόμα του. Ωραιο πουλι ,μεγάλο.
Από κει το αμάξι ήταν περίπου 100 μέτρα .
50 μέτρα πριν το αυτοκίνητο και ενω στο ένα χέρι κρατάω την πέρδικα και στο άλλο το όπλο ο σκύλος είχε ανέβει στο πρανές και σηκώνει ξανά ένα από αυτά τα τρία πουλιά που μας ταλαιπώρησαν το οποίο έφυγε πίσω μου τόσο στρωτά χωρίς να το τουφεκίσω.
Τελικά ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το κυνήγι μέχρι την τελευταία στιγμή μέχρι την ώρα που θα μπεις στο αμάξι.
upload image to a post on web