Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στείλε μου ένα λογαριασμό για να κάνω την κατάθεση.....χαχαχαχα
Κατσε λίγο ακόμα 6-7 Νοεμβρίου έχει στην Βυτίνα τρόπαιο πρακτικού κυνηγίου μπεκάτσας θα παω να κανω 10 εκπαιδευτικά εκεί πέρα και στους αγώνες με το που θα το λύσω θα τα σάρωση όλα τα μετάλλια και θα στον στείλω τροπαιουχο να έχεις να το λες κιόλας .very funny. .yelling..my man.

Κατσε λίγο ακόμα 6-7 Νοεμβρίου έχει στην Βυτίνα τρόπαιο πρακτικού κυνηγίου μπεκάτσας θα παω να κανω 10 εκπαιδευτικά εκεί πέρα και στους αγώνες με το που θα το λύσω θα τα σάρωση όλα τα μετάλλια και θα στον στείλω τροπαιουχο να έχεις να το λες κιόλας .very funny. .yelling..my man.
Δεν κάνουν τα μετάλλια και τα διπλώματα τα κυνηγόσκυλα φίλε μου..... και η κατάθεση ήταν για τη συμβουλή που σου έδωσε ο benelli77..... ούτε να τον πλήρωνα...... Όσο για το χομπίστα σιγά μη σου δώσω και λεφτά...... τέτοιο άχρηστο σκυλί...... χάρη σου κάνω να σε απαλλάξω......χαχαχαχα..... εννοείται ότι κάνω πλάκα φυσικά.....θα έρθουν οι μπεκάτσες και θα τρίβεις τα μάτια σου με το χομπίστα.....

Ο σκύλος έχει περιθώρια να κάνει τούμπα το έχω δει δυο φορες το έργο μετα τα τέσσερά χρονια να δίνει 50τοισ εκατό πάνω και να μην το πιστεύω .Για αυτό το λόγο σου λέω να έχεις υπομονή . το έχω δει μόνο στα σέτερ . τα ποιντερ ότι είναι θα το δείξουν τα πρώτα δυο χρόνια .Αυτή είναι η άποψή μου μετα από 30 χρονιά με της δυο αυτές φυλές .

Και εγώ αυτό πιστεύω για τα σέττερ θέλουν τον χρόνο τους
Και ότι είναι η νούμερο ένα ράτσα που όταν έρθει η ώρα και κάνουν το τσάκ και πάρουν μπροστά η βελτίωση είναι θεαματική και σε σύντομο χρονικό διάστημα σε σημείο που δεν το πιστεύεις αυτό που βλέπεις
Πόιντερ, κούρτσχααρ που έχω δεί είναι γενικά πρώιμα σκυλιά, σου δείχνουν από νωρίς τι περίπου να περιμένεις,αλλά ενώ μπορεί να ξεκινήσουν κατευθείαν μετά μπορεί να τα δεις στάσιμα για ένα χρονικό διάστημα

Δεν εχει μεινει πισω στο να εκδηλωσει τα ενστικτα του ο χομπιστα!
Καθε αλλο!

Το ´´ελατωμά´´ του κατα τον Νικολα ειναι οτι μενει κοντα πρωτον και δευτερον στις ζεστες μερες φαινετε να τον εγκαταλειπουν νωρις οι αντοχες του
Επιπλεον το σκυλ εχει ενα δικο του τεμπο καπως πιο αργο ας το πουμε απο το τεμπο του Νικολα που ειναι ατομο που θελει και τρωει το βουνο

Το κυριο προβλημα ειναι οτι δεν συχρονιζονται οι ´´χρονοι τουσ´´

Αυτο εχω διαπιστωσει απο τα λεγομενα του Νικολα

Αν θα τον δωσει θα τον δωσει γιαυτο το λογο και οχι λογο ανεπαρκειας του σκυλου κυνηγετικα

Εαν το σκυλι το ειχε καποιος με διαφορετικο ρυθμο η που κυνηγα σε πιο κλειστα η και πυκνα βουνα οπως πχ σε ενα νησι του αιγαιου η και σε εμας θα εβλεπε ως προτερημα αντι ελατωμα αυτα που βλεπει ο νικολας

Πιστευω οτι απλα δεν ταιριαζουν σαν χαρακτηρες

Η αποψη μου ειναι οτι το σκυλι εχει ακομη να δειξει πολλα και οτι θα παρει τα μετρα που ζητα ο Νικολας( δεν θελει την μεγαλη ερευνα θελει την συνεχομενη ερευνα στα μετρια μετρα)

Απο την αλλη ενα σκυλι πρεπει να το κυνηγαμε και να τρελαινομαστε απο ικανοποιηση

Οποταν ειναι υποκειμενικο το θεμα

Εγω θα κρατουσα το σκυλι και θα ξεκινουσα ενα κουταβι τον φεβρουαριο πριν αποφασισω να το δωσω εαν δεν ηταν στα γουστα μου πριν την επομενη σεζον

Η αποφαση ανηκει στον Νικολα

...δυο Πέρδικες βάστηξα, πάλι καλά...;)

27.10.22 - Λέρος - Ζύμη - Απογευματινές Πέρδικες.jpg

Υ.Γ ...τα φυσίγγια ήταν ΜΒ Χ 32 27 γρ. Νο 7 ρέλι, C+FSF η πρώτη και MG2 28 γρ. Νο 6 νίκελ αστεροειδές η άλλη ...Την ευχαριστήθηκα την δεύτερη, ήταν στα όρια και έπεσε ακαριαία, με 2 άστρα ... :)

Δεν εχει μεινει πισω στο να εκδηλωσει τα ενστικτα του ο χομπιστα!
Καθε αλλο!

Το ´´ελατωμά´´ του κατα τον Νικολα ειναι οτι μενει κοντα πρωτον και δευτερον στις ζεστες μερες φαινετε να τον εγκαταλειπουν νωρις οι αντοχες του
Επιπλεον το σκυλ εχει ενα δικο του τεμπο καπως πιο αργο ας το πουμε απο το τεμπο του Νικολα που ειναι ατομο που θελει και τρωει το βουνο

Το κυριο προβλημα ειναι οτι δεν συχρονιζονται οι ´´χρονοι τουσ´´

Αυτο εχω διαπιστωσει απο τα λεγομενα του Νικολα

Αν θα τον δωσει θα τον δωσει γιαυτο το λογο και οχι λογο ανεπαρκειας του σκυλου κυνηγετικα

Εαν το σκυλι το ειχε καποιος με διαφορετικο ρυθμο η που κυνηγα σε πιο κλειστα η και πυκνα βουνα οπως πχ σε ενα νησι του αιγαιου η και σε εμας θα εβλεπε ως προτερημα αντι ελατωμα αυτα που βλεπει ο νικολας

Πιστευω οτι απλα δεν ταιριαζουν σαν χαρακτηρες

Η αποψη μου ειναι οτι το σκυλι εχει ακομη να δειξει πολλα και οτι θα παρει τα μετρα που ζητα ο Νικολας( δεν θελει την μεγαλη ερευνα θελει την συνεχομενη ερευνα στα μετρια μετρα)

Απο την αλλη ενα σκυλι πρεπει να το κυνηγαμε και να τρελαινομαστε απο ικανοποιηση

Οποταν ειναι υποκειμενικο το θεμα

Εγω θα κρατουσα το σκυλι και θα ξεκινουσα ενα κουταβι τον φεβρουαριο πριν αποφασισω να το δωσω εαν δεν ηταν στα γουστα μου πριν την επομενη σεζον

Η αποφαση ανηκει στον Νικολα
Χίλιες φορές ένα σκυλί που να έχει κοντινή έρευνα σαν του συνονόματου και να το προλαβαίνεις παρά ένα σκυλί που με το που το λύνεις να αλλάζει 3 βουνοκορφές….Κάποτε που ο πατέρας μου ασχολούταν με την φέρμα είχε ένα σέττερ την Σάρα στην οποία φορούσε μόνο κουδουνάκι…Όταν πήγαν για μπεκάτσα με έναν φίλο του που είχε πόιντερ με το που το έλυσε το σκυλί εξαφανίστηκε και ξαφνικά ακούνε το μπίπερ στο πόιντερ να βαράει πάνω σε μια κορυφή…Μέχρι να πάει εκεί πάνω ο φίλος του πατέρα μου το σκυλί έσπασε την φέρμα του και η μπεκάτσα σηκώθηκε…Που θέλω να καταλήξω τα σκυλιά αυτά που ανοίγονται τρελά κυνηγάνε για πάρτη τους και συνήθως αφήνουν και πολλά πουλιά πίσω

Χίλιες φορές ένα σκυλί που να έχει κοντινή έρευνα σαν του συνονόματου και να το προλαβαίνεις παρά ένα σκυλί που με το που το λύνεις να αλλάζει 3 βουνοκορφές….Κάποτε που ο πατέρας μου ασχολούταν με την φέρμα είχε ένα σέττερ την Σάρα στην οποία φορούσε μόνο κουδουνάκι…Όταν πήγαν για μπεκάτσα με έναν φίλο του που είχε πόιντερ με το που το έλυσε το σκυλί εξαφανίστηκε και ξαφνικά ακούνε το μπίπερ στο πόιντερ να βαράει πάνω σε μια κορυφή…Μέχρι να πάει εκεί πάνω ο φίλος του πατέρα μου το σκυλί έσπασε την φέρμα του και η μπεκάτσα σηκώθηκε…Που θέλω να καταλήξω τα σκυλιά αυτά που ανοίγονται τρελά κυνηγάνε για πάρτη τους και συνήθως αφήνουν και πολλά πουλιά πίσω
Δεν υπαρχει απολυτη απαντηση στο θεμα ανοικτη η οχι ανοικτη ερευνα Νικο

Ολα ειναι συναρτηση του τεραιν του θηραματος του μερους και του ιδιου του κυνηγου

Επισης του τι γνωριζει ο καθε ιδιοκτητης και πως αντιλαμβανεται την κατασταση ωστε να την αξιολογησει

Γιατι υπαρχουν σκυλια ανοικτης ερευνας που ποτε δεν θα χαθουν και σπανια θα χασεις θηραμα επειδη δεν εφτασες στην φερμα η θα αφησουν πισω

Στο τελος για εμενα αυτο που μετρα ειναι η συνεργασια σκυλου -ιδιοκτητη με τον καλυτερο τροπο ωστε να γεμιζει η τσαντα

Γιαυτο θελω το σκυλι να εχει μυαλο περαν απο μυτη
Και δεν θελω να βαζω ταπελες ανοικτης κλειστης κλπ
Για μενα θελω να ανοιγει τοσο οσο πρεπει αναλογα που κυνηγαμε και τι κυνηγαμε

Υπάρχει η ανοιχτή κ η ανεξέλεγκτη έρευνα. Θα συμφωνήσω μαζί σου Νίκο, η ανεξέλεγκτη έρευνα είναι μη παραγωγικη , αφήνει πουλια πισω αλλά επίσης είναι και πολυ της μόδας.... ;)

Υπάρχει η ανοιχτή κ η ανεξέλεγκτη έρευνα. Θα συμφωνήσω μαζί σου Νίκο, η ανεξέλεγκτη έρευνα είναι μη παραγωγικη , αφήνει πουλια πισω αλλά επίσης είναι και πολυ της μόδας.... ;)
Μητσάρα μου χρόνια σου πολλά για χθες…Τα έχω δει με τα μάτια μου στα ορτύκια,να κατεβάζουν κάτι "μεγάλα αίματα" από το κουτί,να κάνουν σκόνη το 300αρι χωράφι σε χρόνο ντε τε και να σηκώνουν 1-2 ορτύκια…Και μάλιστα λέγανε μην μπείτε μέσα δεν έχει αλλά τα σηκώσαμε και να μπαίνει μέσα ένα τρικολόρε και να σηκώνει ακόμα 4-5

Μητσάρα μου χρόνια σου πολλά για χθες…Τα έχω δει με τα μάτια μου στα ορτύκια,να κατεβάζουν κάτι "μεγάλα αίματα" από το κουτί,να κάνουν σκόνη το 300αρι χωράφι σε χρόνο ντε τε και να σηκώνουν 1-2 ορτύκια…Και μάλιστα λέγανε μην μπείτε μέσα δεν έχει αλλά τα σηκώσαμε και να μπαίνει μέσα ένα τρικολόρε και να σηκώνει ακόμα 4-5
Ευχαριστώ Λεβέντη μου, δυστηχώς υπάρχουν κ αυτα....

Σήμερα με τον σπρινγερακο σε υψόμετρο περίπου 1600 και σε μέρη που θυμαμαι απο παλιά.
Το πρωτο σήκωμα το εκανε πριν φεξει ενω τον έβγαλα για κατούρημα και 20μ απο κατω μας ηταν δυο πουλιά. Ατυχία!
Μετα απο κάνα τρίωρο τον είδα οτι πήρε μυρωδιά και ενώ ειναι απο πανω μου σηκωνει ενα κοπαδάκι γύρω στα 8 πουλια τη στιγμη που δεν ειχα ορατότητα και τα οποία δεν έφυγαν κάτω, αλλά διαγώνια και αριστερά με αποτέλεσμα να μου τα κρύψει ενας μεγάλος βράχος και δεν τουφεκισα. Έφυγαν πανω απο 400μ Συνεχίσαμε ,τα ξαναβρήκαμε μετα απο ώρα αλλά αυτα τη φορά σηκώθηκαν μόνα τους ,παλι μαζεμενα κι ενω ήμασταν σε απόσταση γυρω στα 80μ.
Απο κει και μετα αλλάξαμε και τοπο χαμηλότερα ,αλλά τίποτα.
Κάναμε 15 δυσκολα χλμ σε δύσκολο τοπο ,με μεγάλη κλίση αλλα το σίγουρο ειναι οτι ευχαριστηθήκαμε.
Για μένα ηταν ενα κυνηγι από τα παλιά που μου είχε λείψει,αλλα η ουσία ειναι οι εμπειρίες για το σκυλί που ναι μεν έχει τρελαθεί με τις τσουκαρ στο βουνό στην Αθήνα , αλλά εδώ ήταν πραγματικό κυνήγι.
Κρίμα που δεν δόθηκε η ευκαιρία να παρουμε ενα πουλι μονο και μονο για το σκυλί.
Αύριο παλι και ίσως μας χαμογελάσει. Ποιός ξέρει ;

Σήμερα με τον σπρινγερακο σε υψόμετρο περίπου 1600 και σε μέρη που θυμαμαι απο παλιά.
Το πρωτο σήκωμα το εκανε πριν φεξει ενω τον έβγαλα για κατούρημα και 20μ απο κατω μας ηταν δυο πουλιά. Ατυχία!
Μετα απο κάνα τρίωρο τον είδα οτι πήρε μυρωδιά και ενώ ειναι απο πανω μου σηκωνει ενα κοπαδάκι γύρω στα 8 πουλια τη στιγμη που δεν ειχα ορατότητα και τα οποία δεν έφυγαν κάτω, αλλά διαγώνια και αριστερά με αποτέλεσμα να μου τα κρύψει ενας μεγάλος βράχος και δεν τουφεκισα. Έφυγαν πανω απο 400μ Συνεχίσαμε ,τα ξαναβρήκαμε μετα απο ώρα αλλά αυτα τη φορά σηκώθηκαν μόνα τους ,παλι μαζεμενα κι ενω ήμασταν σε απόσταση γυρω στα 80μ.
Απο κει και μετα αλλάξαμε και τοπο χαμηλότερα ,αλλά τίποτα.
Κάναμε 15 δυσκολα χλμ σε δύσκολο τοπο ,με μεγάλη κλίση αλλα το σίγουρο ειναι οτι ευχαριστηθήκαμε.
Για μένα ηταν ενα κυνηγι από τα παλιά που μου είχε λείψει,αλλα η ουσία ειναι οι εμπειρίες για το σκυλί που ναι μεν έχει τρελαθεί με τις τσουκαρ στο βουνό στην Αθήνα , αλλά εδώ ήταν πραγματικό κυνήγι.
Κρίμα που δεν δόθηκε η ευκαιρία να παρουμε ενα πουλι μονο και μονο για το σκυλί.
Αύριο παλι και ίσως μας χαμογελάσει. Ποιός ξέρει ;
Αν είχες κάποιο σκύλο που φερμάρει, πιστεύω, θα είχες κρατήσει κάποιο πουλί.
Δεν στο λέω ως σύσταση.Προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Αν είχες κάποιο σκύλο που φερμάρει, πιστεύω, θα είχες κρατήσει κάποιο πουλί.
Δεν στο λέω ως σύσταση.Προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
Όπως τα λες είναι.
Απλά το σπρινγκερ ηταν επιλογή και σίγουρα οχι για να κυνηγάω μόνο πέρδικες .

Status
Not open for further replies.
Back