Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα με τον σπρινγερακο σε υψόμετρο περίπου 1600 και σε μέρη που θυμαμαι απο παλιά.
Το πρωτο σήκωμα το εκανε πριν φεξει ενω τον έβγαλα για κατούρημα και 20μ απο κατω μας ηταν δυο πουλιά. Ατυχία!
Μετα απο κάνα τρίωρο τον είδα οτι πήρε μυρωδιά και ενώ ειναι απο πανω μου σηκωνει ενα κοπαδάκι γύρω στα 8 πουλια τη στιγμη που δεν ειχα ορατότητα και τα οποία δεν έφυγαν κάτω, αλλά διαγώνια και αριστερά με αποτέλεσμα να μου τα κρύψει ενας μεγάλος βράχος και δεν τουφεκισα. Έφυγαν πανω απο 400μ Συνεχίσαμε ,τα ξαναβρήκαμε μετα απο ώρα αλλά αυτα τη φορά σηκώθηκαν μόνα τους ,παλι μαζεμενα κι ενω ήμασταν σε απόσταση γυρω στα 80μ.
Απο κει και μετα αλλάξαμε και τοπο χαμηλότερα ,αλλά τίποτα.
Κάναμε 15 δυσκολα χλμ σε δύσκολο τοπο ,με μεγάλη κλίση αλλα το σίγουρο ειναι οτι ευχαριστηθήκαμε.
Για μένα ηταν ενα κυνηγι από τα παλιά που μου είχε λείψει,αλλα η ουσία ειναι οι εμπειρίες για το σκυλί που ναι μεν έχει τρελαθεί με τις τσουκαρ στο βουνό στην Αθήνα , αλλά εδώ ήταν πραγματικό κυνήγι.
Κρίμα που δεν δόθηκε η ευκαιρία να παρουμε ενα πουλι μονο και μονο για το σκυλί.
Αύριο παλι και ίσως μας χαμογελάσει. Ποιός ξέρει ;
Γεια σου Δημήτρη, μπράβο για εσένα και για το σκυλάκο, ο επιμένων νικά ! όταν θα καταλάβει πως παίζεται το παιχνίδι, θα τα σηκώνει και θα στα στέλνει στο τουφέκι ...

Πέντε ώρες περπάτημα έριξα και εγώ σήμερα, τελικά βρήκαμε κάποιες σε πολύ άσχημο σημείο.
Τις ακολουθούσε ο σκύλος φερμάροντας πότε πότε, αλλά δεν είχαν σκοπό ούτε να σταματήσουν ούτε να πετάξουν ... με πήγανε εκεί που θέλανε, κοφτά βράχια με πυκνά πουρνάρια που δεν γινόταν να ακολουθήσω.
Στο τέλος εγώ έμεινα 100 μέτρα πίσω και πολύ κάτω από το σκύλο. Ο σκύλος συνέχισε, όμως νομίζω ότι δεν έφτασε μέχρι την κορυφή (σχεδόν γκρέμι), έτσι μας έφυγαν μάλλον περπατώντας ...(δεν είδα αν πέταξαν όταν έφτασαν στην κορυφή).

Οτα
Σήμερα με τον σπρινγερακο σε υψόμετρο περίπου 1600 και σε μέρη που θυμαμαι απο παλιά.
Το πρωτο σήκωμα το εκανε πριν φεξει ενω τον έβγαλα για κατούρημα και 20μ απο κατω μας ηταν δυο πουλιά. Ατυχία!
Μετα απο κάνα τρίωρο τον είδα οτι πήρε μυρωδιά και ενώ ειναι απο πανω μου σηκωνει ενα κοπαδάκι γύρω στα 8 πουλια τη στιγμη που δεν ειχα ορατότητα και τα οποία δεν έφυγαν κάτω, αλλά διαγώνια και αριστερά με αποτέλεσμα να μου τα κρύψει ενας μεγάλος βράχος και δεν τουφεκισα. Έφυγαν πανω απο 400μ Συνεχίσαμε ,τα ξαναβρήκαμε μετα απο ώρα αλλά αυτα τη φορά σηκώθηκαν μόνα τους ,παλι μαζεμενα κι ενω ήμασταν σε απόσταση γυρω στα 80μ.
Απο κει και μετα αλλάξαμε και τοπο χαμηλότερα ,αλλά τίποτα.
Κάναμε 15 δυσκολα χλμ σε δύσκολο τοπο ,με μεγάλη κλίση αλλα το σίγουρο ειναι οτι ευχαριστηθήκαμε.
Για μένα ηταν ενα κυνηγι από τα παλιά που μου είχε λείψει,αλλα η ουσία ειναι οι εμπειρίες για το σκυλί που ναι μεν έχει τρελαθεί με τις τσουκαρ στο βουνό στην Αθήνα , αλλά εδώ ήταν πραγματικό κυνήγι.
Κρίμα που δεν δόθηκε η ευκαιρία να παρουμε ενα πουλι μονο και μονο για το σκυλί.
Αύριο παλι και ίσως μας χαμογελάσει. Ποιός ξέρει ;

Ωραιος Μητσο
Οταν σιγα σιγα μπειτε κ οι δυο στο παιχνιδι εφοσον μαθεις ξανα τα πουλια κ τα μερη θα ξερεις που θα τα βρεις περιπου οποταν θα πιανεις αλλιως το σημειο ενω το σκυλι θα ξερεις οτι τα επιασε στο ρανταρ
Ετσι η συνεργασια σας δεν θα ειναι απλα ξεσηκωματος αλλα ´´οργανωμενή´´
Και θα ερθει κ η καρπωση

Ολοι λενε οτι λόγω καλοκαιρίας και ξηρασίας τα πουλιά ειναι πολύ ψηλά.
Μετα τα χθεσινά εγω ειχα άλλη άποψη και κινηθήκαμε πάλι χαμηλά.
Ξεκινήσαμε το κατέβασμα για αρκετή ώρα για να ψάξουμε το μέρος όσο μας επέτρεπε με ζικ-ζακ από κάτω προς τα πάνω . Είχε πάρα πολλά σημεία που ήταν κλειστά και δεν μπορούσες να περάσεις, το μερος πολυ κλειστό με ψηλα κεδρα και πολύ πουρνάρι.
Σηκώσαμε ενα κοπαδάκι καμια 10αρια που έφυγαν ανάποδα. Μόνος σου είναι πραγματικά δύσκολο σε τέτοιο τόπο να βάλεις χέρι στα πουλιά. Χρειάζεται οπωσδήποτε και δεύτερο άτομο.
Συνεχίσαμε το ψάξιμο κάπου τα ξαναπετύχαμε σπασμένα και το πουλί που μου έδωσε την ευκαιρία για τουφεκιά τη γλίτωσε αφού είχε μπει ασφάλεια στο δίκανο και εκεί χάθηκαν όλα.
Όλα τα λεφτά ο σκύλος που βγήκε από πάνω και με κοίταγε με μία απορία . Να ξερα αν είχε φωνή τι θα μου λεγε . Μάλλον "τι μαλάκας είσαι ρε αφεντικό"
Όσο και να μην ήθελα εκνευρίστηκα και το λέω και πάλι, περισσότερο για το σκύλο όχι γιατί θα χτυπούσα ένα πουλί . Στις 10,30 τα μαζέψαμε και γυρίσαμε πίσω .
Ασε που σκάσαμε απο τη ζεστη. Ειδικα την μια ωρα που μας χτύπησε ο ήλιος.

Είστε ωραίοι και οι δυο.
Γίνονται και αυτά στο κυνήγι.
Δεν πειράζει είναι από τα απρόοπτα - απροσεξίας που σε εκνευρίζουν αλλά και σε κάνουν πιο προσεκτικό και πιο συγκεκριμένο τις επόμενες φορές.

Συνέχισε...
Μ αρέσει να σε διαβάζω🙄🙄‼️

Είστε ωραίοι και οι δυο.
Γίνονται και αυτά στο κυνήγι.
Δεν πειράζει είναι από τα απρόοπτα - απροσεξίας που σε εκνευρίζουν αλλά και σε κάνουν πιο προσεκτικό και πιο συγκεκριμένο τις επόμενες φορές.

Συνέχισε...
Μ αρέσει να σε διαβάζω🙄🙄‼️
Ωραίες ιστορίες γράφονται με κεινα τα μπλεδίζοντα καριολοπούλια ,τα οποία προσπαθώ εδω τουλάχιστον να μην ασχολούμαι αλλο μαζι τους , αφού μας ρίχνουν μαύρη πέτρα.

Ολοι λενε οτι λόγω καλοκαιρίας και ξηρασίας τα πουλιά ειναι πολύ ψηλά.
Μετα τα χθεσινά εγω ειχα άλλη άποψη και κινηθήκαμε πάλι χαμηλά.
Ξεκινήσαμε το κατέβασμα για αρκετή ώρα για να ψάξουμε το μέρος όσο μας επέτρεπε με ζικ-ζακ από κάτω προς τα πάνω . Είχε πάρα πολλά σημεία που ήταν κλειστά και δεν μπορούσες να περάσεις, το μερος πολυ κλειστό με ψηλα κεδρα και πολύ πουρνάρι.
Σηκώσαμε ενα κοπαδάκι καμια 10αρια που έφυγαν ανάποδα. Μόνος σου είναι πραγματικά δύσκολο σε τέτοιο τόπο να βάλεις χέρι στα πουλιά. Χρειάζεται οπωσδήποτε και δεύτερο άτομο.
Συνεχίσαμε το ψάξιμο κάπου τα ξαναπετύχαμε σπασμένα και το πουλί που μου έδωσε την ευκαιρία για τουφεκιά τη γλίτωσε αφού είχε μπει ασφάλεια στο δίκανο και εκεί χάθηκαν όλα.
Όλα τα λεφτά ο σκύλος που βγήκε από πάνω και με κοίταγε με μία απορία . Να ξερα αν είχε φωνή τι θα μου λεγε . Μάλλον "τι μαλάκας είσαι ρε αφεντικό"
Όσο και να μην ήθελα εκνευρίστηκα και το λέω και πάλι, περισσότερο για το σκύλο όχι γιατί θα χτυπούσα ένα πουλί . Στις 10,30 τα μαζέψαμε και γυρίσαμε πίσω .
Ασε που σκάσαμε απο τη ζεστη. Ειδικα την μια ωρα που μας χτύπησε ο ήλιος.

Χαμηλά στις σκιές και τις δροσιές, όταν κάνει ζέστη.
Ψηλά μετά από βροχές και κρύα αν βγάλει λιακάδα ...
Αυτό έχω δει εγώ, σε διάφορα βουνά ... :)

Ωραίες ιστορίες γράφονται με κεινα τα μπλεδίζοντα καριολοπούλια ,τα οποία προσπαθώ εδω τουλάχιστον να μην ασχολούμαι αλλο μαζι τους , αφού μας ρίχνουν μαύρη πέτρα.

Γράφονται ωραία σκηνικά και ιστορίες και με τις πέρδικες ! ... η περιπέτεια συνεχίζεται, είμαστε σε αναμονή... 😊.

Α
Χαμηλά στις σκιές και τις δροσιές, όταν κάνει ζέστη.
Ψηλά μετά από βροχές και κρύα αν βγάλει λιακάδα ...
Αυτό έχω δει εγώ, σε διάφορα βουνά ... :)

Γράφονται ωραία σκηνικά και ιστορίες και με τις πέρδικες ! ... η περιπέτεια συνεχίζεται, είμαστε σε αναμονή... 😊.
Εχει ξεραθεί όλο το βουνό ,οποτε λογικο να έχουν κατέβει αρκετα πουλια .
Αν ειχε βρέξει θα ηταν διαφορετικά.

Α

Εχει ξεραθεί όλο το βουνό ,οποτε λογικο να έχουν κατέβει αρκετα πουλια .
Αν ειχε βρέξει θα ηταν διαφορετικά.
Ακριβώς !... έγραψα ζέστη αλλά το σωστό είναι ξέρα, όπως το είπες. Εδώ είναι ζεστή περιοχή και οι βροχές σπανίζουν, τα πουλιά σχεδόν πάντα είναι χωμένα μέσα σε ρέματα σκιερά, αν έχουν κάπου και νεράκια είναι σίγουρα κάπου κοντά ... αλλά σε αυτά τα μέρη είναι πολύ δύσκολες γιατί η βλάστηση εμποδίζει την προσέγγιση στη φέρμα και όταν βγαίνουν δεν βλέπεις καλά ...
Οι καλύτερες ημέρες είναι, όταν προηγηθεί μια βροχερή και κρύα εβδομάδα και μετά βγάλει ήλιο (αν κάνει και κρύο ακόμα καλύτερα) ... τότε βγαίνουν όλες στις κορφές.

Πέντε ώρες περπάτημα έριξα και εγώ σήμερα, τελικά βρήκαμε κάποιες σε πολύ άσχημο σημείο.
Τις ακολουθούσε ο σκύλος φερμάροντας πότε πότε, αλλά δεν είχαν σκοπό ούτε να σταματήσουν ούτε να πετάξουν ... με πήγανε εκεί που θέλανε, κοφτά βράχια με πυκνά πουρνάρια που δεν γινόταν να ακολουθήσω.
Στο τέλος εγώ έμεινα 100 μέτρα πίσω και πολύ κάτω από το σκύλο. Ο σκύλος συνέχισε, όμως νομίζω ότι δεν έφτασε μέχρι την κορυφή (σχεδόν γκρέμι), έτσι μας έφυγαν μάλλον περπατώντας ...(δεν είδα αν πέταξαν όταν έφτασαν στην κορυφή).
Μακαρι να ανεβαίνω και εγω στην ηλικία σου για περδικα.love.

Μακαρι να ανεβαίνω και εγω στην ηλικία σου για περδικα.love.
Γιατί τι έχει η ηλικία μου χαχαχαχα .my man.
Μην ανησυχείς καθόλου, αν δεν τα παρατήσεις τα βουνά, θα τα ανεβαίνεις μια χαρά ... έχω καταλάβει τι "καλούπι" είσαι, σ΄αρέσει η ανηφόρα :D
Πάντως ήθελα να πάω και σήμερα, αλλά τα έχει παίξει ο σκύλος (πλησιάζει 11 χρονών) εχθές έτρεχε άνετος στα κατσάβραχα, σήμερα σέρνεται, φοβάμαι ότι είναι η τελευταία μας χρονιά που πάμε για πέρδικες ...
Να είσαι καλά ... :)

Λήξη της Πέρδικας φέτος για εμένα..ίσως πάω και την τελευταία μέρα. Γενικά μέτρια χρονιά για εμένα,έχασα δύο πουλιά με τα κωλοφυσεκα..δε μπορώ να βρω ένα να της ξερενει εκτός από το 3Α σεμι.. απολογισμός σκ 4 πέρδικες ( 2 κάθε μέρα). Να ρίξει καμιά βροχή να αναλάβουμε τις μακρομυτες!!

Γενικά μέτρια χρονιά για εμένα,έχασα δύο πουλιά με τα κωλοφυσεκα..δε μπορώ να βρω ένα να της ξερενει εκτός από το 3Α σεμι..
Αν ακους τι χρησιμοποιει ο καθένας δεν θα το βρεις.....
Αφου έχεις ανακαλυψει ήδη αυτό που σου κανει τα κεφια, μην το ψάχνεις περισσότερο κ ιδιαίτερα σε τέτοια θηραματα......

Αν ακους τι χρησιμοποιει ο καθένας δεν θα το βρεις.....
Αφου έχεις ανακαλυψει ήδη αυτό που σου κανει τα κεφια, μην το ψάχνεις περισσότερο κ ιδιαίτερα σε τέτοια θηραματα......
Το πρόβλημα μου Τάσο το ξέρεις...δεν μπορώ Σεπτέμβρη μήνα να χρησιμοποιώ σεμι..μου ριμαζει τον ώμο..άσε που ανοίγει η τουφεκιά σα τριαντάφυλλο. Θα το βρω ,που θα μου πάει. Από τις δεκα-δεκαπεντε του Οκτώβρη χρησιμοποιώ το σεμι και πέφτουν ξερές!

Λήξη της Πέρδικας φέτος για εμένα..ίσως πάω και την τελευταία μέρα. Γενικά μέτρια χρονιά για εμένα,έχασα δύο πουλιά με τα κωλοφυσεκα..δε μπορώ να βρω ένα να της ξερενει εκτός από το 3Α σεμι.. απολογισμός σκ 4 πέρδικες ( 2 κάθε μέρα). Να ρίξει καμιά βροχή να αναλάβουμε τις μακρομυτες!!
Βάλε Lambro να ξεμπερδεύεις

Status
Not open for further replies.
Back