Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
πηγα χθες λιγα πουλια , φενετε η λιγες βροχες που επεσαν τον χειμονα εκαναν την ζημια τους , και το καλικαιρι δεν ειχε τροφη και νερο για να αναπτυχθουν τα μικρα , ελπηζω να μπορεσουν σιγα σιγα να βελτιοθει ο αρηθμος τους , δεν χτυπησα ουτε μια , και ενα ορτυκι που επεσε ζωντανο το καταπιε αμεσως το κοπροσκυλο χωρης να το καταλαβω , και εγω συνεχησα να ψαχνω το ορτυκι , μηλαμε το καταπιε αμεσως αμασητω , αφου ελαγα δεν ειναι δυνατον καπου θα της επεσα παραδυπλα
Γεια σε ολους τους περδικαδες και καλο ξεκινημα ! Εχω να σας πως οτι η ανοβρια εδειξε τα δοντια της ! Στο οροπεδιο Λασιθιου συγκεκριμενα στον Λυμνακαρο , οι περδικες ειναι μετρημενες στα δαχτυλα και περυσι τα ιδια ηταν ! Στο κεφαλι ολο του Καταφυγιο μερχι που βγαινει στο μονοπατι πανω του Αφεντη Χριστου και στα Γκρεμια τα κοφτα μερχι που βγαινει στο οροπεδιο του καθαρου και ο Λαζαρος το βουνο μετρημενα πουλια εως καθολου !Τοποι που ειχαν παντα και κρατουσαν πουλια! Δυστυχος αυτη ειναι η αληθεια !
χανια επισης λιγα πραγματα. τα πουλια λιγα εως αφαντα απο πληροφοριες και οι περδικες πολυ αδυνατες. ανομβρια και ξηρασια εκαναν το θαυμα τους
Αμα δεν κάμει και φέτος βροχές παιδιά δεν τα βλέπω καλά τα πράματα, μίλησα με ένα ξαδερφο μου στο νησί το Σάββατο έκανε μια πέρδικα και την Κυριακή τρεις θα πάει από ότι μου λέει άλλη μια φορά την Τετάρτη και μετά κρεμασμα το όπλο μέχρι του χρόνου δεν έχει κανένα νόημα να κυνηγάς τις μεγάλες που έχουν μείνει και λίγες αυτές είναι οι γονος.

Καλά τα λέει ο κύριος Νικήτας φίλε μου Τάσο αλλά από την θεωρία μέχρι την πράξη υπάρχει αυτο το κατι ,το εικοσαρι δεν νομίζω να περιορίζεται μόνο σε καρτέρι αγριοκουνελου με πενταρια σκαγια.
Αυτό το κάτι λοιπόν θα το νιώσεις όταν μετά από αρκετές ώρες περπάτημα στο βουνό θα δεις ότι δεν σε κουράζει στο κουβαλημα και οι βολές που θα κάνεις είναι στις ίδιες αποστάσεις με το δωδεκαρι χωρίς να αισθάνεσαι ότι κάπου σε αφηνει εκτεθημενο. Συνφωνω για το εφταρι που στην ουσία είναι 7 1/2 αρι χρόνια επιλογή μου στην πέρδικα και νομίζω είναι το ιδανικό νούμερο σκαγιού.

Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΑΓΙΩΝ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΟΥ ΘΗΡΑΜΑΤΟΣ - Μέρος B'Choose the right shots for different hunting - Part 2 | Greek Shotgun Shooting School
http://www.greekshooting.gr/η-σωστη-επιλογη-του-μεγεθουσ-των-σκαγι/

σηκοσα ενα και μοναδηκο κοπαδι περιπου 8 πουλια με 3 ωρες περπατημα , αλλα δεν δεχτηκαν την παρουσια μου ουτε της σκυλας , και δεν ερηξα τουφεκια , μετα εψαχνα να της βρω αλλα ματεα
Μην ανχώνεσε συνονόματε.Εκεί είναι και θα τις βρείς. Μου έχει τύχη πρόπερσι στην περιοχή των σφαγείων του Κνίτη ναβλέπω όλη την σεζόν 5-10 πουλιά και στις 15 Δεκ να σηκωνω κοπάδια των 12-15 πουλιών.Καλή συνέχεια στην όμορφη Σάμο.

Σύμφωνα με την ρυθμιστική...

9. Το κυνήγι της Νησιώτικης Πέρδικας (Alectoris chukar) επιτρέπεται σύμφωνα με τον πίνακα θηρευσίμων ειδών που επισυνάπτεται της παρούσης με τις παρακάτω εξαιρέσεις: α) Στο νομό Λέσβου επιτρέπεται το κυνήγι της τις παρακάτω Κυριακές: 18.9.2016, 25.9.2016, 02.10.2016, 09.10.2016, 16.10.16, 23.10.16, 30.10.2016 και 06.11.2016. β) Στους νομούς Σάμου και Χίου και στην περιοχή της Α’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης και Δωδεκανήσων (Α’ ΚΟΚΔ) επιτρέπεται το κυνήγι της από 15.09.2016 έως 30.11.2016 και μόνο τις ημέρες Τετάρτη-Σάββατο-Κυρια- κή, Εξαιρείται η Νήσος Χίος η οποία επλήγη από τις μεγά- λες πυρκαγιές του 2012 όπου επιτρέπεται από 15.9.2016 έως 30.11.2016 μόνο τις μέρες Σάββατο - Κυριακή

Η πέρδικα εχει μια χαρακτηριστικη μυρωδια πραγματι.
Δεν ξερω εμενα μιυ αρεσει ειδικά εαν τρωει σχοινο.
Με το κτυπημα πρέπει να αφαιρεθεί το έντερο.
Βγαζοντας τα φτερα του πισινου υηςβκ ανοιγοντας την.λιγο πισω με το μαχαίρι κτυπαμε το στήθος του πουλιου στην φουκτα μας.
Αυτό βγαζει ευκολα τα έντερα.
Με ενα κατδουνωτο ξυλακι παλι γινεται.
Ενα από τα δώρα που έστειλα στα παιδιά κ στον μακη ηταν ενα τετοιο χειτοποιητο εργαλειο με αγκιστρωτη άκρη.
Ξεντεριζεις αμεσα το πουλί.
Αν θελουν ςς βάλουν φωτο.
Το κρέας της θεωρω οτι γινεται υπεροχο λεμωνατο η ροστο.

Με το κτυπημα εδω κοβουμε μερικα κλαδια σχοινο κ τα βάζουμε από πισω στην κοιλια.
Το πουλι μετα μοσχοβολαει

Μην ανχώνεσε συνονόματε.Εκεί είναι και θα τις βρείς. Μου έχει τύχη πρόπερσι στην περιοχή των σφαγείων του Κνίτη ναβλέπω όλη την σεζόν 5-10 πουλιά και στις 15 Δεκ να σηκωνω κοπάδια των 12-15 πουλιών.Καλή συνέχεια στην όμορφη Σάμο.
Νικολα στην περιοχη ολη εκεινη απο τα σφαγεια το βερο την ζερβου μεχρη τον δρομο κατω που πηγενει για πυθαγορειο καικαν ολα απο μεγαλη πυρκαγια τον ιουλιο

Ααααααααααχχχχχχχχουτα το φιλαράκι ήτανε σήμερα στα μέρη μου, τρίτη κυνηγια και ότι και είδε πέρδικα σήμερα για την κυνηγετική φτώχεια που επικρατεί τα πήγε πάρα πολύ καλά.
upload gifs
free picture upload
image share

upload img
Αιγαιοπελαγίτικη ομορφιά!!!
Θηράματα που μυρίζουν θυμάρι και αρμύρα!!!

Δυο και δυο..Ωραίος ο φίλος σου Κώστα...well done.
Μπιτουρμπο???
Α ρε μπαγασα δεν σου ξεφεύγει τίποτα αυτός είναι άλλος κυνηγάει με ποζε μαροκι παλιό κάτω κάννη super felt και η πάνω biturbo.
Αιγαιοπελαγίτικη ομορφιά!!!
Θηράματα που μυρίζουν θυμάρι και αρμύρα!!!
Έτσι είναι Σπύρο πολύ σωστά όλα αυτά τα βοτανια και η αλμύρα δίνουν άλλη ουσία.
Ξέχασα να πω ότι είδε και κάμποσα τρυγόνια θα είχε περασματακι από ότι φαίνεται.

Νικολα στην περιοχη ολη εκεινη απο τα σφαγεια το βερο την ζερβου μεχρη τον δρομο κατω που πηγενει για πυθαγορειο καικαν ολα απο μεγαλη πυρκαγια τον ιουλιο
Κρίμα και ήταν ωραίο μέρος.Αλλα τι να πείς απο 2009 κάποιοι είχαν βάλει την περιοχή στο μάτι.Δεν την φοβάμαι την Σάμο όμως με τις βροχές που ρίχνει γρήγορα θα επανέλθει.Δοκίμασε στα υψώματα πάνω από τα θερμοκήπια προς Ψιλή άμμο ανάμεσα στην Δροσιά και στα έλη που πάνε για γουρούνι πάντα έχει δύο τρία κοπάδια. Καλή συνέχεια.

Ααααααααααχχχχχχχχουτα το φιλαράκι ήτανε σήμερα στα μέρη μου, τρίτη κυνηγια και ότι και είδε πέρδικα σήμερα για την κυνηγετική φτώχεια που επικρατεί τα πήγε πάρα πολύ καλά.
upload gifs
free picture upload
image share

upload img
Ομορφιές Λεβεντη μου.
Χαίρομαι που σου στελνει φωτο κ σε θυμιζει την πατρίδα. .well done.
Το σκυλάκι σου το πήρε μαζι?

Μονη ''διαφωνια'' το μέγεθος των λαγων λεβεντη μου.
Καταλαβαινω ο λαγος είναι λαγος αλλα σαν τις πέρδικες είναι στο μεγεθος εκτός εαν ξεγελα η φωτο.
Δεν κατακρινω :)
απλά λεω οτι σε αυτό το μέγεθος αν μπορούμε τους αφηνουμε να μεγαλώσουν αλλο λιγο.

Αντε κοπελα μου λιγες μεινανε να παρουμε τα βουνα.... να ειμαστε ελευθεροι απο ολα και και να περνουμε καθαρο αερα......
https://postimg.org/image/6090o3pyf/

https://postimg.org/image/a85v5sjhd/

https://postimg.org/image/66bged3yd/
Πρωτα ο Θεος Σαββατο Γκιωνα για τη συναντιση με την περιφανη βασιλισσα των βουνων. Δοξαζω το Θεο να με αξιωσει και φετος να ανεβω στα περδικοβουνια.
Με το καλό παλικάρια μου, να ανταμωσεται τις αρχοντισες.....:)

Παιδες γειας σας το σαββατο ημασταν ενα παρεακι τρελο τεσσερα ατομα και βγηκαμε στον Ψυλορειτη και το κυνηγι ηταν πολυ καλο εκτος το κρυο εφτα πουλια πηραμε ευτηχος τα βρηκαμε ολα χωρις τραυματισμενα και 4 λαγους ! Την κυριακη πηγαμε οι περδικαδες δηλαδη οι δυο μας στο (LAS VEGA) Οροπεδιο Λασιθιου και καναμε μια ωραια βολτα τιποτα απο πουλια! Μας επιασε και μια κατσηφαρα για καμια ωρα αλλα ηπιαμε καφεδακι στα ψηλα! Μαζεψαμε λιγα μηλα και λιγα καρυδια κατα την επιστροφη αλλα δεν πεφτει το ηθικο με τιποτα καλα να ειμαστε ολοιιιιιιι και ανεβαινουμε τα βουνα καθε χρονο !

Status
Not open for further replies.
Back