Να 'σαι καλά ρε φίλε!!!Άντε πάρε και εσύ μία!image url upload
Εύχομαι ότι καλύτερο και σε σένα!
Σε θεωρώ το γούρι μου για φέτος!
Να 'σαι καλά ρε φίλε!!!Άντε πάρε και εσύ μία!image url upload
Κάτι άλλο σημαντικό έχει να κάνει με την αφαίρεση του αντερου αμέσως μετά το χτύπημα του πουλιου με ένα ξυλάκι που η μια του άκρη
Είναι γυριστή(κάτι σαν αγκίστρι)..Ο λόγος είναι ότι αν μεινη το αντερο
Τότε το κρέας αποκτά μια βαριά "πουλισια"μυρωδιά..Όσες φορές και
να το έχω βγάλει η μυρωδιά υπάρχει κ μένει και στο μαγείρεμα
Παρόλα αυτά δεν με ενοχλεί..Γευστικά η πέρδικα μου αρέσει
Περισσότερο απο μπεκατσα.Ξερω πολλούς ομως που δεν την τρώνε λόγω μυρωδιάς...
στο χωριό ενας παλιός κυνηγός μου ειχε πει οτι στην πέρδικα έκανα ευτό που λέει ο Νικος και ΠΑΝΤΑ έβαζε ρίγανη μεσα στην κοιλιά η οποία υπήρχε παντού ή είχε μαζί του .. αργότερα και λόγο δουλειάς βρήκα οτι η ρίγανη έχει αντισηπτικές ιδιότητες ...όποτε κατι ήξερε ο γέρος που μες την ζέστη του καλοκαιριού προστάτευε το κρέας του θηράματος !!Αν βγαλιυμε λιγα πουπουλα και της κοψουμε χαρακοσουμε τον κ.... βγαινει και με το χερι το αντερακι μην το σπασουμε ομως. Περδικα μυρωδια;;; δεν θα το ελεγα για μενα τουλαχιστον τι να πει η φασσα τοτε;
Ενα κλαδακι και με προτίμηση η κορυφή να είναι σαν ανάποδο αγκίστρι την συνέχεια την ξέρετε το γυρνανε μια δυο φορές και βγαίνουν όλα, το προτιμότερο είναι να γίνει αυτό την ίδια στιγμή που θα καρπωθουμε την πέρδικα στην έναρξη συνήθως οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και δεν αργεί να αρπάξει και το κρέας στο βουνό υπάρχουν όλα τα βότανα που χρειάζονται μετά την εγχείριση μπορούμε να βάλουμε λίγο θυμάρι η ρίγανη που είναι και αντισυπτηκα η κάνα φιλαράκι από φασκομηλο.Αν βγαλιυμε λιγα πουπουλα και της κοψουμε χαρακοσουμε τον κ.... βγαινει και με το χερι το αντερακι μην το σπασουμε ομως. Περδικα μυρωδια;;; δεν θα το ελεγα για μενα τουλαχιστον τι να πει η φασσα τοτε;
Εμενα αυτη η μυρωδιά δεν με ενοχλεί,Μακραν ο αγαπημένος μου μεζές από όλα τα κυνήγια που έχω δοκιμάσει..Χαχα ούτε εγώ την τρώγω λογο μυρωδιάς
Και το πιο νοστιμο και το πιο καθαρο πουλι νομιζω αν σκεφτουμε τι τρωει!στις περδικες του σεπτεμβρη που ειναι ολα ξερα και δεν εχουνε να φανε πολλα πραγματα γι αυτο μυριζουνε κιολας παντα εβαζα θυμαρι και δεν μυριζανε ποτε.ειναι πολυ νοστιμες αλλα
μακραν για μενα το πιο νοστιμο κρεας το εχει η φασσα
Δεν χάνεις άμα δοκιμάσεις Δημήτρη.Ρε παιδιά εντάξει οντως έχει μια ισχνή μυρωδιά η περδικα άμα όμως έχεις βγάλει το έντερο νωρίς είναι εντάξει μπορώ να πω κι ευχάριστη αλλά όχι να την γδέρνουμε κιόλας τι να πούνε και μπαλιζες...Εμένα Πότε δεν με ενόχλησε η γεύση της Πέρδικας και τη θεωρώ πολύ καλό μεζέ...
ΥΓ. Όλα τα πουλιά που έχω φάει είναι γκρεκα δεν ξέρω μήπως οι τσουκαρ έχουν διαφορετική γεύση Γιατί μάλλον έχουν και διαφορετική διατροφη!!!
Καλη εναρξη σε οσους θα κυνηγησουν περδικα..εμεις ακομα υπομονη..ερχεται η ωρα τους..προετοιμαζομαι ψυχολογικα για τα κατσαβραχα..Οσο για τους τζαμπα μαγκες που λετε παντου υπαρχουν..και σε μας εδω παλια ειχε παρα πολυ περδικα αλλα τις ξεπαστρεψανε και το ωραιο ειναι οτι τωρα γκρινιαζουν οτι δεν εχει πουλια..μα ουρανοκατεβατα θα ερθουν;Καλή έναρξη στους νοτιους οι υπόλοιποι υπομονή ένα μηνακι που θα πάει θα περάσει κι αυτό. Το φιλαράκι μου φέτος επέλεξε να πάει στη Νισυρο γιατί σε μας είναι η χειρότερη χρόνια που έχει κάνει ποτέ λόγο ανομβριας ας ελπίσουμε οι ανεγκέφαλοι και οι τσαμπα μαγκες που έχουμε πολλούς στο νησί να δείξουν κάποια αυτοσυγκρατιση.