Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα.Χτες σε βόλτα στην περιοχη του χωριού Μισερό(Κύπρος) μέσα σε βαθιά ρεματιά πέτυχα μία περδικομάνα με τα μικρά της περίπου 10 με 12. Τα μικρά ήταν σε μέγεθος όσο ένα κοτοπουλάκι και πετάγαν σε αποστάση περίπου 10 με 15 μέτρα,πιθανών να είναι 3 εβδομάδων.Χάρηκα για το μέγεθος της γένας και ελπίζω αν επιβιώσουν στο δύσκολο Κυπριακό καλοκαίρι(όπως άλωστε κάνουν εδώ και χιλιάδεσ χρόνια) και να τα ξανάβρω στην νέα σεζόν
icon_biggrin.gif

Τι κακο ειναι αυτο με τα εκπαιδευτικα ρε παιδια δεν μπορουμε να σταματησουμε για 2 μηνες μου ρθε το πρωι ενας γνωστος να μου πη πως το ζαγαρι του χαλασε μια φωλια απο ορεινες δεν υπαρχει ελεγχος αλλα δεν υπαρχει και φιλοτιμο πουθενα ολα αφηνωνται στην καλη θεληση.....

Τι κακο ειναι αυτο με τα εκπαιδευτικα ρε παιδια δεν μπορουμε να σταματησουμε για 2 μηνες μου ρθε το πρωι ενας γνωστος να μου πη πως το ζαγαρι του χαλασε μια φωλια απο ορεινες δεν υπαρχει ελεγχος αλλα δεν υπαρχει και φιλοτιμο πουθενα ολα αφηνωνται στην καλη θεληση.....
Τι να λεμε,οταν κάποιοι δεν έχουν μυαλό και όρια τι να σου κάνει ο νόμος. Βλέπεις θέλει πολλή μυαλό να σκεφτούν , το μόνο που τους νοιάζει είναι να βγάλουν τα σκυλιά τους και όποιον πάρει ο χάρος.

Πές του Σάκη ότι αυτός μπορεί να μη είναι λαθροθήρας (με την στενή έννοια του όρου) αλλά κάνει μεγαλύτερη ζημιά από αυτόν που λαθροθηρώντας, θα πάρει 3 περδικες απο το κοπάδι αντι για 2 που προβλέπει η νομοθεσία...

Προσωπική άποψη... τα εκπαιδευτικά -εκτός ζωνών εκπαίδευσης- θα έπρεπε να σταματάνε τελη Μάρτη και να ξεκινάνε αρχές Αυγούστου.

Πρωσοπικα παντου ζωνες ξεζωνες απο 15 μαιου μεχρι 15 ιουλιου να μην κυκλοφορη τιποτα. Μιλαω παντα για την περιοχη μου αλλου πιθανον αυτες οι ημερομηνιες θα επρεπε να πανε λιγο πιο πισω. Μεσα στον καυσωνα κανεις δεν εκανε σκυλι

Εννοείται Σάκη!
αν δεν προστατέψουμε εμείς οι κυνηγοί το θήραμα (που είναι το πάθος μας) και το περιβάλλον (που είναι το σπίτι του-σπίτι μας) ποιος θα το κάνει...
Απορώ πως πολλοί παθιασμένοι (οπως δηλώνουν) περδικοκυνηγοί ανεβαίνουν και κάνουν εκπαιδευτικά αυτή την περίοδο και δεν βλέπουν τη ζημιά που κάνουν...
Γιαυτο μεγάλη προσοχή μήπως το πάθος μας για το θήραμα, μετατραπεί σε ''αρρωστημένο'' και ως γνωστό το αρρωστημένο πάθος μόνο κακά φέρνει...

Ωραίο βιντεάκι Κων/νε!
Περίπου τέτοια εικόνα έρχεται και στο μυαλό μου όταν σκέφτομαι το κυνήγι της γκρέκας...

Πολύ καλή η προσέγγιση και θέση (πιο χαμηλα) που παίρνει ο κυνηγός σε σχέση με το φερμαρισμένο σκυλί του...
Δικαννάκι...μια ωραία ντουφεκιά...ενα υπέροχο θήραμα, σύμβολο και αναπόσπαστο κομμάτι των Ελληνικών βουνών..

Ωραίο βιντεάκι Κων/νε!
Περίπου τέτοια εικόνα έρχεται και στο μυαλό μου όταν σκέφτομαι το κυνήγι της γκρέκας...

Πολύ καλή η προσέγγιση και θέση (πιο χαμηλα) που παίρνει ο κυνηγός σε σχέση με το φερμαρισμένο σκυλί του...
Δικαννάκι...μια ωραία ντουφεκιά...ενα υπέροχο θήραμα, σύμβολο και αναπόσπαστο κομμάτι των Ελληνικών βουνών..
Ή πυκνουρα του τα χάλασε λίγο Σπύρο, ωραίος όμως με τα σεττερακια του το πλαγιοκαννο.

Krieghoff και briley plasma chokes

για τον φίλο μου τον Γιώργο ( altair ) που του αρέσουν οι μακρυνές τουφεκιές !
Ρε γμτ είμαι στο γραφείο και δεν μπορώ να το δω, και δεν το έχω ξαναδεί που γενικά τα ψάχνω αυτά.well done. Παύλο

Ευχαριστώ φίλε, το παλικαράκι με την γραβάτα και την φούξια την κάλτσα, όλα τα λεφτά :)
Κυνηγι κοκινοποδαρης περδικας alectoris rufa είπε να ντυθεί και αυτός ανάλογα .sarcastic..
Αυτό το κορμί θέλω να το δω μες τους ασπαλαθους και τα κρεμαρια με τη ροζ κάλτσα να δεις γέλια που θα τα ρίχνει.

Status
Not open for further replies.
Back