Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σπύρο όσα χρόνια κυνηγώ όλες οι περδικες που έχω χτυπήσει ειναι τσουκαρ με το χαρακτηριστικό κακαρισμα σαν κότες..
Λέγετε ότι σε μεγάλο υψόμετρο εχει γκρεκα..Εγω δεν εχει τύχει να ακούσω ποτε ούτε το λαλημα τους..
Τασο κανει ο συλλογος καποιον εμπλουτισμο;γινονται απελευθερωσεις;

Τασο κανει ο συλλογος καποιον εμπλουτισμο;γινονται απελευθερωσεις;
Παλαιότερα έκανε ναι..
Πάντως με όσους κυνηγους έχω μιλήσει κάνουν λόγο για τσουκαρ..(χρωματα κ κελαηδημα δεν αφήνουν αμφιβολία).
Άλλοι λένε ότι κρατάει Γκρέκα αρκετά ψηλά..
Δεν εχει τύχει να κυνηγήσω σε μεγάλο υψόμετρο..

Πέρδικες είχε το μενού τώρα στα τελειώματα αυτού του λεβεντικου κυνηγιού..
Σήκωσα γύρω στα 7-8 πουλιά μέσα από ασφακες...Ένας κονδορας ν6 έφυγε κ βρήκε τον στόχο του..Δεύτερη βολή τίποτα..Η τρίτη όμως κράτησε έναν περδικο με rottweil waidmanshell ν6 και ήταν η πιο μακρινή βολη που έχω κάνει ποτε σε αυτό το κυνηγι..Φάνηκε πως έπεσε ζωντανός κ πήγα τρέχοντας αλλά ήταν ανήμπορος να αντιδρασει..Αφιερωμένη σε όλους τους φίλους αυτου του φορουμ..
Φίλε Κωνσταντίνε κάτι σου είχα τάξει..Αφιερωμένη εξαιρετικά..:)

free upload

.
Μπραβο φιλε Τασο κ στα ταιρια τους!!

Καμία δεκαριά πουλια πρωί πρωί ήταν μεσα στο καθαρό κ μου την κοπανησαν απο μακρια εκτος βολής...
5 -6 πουλια ακόμα σηκώθηκαν μεσα απο ενα ρέμα αλλα ήταν ενας μεγάλος βράχος μπροστά μου κ μου δυσκόλεψε την σκοπευση,έριξα δυο τουφεκιες χωρίς αποτέλεσμα..Στο γυρισμό ενας κωτσος πετάχτηκε και στο τσακ πρόλαβα κ του έριξα μια βολη πριν βάλει πίσω του μια μικρή βελανιδια αλλα άφησε μόνο πούπουλα να αιωρούνται. .
Αny way κάθε μέρα δεν είναι Κυριακή..Παρόλο που σημερα ηταν.sarcastic.
Την Τετάρτη να είμαστε καλά...:)

Δεν πειράζει Τάσο την Τετάρτη θα τις κάψεις, τελειωματα του κυνηγίου της και έχουν δυσκολέψει τα πουλιά, πάντως σου βγάζω το καπέλο φίλε έκανες τρία σηκωματα χωρίς σκύλο και τέτοια εποχή είναι λίγο δύσκολο. Το χω κάνει και γω και ξέρω.

Κωνσταντίνε νομίζω ότι οι περδικες τωρα που εχουν αγριέψει θέλουν σκυλί κατεξοχήν περδικοσκυλο(για να το πω έτσι)δλδ με εμπειρία σε αυτό το θήραμα..Σε διαφορετική περίπτωση κανει τα πράγματα χειρότερα.
Δεν ειναι δύσκολο Κωνσταντίνε άπλα τύχη κ προπάντων ψυχραιμία θέλει γιατί δεν έχω σκύλο να μου δείξει(φερμαρωντας)που ειναι το κοπαδι και να προετοιμαστώ κατάλληλα..Όποτε προχωράω έχοντας πάντα το θόρυβο του κοπαδιού στα "αυτια"μου για να είμαι σε ετοιμότητα..:)

Δεν είναι μόνο τύχη Τάσο πρέπει να ξέρεις και τα μέρη που κρατάνε και που θα πιασουνε μετά το πρώτο σηκωμα και είμαι σίγουρος τα ξέρεις καλά.
Το σκυλί είναι μεγάλη υπόθεση, και γω ξεκίνησα έτσι χωρίς σκύλο αργότερα όμως που έφτιαξα μια ποιντερινα και είχα την τύχη να βγει αρκετά καλή είδα ότι ο ένας τρόπος με τον άλλον είναι η μέρα με τη νύχτα. Το περδικοσκυλο είναι κατά τη γνώμη μου κάτι που το πλαθεις ο ίδιος στο βουνό με κόπο χρόνο και φυσικά να το έχει μέσα του το σκυλί να γίνει, πολλά σκυλιά θα τις φερμαρουν αλλά λίγα θα πάρουν αυτόν το τίτλο. Προσωπικά προτιμώ τις αγγλικές φυλές αλλά σε όλες τις ρατσες υπάρχουν καλά σκυλιά, σου χα προτείνει επανιελ γιατί σαν πρώτη φορά θα ήταν καλύτερο για σένα πιστεύω ότι είναι πιο εύκολα από τις άλλες φυλές που είναι και λίγο πιο ανοιχτής έρευνας.

Πέρδικες είχε το μενού τώρα στα τελειώματα αυτού του λεβεντικου κυνηγιού..
Σήκωσα γύρω στα 7-8 πουλιά μέσα από ασφακες...Ένας κονδορας ν6 έφυγε κ βρήκε τον στόχο του..Δεύτερη βολή τίποτα..Η τρίτη όμως κράτησε έναν περδικο με rottweil waidmanshell ν6 και ήταν η πιο μακρινή βολη που έχω κάνει ποτε σε αυτό το κυνηγι..Φάνηκε πως έπεσε ζωντανός κ πήγα τρέχοντας αλλά ήταν ανήμπορος να αντιδρασει..Αφιερωμένη σε όλους τους φίλους αυτου του φορουμ..
Φίλε Κωνσταντίνε κάτι σου είχα τάξει..Αφιερωμένη εξαιρετικά..:)

Τασο σου βγαζω το καπελο. Να κυνηγας αυτο το πουλι στο περιβαλλον του χωρις σκυλο με επιτυχια, προυποθετει εκτος απο θαρρος και αντοχη και εξοχη αντιληψη του βιοτοπου της. Respect φιλε.

Last edited by a moderator:
Σας ευχαριστώ όλους παιδιά..:)
Παύλο αυτο το θηραμα το βρίσκουμε κάθε χρόνο στους ίδιους τοπους..
Θελει πόδια αυτο ειναι το μόνο σιγουρο...
Ναι Αρι κ το σπρινγκερ κ το κοκερ θα ειναι οτι πρέπει δεδομένου οτι κυνηγάω και τσιχλοκοτσυφα..
Αλλά και το επανιελ που λέει ο Κωνσταντίνος.Εχω δει κυνηγό με επανιελ να κατεβενει από κυνηγι περδικας κ να κάθεται για απογευματινό τσίχλας με τον ίδιο σκυλο...what.Δεν χαλάει του λέω..Όχι μου λέει κυνηγω κάτι χρόνια ετσι κ έχει μάθει..

Eγω ειμαι κ λιγος της αποψης οτι το σκυλι ειναι οπως το μαθεις Τασο... Ειχα σεττερ που ηταν εκπληκτικο στη μπεκατσα, το ορτυκι κ το μπεκατσινι με γαιδουρινη φερμα κ αν καθοσουν για παπια καθοταν διπλα σου στο καρτερι κ εκανε απορτ... Το δυσκολο ειναι για μενα στην αρχη να ξεκαθαρισει ο σκυλος στο μυαλο τους ποιος ειναι ο ρολος του... Ο ρολος ενος σκυλου φερμας ειναι να εντοπισει κ να φερμαρει το θηραμα, κ αυτος πρεπει να ειναι ο σκοπος μας για τα πρωτα χρονια της ζωης του... Αν μαθει να το κανει καλα αυτο, μετα θα μαθει κ τις ΅παραξενιες΅ σου...
Το επανιελ ας πουμε που εχω τωρα, κ το απεκτησα απο σποντα οταν ηταν 2,5 χρονων δεν το ξεκαθαρισε ποτε αυτο... Μπορει να ψαχνει σαν σπινγκερ κ να μην ανοιγεται υπερβολικα αλλα στην φερμα ειναι πολυ ασταθης κ του βγαινει μονο απο ενστικτο σε καποια πουλια... Εχει πολυ καλο απορτ ομως κ στην πορεια εμαθε στο καρτερι να καθεται διπλα σου κ να κοιτα τον ουραννο κ αυτο... Πιστευω πως αν στο ξεκινημα του ειχε ΅δουλευτει΅ πιο σωστα στη φερμα, τωρα θα τα εκανε κ τα δυο με επιτυχια...

Αποχαιρετισμός στην πέρδικα σημερα.
Αρκετό περπάτημα και μια μόνο συνάντηση με ένα ζευγάρι που σηκώθηκε αρκετά μακρια κ ούτε καν σήκωσα όπλο..
Τωρα δικαιουσε να υσηχασεις..Αρκετές τουφεκιες άκουσες κ αρκετά σκάγια σφύριζαν δίπλα σου κ κάποια σε πλήγωσαν..Τωρα θα ξεκινήσεις κ πάλι το πρωινό και απογευματινό σου λαλημα χωρίς να φοβασε ότι κάποιος θα έρθει να σε βρει..

Και του χρόνου να είμαστε καλά φίλοι περδικαδες και θα ξανανταμωσουμε και πάλι την πανέμορφη κοκκινομυτα που κάνει τα πόδια μας να πονάνε κ την καρδιά μας να χτυπάει σαν τρελή σε κάθε ξεπέταγμα της......

Last edited:
Αποχαιρετισμός στην πέρδικα σημερα.
Αρκετό περπάτημα και μια μόνο συνάντηση με ένα ζευγάρι που σηκώθηκε αρκετά μακρια κ ούτε καν σήκωσα όπλο..
Τωρα δικαιεισε να υσηχασεις..Αρκετές τουφεκιες άκουσες κ αρκετά σκάγια σφύριζαν δίπλα σου κ κάποια σε πλήγωσαν..Τωρα θα ξεκινήσεις κ πάλι το πρωινό και απογευματινό σου λαλημα χωρίς να φοβασε ότι κάποιος θα έρθει να σε βρει..

Και του χρόνου να είμαστε καλά φίλοι περδικαδες και θα ξανανταμωσουμε και πάλι την πανέμορφη κοκκινομυτα που κάνει τα πόδια μας να πονάνε κ την καρδιά μας να χτυπάει σαν τρελή σε κάθε ξεπέταγμα της......

Τάσο να είσαι γερός και του χρόνου φίλε. Όπως και σε όλους τους περδικάδες.

Status
Not open for further replies.
Back