Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αποχαιρετισμός στην πέρδικα σημερα.
Αρκετό περπάτημα και μια μόνο συνάντηση με ένα ζευγάρι που σηκώθηκε αρκετά μακρια κ ούτε καν σήκωσα όπλο..
Τωρα δικαιουσε να υσηχασεις..Αρκετές τουφεκιες άκουσες κ αρκετά σκάγια σφύριζαν δίπλα σου κ κάποια σε πλήγωσαν..Τωρα θα ξεκινήσεις κ πάλι το πρωινό και απογευματινό σου λαλημα χωρίς να φοβασε ότι κάποιος θα έρθει να σε βρει..

Και του χρόνου να είμαστε καλά φίλοι περδικαδες και θα ξανανταμωσουμε και πάλι την πανέμορφη κοκκινομυτα που κάνει τα πόδια μας να πονάνε κ την καρδιά μας να χτυπάει σαν τρελή σε κάθε ξεπέταγμα της......
Και του χρόνου να είσαι γερός και δυνατός να την ξανακύνηγήσεις φίλε μου!
Όπως και όλοι οι περδικάδες βέβαια!
Πιστεύω πάντως Τάσο, ότι και στην κλειστή περίοδο, κάνεις τις βόλτες σου από τα λημέρια της και στήνεις αυτί να ακούς το λάλο της,
έτσι για να μην χάνεις την επαφή...

Και του χρόνου να είσαι γερός και δυνατός να την ξανακύνηγήσεις φίλε μου!
Όπως και όλοι οι περδικάδες βέβαια!
Πιστεύω πάντως Τάσο, ότι και στην κλειστή περίοδο, κάνεις τις βόλτες σου από τα λημέρια της και στήνεις αυτί να ακούς το λάλο της,
έτσι για να μην χάνεις την επαφή...
Όχι Σπύρο δεν πηγενω αν κ θα το ήθελα ..Όμως πολλές φορές τις εχω ακουσει τυχαια να λαλούν κυρίως τις απογευματινές ωρες..:)

Εσείς οι περδικαδες κοιτάτε μην πάτε κατά λάθος για κυνήγι περδικας στην Ινδία και πεσετε σε τέτοιο πουλί επανω :

Ο αινιγματικός θάνατος ενός Ινδού στα Ελευσίνια μυστήρια
15:25
05/01/2016
11_10.jpg

Το καλοκαίρι του 20 π.X. ο αυτοκράτωρ Καίσαρας Αύγουστος προσπαθούσε να τακτοποιήσει τα προβλήματα των ανατολικών επαρχιών της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας κι ο χειμώνας τον βρήκε στη Σάμο. Εκεί ήρθε να τον συναντήσει μια πρεσβεία από την Ινδία σταλμένη από τον βασιλιά Πόρο.

Ο Πόρος είχε στείλει μια ομάδα πρέσβεων από τους οποίους μόνον τρεις επιβίωσαν τελικά από τις κακουχίες του μεγάλου ταξιδιού κι αυτοί παρέδωσαν στον Αύγουστο μια επιστολή γραμμένη στα ελληνικά σε περγαμηνή. Η επιστολή γραμμένη ιδιοχείρως από τον Ινδό βασιλιά έλεγε ότι, παρόλο που ο ίδιος ήταν ηγεμόνας 600 βασιλείων, επιθυμούσε να συνάψει φιλία με τον Καίσαρα, να του δώσει άδεια ελεύθερης διόδου στο κράτος του και κάθε διευκόλυνση στο μέτρο του θεμιτού.

Ο Πόρος έστειλε στον Καίσαρα δώρα που τα μετέφεραν οκτώ γυμνοί υπηρέτες που φορούσαν μόνο περιζώματα από αρωματικά υφάσματα. Του έστειλε τίγρεις, που πρώτη φορά τις αντίκριζαν οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι, μεγάλες κόμπρες και έναν πύθωνα 10 πήχεις μακρύ, μια τεράστια ποταμίσια χελώνα και μια πέρδικα μεγαλύτερη από γύπα.

Του έστειλε μαζί κι ένα αγόρι που του έλειπαν τα χέρια από τους ώμους, που τον αποκάλεσαν Ερμή, λόγω της ομοιότητάς του με τις ερμαϊκές στήλες. Ο Ερμής προκαλούσε το θαυμασμό γιατί μπορούσε να εξυπηρετείται μόνο με τα πόδια του. Μπορούσε να τεντώσει το τόξο και να ρίξει βέλη κι ακόμη να φέρει μια σάλπιγγα με τα πόδια στα χείλη του. Ο Αύγουστος και η ινδική πρεσβεία ήρθαν από τη Σάμο στην Αθήνα κι οι Αθηναίοι οργάνωσαν προς τιμήν του αυτοκράτορα τα Ελευσίνια μυστήρια, χωρίς να είναι η εποχή τους.
12.jpg

Στην τελετή αυτή, ένας από τους Ινδούς πρέσβεις, ο Ζαρμανοχηγάς ή Ζάρμαρος, μυήθηκε στα μυστήρια, όπως μυημένος άλλωστε ήταν και ο αυτοκράτορας.

Όμως ο Ζαρμανοχηγάς κατά την τελετή αποφάσισε να αυτοκτονήσει. Άλειψε το σώμα του με λίπος και φορώντας μόνο ένα περίζωμα έπεσε ζωντανός στην πυρά που είχε ανάψει για τα μυστήρια. Αναθηματικό ανάγλυφο με τη Δήμητρα και την Κόρη, Ελευσίνα, 5ος αι. π.Χ. Ο Δίων ο Κάσσιος προσπαθεί να ερμηνεύσει την αιτία που τον έσπρωξε στην αυτοκτονία: "είτε γιατί ανήκε στην κάστα των σοφών που πράττουν κάτι τέτοιο από θρησκευτική φιλοδοξία, είτε επειδή ήταν γέρος κι ακολούθησε τα παραδοσιακά έθιμα των Ινδών, είτε γιατί ήθελε να κάνει επίδειξη στον Αύγουστο και τους Αθηναίους".

Ο Στράβων παρατηρεί σωστά ότι συνήθως αυτοκτονούν όσοι ζητούν να απαλλαγούν από τις κακοπραγίες της ζωής τους. Ο Ινδός πρέσβης όμως είχε ζήσει όπως επιθυμούσε κι απλώς δεν ήθελε να περιμένει να του συμβεί κάτι κακό στο εξής. Γι'αυτό έπεσε στην πυρά γελώντας.
13.jpg

Όποιοι κι αν ήταν οι λόγοι της αυτοκτονίας του Ινδού πρέσβη, οι Αθηναίοι περισυνέλεξαν τα αποτεφρωμένα του κατάλοιπα και τα ενταφίασαν γράφοντας ένα επίγραμμα στον τάφο του

"Ζαρμανοχηγὰς Ἰνδὸς ἀπὸ Βαργόσης κατὰ τὰ πάτρια Ἰνδῶν ἔθη ἑαυτὸν ἀπαθανατίσας κεῖται"

Εδώ κείτεται ο Ζαρμανοχηγάς ο Ινδός από τη Βαργόσα που αυτοκτόνησε σύμφωνα με τα πατρώα έθιμα των Ινδών.
- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20160105/ιστορια/ο-αινιγματικός-θάνατος-ενός-ινδού-στα-ελευσίνια-μυστήρια#sthash.JuzRJwVi.dpuf

Last edited:
Γιάννη μια και το φέρε η κουβέντα για Ινδία και τέτοια, κάποτε είχα μια αντιπαράθεση με ένα φίλο εδώ κοσμια πάντα. Είχε αγοράσει από ένα gun show ένα βιβλίο με διαφορά θέματα και ανάμεσα σε αυτά υπήρχε και ένα άρθρο για την πέρδικα τσουκαρ. Αναφερε τα πάντα όπως φυσιολογια, χρωματισμος, διαιτολογιο, κτλ εκεί που διαφωνούσα ριζικά ήταν ότι αναφερε ως τόπο καταγωγής την Ινδία. Εξηγουσα στον φίλο ότι μάλλον το βιβλίο αναφέρεται στις πέρδικες που είχαν εισαχθεί εδώ από Ινδία και Τουρκία αφού το είδος είναι ενδημικο σε σχεδόν όλα τα νησιά του Αιγαίου και σε ασιατικές χώρες. Αλλά αυτός επέμενε ότι κάνω λάθος, και ότι για να το γράφει κάποιος σε βιβλίο αυτή είναι η αλήθεια (πως να πιστέψω κάποιον συγγραφέα όταν στο ίδιο κείμενο αναφέρει ότι το πουλί πήρε την ονομασία του από τον χαρακτηριστικό ήχο της φωνής του chuk chuk chukara). Το τελικό και ποιο τρανταχτο μου επιχείρημα ήταν η τοιχογραφια στο παλάτι της Κνωσου.

screencast

Ούτε και αυτό τον έπεισε, τελικά βρήκα ένα άλλο άρθρο από κάποιον άλλο συγγραφέα, ευτυχώς ο χριστιανός αναφερε τα πάντα όπως ότι οι πρώτες πέρδικες στις ΗΠΑ εισηχθησαν από ανατολικες χώρες και κυρίως από την Ινδία και ότι είναι ενδημικο είδος σε Ελλάδα κτλ.

Δείχνει να είναι πάρα πολύ καλή η ταινία!
Το οτι θυμίζει Χριστογιάννη εγώ προσωπικά το λαμβάνω ως θετικό, αφού έχει γυρίσει τις καλύτερες ταινιές για μένα!

Last edited:
Έχω δει αρκετές ταινίες του Μουσουλη κυρίως κυνήγι μπεκατσας καλές ταινιες..
Αυτό το τρέιλερ που είδα όμως τώρα είναι το κάτι άλλο..
Θύμισε Χριστογιαννη όπως σωστά είπατε και τον πλησίασε αρκετά..
Μπράβο στον Πετραν.. .congrats..congrats..congrats..well done.

Αυτές οι βουνοκορφές είναι το κάτι άλλο,σκέτη μαγεία! Μια φορά στη ζωή μου εχω κυνηγήσει αυτό το αρχοντικό πουλί κ το συναίσθημα που έιχα νιώσει τότε το θυμάμαι ακόμα...χαρά, ελευθερία, αρχοντιά, δέος! Σου δίνει την αίσθηση οτί είσαι εσύ, ο θεός και η φύση! Όλα γαλήνια! Δικαίως λέγεται λεβεντοκυνήγι! Όλα αυτά τα είχα ζήσει στην Σαράνταινα της Ευρυτανίας στο όρος Οξυά το 2003

Δείχνει να είναι πάρα πολύ καλή η ταινία!
Το οτι θυμίζει Χριστογιάννη εγώ προσωπικά το λαμβάνω ως θετικό, αφού έχει γυρίσει τις καλύτερες ταινιές για μένα!
ενοειται..

Ρε τους μπαγασηδες ούτε μια τουφεκιά δεν μας δείχνουν..
Νομίζουν άμα μας δείξουν τουφεκιες θα χάσουμε το ενδιαφέρον μας και δεν θα πάρουμε το dvd ? Έχω δει κάτι dvd του Χριστογιαννη εκατοντάδες φορές.

καλησπερα στα κοπελια.
ορυστε και καποια αποσπασματα απο 2 βολτες οπου πειγαμαι με το κουταβακη σε περδικα τσουκαρ απογευματηνες οπου ειχαι πολυ ζεστη.
η εξοδοι ηταν στα 1400-1600 μετρα υψομετρο σε εδαφος μα πετρα και λουτσιες(τσιτες) αν και απο ποιοτητα δεν με εωθουσιαζει βλεπω οτη εχει ορεξη και δεν το βαζει κατω.
καποι πουλια του φειγαναι καποια τα μπλοκαραι και καποια δεν τα βρηκαι καθολου.
σε ηληκια 9-10 μηνων εχει καποια καλα ανηγματα δεν εχει καλπασμο και αυτο το κουνημα στην ουρα που δεν μπορω ουται να το βλεπω..:(:(
ελπιζω με την παροδο του καιρου να εξελιχθει σε καλο ζοω.
οι εξωδοι ηταν 2-2,5 ωρες(αρκετες για κουταβη)και εαν δεν καει πειστεβω να τα παμαι καλα.

επισης το καλο ειναι οτη απο την προτη κιολας εξοδο και ενω επερναι τοπο δεν ματοσε ποτε πελμα..

Status
Not open for further replies.
Back