ΠΩΣ Η ΜΑΓΚΟΥΜΙΤΙΔΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΣΎΡΕΙ ΤΟΥΣ ΟΠΛΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΣΕ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ

Επηρεάζει αρκετά και μάλιστα προς το χειρότερο όταν έχεις 12/76 και 12/82 Θαλάμη και ρίχνεις 12/70 αλλά οι εταιρίες στην αρχή έβγαζαν τους δυο τύπους κάνες και μετά και τους τρεις και έπαιρνε ο αγοραστής αυτό που ήθελε. Ελα όμως που η αμερικανική αγορά θέλει τέτοιες θαλαμες και όχι 12/70 και επειδή είναι μεγάλη αγορά και στης καραμπίνες έχει πολλαπλάσιες πωλήσεις από ότι η Ευρώπη για να μην βγάζουν τρεις τύπους κάνες αρχικά της έκαναν όλες 12/76 και τώρα πάνε σιγά σιγά να είναι όλες 12/82. Αυτό έγινε γιατί τους κοστίζει πολύ λιγότερο ο ένας τύπος παρά να βγάζουν τρεις. Αν δείτε η benelli Colombo έρχεται με ότι κάνη θέλεις και 12/70 και 12/76 γιατί είναι όπλο φτιαγμένο βάση όπλων περιστεροβολιας και εκεί φαίνεται η διαφορά στης δυο θαλαμες στης οριακές τουφεκιές και στην διαφορά ταχύτητας.
 
Καταρχας ενα οπλο περα απο τα μετρα και τις υπολοιπες προδιαγραφες που ειναι απαραιτητες για καθε κυνηγι αλλα και τα γουστα τις συνηθειες του καθε κυνηγου,δε μπορουμε να πουμε- εαν μιλαμε για καραμπινα-πως "ειναι αυτο που λεει... " Και φυσικα χρειαζονται τα magnum φυσιγγια σε ορισμενα κυνηγια που αναφερθηκαν σε ορισμενα σχολια ..απο την αλλη μιλαμε για οπλα μαζικης παραγωγης και την πειρα της αγορας σε σχεση με οπλα με απλη θαλαμη που δεν περπατησαν για γνωστους λογους καθαρα υποκειμενικους απο το κοινο και μερικες φορες στρεβλους.

Καλα κανουν και φτιαχνουν οπλα με τετοιες θαλαμες 1ον γιατι δεν οι εταιριες δεν απυθυνονται μονο στην "ελληνικη αγορα" ...επειτα δεν κυνηγαμε ολοι τσιχλα,κυνηγια φερμας κλπ.

Δεν θα βαλω τους παραγοντες φυσιγγια,σκοπευτης-κυνηγος τσοκ κλπ,αν και ειναι αναγκαιοι αλλα οπως εχει ο καθενας μια κακη ιστορια με ασκοπη και ακαορη χρηση τετοιων φυσιγγιων αντιστοιχα κι εγω εχω εμεπιρια και μνημες απο καταβολες σε πολυ δυσκολους καιρους και απαιτητικα κυνηγια σε υδροβια ,γουρουνια κλπ.

2ον γιατι μπροστα βρισκεται ο στοχος της επικρατησης των ατσαλινων σκαγιων....
Επειτα να θυμησω η μπενελλι παρεχει παρα πολλες επιλογες σε καννες με απλες θαλαμες,μονοκομματα τσοκαρισματα κλπ.παροχες που σε λιγα χρονια θα ειναι τελειως ασκοπες και αχρηστες.

Οι κατασκευαστες δεν παρασυρονται και δεν εχουν καμια προθεση να εξυπηρετησουν αλλα και να δοσουν λογαριασμο στην καθε κατηγορια κυνηγων.πρωτα πρωτα ειναι εμποροι που ο στοχος ειναι η παγκοσμια αγορα,η καλυψη του μεγαλυτερου ευρους της καθε κατηγοριας κυνηγων για το κυνηγι τους,η τεχνολογια φυσιγγιων που περπατα παραλληλα.

Οποιος το σκεφτεται στενα μπορει να επιλεξει μια 302 η κατι αλλο με απλη θαλαμη και ας εχει το κεφαλι του ησυχο για λιγα χρονια ακομα.


Μονο οι browning-winchester την τελευταια 25 ετια κι αυτη με το βλεμμα στραμενο στην παγκοσμια αγορα κοιταξε και παρειχε γκαμα επιλογων σε μοντελα και καννες(μεγαλοι κωνοι-κοντοι κωνοι,απλες θαλαμες,αχρωμιωτες -χρωμιωμενες καννες,ριγες κλπ)
.

Υγ και την μαξους την ειχαν αλλαξει ,κοντεναν τους κωνους ακριβως επειδη προχωρουσε η τεχνολογια και η προσφορα στην τεχνολογια των φυσιγγιων...κι οχι απλα για τα φυσιγγια τα τετραγωνα καποια εταιριας.καμια εταιρια δεν αλλαζει ετσι ευκολα προσανατολισμο με βαση την προσφορα μιας αλλης εταιριας...

Τελος να θυμησω σχετικο -ασχετο επειδη τα ξερουμε και ολα ωρες ωρες και σκεφτομαστε στενα....τα SX3 ηταν παρα πολυ περπατημενα μοντελα..μια απαιτηση που εφευγε απο τα ορια της αμερικανικης αγορας ηταν η χρωμιωση των καννων...δεν ετεροκαθοριστηκε αυτο απο μια παροχη,ηταν απαιτηση που εδεσε και για μειωση κοστους...αν η φαμπαρμ αυτην τη στιγμη πχ η ή μπερεττα παραξει 2 σειρες καννων ...ισως κλεισει.μια αξιον ερχεται να τα καλυψει ολα πχ...εδω ρε παιδια ο αλλος μου κυνηγαει περδικα και μου οηρε ν3!ο αλλιως επισης περδικα ορτυκι και μου εκανε κωνο στο οπλο.!!!τι να λεμε...
 
Άμα δεν μπορείς να ξεχωρίσεις και τα φυσίγγια να μου επιτρέψουν οι συνάδελφοι καλαμάκι και στο μώλο και το όπλο στην άκρη για κάποιον αλλον
Βρε εδώ τουφεκανε μέσα στους θάμνους ,εδώ για να πάρουν μια μπεκάτσα τουφεκανε τον κολλητό τους ,εδώ δεν ξέρουν να καθαρίσουν το όπλο τους ,δεν ξέρουν αυτά που απλά επιτάσσει η κοινή λογική και μας κάνει εντύπωση το να μην ξεχωρίζουν τα φυσίγγια ?
 
Back
Top