Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παντως ενα θυραμα με κυνηγητικο ενδιαφερον που θα μπορουσε να μπει στην ρυθμιστικη ειναι ο συκοφαγος, μιας και αποδεδειγμενα οι πλυθησμοι του βρισκονται σε πολυ καλο επιπεδο.
Κάντε μια αίτηση υποστιριζόμενη με 5-6 ανεξάρτητες μελέτες γραμμένες σε 5-6 κιλά χαρτί και το αίτημά σας (αν σε ποσότητα χαρτιού υπερβαίνει τις αντιπροτάσεις των "έξω από εδώ") θα εξεταστεί.

Έτσι δουλεύει το σύστημα.

Σιγά μην ο Α-μοιράς ξέρει τι είναι ο συκοφάγος.
 
Καλημέρα σε όλους!

Απορώ γιατί θέλουμε το κυνήγι της 18ούρας...και της Κίσσας!

Κίσσα δεν την καταναλώνει κανείς...και αν θέλει να ξεχαρμανίασει στα επιβλαβή...υπάρχει η καρακάξα και ένα σωρό άλλα κορακοειδή! Η 18ούρα δε....ένα πουλί που ζεί σε αστικές και ημιαστικές περιοχές...με ότι αυτό σημαίνει...και πάλι δεν καταλαβάινω γιατί το θέλουμε στον πίνακα των θηραμάτων. Είναι σχεδόν σίγουρο...ότι κάποιοι θα τουφεκάνε από μπαλκόνια και βεράντες...αλλά και έξω από τα χωριά.

Υπό προυποθέσεις....θα ήθελα να μπούν στον πίνακα περισσότερα τριχωτά και όχι πτηνά! Για παράδειγμα με το αμερικάνικο σύστημα της σήμανσης (tags) θα μπορούσε να θηρεύεται ένας συγκεκριμένος αριθμός λύκων, τσακαλιών και γιατί όχι ζαρκαδιών.

Όπως τελικά είδαμε και ακούσαμε...η ρυθμιστική βγήκε στην ώρα της....πέρα από τις γνωστές γκρίνιες.

Σε ότι αφορά το πιθανό lockdown....επειδή θεωρώ ότι είμαι ένα εξελιγμένο ον και όχι ένα "βακτήριο" (άρα μπορώ να σκέφτομαι και να ελπίζω) πιστεύω ότι και 1.000.000 κρούσματα να έχουμε....αυτή την φορά δεν θα κλείσει η χώρα.

Έχω ξαναγράψει...ότι μας έχουν κουράσει απίστευτα!

Καλή συνέχεια σε όλους!
Καλησπέρα, μία διευκρίνηση αν μου επιτρέπεις, η Κίσσα δεν ανοίκει στην οικογένεια των κορακοειδών (δεν είμαι 100% σίγουρος γι αυτό) και η κύρια τροφή της είναι τα βελανίδια. Δεν νομίζω ότι τρώει ψοφίμια και γενικά δεν καταστρέφει φωλιές πουλιών, μάλλον τρώει φίδια όμως.Επίσης γενικά τρώγεται, αλλά είναι λίγο σκληρό το κρέας της, δεν είναι ο καλύτερος μεζέςσ βέβαια. Η δε 18ούρα είναι είδος τρυγωνιού (τρυγώνι των πόλεων συγκεκριμένα), σε κάποιες χώρες τις ευρώπης επιτρέπεται το κυνήγι της (την ονομάζουν τρυγώνι σκέτο ) και απαγορεύεται το κυνήγι του κλασικού τρυγωνιού. Ότι μπει στη ρυθμιστική βέβαια, καλοδεχούμενο θα είναι, το θέμα είναι να μην αφαιρεθεί κάποιο θύραμα.
 
Έμμεσα ίσως!

Δηλαδή να επιτρέπονται οι διαπεριφεριακές μετακινήσεις μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού (αν και το βλέπω δύσκολο)

Εδώ είμαστε και θα δούμε!
Ναι αυτό ακριβώς εννοούσα. Αν, λόγω αριθμού κρουσμάτων και πληρότητας ΜΕΘ, σημειωθούν περιορισμοί στις μετακινήσεις, δεν αποκλείεται καθόλου να δούμε κάτι τέτοιο.
 
Δυστυχώς οι καρεκλοκενταυροι και οι γραβατακηδες με τα παντοφλε λουστρινια που το παίζουν κυνηγοί και το παίζουν ότι κοπτονται για το κυνήγι και ότι ασχολούνται με τα συνδικαλιστικά (και κομματικά εσχάτως όργανα) είναι παντελώς ανίδεοι από τη φύση. Εκτός της μιας Κυριακής το μήνα (και άμα αφήσει η κυρά) έχουν βαθιά μεσάνυχτα.
Κάπως έτσι θα παίρνουμε σα νίκες τις ετήσιες μειώσεις στο τρυγόνι και όταν θα ζητάμε το κάτι παραπάνω με λογική, με επιχειρήματα και ως μέσο διαχείρισης της ανισορροπίας του οικοσυστήματος (που ζούμε εμείς οι άνθρωποι της υπαίθρου και όχι αυτοί απ' τα γραφεία τους) θα λαμβάνουμε απαντήσεις ότι τι τα θέλετε αυτά, σαμπως θα τα φάτε ή σας ξέρουμε τι είστε θα τα τουφεκατε απ' τα μπαλκόνια.
Ξέρω, ξέρω, ξέρω λεβεντομ...ορφαντρες μου, εγώ κάνω εύκολη κριτική απ' το πληκτρολόγιο μου. Εσείς είστε εκεί και δίνετε τις μάχες με την κάστα και την καμαριλα σας.
Τις άδειες φέτος ξέρετε πολύ καλά που να τις τοποθετήσετε, βαθιά ανάσα και λίγο βαζελίνη ίσως βοηθήσουν.
Και φυσικά από Οκτώβρη Νοέμβρη θα πρέπει να σεβαστούμε και φέτος ένα ενδεχόμενο λοκνταουν, γτ το να βγεις στη φύση με το όπλο και το σκυλάκι σου θα διασπείρει τον κορόνα. Το να κόβεις βόλτες με μοτοκρός είναι υγεία. Αλλά της ίδιας κοινωνικής συνομοταξίας είστε, στα ίδια καφέ του Κολωνακίου πίνετε καφέ και τα παιδιά σας στα ίδια ιδιωτικά σχολεία τα πάτε, είναι δυνατόν να τους πάτε κόντρα;;;;;;;
Και δεν έχω τίποτα με το φρέντο εσπρέσσο που μπορεί να σερβίρουν στο Da Capo ή με τα απολυτήρια που παίρνουν απ' τη σχολή Hill οι γόνοι των κατσικωμένων στο σβέρκο μας. Έχω μάθει όμως να λέω τα σύκα σύκα, τη σκάφη σκάφη και όταν ένας ανίδεος χαρτογιακας μου κουνάει το δάχτυλο και προσβάλλει το κυνηγετικό ήθος και τη νοημοσύνη μου να του επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς στη μάπα.
Να με συγχωρείτε για το κατεβατο μεσημεριατικα.
 
Μαλιστα...
Συμπερασμα...
καθε χρονο - χρονια τωρα - ψαλιδιζεται και κατι...( περιοχη, θηραμα, αριθμος καρπωσης καποιου θηραματος)
Εγω αυτο το βλεπω σαν μια σφαλιαρα στον σβερκο μας με την παροτρυνση : ελα, πηγαινε να κυνηγησεις και φετος και πες και ευχαριστω!
Για οσους απο εμας ειναι ευχαριστημενοι με αυτην την συμπεριφορα απεναντι μας, τι να πω...
 
Μαλιστα...
Συμπερασμα...
καθε χρονο - χρονια τωρα - ψαλιδιζεται και κατι...( περιοχη, θηραμα, αριθμος καρπωσης καποιου θηραματος)
Εγω αυτο το βλεπω σαν μια σφαλιαρα στον σβερκο μας με την παροτρυνση : ελα, πηγαινε να κυνηγησεις και φετος και πες και ευχαριστω!
Για οσους απο εμας ειναι ευχαριστημενοι με αυτην την συμπεριφορα απεναντι μας, τι να πω...
Εχεις δικιο... αυτη η ριθμηστηκι ειναι μια ητα του κυνηγιου για αλλη μια χρονια βρηκε τον δρακο η κσε
 
Κάνεις λάθος φίλε μου. Κυρίως, όποιος δεν πιστεύει οφείλει να γράφει, διότι –σε αντίθεση με τον άλλο– έχει επιλέξει να ερευνά. Απ’ την άλλη, εκείνος που ζητάει τη σιωπή του άλλου, κάθε άλλο παρά δημοκράτης είναι, κι ας δηλώνει εξ αρχής την προθυμία του να ψηφίζει.

Το κυνήγι δεν χρειάζεται νέο κόμμα, [αυτό]κάθαρση χρειάζεται ώστε να ανακτήσει την εκτίμηση της κοινωνίας που έχασε εν μέσω της γενικευμένης κραιπάλης. Χρειάζεται να απαλλαγεί από τα μολύβδινα χαϊμαλιά που απέκτησε μετά το ’90 και το τραβούν στον πάτο μετά το ναυάγιο του ελληνικού "θαύματος". Με την οικονομία του κόκκινου δανείου και της ακάλυπτης επιταγής, το κυνήγι μετατράπηκε στη συνείδηση του κόσμου σε δολοφονικό και αιμοσταγές χόμπι του Σαββατοκύριακου. Θλίβομαι όταν διαβάζω "μελέτες" που προσπαθούν να πείσουν για την προσφορά του κυνηγιού στην οικονομία, μέσω της υπερκατανάλωσης φυσιγγίων, καυσίμων, τσίπουρων σε ακριτικά χωριά και κρουασάν με fredo cappuccino στα καρτέρια, με τους κυνηγούς να προσπαθούν να τις επιβεβαιώσουν αφήνοντας τις συσκευασίες τους στον τόπο. Οι Έλληνες κυνηγοί, βοηθάνε στα οικονομικά της Ελλάδας, η οποία δεν βγάζει ούτε σκάγια!… Επιστρέφω κατάκοπος το μεσημέρι από το κυνήγι, δίχως θήραμα, δίχως σκυλί και δίχως αυτοκίνητο, και οι νεαροί επισκέπτες, παιδιά των λαμόγιων χωριανών μου, με κοιτούν από το καφενείο με μίσος και ευχόμενοι να είχα αυτοπυροβοληθεί, πίνοντας τσίπουρα που δεν ξέρουνε πως βγαίνουν, με μεζέ κορν μπιφ και "χωριάτικο" λουκάνικο.

Το αντικυνηγετικό μένος δεν γεννήθηκε ούτε τράφηκε από κάποιο αντικυνηγετικό κόμμα. Τα κόμματα απλά αφουγκράζονται την κοινωνία και καβαλάνε το κυρίαρχο κύμα. Κάποτε ήταν οι κυνηγοί τα χαϊδεμένα τους παιδιά, τώρα είναι κάποια άλλα. Από το ΣΥΡΙΖΑ περιμένατε να καταργήσει το κυνήγι, από αλλού σας ήρθε η απαγόρευση. Με όλη την κοινωνία κατά του κυνηγιού, τι νομίζετε ότι θα καταφέρει η ψήφος σε ένα κυνηγετικό κόμμα με στελέχη τα ίδια πρόσωπα που βρίζετε και σήμερα σε άλλες θέσεις; Φανταστείτε τι βρισίδι θα τους ρίχνετε αν ο κώλος τους αισθανθεί και τη ζεστασιά της βουλευτικής καρέκλας. Εκτός κι αν το ενδόμυχο ζητούμενο είναι απλά η εκτόνωση που προσφέρει το βρισίδι ως σεξουαλικό υποκατάστατο.

Όσο θα εθελοτυφλούμε και θα αρνούμαστε να δούμε τις πραγματικές αιτίες της απομόνωσης και της στοχοποίησης κάθε φυσικής ελευθερίας, και όχι μόνο του κυνηγίου, τόσο θα τις χάνουμε – μια-μια, δίνοντας κάθε τετραετία τη μάχη μας με την αοριστία και την ευκαιρία στο παλιό να γυρίζει τη σκούφια του αλλιώς, βγάζοντάς μας κάθε τόσο στις πλατείες να βελάζουμε, ώστε να του ζητιανέψουμε αυτό που θέλει να μας δώσει.

Αφού λοιπόν το κόμμα κυνηγών είναι γεγονός, όσοι πιστεύετε σ’ αυτό, όταν θα γίνουν εκλογές ψηφίστε το. Κάποιοι άλλοι, θα συνεχίσουν να γράφουν κατεβατά, μπας και κάποιος κάποτε τύχει να τα διαβάσει – και βγει από το κώμα.
Σε διαβαζουμε φιλε, αν και θεωρω οτι πρεπει να γραφεις πιο λυτα και οχι μακροσκελη κειμενα.

Απο οτι καταλαβα θεωρεις οτι οι κυνηγοι η και οι ψαραδες ευθυνονται διοτι περιθωριοποιουνται,
Διαφωνω με αυτο, και δεν νομιζω οτι χρειαζεται να αναλυσω .

Επισης καταλαβα οτι με την αφορμη συτη εισαι κατα τηε ιδρυσης κομμστος.

Μακαρι να μην χρειαζοταν.

Θεωρεις λοιπον οτι οταν οι επιταγες των καιρων ειναι τετοιες που τα διεθνη συμφερονται ,ψαχνουν ευκολα εξιλαστηρια θυματα για να φορτωσουν την καταστροφη της φυσης που τα ιδια διατελουν, το θυμα θα αλλαξει την κατευθυνση που δινεται στην κοινη γνωμη;
Πολυ αμφιβαλω.
Αν δεν υπαρχει πολιτικη λυση, τοτε λυση πλην της επαναστασης δεν ιφιστσται
 
Υ.Σ
Για να μπει τετοιο κομμα στην βουλη, πρειει να βρει ολους του κυνηγους ενωμενους, μακρια σπο προσωπικες πολιτικες σκοπιμοτητες και συμφεροντα
Δυστυχως οι οργανωσεις εδωσαν το χειριστο παραδειγμα τοτε στο παρελθον.......Ακομαι και πολλοι συλλογοι επιτεθηκαν στο ΚΕΚ τοτε Δυστυχως ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙκαι λυπαμαι γι αυτο.
 
Ευχη μου να γινει το κομμα ,να μπει στην βουλη ,κι ας μην εχει πολιτικο περιεχωμενο.
Αν περιενετε απο οργανωσεις και συλλογους, να σας βρουν λυση γλυφοντας πολιτικους.......το εχουμε ξαναδει το εργο!
Καλή είναι η φαντασία, η ελπίδα και η αισιοδοξία, όμως, ας μην είμαστε και αιθεροβάμονες!...

Είναι κρίμα να εναποθέτουμε ζωτικότητα και ελπίδα σε απαρχαιωμένους και ενεργοβόρους μηχανισμούς, που μοναδικός τους ρόλος είναι η διατήρηση της ύπαρξής τους, των ψευδαισθήσεων και ο περισπασμός.

Είναι πραγματικά ουτοπικό να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε ένα κόμμα, τη στιγμή που ως μέλη συλλογικών οργανώσεων που πληρώνουμε οι ίδιοι, νιώθουμε ουσιαστικά αποξενωμένα από το σώμα τους. Φαντάσου τι εμπαιγμό θα τρώμε από ένα κόμμα το οποίο θα είναι αναγκασμένο να χαϊδεύει [κυρίως] τα αφτιά των αντικυνηγών και να υπακούει στις επιταγές των οικονομικών εκείνων δυνάμεων που κατατρέχουν το κυνήγι, για να μπει στη βουλή, και ,κυρίως, να παραμείνει (πράγμα το οποίο μου ακούγεται πολύ αστείο).

Οι κυνηγοί δεν είναι ένα κομμά-τι της κοινωνίας με κοινά ιδεολογικά και κοινωνικά στοιχεία ώστε να αντιπροσωπεύονται από κάποιο κόμμα και να διεκδικούν την πολιτική εξουσία, ούτε και η Βουλή μια πλατεία που η κάθε ομάδα ζητάει δια βοής τα δικαιώματά της. Αλλιώς θα είχαμε και Κόμμα Ελλήνων Καπνιστών, Κόμμα Ελλήνων Χασισοποτών, Κόμμα Ελλήνων Κολομπαράδων κτλ. Τι; δεν έχουν αυτοί δικαιώματα;
t1819.gif


Όταν οι κυνηγοί περάσουν την πύλη με το γαλάζιο παραβάν, θα πρέπει να ξεπεράσουν τις ιδεολογικές τους (στην καλύτερη περίπτωση) και τις ρουσφετολογικές τους (στη χειρότερη) αγκυλώσεις για να φτάσουν να ψηφίσουν το "δικό" τους κόμμα. Πόσο ρεαλιστικό σου φαίνεται αυτό και μάλιστα υπό τις παρούσες συνθήκες;

Οι κυνηγοί, κατά την άποψή μου, εκείνο που χρειάζονται είναι μια σύγχρονη, ευέλικτη, ενιαία πανελλαδική συλλογική δομή, η οποία θα σέβεται κάθε μέλος της ως τέτοιο, είτε πρόκειται για μεγαλοαστό της Αθήνας είτε ερημίτη της Πίνδου, και με απόλυτη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, θα αξιοποιεί τους διαθέσιμους πόρους προς όφελος των μελών της και την εξυγίανση και διάσωση της φυσικής δραστηριότητας του κυνηγιού, ακόμη και σε συνεργασία με άλλες οικολογικές οργανώσεις που αποδέχονται το κυνήγι ως μέρος της φύσης. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο, απαιτείται [αυτό]κριτική και [αυτό]κάθαρση, ώστε να εξαλειφθεί η αιτία και όχι να αντιμετωπιστούν απλά και πάλι τα συμπτώματα.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, θα χρειαστεί ο κυνηγός να αποβάλει από το κυνήγι τον αστισμό και τον καταναλωτισμό, ώστε να μπορεί δικαίως να το αποκαλεί φυσικό τρόπο ζωής. Διαφορετικά, ως αιμοσταγές χόμπι και εκτόνωση της εβδομαδιαίας αστικής καταπίεσης θα συνεχίσει να αντιμετωπίζεται από το ευρύ κοινό, και θα συνεχίσουμε να μην έχουμε ουσιαστικό αντίλογο σ’ αυτήν την κατηγορία. Θα πρέπει ο κυνηγός (και όχι μόνο αυτός) να καταλάβει ότι, στην προσπάθειά του να ανταπεξέλθει στο καταναλωτικό μοντέλο και τον κοινωνικό ανταγωνισμό, απειλεί ακούσια την επιβίωση της πέρδικας και του λαγού (και φυσικά, όλης της "άγριας" πανίδας και χλωρίδας). Αν κατουράς στη θάλασσα, το βρίσκεις στο αλάτι.

Οι κυνηγοί θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα πραγματικά οικολογικό κίνημα, ενάντια στη λαίλαπα του καταναλωτισμού και της οικονομικής "ανάπτυξης", και να αποδείξουν στον κόσμο, που δυστυχώς απέχει από τη φύση, ποιος πραγματικά την απειλεί. Το άνοιγμα όμως των κυνηγών στην κοινωνία, δεν πρέπει να γίνει με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης!...

Σε διαβαζουμε φιλε, αν και θεωρω οτι πρεπει να γραφεις πιο λυτα και οχι μακροσκελη κειμενα.
Σ' ευχαριστώ φίλε!
Ελπίζω μόνο μη με διαβάσει και κανένας παπάς μ΄αυτά που γράφω, διότι, ως γνήσιος Ιωάννης, νιώθω ότι κάποια στιγμή θα το χάσω το κεφάλι μου. :p
 
Ευχη μου να γινει το κομμα ,να μπει στην βουλη ,κι ας μην εχει πολιτικο περιεχωμενο.
Αν περιενετε απο οργανωσεις και συλλογους, να σας βρουν λυση γλυφοντας πολιτικους.......το εχουμε ξαναδει το εργο!
Το κυνηγι θελει πραξεις και εργα
Είναι πραγματικά ουτοπικό να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε ένα κόμμα, τη στιγμή που ως μέλη συλλογικών οργανώσεων που πληρώνουμε οι ίδιοι, νιώθουμε ουσιαστικά αποξενωμένα από το σώμα τους. Φαντάσου τι εμπαιγμό θα τρώμε από ένα κόμμα το οποίο θα είναι αναγκασμένο να χαϊδεύει [κυρίως] τα αφτιά των αντικυνηγών και να υπακούει στις επιταγές των οικονομικών εκείνων δυνάμεων που κατατρέχουν το κυνήγι, για να μπει στη βουλή, και ,κυρίως, να παραμείνει (πράγμα το οποίο μου ακούγεται πολύ αστείο).

Οι κυνηγοί δεν είναι ένα κομμά-τι της κοινωνίας με κοινά ιδεολογικά και κοινωνικά στοιχεία ώστε να αντιπροσωπεύονται από κάποιο κόμμα και να διεκδικούν την πολιτική εξουσία, ούτε και η Βουλή μια πλατεία που η κάθε ομάδα ζητάει δια βοής τα δικαιώματά της. Αλλιώς θα είχαμε και Κόμμα Ελλήνων Καπνιστών, Κόμμα Ελλήνων Χασισοποτών, Κόμμα Ελλήνων Κολομπαράδων κτλ. Τι; δεν έχουν αυτοί δικαιώματα;
t1819.gif


Όταν οι κυνηγοί περάσουν την πύλη με το γαλάζιο παραβάν, θα πρέπει να ξεπεράσουν τις ιδεολογικές τους (στην καλύτερη περίπτωση) και τις ρουσφετολογικές τους (στη χειρότερη) αγκυλώσεις για να φτάσουν να ψηφίσουν το "δικό" τους κόμμα. Πόσο ρεαλιστικό σου φαίνεται αυτό και μάλιστα υπό τις παρούσες συνθήκες;

Οι κυνηγοί, κατά την άποψή μου, εκείνο που χρειάζονται είναι μια σύγχρονη, ευέλικτη, ενιαία πανελλαδική συλλογική δομή, η οποία θα σέβεται κάθε μέλος της ως τέτοιο, είτε πρόκειται για μεγαλοαστό της Αθήνας είτε ερημίτη της Πίνδου, και με απόλυτη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, θα αξιοποιεί τους διαθέσιμους πόρους προς όφελος των μελών της και την εξυγίανση και διάσωση της φυσικής δραστηριότητας του κυνηγιού, ακόμη και σε συνεργασία με άλλες οικολογικές οργανώσεις που αποδέχονται το κυνήγι ως μέρος της φύσης. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο, απαιτείται [αυτό]κριτική και [αυτό]κάθαρση, ώστε να εξαλειφθεί η αιτία και όχι να αντιμετωπιστούν απλά και πάλι τα συμπτώματα.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, θα χρειαστεί ο κυνηγός να αποβάλει από το κυνήγι τον αστισμό και τον καταναλωτισμό, ώστε να μπορεί δικαίως να το αποκαλεί φυσικό τρόπο ζωής. Διαφορετικά, ως αιμοσταγές χόμπι και εκτόνωση της εβδομαδιαίας αστικής καταπίεσης θα συνεχίσει να αντιμετωπίζεται από το ευρύ κοινό, και θα συνεχίσουμε να μην έχουμε ουσιαστικό αντίλογο σ’ αυτήν την κατηγορία. Θα πρέπει ο κυνηγός (και όχι μόνο αυτός) να καταλάβει ότι, στην προσπάθειά του να ανταπεξέλθει στο καταναλωτικό μοντέλο και τον κοινωνικό ανταγωνισμό, απειλεί ακούσια την επιβίωση της πέρδικας και του λαγού (και φυσικά, όλης της "άγριας" πανίδας και χλωρίδας). Αν κατουράς στη θάλασσα, το βρίσκεις στο αλάτι.
Οι κυνηγοί θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα πραγματικά οικολογικό κίνημα, ενάντια στη λαίλαπα του καταναλωτισμού και της οικονομικής "ανάπτυξης", και να αποδείξουν στον κόσμο, που δυστυχώς απέχει από τη φύση, ποιος πραγματικά την απειλεί. Το άνοιγμα όμως των κυνηγών στην κοινωνία, δεν πρέπει να γίνει με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης!...
Αυτα πρεπει να ειναι τα επομενα βηματα του κυνηγιου μαζη με μια πολυ δυνατη νομικη ομαδα...να μην αφησουν σε χλορο κλαρη οσους καταπατουν στο ονομα της πρασινης που@@@@...
 
Καλησπέρα, μία διευκρίνηση αν μου επιτρέπεις, η Κίσσα δεν ανοίκει στην οικογένεια των κορακοειδών (δεν είμαι 100% σίγουρος γι αυτό) και η κύρια τροφή της είναι τα βελανίδια. Δεν νομίζω ότι τρώει ψοφίμια και γενικά δεν καταστρέφει φωλιές πουλιών, μάλλον τρώει φίδια όμως.Επίσης γενικά τρώγεται, αλλά είναι λίγο σκληρό το κρέας της, δεν είναι ο καλύτερος μεζέςσ βέβαια. Η δε 18ούρα είναι είδος τρυγωνιού (τρυγώνι των πόλεων συγκεκριμένα), σε κάποιες χώρες τις ευρώπης επιτρέπεται το κυνήγι της (την ονομάζουν τρυγώνι σκέτο ) και απαγορεύεται το κυνήγι του κλασικού τρυγωνιού. Ότι μπει στη ρυθμιστική βέβαια, καλοδεχούμενο θα είναι, το θέμα είναι να μην αφαιρεθεί κάποιο θύραμα.
Η κισσα είναι κορακοειδες. Κάνει οτι κάνουν τα άλλα κορακοειδη. Αδυναμία έχει στους καρπούς και τα φρούτα αλλά κεντάει και φωλιες. Μάστιγα κανονική και με μεγάλη αύξηση. Η δεκαοχτουρα σε ορισμένες χώρες όχι μόνο επιτρέπεται αλλά είναι χαρακτηρισμένη ως εισβαλλομενο είδος και κυνηγιεται όπως τα κορακοειδη.
 
Δυστυχώς οι καρεκλοκενταυροι και οι γραβατακηδες με τα παντοφλε λουστρινια που το παίζουν κυνηγοί και το παίζουν ότι κοπτονται για το κυνήγι και ότι ασχολούνται με τα συνδικαλιστικά (και κομματικά εσχάτως όργανα) είναι παντελώς ανίδεοι από τη φύση. Εκτός της μιας Κυριακής το μήνα (και άμα αφήσει η κυρά) έχουν βαθιά μεσάνυχτα.
Κάπως έτσι θα παίρνουμε σα νίκες τις ετήσιες μειώσεις στο τρυγόνι και όταν θα ζητάμε το κάτι παραπάνω με λογική, με επιχειρήματα και ως μέσο διαχείρισης της ανισορροπίας του οικοσυστήματος (που ζούμε εμείς οι άνθρωποι της υπαίθρου και όχι αυτοί απ' τα γραφεία τους) θα λαμβάνουμε απαντήσεις ότι τι τα θέλετε αυτά, σαμπως θα τα φάτε ή σας ξέρουμε τι είστε θα τα τουφεκατε απ' τα μπαλκόνια.
Ξέρω, ξέρω, ξέρω λεβεντομ...ορφαντρες μου, εγώ κάνω εύκολη κριτική απ' το πληκτρολόγιο μου. Εσείς είστε εκεί και δίνετε τις μάχες με την κάστα και την καμαριλα σας.
Τις άδειες φέτος ξέρετε πολύ καλά που να τις τοποθετήσετε, βαθιά ανάσα και λίγο βαζελίνη ίσως βοηθήσουν.
Και φυσικά από Οκτώβρη Νοέμβρη θα πρέπει να σεβαστούμε και φέτος ένα ενδεχόμενο λοκνταουν, γτ το να βγεις στη φύση με το όπλο και το σκυλάκι σου θα διασπείρει τον κορόνα. Το να κόβεις βόλτες με μοτοκρός είναι υγεία. Αλλά της ίδιας κοινωνικής συνομοταξίας είστε, στα ίδια καφέ του Κολωνακίου πίνετε καφέ και τα παιδιά σας στα ίδια ιδιωτικά σχολεία τα πάτε, είναι δυνατόν να τους πάτε κόντρα;;;;;;;
Και δεν έχω τίποτα με το φρέντο εσπρέσσο που μπορεί να σερβίρουν στο Da Capo ή με τα απολυτήρια που παίρνουν απ' τη σχολή Hill οι γόνοι των κατσικωμένων στο σβέρκο μας. Έχω μάθει όμως να λέω τα σύκα σύκα, τη σκάφη σκάφη και όταν ένας ανίδεος χαρτογιακας μου κουνάει το δάχτυλο και προσβάλλει το κυνηγετικό ήθος και τη νοημοσύνη μου να του επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς στη μάπα.
Να με συγχωρείτε για το κατεβατο μεσημεριατικα.
Υπάρχουν και αυτοί που λες που όμως δεν τους νοιάζει καθόλου το τι θα γίνει με το κυνήγι στην χώρα και όχι γιατί δεν ξέρουν και είναι γιαλαντζι της Κυριακής αλλά γιατί κυνηγούν σε άλλες χώρες όποτε και όσο θέλουν ,εάν κλείσουν το κυνήγι Νοέμβρη αυτοί θα έχουν κάνει τα κυνήγια τους στο εξωτερικό και στα τέτοια τους .
 
Δυστυχώς οι καρεκλοκενταυροι και οι γραβατακηδες με τα παντοφλε λουστρινια που το παίζουν κυνηγοί και το παίζουν ότι κοπτονται για το κυνήγι και ότι ασχολούνται με τα συνδικαλιστικά (και κομματικά εσχάτως όργανα) είναι παντελώς ανίδεοι από τη φύση. Εκτός της μιας Κυριακής το μήνα (και άμα αφήσει η κυρά) έχουν βαθιά μεσάνυχτα.
Κάπως έτσι θα παίρνουμε σα νίκες τις ετήσιες μειώσεις στο τρυγόνι και όταν θα ζητάμε το κάτι παραπάνω με λογική, με επιχειρήματα και ως μέσο διαχείρισης της ανισορροπίας του οικοσυστήματος (που ζούμε εμείς οι άνθρωποι της υπαίθρου και όχι αυτοί απ' τα γραφεία τους) θα λαμβάνουμε απαντήσεις ότι τι τα θέλετε αυτά, σαμπως θα τα φάτε ή σας ξέρουμε τι είστε θα τα τουφεκατε απ' τα μπαλκόνια.
Ξέρω, ξέρω, ξέρω λεβεντομ...ορφαντρες μου, εγώ κάνω εύκολη κριτική απ' το πληκτρολόγιο μου. Εσείς είστε εκεί και δίνετε τις μάχες με την κάστα και την καμαριλα σας.
Τις άδειες φέτος ξέρετε πολύ καλά που να τις τοποθετήσετε, βαθιά ανάσα και λίγο βαζελίνη ίσως βοηθήσουν.
Και φυσικά από Οκτώβρη Νοέμβρη θα πρέπει να σεβαστούμε και φέτος ένα ενδεχόμενο λοκνταουν, γτ το να βγεις στη φύση με το όπλο και το σκυλάκι σου θα διασπείρει τον κορόνα. Το να κόβεις βόλτες με μοτοκρός είναι υγεία. Αλλά της ίδιας κοινωνικής συνομοταξίας είστε, στα ίδια καφέ του Κολωνακίου πίνετε καφέ και τα παιδιά σας στα ίδια ιδιωτικά σχολεία τα πάτε, είναι δυνατόν να τους πάτε κόντρα;;;;;;;
Και δεν έχω τίποτα με το φρέντο εσπρέσσο που μπορεί να σερβίρουν στο Da Capo ή με τα απολυτήρια που παίρνουν απ' τη σχολή Hill οι γόνοι των κατσικωμένων στο σβέρκο μας. Έχω μάθει όμως να λέω τα σύκα σύκα, τη σκάφη σκάφη και όταν ένας ανίδεος χαρτογιακας μου κουνάει το δάχτυλο και προσβάλλει το κυνηγετικό ήθος και τη νοημοσύνη μου να του επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς στη μάπα.
Να με συγχωρείτε για το κατεβατο μεσημεριατικα.
Πες τα ρε πατρίδα τρελονεριτη.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top