Επιλογή κατάλληλου choke (τσοκ)

125othk.jpg
 
Φώτη περίμενα να μου πείτε με τον Μάκη αν θα πάω εγώ ή όχι αλλά βλέπω ότι τα έχεις παραλάβει ήδη. Από ότι βλέπω, κι εγώ να ήμουν νομίζω πως θα μπερδευόμουν και θα τα έπαιρνα. Εύχομαι να βρεθεί άκρη. Αν χρειαστείς κάτι μη διστάσεις.
 
Πρίν 5+ χρόνια που είχε δώσει φίλος ενα τσοκ mobile και την benelli μου , το οποίο εξέχει 5 ποντους περιπου απ την καννη και ηταν 4 αστρα, δεν μου ειπε μαρκα , ουτε έγραφε κιόλας, το μονο που μου ειπε οτι το λενε "παράλληλο"
Ξερει καποιος ποιο ειναι η τι ειναι το παράλληλο και που μπορω να το βρω;
 
Και κατι ακομα , την βοήθεια σας.
Ειμαι σε αναζήτηση ενός πιο σφιχτου τσοκ της τάξης των **/imp.mod για φυσίγγια απο 4 εως 6 Νο
Κοίταγα το Carlsons sporting clays extended ported.
Το εχει κάποιος η γνωρίζει κανείς το συγκεκριμένο τσοκ.
Σε εναν ονομαστικό αυλό 18.3 θα πέσει σωστά η σύσφιξη ;
 
Και κατι ακομα , την βοήθεια σας.
Ειμαι σε αναζήτηση ενός πιο σφιχτου τσοκ της τάξης των **/imp.mod για φυσίγγια απο 4 εως 6 Νο
Κοίταγα το Carlsons sporting clays extended ported.
Το εχει κάποιος η γνωρίζει κανείς το συγκεκριμένο τσοκ.
Σε εναν ονομαστικό αυλό 18.3 θα πέσει σωστά η σύσφιξη ;
Πάρε ενα kicks lf να τελειώνει η αναζητηση
 
Ευριπίδη δεν είναι ίδιο- παρόμοιο με το paternmaster black duck ?

Οχι η patternmaster εχει αλλη τεχνολογια φρεναρισματος σε σχεση με kicks. Εχει σκαλοπατακια που σκονταφτει ο συγκεντρωτηρας, οι ωπες ειναι μονο για εκτονωση αεριων. Στο kicks οι ωπες εκτονωσης εχουν γινει σε τετοια γωνια ωστε να ξυριζει τον συγκεντρωτηρα
 
Μια δοκιμη με καποιο black duck θα ηταν χρησιμη πιστευω γιατι με τα kicks υπαρχουν παρα πολλες στο φορουμ, Παυλο πιο απο τα δυο πιστευεις φρεναρει πιο πολυ τον συγκεντρωτηρα?
Αυτη τη βδομάδα θα εχω δοκιμες σε χαρτόνι
Αλλα σε 50αριες, γιατί με τρώει να δω τι γίνεται , αντε και 1-2 στα 35
 
Διαβάζοντας σχετικά με τα διάφορα τσοκ φρένου, και χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία με κανένα, έχω από καιρό μια απορία. Βλέπω, και πραγματικά απορώ, που οι περισσότεροι θεωρούν ότι όσο πιο λοξές είναι οι τρύπες και πιο κοφτερές, τόσο πιο ισχυρό φρενάρισμα προκαλούν στο συγκεντρωτήρα !!! Εγώ πιστεύω ότι συμβαίνει το αντίθετο. Όπως προχωράει ο συγκεντρωτήρας πρώτα συναντά τα πλαϊνά της τρύπας που δεν του προβάλουν σχεδόν καμία αντίσταση, και μετά συναντά το μπροστινό της τμήμα που όμως πιάνει πάρα πολύ μικρό τμήμα του! Και εφόσον μάλιστα η τρύπα είναι πολύ λοξή και κοφτερή, πιστεύω ότι απλά του ξυρίζει μια λεπτή και στενή φλούδα, χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση, επομένως χωρίς ουσιαστικά να τον φρενάρει.
Ένα απλό παράδειγμα που δείχνει πως το βλέπω εγώ: Όπως όταν πελεκούμε ένα κομματάκι ξύλο με ένα μαχαίρι, όταν το μαχαίρι είναι πολύ κοφτερό και το κρατούμε πολύ λοξά, με πολύ μικρή γωνία ως προς το ξύλο, με γρήγορες κινήσεις αφαιρούμε λεπτές φλούδες πολύ εύκολα και χωρίς να βάλουμε δύναμη. Ενώ αν προσπαθήσουμε να το πελεκήσουμε κρατώντας το μαχαίρι σχετικά όρθιο, δηλ. με μεγάλη γωνία προς το ξύλο, ή αν δεν κόβει και καλά, για να βγάλουμε φλούδες πρέπει να βάλουμε μεγάλη δύναμη γιατί μαγκώνει, και τείνει να μας πάρει το ξύλο από το άλλο χέρι που το κρατάμε !!!
Έτσι πιστεύω ότι, πραγματικό φρενάρισμα του συγκεντρωτήρα κάνουν τα τσοκ με εσωτερικές προεξοχές ή σκαλοπάτια (όπως τα Patternmaster) ... ίσως και τα τσοκ με φαρδιές κάθετες εγκοπές (όπως π.χ. τα Gemini ported - ακόμη και αν δεν διαφημίζονται ως τσοκ φρένου) γιατί η κάθε εγκοπή πιάνει μεγάλο τμήμα της περιφέρειας του συγκεντρωτήρα.
Ενώ τα τσοκ με τρύπες λοξές και κοφτερές (όπως π.χ. τα Kicks) απλά ξυρίζουν λεπτές φλούδες από το συγκεντρωτήρα, αλλά χωρίς να τον φρενάρουν σημαντικά, πιστεύω. Δεν αμφισβητώ τις παρατηρήσεις των συναδέλφων ότι κι αυτά τα τσοκ έχουν εξαιρετική απόδοση, αλλά ίσως να οφείλεται σε άλλους λόγους (γεωμετρία κλπ.) και όχι στο υποτιθέμενο φρενάρισμα.
Έγραψα πολλά για να γίνει κατανοητό το σκεπτικό μου, δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά εγώ έτσι το βλέπω ... .xm.
 
Πιστεύω πως είτε τα δόντια φρενάρουν τον συγκεντρωτήρα είτε οι οπές τον ξυρίσουν αρκούν τα ελάχιστα milisecond καθυστέρησης για να έχουν τα αποτελέσματα που θέλουμε.
Καμία φορά το ίδιο συμβαίνει και με υπερβολικά σφιχτά τσοκ XF χωρίς να έχουν καθόλου οπές.
Εμένα με προβληματίζει όταν τα γυμνά σκάγια (π.χ. δράμια) έρχονται σε επαφή με τα 'ξυράφια', τι γίνεται τότε?
 
Εμένα με προβληματίζει όταν τα γυμνά σκάγια (π.χ. δράμια) έρχονται σε επαφή με τα 'ξυράφια', τι γίνεται τότε?
Ξυρίζονται !!! .sarcastic. .my man.
ha haaa

Πέρα από την πλάκα ... Εγώ σκέφτομαι, αν ρίξεις φυσίγγι μισόταπο ή μαλλινόταπο (χωρίς κυάθιο) και με ψιλά σκάγια, δεν υπάρχει κίνδυνος κάποια σκάγια να φύγουν από τις τρύπες προς τα πλάγια με πιθανές δυσάρεστες συνέπειες ???? .xm.
 
Εγώ θα ρωτήσω κάτι άλλο.....γιατί να θέλει κάποιος να φρενάρει το συγκεντρωτήρα?
Για να φυγει το φορτιο μονοκομματο,κατα το δυνατον.
Αυτο μεταφραζεται σε πιο κοντη και συμπαγή ατρακτο.
Αυτο συνεπάγεται μεγαλύτερες μενουσες,καλυτερες καταβολες κλπ....:)
 
Γιατί χωρίς το φρένο Γιάννη δεν φεύγει μονοκόμματο?
Ταξιδευει μαζι το κυαθιο με το φορτιο μεσα του.
Τουλαχιστον για καποια αποσταση....
Συν το γεγονος πως σε πολλα εργαστασιακα φυσιγγια δεν ανοιγουν ολα τα φτερα του κυαθιου,με οτι αυτο συνεπαγεται για την κατανομη.
 
.....και μετά από λίγα μέτρα το κυάθιο μένει πίσω αφήνοντας το φορτίο μόνο του να ταξιδέψει. Προσωπικά πιστεύω ότι η χρησιμότητά τους αφορά τους συγκεντρωτήρες που δεν ανοίγουν τα φτερά τους. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι προσφέρουν ουσιαστικά κάπου αλλού σε σχέση με ένα συμπαγές τσοκ. Μήπως προϊόν marketing δεδομένης και της πιο υψηλής τιμή αυτών.....μπορεί να έχω και λάθος σκεπτικό βέβαια.
 
Back
Top