Επιβλαβή Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γεια σας. Σκεφτηκα μιας κ προσπαθω να μαθω το οπλο μου κ το κυνηγι γενικανα το ριξω κ εγω στις καρακαξες αλλα παρατηρησα οτι στον καμπο μας αν κ εχει αρκετες εξαφανιζονται οταν τις πλησιασεις σε λογικες αποστασεις (50 μ) κ το χειροτερο ειναι οτι μετα πετανε πολυ ψηλα... Σκεφτηκα λοιπον να δοκιμασω με το φουλ που εχει το mossberg 500 κ τα δυνατα φυσιγγια σε αλλο νουμερο. Αυτα που εριξα μεχρι τωρα δεν φανηκαν να τις φτανουν καν αλλα ηταν τα euromix fast 8-0 lambro. Εχω τα overmax gorillashoots σε νουμερο 4 40 γρ ή παω σε υπερβολες? Εναλακτικη τα ναβαρο του κυργια πρασινα σε 8. Ευχαριστω.

Γεια σας. Σκεφτηκα μιας κ προσπαθω να μαθω το οπλο μου κ το κυνηγι γενικανα το ριξω κ εγω στις καρακαξες αλλα παρατηρησα οτι στον καμπο μας αν κ εχει αρκετες εξαφανιζονται οταν τις πλησιασεις σε λογικες αποστασεις (50 μ) κ το χειροτερο ειναι οτι μετα πετανε πολυ ψηλα... Σκεφτηκα λοιπον να δοκιμασω με το φουλ που εχει το mossberg 500 κ τα δυνατα φυσιγγια σε αλλο νουμερο. Αυτα που εριξα μεχρι τωρα δεν φανηκαν να τις φτανουν καν αλλα ηταν τα euromix fast 8-0 lambro. Εχω τα overmax gorillashoots σε νουμερο 4 40 γρ ή παω σε υπερβολες? Εναλακτικη τα ναβαρο του κυργια πρασινα σε 8. Ευχαριστω.
Σκέφτεσαι σαν οπλάκιας όχι σαν θηρευτής !!!

Θα ξυπνήσεις πρωί θα δεις που περνάνε, που συχνάζουν, την συμπεριφορά τους γενικότερα και την επόμενη μέρα θα πας καλά κρυμμένος και θα δοκιμάσεις.
Οι καρακάξες δεν είναι χαζές.
Είναι πολύ έξυπνα πουλιά.
Διάλεξες τον πιο δύσκολο αντίπαλο φίλε !!!

https://el.m.wikipedia.org/wiki/Καρακάξα

ΝοημοσύνηΕπεξεργασία

Η καρακάξα θεωρείται, όχι μόνον από τα ευφυέστερα πτηνά αλλά και μεταξύ των πιο έξυπνων από όλα τα ζώα, γενικά. Αυτό οφείλεται στην μεγάλη περιοχή του εγκεφάλου της που στα πτηνά- ονομάζεται nidopallium και έχει ανάλογο μέγεθος με την αντίστοιχη περιοχή (pallium) των θηλαστικών. Μάλιστα, είναι μεγαλύτερη από εκείνη ενός γίββωνα.[32] Όπως και σε άλλα κορακοειδή, ο λόγος μάζας του εγκεφάλου/μάζα σώματος είναι ίσος με εκείνον των μεγάλων πιθήκων και των κητών.[33]

Μελέτη του 2004, δείχνει ότι η νοημοσύνη του κορακοειδών, όπου ανήκει η καρακάξα είναι ισοδύναμη με εκείνη των μεγάλων πιθήκων, και όσον αφορά στην κοινωνική επίγνωση, το αιτιολογικό σκεπτικό, την ευελιξία σκέψης, την φαντασία και την προσδοκία. Πέραν τούτου, όμως, οι καρακάξες εμφανίζουν και τα εξής ηθολογικά χαρακτηριστικά:

• Συμμετέχουν σε περίτεχνα «κοινωνικά» τελετουργικά, που ενδεχομένως να περιλαμβάνουν και το συναίσθημα της θλίψης (sic).[34][35]
  • Αυτο-αναγνώριση μπροστά σε καθρέπτη που έχει ήδη αποδειχθεί,[36] και τις καθιστά ένα από τα αλλά λίγα είδη ζώων, γενικά, και το μόνο μη-θηλαστικό που διαθέτει αυτήν την ικανότητα.[37]
  • Στο πεδίο των γνωστικών ικανοτήτων, η καρακάξα θεωρείται ως υπόδειγμα ανεξάρτητης εξέλιξης σε κορακοειδή και πρωτεύοντα θηλαστικά, που περιλαμβάνει:
    • Ικανότητα χρήσης εργαλείων
    • Ικανότητα να κρύβει και να αποθηκεύει τροφή σε όλη την σεζόν
    • «Επεισοδιακή-μνήμη», δηλαδή μνήμη που χρησιμοποιεί την ατομική εμπειρία για να προβλέψει τη συμπεριφορά άλλων ατόμων του είδους της [38]
    • Κοπή και διανομή τροφής σε μερίδες ανάλογες με το μέγεθος των νεοσσών
  • Σε αιχμαλωσία, οι καρακάξες έχουν παρατηρηθεί να συναθροίζονται πριν την διανομή της τροφής, μιμούμενες ανθρώπινες φωνές, ενώ κάνουν τακτική χρήση εργαλείων για να καθαρίζουν τα κλουβιά τους. [εκκρεμεί παραπομπή]
  • Στην άγρια φύση, οργανώνονται σε «ομάδες» και χρησιμοποιούν σύνθετες στρατηγικές στο κυνήγι άλλων πτηνών, ή όταν έρχονται αντιμέτωπες με αρπακτικά ζώα [39]

Last edited:
Το ίδιο να κάνεις με όλα τα θηράματα.
Τα θηράματα δεν κάνουν περιττές κινήσεις.
Ξέρουν τον τόπο πολύ καλύτερα από όλους μας.
Αγωνίζονται να επιβιώσουν κάθε μέρα.
Το αδύνατο σημείο τους είναι ότι έχουν ρουτίνα και ανάγκη για φαγητό.
Τα τριχωτά έχουν συγκεκριμένες πορείες που ακολουθούν όσο και αν σε κάποιον φαίνονται τυχαίες.
Δεν είναι τυχαίες.
Το ίδιο και τα φτερωτά.

Ψάξε τις πορείες.
Υπάρχει πάντα σκοπός και κοινά χαρακτηριστικά.

Αφιέρωσε χρόνο στην παρατήρηση.
Θα σου χρησιμεύσει πολύ περισσότερο από τα φυσίγγια.

Δυστυχως για την ωρα κυνηγαω(λολ) το ευκολο που ειναι οταν εχω χρονο στο σπιτι να μαθαινω οτι μπορω απο εδω. Εκει εξω δεν μπορεσα ακομη να κινηθω οπως θελω λογο υποχρεωσεων... Βεβαια νωρις ειναι ακομη οποτε τωρα θα ξερω κ τι πρεπει να κανω αντι να τρεχω με το οπλο απο χωραφι σε χωραφι. Ευχαριστω!

θα φτιάξεις ενα καφεδάκι και θα πας χωρίς όπλο 1-2 μέρες να τις παρακολουθήσεις τί ώρα βγαίνουν και τί ρότα έχουν ( θα είναι η ίδια ακόμα και αν τουφεκιστούν ) ,,,την 3η μέρα θα πας πριν από αυτές εννοείται στο μέρος που τρώνε ή αν τελικά βρήκες την κούρνια τους τις προηγούμενες μέρες θα την στήσεις λίγο πριν την κούρνια καβατζομένος καλά ,στην ανάγκη φτιάξε φυλάχτρα να μη φαίνεσαι καθόλου

υπόψιν έχεις να κάνεις με πολύ έξυπνο θήραμα που αντιλαμβάνεται ακόμα και την αναπνοή σου,κάποια από αυτές έχει τον ρόλο του να παρακολουθήσει το μέρος βγαίνοντας πρώτη και αν δει ότι όλα ειναι καλά καλεί και τις υπόλοιπες

τουφεκιές μετρημένες και όχι να πάει η τριάρα σύννεφο , αυτές που σκοτώνεις να τις αφήνεις κάτω ,θα παίξουν τον ρόλο του κράχτη ;) εγώ καμιά φορά τις κάρφωνα σε σύρματα εκεί που τις ματσούκωνα

20180822_081843_HDR.jpg
20180821_083400_HDR.jpg

Πρέπει να πάρεις επιδότηση από τον σύλλογο σου για το καλό που έκανες.
Δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα να δίνει ο κάθε ΚΣ 1€ για κάθε καρακάξα/κουρούνα που τους φέρνεις.
με 1000€ θα καθάριζαν ολόκληροι νομοί και θα ανάσαναν κοτσύφια/τσίχλες και άλλα.
Τα λεφτά θα μπορούσαν να τα πάρουν οι ΚΣ από την Ομοσπονδία. Αυτό θα ήταν πράγματι ανταποδοτικό.

Δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα να δίνει ο κάθε ΚΣ 1€ για κάθε καρακάξα/κουρούνα που τους φέρνεις.
με 1000€ θα καθάριζαν ολόκληροι νομοί και θα ανάσαναν κοτσύφια/τσίχλες και άλλα.
Τα λεφτά θα μπορούσαν να τα πάρουν οι ΚΣ από την Ομοσπονδία. Αυτό θα ήταν πράγματι ανταποδοτικό.
Πριν λίγα χρόνια το έχει κάνει ο ΚΣ που ανήκω κ για μια σεζον...
5€ το κεφάλι η κάθε νεκρή κουρουνα που θα παραδιδοταν στον συλλογο..
Αυτο ήταν μια προσπαθεια στο να μην πολλαπλασιαστει ο πληθυσμός τους...
Και ευτυχώς που εδώ δεν έχουμε πολλες κ είναι σε συγκεκριμένες περιοχες κ οχι σε όλο το νησί...
Καρακαξες δεν έχουμε καθόλου.....

Παρόλα αυτα όταν μας δίνεται η δυνατότητα ας κάνουμε όλοι το χρέος μας κ χωρίς ανταλλάγματα, μπροστά μας θα το βρουμε....

Και ξαναλέω πως ειμαι υπέρ της καταπολέμησης του κάθε(θηρευσιμου) επιβλαβούς όταν κριθεί αναγκαίο, και όχι στον αφανισμό του είδους.......

Τα πετροκούναβα (Martes Foina), αλλά και οι αλεπές, κάποτε, στην εποχή των παππούδων μας (αλλά και παλαιότερα ακόμη) κυνηγιούνταν "μετά μανίας" από μερικούς κυνηγούς, διότι τα τομάρια τους, δηλαδή οι γούνες τους, είχανε μεγάλη χρηματική αξία, τουτέστιν ένα τομάρι (όμορφο και σε καλή κατάσταση) πετροκούναβου ή αλεπούς έφτανε να κοστολογείται μερικά μεροκάματα μαζί/αθροιστικά της τότε εποχής...!!!
Αυτά μού τα έχουν καταμαρτυρήσει και σε εμένανε τον ίδιο, κάποιοι παππούδες από το χωριό μου (μερικοί εν ζωή ακόμη), οι οποίοι κι αυτοί οι ίδιοι επιδίδονταν καμιά φορά σε αυτού του είδους τα κυνήγια για καθαρά βιοποριστικούς λόγους... Δηλαδή, ασχολούνταν περιστασιακώς με τα εν λόγω επιβλαβή, καθότι το κύριό τους θήραμα-στόχος ήτο ο λαγός...

Last edited:
Και κάτι ακόμη για τα κοράκια: μόλις εχτές λοιπόν, τυχαίως περιπλανώμενος με το αυτοκίνητό μου, εντός της υπαίθρου και σε υψόμετρο περί τα 800μ., σήκωσα σε πολύ κοντινή μου απόσταση, πλάι του δρόμου, 3 μεγάλα κοράκια, τα οποία ήτανε κατάμαυρα και μάλλον επρόκειτο για το είδος "Corvus Corone" ή αλλιώς "Corvus Corone Cornix", ελληνιστί "μαυροκουρούνα", αγγλιστί "Carrion Crow"... Ο αντίστοιχος σύνδεσμος της Wikipedia για το συγκεκριμένο είδος: en.wikipedia.org/wiki/Carrion_crow To συγκεκριμένο κοράκι, απ' ό,τι μπορώ να καταλάβω και να συμπεράνω, δεν είναι θηρεύσιμο είδος στη χώρα μας, εν αντιθέσει με το είδος "Corvus Cornix" (η επονομαζόμενη "σταχτοκουρούνα" ή "Hooded Crow" στα αγγλικά) που κυνηγιέται νομίμως... Ο αντίστοιχος σύνδεσμος της Wikipedia για το συγκεκριμένο είδος: en.wikipedia.org/wiki/Hooded_crow

Last edited:
Τα πετροκούναβα (Martes Foina), αλλά και οι αλεπές, κάποτε, στην εποχή των παππούδων μας (αλλά και παλαιότερα ακόμη) κυνηγιούνταν "μετά μανίας" από μερικούς κυνηγούς, διότι τα τομάρια τους, δηλαδή οι γούνες τους είχανε μεγάλη χρηματική αξία, τουτέστιν ένα τομάρι (όμορφο και σε καλή κατάσταση) πετροκούναβου ή αλεπούς έφτανε να κοστολογείται μερικά μεροκάματα μαζί/αθροιστικά της τότε εποχής...!!!
Αυτά μού τα έχουν καταμαρτυρήσει και σε εμένανε τον ίδιο, κάποιοι παππούδες από το χωριό μου (μερικοί εν ζωή ακόμη), οι οποίοι κι αυτοί οι ίδιοι επιδίδονταν καμιά φορά σε αυτού του είδους τα κυνήγια για καθαρά βιοποριστικούς λόγους... Δηλαδή, ασχολούνταν περιστασιακώς με τα εν λόγω επιβλαβή, καθότι το κύριό τους θήραμα-στόχος ήτο ο λαγός...
Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά, ευχαριστούμε.
Στην εποχή μας αν χτυπήσεις μία αλεπού ψάχνεις κάπου να δουλέψουνε το δέρμα για να σου μείνει η γούνα για κυνηγητικό ενθύμιο και δε βρίσκεις πουθενά. Και αν βρεις θα σου κοστίσει ο κούκος αηδόνι.

Και κάτι ακόμη για τα κοράκια: μόλις εχτές λοιπόν, τυχαίως περιπλανώμενος με το αυτοκίνητό μου, εντός της υπαίθρου και σε υψόμετρο περί τα 800μ., σήκωσα σε πολύ κοντινή μου απόσταση, πλάι του δρόμου, 3 μεγάλα κοράκια, τα οποία ήτανε κατάμαυρα και μάλλον επρόκειτο για το είδος "Corvus Corone" ή αλλιώς "Corvus Corone Cornix", ελληνιστί "μαυροκουρούνα"... Ο αντίστοιχος σύνδεσμος της Wikipedia για το συγκεκριμένο είδος: en.wikipedia.org/wiki/Carrion_crow
To συγκεκριμένο κοράκι. απ' ό,τι μπορώ να καταλάβω και να συμπεράνω, δεν είναι θηρεύσιμο είδος στη χώρα μας, εν αντιθέσει με το είδος "Corvus Cornix" (η επονομαζόμενη "σταχτοκουρούνα") που κυνηγιέται νομίμως... Ο αντίστοιχος σύνδεσμος της Wikipedia για το συγκεκριμένο είδος: en.wikipedia.org/wiki/Hooded_crow
Όρνιο υπάρχει;

Όρνιο υπάρχει;

Υπάρχουν βάσιμες μαρτυρίες από μερικούς ανθρώπους της υπαίθρου (κυρίως ηλικιωμένους, αλλά και μεσήλικες), ότι ανέκαθεν, και μέχρι και πριν 30-40 χρόνια περίπου, απαντώνταν σε καλό βαθμό (υπήρχαν και διαβιούσαν αρκετά) στον ελλαδικό χώρο και τα λεγόμενα "όρνια" ("Γύπας" ή επιστημονικώς, "Gyps Fulvus"), τα οποία τρέφονταν με τα κουφάρια των νεκρών, κτηνοτροφικών ζώων από τα κοπάδια... Ωστόσο, με το πέρασμα των ετών και τη σημαντική ελάττωση και συρρίκνωση της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα, τα μεγάλα αυτά πτωματοφάγα πτηνά άρχισαν να εξαφανίζονται και να ελαττώνονται μη βρίσκοντας επαρκή ποσότητα τροφής... Παρά ταύτα, μάλλον απαντάται ακόμη το συγκεκριμένο είδος στον ελλαδικό χώρο, κυρίως στα βόρεια... Ο αντίστοιχος σύνδεσμος στη Βικιπαιδεία: el.wikipedia.org/wiki/Όρνιο
Τα συγκεκριμένα πτωματοφάγα πτηνά ήτανε τόσο λαίμαργα κι αδηφάγα... που μετά το "πλούσιο" γεύμα τους, για να ανυψωθούν και να πετάξουν, αναγκάζονταν να πάρουν φόρα και να "απογειωθούν" από διάφορα απόκρημνα σημεία...!!! Ειδάλλως, δυσκολεύονταν, όντως φαγωμένα μέχρι σκασμού και βαριά, να ανυψωθούν καθέτως, όπως συνήθως κάνουν όλα τα πτηνά...

Last edited:
Υπάρχουν βάσιμες μαρτυρίες από μερικούς ανθρώπους της υπαίθρου, ότι ανέκαθεν, και μέχρι και πριν 30-40 χρόνια περίπου, απαντώνταν (υπήρχαν και διαβιούσαν) στον ελλαδικό χώρο και τα λεγόμενα "όρνια" ("Γύπας" ή επιστημονικώς, "Gyps Fulvus"), τα οποία τρέφονταν με τα κουφάρια των νεκρών, κτηνοτροφικών ζώων από τα κοπάδια... Ωστόσο, με το πέρασμα των ετών και τη σημαντική ελάττωση και συρρίκνωση της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα, τα μεγάλα αυτά πτωματοφάγα πτηνά άρχισαν να εξαφανίζονται και να ελαττώνονται μη βρίσκοντας επαρκή ποσότητα τροφής... Παρά ταύτα, απαντάται ακόμη το συγκεκριμένο είδος στον ελλαδικό χώρο, κυρίως στα βόρεια... Ο αντίστοιχος σύνδεσμος στη Βικιπαιδεία: el.wikipedia.org/wiki/Όρνιο
Το πιο πιθανό είναι ότι φολιάστηκαν και αυτά.
Έχω δει τέτοια πουλιά ή παρόμοια παλιά.
Τεράστια και πολύ επιβλητικά.

Status
Not open for further replies.
Back