Εξορμήσεις

Θυμάμαι τα χρόνια που ήμουνα στο Πυλί φαντάρος,τα χταπόδια και τα ψάρια που τρώγαμε τον χειμώνα.
Είχαμε και έναν τρελαμένο αρχιλοχία Καρδιτσιώτη υπεύθυνο του εργαστηρίου με τους ασυρμάτους που ήμασταν 3 άτομα ,ο οποίος ειχε κανει στο σπίτι τεράστιο ενυδρείο με θαλασσινά . Ειχε μέσα μεχρι χταποδάκια και τσιπούρες.
Οταν εφευγε απ το στρατόπεδο ,ήταν στη θάλασσα .Αυτός λοιπόν μας κουβαλούσε συνέχεια χταπόδια με διαφορους τροπους φτιαγμένα ,αλλά εκεινο το ξυδατο που έφτιαχνε ήταν το κατι άλλο. Ηταν γενικά πολύ νόστιμα Μπορώ να πω πως η γευση τους παραμένει για μένα αξεπέραστη.
 
Θυμάμαι τα χρόνια που ήμουνα στο Πυλί φαντάρος,τα χταπόδια και τα ψάρια που τρώγαμε τον χειμώνα.
Είχαμε και έναν τρελαμένο αρχιλοχία Καρδιτσιώτη υπεύθυνο του εργαστηρίου με τους ασυρμάτους που ήμασταν 3 άτομα ,ο οποίος ειχε κανει στο σπίτι τεράστιο ενυδρείο με θαλασσινά . Ειχε μέσα μεχρι χταποδάκια και τσιπούρες.
Οταν εφευγε απ το στρατόπεδο ,ήταν στη θάλασσα .Αυτός λοιπόν μας κουβαλούσε συνέχεια χταπόδια με διαφορους τροπους φτιαγμένα ,αλλά εκεινο το ξυδατο που έφτιαχνε ήταν το κατι άλλο. Ηταν γενικά πολύ νόστιμα Μπορώ να πω πως η γευση τους παραμένει για μένα αξεπέραστη.
Τα ψάρια εδώ ειδικά στην βόρεια μεριά είναι πολύ νόστιμα πιθανός λόγος βυθού θερμοκρασίας τροφής κτλ. Σαργό από βόρεια ρηχά και σαργό από νότια προς νισυρο βαθειά τον ξεχωρίζει στην γεύση και στο πετσί άμα ξέρεις πολύ εύκολα.

Ίσως ακούγεται αστείο αλλά έχω φάει ψάρια και έχω πιάσει σε διάφορα νησιά και η διαφορά είναι εμφανής

Και τα χταπόδια το ίδιο ,το τρίγωνο Μαστιχάρι πλάτη Κάλυμνο κάνει χταπόδια με απίστευτη γεύση αλλα...υπάρχει τρομερή μείωση κάποτε έβρισκα 7-8 χωρίς να έχω τον νου μου για χταπόδια, στην ίδια σβούρα και έπιανα ένα ίσα ίσα να μην μουρμουραει ο πατέρας . Τα τελευταία δέκα χρόνια εμφανώς λιγότερα

Ρίξανε κάτι τεχνητούς υφάλους στα βαθειά πιάνει και η απαγόρευση από 15 Απρίλη αλλά γίνετε πολύ παράνομο εμπόριο σε δρουλους αχινούς ...ξενοδοχεία αδειάζουν βόθρους τράτες εμφανίζονται από το πουθενά δεν τους κάνει κανένας τίποτα . Έχει ακόμα ζωή αλλά θα μπορούσε να είναι καλύτερα με 2-3 κινήσεις
 
Τα ψάρια εδώ ειδικά στην βόρεια μεριά είναι πολύ νόστιμα πιθανός λόγος βυθού θερμοκρασίας τροφής κτλ. Σαργό από βόρεια ρηχά και σαργό από νότια προς νισυρο βαθειά τον ξεχωρίζει στην γεύση και στο πετσί άμα ξέρεις πολύ εύκολα.

Ίσως ακούγεται αστείο αλλά έχω φάει ψάρια και έχω πιάσει σε διάφορα νησιά και η διαφορά είναι εμφανής

Και τα χταπόδια το ίδιο ,το τρίγωνο Μαστιχάρι πλάτη Κάλυμνο κάνει χταπόδια με απίστευτη γεύση αλλα...υπάρχει τρομερή μείωση κάποτε έβρισκα 7-8 χωρίς να έχω τον νου μου για χταπόδια, στην ίδια σβούρα και έπιανα ένα ίσα ίσα να μην μουρμουραει ο πατέρας . Τα τελευταία δέκα χρόνια εμφανώς λιγότερα

Ρίξανε κάτι τεχνητούς υφάλους στα βαθειά πιάνει και η απαγόρευση από 15 Απρίλη αλλά γίνετε πολύ παράνομο εμπόριο σε δρουλους αχινούς ...ξενοδοχεία αδειάζουν βόθρους τράτες εμφανίζονται από το πουθενά δεν τους κάνει κανένας τίποτα . Έχει ακόμα ζωή αλλά θα μπορούσε να είναι καλύτερα με 2-3 κινήσεις
Λαγοκεφαλους έχει?
 
Και τα χταπόδια το ίδιο ,το τρίγωνο Μαστιχάρι πλάτη Κάλυμνο κάνει χταπόδια με απίστευτη γεύση αλλα...υπάρχει τρομερή μείωση
και εδω το ιδιο εχω πολλα χρονια να πιασω χταποδι σε σημεια που αλλοτε κραταγαν...
το ιδιο μου λενε κ οι επαγγελματιες ψαραδες..
Το κακο ειναι πως ειναι ευκολος στοχος για τους ασυνηδειτους που δεν τα αφηνουν το καλοκαιρι σε ησυχια τα μικρα χταποδακια..και τα κανουν τι?που μολις το μαγειρεψεις εχει χαθει...
 
View attachment 11012
Μετα από 3 χρόνια αποχής έκανα μια βουτιά 2 ώρες και είδα τα παλιά μου μέρη

...είχε κίνηση για Μάρτη αν δεν ήμουν σκουριασμένος θα πήγαινα καλύτερα ...

Μονο αυτό με έσωζε από την βαρεμάρα της καραντίνας τώρα να δούμε από αύριο πάλι τι θα κάνουμε ; Αγόρασα και λάστιχα και διάφορα ένα σορό τρομάρα μου.

Στα καλά της ημέρας μια συναγρίδουλα του κιλού που δεν είχε όρεξη για τετατετ και τηρούσε τις οδηγίες του υπουργείου

Και μια καρέτα καρέτα που αντίθετα είχε διάθεση για κορτε αν είχα την κάμερα μαζί θα την τάιζα κανένα πλοκάμι για το πλάνο

Μπραβο Νικο, πολυ καλα! Ιδιως μετα απο τοσα χρονια. Αν πας 3-4 φορες μαζεμενες θα δεις διαφορα στην υδροβιοτητα σου που δεν θα το πιστευεις!
Καλο κ το κυνηγι αλλα σαν το ψαροντουφεκο δεν ειναι, ανεξαρτητου βαθους.
Μολις ληξει η καραντινα θα μας πιασει ο Μαιος κ θα κλαιμε με μαυρο δακρυ μεχρι τον Ιουνη...
 
Νοστιμες οι χορταριές(λαπίνες) τηγανητες...
Ναι, ε? Δεν τις χτυπαω αυτες. Μονο αν βρω καμια πιτσιλωτη μεγαλη αλλα κ παλι δεν θυμαμαι καμια ιδιαιτερη γευση...
Θα τις δοκιμασω παντως.

View attachment 11215

+ Ένα μεγάλο χταπόδι και μια μια καλή σουπιά

Άντε και ξεμπουκωνουμε

Ωραιοι σηκιοι Νικο. Μεχρι καλοκαιρι θα εισαι ετοιμος
 
Ναι, ε? Δεν τις χτυπαω αυτες. Μονο αν βρω καμια πιτσιλωτη μεγαλη αλλα κ παλι δεν θυμαμαι καμια ιδιαιτερη γευση...
Θα τις δοκιμασω παντως.
Εμενα μου αρεσουν αρκετα...αν κ πολλοι δεν τις τρωνε γιατι τις θεωρουν κατωτερα ψαρια αυτο ειναι λαθος για εμενα κ δεν τα ξεχωριζω..το καθε ψαρι εχει την δικη του γευση καποια εχουν καλυτερη κ καποια οχι..

Φυσικα και εν ειναι θηραμα του ψαροντουφεκου αλλα αν εχετε γνωστο που κανει καθετη σε ρηχα πεστε του να σας κρατησει λιγους μεγαλους γυλους κ ξεροτηγανιστε τους..πιο "γλυκο" ψαρι δεν εχω δοκιμασει...ξερω γελατε..αλλα δοκιμαστε απο περιεργεια..αυτο το λεω γιατι κ τα μικρα κ "παρακατιανα" ψαρακια εχουν κ αυτα την χαρη τους....
 
Γενικά τα ψάρια δεν είναι ευάλωτα στο καρτέρι .. πιο πολύ τρύπα η συρτό προς τρύπα δουλεύει
 
Εμενα μου αρεσουν αρκετα...αν κ πολλοι δεν τις τρωνε γιατι τις θεωρουν κατωτερα ψαρια αυτο ειναι λαθος για εμενα κ δεν τα ξεχωριζω..το καθε ψαρι εχει την δικη του γευση καποια εχουν καλυτερη κ καποια οχι..

Φυσικα και εν ειναι θηραμα του ψαροντουφεκου αλλα αν εχετε γνωστο που κανει καθετη σε ρηχα πεστε του να σας κρατησει λιγους μεγαλους γυλους κ ξεροτηγανιστε τους..πιο "γλυκο" ψαρι δεν εχω δοκιμασει...ξερω γελατε..αλλα δοκιμαστε απο περιεργεια..αυτο το λεω γιατι κ τα μικρα κ "παρακατιανα" ψαρακια εχουν κ αυτα την χαρη τους....
Τα λεγόμενα παρακατιανα κάνουν την καλύτερη κακαβιά
 
Γενικά τα ψάρια δεν είναι ευάλωτα στο καρτέρι .. πιο πολύ τρύπα η συρτό προς τρύπα δουλεύει
Το καρτέρι είναι η πεμπτουσία του ψαροντούφεκου,όμως για να αποδόσει το ρημαδι θέλει χρόνο και κόπο ,θέλει συννεσει και γνώση ,θέλει αυτοσυγκέντρωση ηρεμία και τρομερή αυτοκυριαρχία από αυτόν που θέλει να το κάνει σωστά .
 
Επειδή κυνηγάω ίδια μέρη από δέκα χρονών είναι εποχές η και μέρες ώρες που τα ψάρια δεν αντιδρανε στο καρτέρι άλλες πάλι μέρες είναι το φάρμακο τους . Και εγώ προτιμώ το καρτέρι σαν τακτική αλλά αν δεν δουλεύει αλλάζουμε τακτική. Στα ρηχά είναι πονηρεμενα τα ψάρια βλέπεις σαργουδακι 200 γραμμάρια να έχει τέτοια καχυποψία... Και αν πάς στα 20 πέφτουνε στην μάσκα και δεν βλέπεις μπροστα σου
 
Επειδή κυνηγάω ίδια μέρη από δέκα χρονών είναι εποχές η και μέρες ώρες που τα ψάρια δεν αντιδρανε στο καρτέρι άλλες πάλι μέρες είναι το φάρμακο τους . Και εγώ προτιμώ το καρτέρι σαν τακτική αλλά αν δεν δουλεύει αλλάζουμε τακτική. Στα ρηχά είναι πονηρεμενα τα ψάρια βλέπεις σαργουδακι 200 γραμμάρια να έχει τέτοια καχυποψία... Και αν πάς στα 20 πέφτουνε στην μάσκα και δεν βλέπεις μπροστα σου
Έχεις δίκιο η αλήθεια είναι πως πλέον οι καλές φάσεις έχουν βαθυνει πάρα.πολυ .
 
Επειδή κυνηγάω ίδια μέρη από δέκα χρονών είναι εποχές η και μέρες ώρες που τα ψάρια δεν αντιδρανε στο καρτέρι άλλες πάλι μέρες είναι το φάρμακο τους . Και εγώ προτιμώ το καρτέρι σαν τακτική αλλά αν δεν δουλεύει αλλάζουμε τακτική. Στα ρηχά είναι πονηρεμενα τα ψάρια βλέπεις σαργουδακι 200 γραμμάρια να έχει τέτοια καχυποψία... Και αν πάς στα 20 πέφτουνε στην μάσκα και δεν βλέπεις μπροστα σου
Που ψαρεύεις ;
 
Back
Top