Με συγωρειτε κυριε Moderator... Δεν θα ξανασυμβει στο μελλον... .buy.Κάνε Like ρε τρίχα τι +1?![]()
Με συγωρειτε κυριε Moderator... Δεν θα ξανασυμβει στο μελλον... .buy.Κάνε Like ρε τρίχα τι +1?![]()
Με συγωρειτε κυριε Moderator... Δεν θα ξανασυμβει στο μελλον... .buy.
Άντε ρε σταματήστε..+2 Ααχαχαχαχα .off.ban.
Πάρε ένα καλάμι ότι να ναι, πέρασε στην μάνα ένα μπούλντο, δέσε ένα στριφτάρακι, βάλε 2 μέτρα παράμαλο και δέσε ένα raglou σιλικονάκι πράσινο και άλλαξε τους τα πετρέλαια ...Ευχαριστώ παιδιά.
Σχετικά με το ότι ψαρεύονται και με spin, δεν αγόρασα ακόμα σπινοκάλαμο γι αυτό μην μου το θυμίζετε.![]()
Πάρε ένα καλάμι ότι να ναι, πέρασε στην μάνα ένα μπούλντο, δέσε ένα στριφτάρακι, βάλε 2 μέτρα παράμαλο και δέσε ένα raglou σιλικονάκι πράσινο και άλλαξε τους τα πετρέλαια .... Ούτε σπινοκάλαμα, ούτε τίποτα.
Η θεωρία έτσι λέει, εγώ δουλεύω κάλλιστα 16άρα μάνα και 16άρι παράμαλλο.Αφού το παραμαλλο ηταν 16 ας πούμε οτι η μάνα ηταν 18 η 20..
Αν είναι όπως τα λες με 18 ή 20 είναι χειρότερα γιατί θα είχε λιγότερη πετονιά στην μπομπίνα σε σχέση με την 16άρα.Λογικά θα είχε αρκετή μέσα στην μπομπινα.
Πόσο να ήταν το μηχανάκι, πάνω από 1000 δεν νομίζω να ήταν ακόμα και μπόλο να έκανε.Δεν ξέρουμε κ το μέγεθος του μηχανισμού βέβαια..Πάντως ειναι για βιβλίο Γκίνες..Με το ίδιο παραμαλλο εχω ακούσει για 5κιλο λαβράκι..
Έτσι είναι αλλά όσο εμπειρία και να έχεις, θέλει και κωλοφαρδία να μην ακουμπήσει η πετονιά δόντι.Οταν ο ψαράς ξέρει να δουλεύει το καλάμι κ τα φρένα τότε γίνονται μεγάλα θαύματα κ με πολύ ψιλά εργαλεια..
Δεν εχω ψαρέψει με αυτή την τεχνική.Αυτο που ξέρω απο άλλους έμπειρους ψαράδες ειναι οτι ο μηχανισμός στο εγγλέζικο μπορεί να φτάσει απο 1000-2500 ανάλογα το action του καλαμιου κ τα ψάρια που αναζητάμε.Πόσο να ήταν το μηχανάκι, πάνω από 1000 δεν νομίζω να ήταν ακόμα και μπόλο να έκανε.
Σε αυτή την περίπτωση ίσως καλύτερα να εδενες το αγκίστρι απευθείας στην μάνα.Η θεωρία έτσι λέει, εγώ δουλεύω κάλλιστα 16άρα μάνα και 16άρι παράμαλλο.
Όχι, γιατί η μάνα δεν έχει τις αντοχές ενός παράμαλλου και οι θηλιές σύνδεσης δίνουν ελαστικότητα στο όλο σύστημα.Σε αυτή την περίπτωση ίσως καλύτερα να εδενες το αγκίστρι απευθείας στην μάνα.
Το ποιο πιθανό Γιώργο τέτοιο ψάρι το αγκίστρι να το κατάπιε.Είμαι σίγουρος ότι το αγκιστράκι το κάρφωσε στα χείλια και δεν ήρθε σε επαφή καθόλου με το ψάρι
Αυτό ακριβώς υπέθεσα Γιώργο.Ότι πιθανώς το αγκίστρι στα ζωτικά όργανα του ψαριού του επιφέρει πόνο και έτσι χάνει από δύναμη.Δεν είναι το πλήγμα που προκαλεί η κατάποση του αγκιστριού ικανή να φέρει το ψάρι έξω