Εγγλέζικο

Ελπιζω να σε βοηθησα να καταλαβεις την αρματωσια , φελλο τελικα χρησιμοποιω αυτους που βαζεις και βγαζεις το βαρος καθως επειδη ετοιμαζω απο το σπιτι τις αρματωσιες λογω του σημειου και της νυχτας δεν μπορω εκει . Πολλες φορες ειναι αλλη η πυκνοτητα της θαλασσας με αποτελεσμα να ειναι η πανω η κατω αρκετα ο φελλος και ετσι παιζω αναλογα την πυκνοτητα
Μην ξαναβάλεις στριφτάρι.3 διατομές σε μια αρματωσιά?η άσε την μάνα 0.20 με 0.18 παράμαλλο η βάλε μάνα 0.16 με 0.14 παράμαλο.
Βέβαια ότι σε βολεύει αλλά να ξέρεις ότι είναι λαθος

Δεν ασχολουμαι με το εγγλέζικο αν κ γνωρίζω πως γίνεται μια κλασική αρματωσια...

Όλο αυτό το κάνεις για να μπορείς να αφαιρείς την αρματωσια στο τέλος του ψαρέματος?
Η να την αλλάζεις με κάποια άλλη που έχεις ετοιμάσει προηγουμένως για να μην χάνεις χρόνο?

Εγώ ενώσεις με τοσο ψιλες πετονιες δεν πρόκειται να έκανα κ με στριφταρι ακόμα χειρότερα...
Καλυτερα να κόβεις κ να φτιάχνεις την αρματωσια επιτόπου αναλόγως την περίπτωση..
Μια μάνα κ ενα παραμαλλο......

Αυτή είναι η γνώμη μου..
Όλο αυτό το κάνω για εξοικονόμηση χρόνου στον τόπο του ψαρέματος .

Το ψάρεμα γίνετε από τις 8 το απόγευμα έως αντέξω περίπου 3 το βράδυ . Μετά από κάποιες ώρες έχει βγει η κούραση και δεν θες να ασχολείσαι μέσα στην νύχτα με τόσο ψιλά εργαλεία , σου βγαινουν τα μάτια .

Επίσης σε κάθε ψάρι που βγάζεις κατά 90% η 14 πετονιά θέλει αλλαγή καθώς από το τράβηγμα κατσαρωνει ενώ την βλέπεις ίσια αλλά αν κανείς μια βολή θα σου έρθει κουβάρι πίσω ή πολλές φορές κόβω το αγκίστρι επιτόπου αν δεν βγαίνει εύκολα .

Επίσης ο τόπος έχει σκαλώματα με βράχια μέσα και πολλές φορές παιζω οριακά πάνω απο τα σκαλώματα καθώς εκεί παίρνω τα μεγάλα . Όλο αυτός συνήθως ένα βραδινό ψάρεμα μου στοιχίζει 3-4 0.16 που έχουν τα βαρίδια πάνω και καμία 10 αγκίστρια δηλ την 0.14

Κάθομαι πάνω σε βράχια και το να φτιάξω αρματωσιά από την αρχή , να περάσω βαρίδια , να μετρήσω κτλπ είναι δύσκολο και είναι πίσσα σκοτάδι . Άναψε σβήσε και τον φακό τρομάζεις και τα ψάρια .

Ελπίζω να σε κάλυψα , φρέσκος είμαι μαθαίνω ακόμα αλλά ψιλο βολεύομαι με όλο αυτό αν και έχει κόπο αρκετό

Μην ξαναβάλεις στριφτάρι.3 διατομές σε μια αρματωσιά?η άσε την μάνα 0.20 με 0.18 παράμαλλο η βάλε μάνα 0.16 με 0.14 παράμαλο.
Βέβαια ότι σε βολεύει αλλά να ξέρεις ότι είναι λαθος

Δεν διαφωνώ ότι μπορεί να είναι λάθος όλο αυτό καθώς όπως ανέφερα είμαι νέος με την τεχνική αυτή .

Έκανα τρεις διατομες καθώς πολλές φορές σκαλώνω και όταν το κόβω χάνω μόνο την 0.14 και μένουν τα βαρίδια . Έτσι δεν ασχολούμαι για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω με στήσιμο βαριδίων κτλπ .

Μέχρι στιγμής τα πάω πολύ καλά στις επιτυχίες . Πολλοί δίπλα μου δεν βγάζανε για ώρες ψάρια και εγώ ανά 15 λεπτό έβγαζα . Ίσως μια καινούργια αρματωσιά ποιος ξέρει αχαχ

Καταλαβαίνω τι λες κ έχεις δίκιο αλλά να ξέρεις πως το ολο συστημα "ποναει"...
Είναι που είναι το εγγλέζικο μία "κομψή" τεχνική ας μην τα κάνουμε χειρότερα....

Πρέπει να έχει κανείς ηρεμία για να μπορεσει να ασχοληθεί με τα του εγγλέζικου...

Και θα αλλάξεις παραμαλλα είτε έχουν πληγωθει είτε οχι, κ θα χάσεις αρματωσιες, κλπ...
Έτσι είναι....

Καταλαβαίνω τι λες κ έχεις δίκιο αλλά να ξέρεις πως το ολο συστημα "ποναει"...
Είναι που είναι το εγγλέζικο μία "κομψή" τεχνική ας μην τα κάνουμε χειρότερα....

Πρέπει να έχει κανείς ηρεμία για να μπορεσει να ασχοληθεί με τα του εγγλέζικου...

Και θα αλλάξεις παραμαλλα είτε έχουν πληγωθει είτε οχι, κ θα χάσεις αρματωσιες, κλπ...
Έτσι είναι....

Σιγουρα ολα μεσα στο παιχνιδι , το αποτελεσμα ειναι πως περναω ευχαριστα ασχετα απο το ποσα ψαρια θα βγαλω και το τι προετοιμασία κανω .

Back