Εγγλέζικο


A

AltairLusso

Γράψε ότι τα marlboro είναι 120άρια :)
Τα παραπάνω ψάρια με εγγλέζικο είναι εμπειρία, όχι αστεία ;)
 
Δεν έχω ιδέα από ψάρεμα.
Όταν τελειώσει το κυνήγι θα αρχίσω εγγλέζικο. Θα με βοηθήσει ένα φίλος να ξεκινήσω που ασχολείται μια δεκαετία με το ψάρεμα. .fishing.
 
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Γιώργος
Δεν έχω ιδέα από ψάρεμα.
Όταν τελειώσει το κυνήγι θα αρχίσω εγγλέζικο. Θα με βοηθήσει ένα φίλος να ξεκινήσω που ασχολείται μια δεκαετία με το ψάρεμα. .fishing.

Θα κολλήσεις άσχημα Κώστα.Έχω περίπου 3 χρόνια που ασχολούμαι με το εγγλέζικο και το Spinning και έχω τρελαθεί με αυτές τις δύο τεχνικές.
 
A

AltairLusso

Κάποιοι δεν θέλουν να την βλέπουν, εμένα μου αρέσει πολύ. Δεν υπάρχει ψάρι που να μην μου αρέσει. Όπως όλα τα ψάρια θέλει καλό καθάρισμα η μαύρη μεμβράνη στο στομάχι.
 
Περιοχή
Αθήνα -Τζουμέρκα
Όνομα
Δημήτρης
Πριν απο 20 χρόνια που έπιασα μερικές στην Επίδαυρο από τις οποίες οι μισές είχαν ταινία και οι άλλες μισές ξεβρώμαγαν απο τα χόρτα που τρώνε δεν θέλω να τις ξαναδώ στα μάτια μου. Μου είχε τύχει κι άλλη φορά να μυρίζουν πολύ.Αν σιχαίνομαι δυό ψάρια ,το ένα είναι η σάλπα και το άλλο ο γύλος που μου σπάει τα νεύρα.
 
Κάποιοι δεν θέλουν να την βλέπουν, εμένα μου αρέσει πολύ. Δεν υπάρχει ψάρι που να μην μου αρέσει. Όπως όλα τα ψάρια θέλει καλό καθάρισμα η μαύρη μεμβράνη στο στομάχι.
Και εγώ όλα τα ψάρια τα τρώω Γιώργο απλά από αυτό δεν έχω ξαναφάει και λέω κάτσε μην πάθω τίποτα.
 
D

DrV

Σάλπα είναι όντως Κώστα, έχω πιάσει αρκετές απίκο, η συνταγή που έδωσε ο Μάνος είναι πολύ καλή και να προσέξεις αυτό που είπε ο κύριος Γιώργος!
Και εμένα μου αρέσει προσωπικά...
 
A

AltairLusso

Όπως λέει και ο Γιώργος θέλει καλό καθάρισμα! Προσωπικά την προτιμώ ψητή με λαδολέμονο!
Πέτυχα μια δόση σε μπακάλη φρέσκιες μεγάλες, περίπου 1,3 με 1,5 κιλό η μία. Πήρα 2 και τις πέταξα στο κάρβουνο, έτσι για δοκιμή, τρελάθηκα .....eat. .ha ha ha.
Ένα ψάρι μόνο δεν μου κάθεται καλά στην γεύση, η μουρμούρα. Τις ψάρευα φανατικά στον Ωρωπό πριν πολλά χρόνια με χαλκιδαίικο και καρούλια. Τότε δεν είχαμε καλάμια .fishing.. Στο χέρι το καρούλι να το περπατάς αργά-αργά ...;) Όταν βρίσκαμε κάνα βαρκάκι και ανοιγόμασταν καμιά 200αριά μέτρα από την ακτή βγάζαμε κάτι μουρμούρες του κιλού. Το κρέας της όμως πάντα μου έκανε μια διακριτική "ξινίλα" που δεν μου πολυάρεσε.

Για να ξαναγυρίσουμε πάντως στις σάλπες, κάνουν ωραία μάχη στο εγγλέζικο και στο απίκο. Κόβουν και την πετονιά γιατί έχουν δόντια. Μια φορα είδα ένα σκηνικό ωραίο, στα Λεγρενά. Έμοιαζε η θάλασσα να κοχλάζει, έρχονταν με το κύμα μέχρι έξω στις πλάκες και όσο προλάβαιναν μέχρι να τις ξαναπάρει το κύμα μέσα, έγλειφαν με μανία την πρασινάδα, την γλίτσα, που πιάνουν οι πλάκες. Έβλεπες ουρές έξω από το νερό, στην προσπάθεια τους να μείνουν όσο περισσότερο προλάβαιναν.
 
Καλημερα και χρονια πολλα στους εορταζοντες!!επειδη τυγχανει να πιανω αρκετες σαλπες στο εγγλεζικο,τη μερα τρωνε και στο bigatini,ενω τη νυχτα που ψαρευω καποιες φορες κεφαλους με αλοιφη πεφτουν και στην αλοιφη εχουμε στις περισοτερες εξορμησεις και σαλπες!!ειναι πολυ νοστιμες αν αφαιρεσεις τη μαυρη μεμβρανη απο το στομαχι οπως ειπε και ο Γιωργος ενοειται οσο ειναι φρεσκες,πριν μπουν καταψυξη.Εγω τις μεγαλες τις κανω στο φουρνο μεσα σε λαδοκολα και στη συνεχεια φτιαχνω σαλτσα πηχτη απο μαγιονεζα, μια κουταλια μουσταρδα,λιγο λαδι,λεμονι αλατι και ριγανη και οι σαλπες απογειωνονται γινονται τοσο νοστιμες που δεν ξερεις αν τρως σαλπα η σαργο!!παρεπιπτοντως τα 2 τελευταια Σαββατα εχουμε φαει μεγαλη φολα στο εγγλεζικο μεσημεριανο βραδυνο με bigatini και ψιχα,εδω στα περιξ της Αθηνας σε λιμανια που οταν φανουν ψαρια κανουμε δουλεια!!Συμπερασμα για φετος ειναι λιγο νωρις σε σχεση με αλλες χρονιες,τουλαχιστον στα μερη της Αθηνας που ψαρευω συστηματικα.Τον αλλο μηνα με το καλο θα κανουμε καποιες επισκεψεις προς κορινθιακο και ευβοια φυσικα.
 
D

DrV

Καλά, αυτά είναι να βγάλεις ποσότητα και να μπούνε τηγάνι με μπόλικη κόκκινη σαλτσούλα από πάνω.... δεν περιγράφω άλλοοοοοοοο.eat.ffff
 
Top