"Δισκοπάθεια"

Ναι ρε φίλε, αλλά για να παίξω μπάλα ή μπάσκετ με τα φιλαράκια μου ή για να πάω να βουτήξω στο κολυμβητήριο της γειτονιάς μου δεν μου ζητάει κανείς να πληρώσω νταβατζιλίκι λεφτά για να ονομάζομαι επίσημα αθλητής.
Εγώ είμαι άνεργος, ζηλεύω μερικές φορές που βλέπω τόσα παιδιά από δω μέσα να βρίσκονται στο σκοπευτήριο και να κάνουν τον χαβαλέ τους, δεν έχω την οικονομική δυνατότητα όμως να ακολουθήσω. Τεσπά, δεν θέλω να κλαίγομαι, αν ήθελα αντί να ανανεώσω την άδεια θα το έπαιζα σκοπευτής, δεν γίνεται όμως, είμαι κυνηγός.
το τι θες να είσαι το ξέρεις εσύ καλύτερά από τον καθένα,ούτε σε υποχρεώνει κάποιος να πληρώσεις νταβατζιλίκια
άλλα γιατί δεν ρωτάς τον δήμαρχο η τους συλλόγους που έφτιαξαν τα γήπεδα τα κολυμβητήρια για το κοινό να φτιάξουν κ σκοπευτήρια για όλους όπως βρήκαν τα χρήματα να φτιάξουν αυτά τα γήπεδα θα μπορούν να φτιάξουν κ κάποιο σκοπευτήριο?

Ναι ρε φίλε, αλλά για να παίξω μπάλα ή μπάσκετ με τα φιλαράκια μου ή για να πάω να βουτήξω στο κολυμβητήριο της γειτονιάς μου δεν μου ζητάει κανείς να πληρώσω νταβατζιλίκι λεφτά για να ονομάζομαι επίσημα αθλητής.
Εγώ είμαι άνεργος, ζηλεύω μερικές φορές που βλέπω τόσα παιδιά από δω μέσα να βρίσκονται στο σκοπευτήριο και να κάνουν τον χαβαλέ τους, δεν έχω την οικονομική δυνατότητα όμως να ακολουθήσω. Τεσπά, δεν θέλω να κλαίγομαι, αν ήθελα αντί να ανανεώσω την άδεια θα το έπαιζα σκοπευτής, δεν γίνεται όμως, είμαι κυνηγός.
Έγραψες το προβλημα ακριβώς όπως είναι κ μακάρι να διαβάζουν κάποιοι ώστε να αλλάξει ο κανονισμος για να έρθουν παλι οι κυνηγοι να ρίξουν, μην ξεχνάς όμως φίλε κ εμεις κυνηγοι είμαστε κ στερούμαστε παρα πολλα ώστε να ρίχνουμε μερικές πουλες

Άκουσε λίγο.μια φορά κι έναν καιρό υπήρχαν οι αλάνες και παίζαμε και μπάλα και ότι θες.πλεον για να παίξει μπάλα ο μικρός ο δικός μου πλήρωνα σε ακαδημία συνδρομή για να πάει η κόρη μου κολυμβητήριο πλήρωνα συνδρομή οπότε ελευθέρας δεν υπάρχει πουθενά.παμε τώρα στο θέμα σκοπευτήριο.καταλαβαινω ότι οι εποχές είναι δύσκολες αλλά τι είναι τελικά ακριβό?η κάθε έξοδος στο κυνήγι υπολογίζοντας βενζίνες φαγητά σκύλου όλο το χρόνο φροντίδα σκύλου φυσίγγια καφέδες κόστος άδειας το 6μηνο ή τα 50 ευρώ που κοστίζει η ανανέωση της σκοπευτικής άδειας που ισχύει για ένα χρόνο?δεν είμαι πρωταθλητής ούτε σκοπεύω να γίνω.το τσαντάκι μέσης που έχω το πλήρωσα 20 ευρώ και πάω και ρίχνω με τ όπλο μου χωρίς να πάρω τις μοντερνιες των δικανων στα 4 και 5 χιλιάρικα ενδεχομένως και παραπάνω.μια επίσκεψη κάθε 15 μέρες ίσα ίσα για να κρατάς μια επαφή με τ όπλο θα σου κοστίσει 20 με 30 ευρώ.αν δεν έχεις πας να πιεις τη καφεδαρα σου και να πεις καμμιά λαλακια να περάσει η ώρα που για μένα προσωπικά είναι η διεξοδος από τη καθημερινότητα και η ευκαιρία για πειράγματα και συζητήσεις.τωρα υπάρχει και το όφελος για κάποιον κυνηγό που θέλει να βελτιωθεί να δει που πάνε οι τουφεκιές του να δει τα μέτρα του όπλου του τεσπά να καταλάβει μερικά πράματα και να σταματήσει να ψάχνει το μαγικό φυσιγγι και τελικά να του φταίει πάντα το φυσιγγι.πριν αρχίσω να πηγαίνω το γιλέκο μου και η ζώνη μου είχαν τα χρώματα του ουράνιου τόξου ευτυχώς τελειώσανε αυτά αρκετό καιρό τωρα.κανεις δεν το παίζει σκοπευτής εκτός από αυτούς που ασχολούνται και μερικές φορές βιοποριζονται απ' αυτό αλλά είναι λίγοι και οι περισσότεροι στο εξωτερικό.αφου είσαι άνεργος όπως λες είναι λογικό να μην μπορείς ν ανανεώσεις και σε καταλαβαίνω απόλυτα όπως καταλαβαίνω ότι θα είναι και εξίσου δύσκολη η ανανέωση της άδειας όμως σ έναν κυνηγό αν το δουλέψει σωστά το σκοπευτηριο μόνο ωφέλη εχει

Άκουσε λίγο.μια φορά κι έναν καιρό υπήρχαν οι αλάνες και παίζαμε και μπάλα και ότι θες.πλεον για να παίξει μπάλα ο μικρός ο δικός μου πλήρωνα σε ακαδημία συνδρομή για να πάει η κόρη μου κολυμβητήριο πλήρωνα συνδρομή οπότε ελευθέρας δεν υπάρχει πουθενά.παμε τώρα στο θέμα σκοπευτήριο.καταλαβαινω ότι οι εποχές είναι δύσκολες αλλά τι είναι τελικά ακριβό?η κάθε έξοδος στο κυνήγι υπολογίζοντας βενζίνες φαγητά σκύλου όλο το χρόνο φροντίδα σκύλου φυσίγγια καφέδες κόστος άδειας το 6μηνο ή τα 50 ευρώ που κοστίζει η ανανέωση της σκοπευτικής άδειας που ισχύει για ένα χρόνο?δεν είμαι πρωταθλητής ούτε σκοπεύω να γίνω.το τσαντάκι μέσης που έχω το πλήρωσα 20 ευρώ και πάω και ρίχνω με τ όπλο μου χωρίς να πάρω τις μοντερνιες των δικανων στα 4 και 5 χιλιάρικα ενδεχομένως και παραπάνω.μια επίσκεψη κάθε 15 μέρες ίσα ίσα για να κρατάς μια επαφή με τ όπλο θα σου κοστίσει 20 με 30 ευρώ.αν δεν έχεις πας να πιεις τη καφεδαρα σου και να πεις καμμιά λαλακια να περάσει η ώρα που για μένα προσωπικά είναι η διεξοδος από τη καθημερινότητα και η ευκαιρία για πειράγματα και συζητήσεις.τωρα υπάρχει και το όφελος για κάποιον κυνηγό που θέλει να βελτιωθεί να δει που πάνε οι τουφεκιές του να δει τα μέτρα του όπλου του τεσπά να καταλάβει μερικά πράματα και να σταματήσει να ψάχνει το μαγικό φυσιγγι και τελικά να του φταίει πάντα το φυσιγγι.πριν αρχίσω να πηγαίνω το γιλέκο μου και η ζώνη μου είχαν τα χρώματα του ουράνιου τόξου ευτυχώς τελειώσανε αυτά αρκετό καιρό τωρα.κανεις δεν το παίζει σκοπευτής εκτός από αυτούς που ασχολούνται και μερικές φορές βιοποριζονται απ' αυτό αλλά είναι λίγοι και οι περισσότεροι στο εξωτερικό.αφου είσαι άνεργος όπως λες είναι λογικό να μην μπορείς ν ανανεώσεις και σε καταλαβαίνω απόλυτα όπως καταλαβαίνω ότι θα είναι και εξίσου δύσκολη η ανανέωση της άδειας όμως σ έναν κυνηγό αν το δουλέψει σωστά το σκοπευτηριο μόνο ωφέλη εχει
Οχι μονο ωφέλη, κέρδος για μια ζωή, πολλά τα λεφτά που πεταγονται για αλλαγές όπλων, εξοπλισμού, φυσιγγιων πανακριβων , χωρίς να υπάρχει λόγος

Ειναι εξισου πολυ σημαντικο πιστευω να σε κατευθηνει ο "σωστος" ανθρωπος γιατι πεφτει πολυ "δαγκωμα" και για αλλου πας και αλλου καταληγεις και ολοι λιγο πολυ μπορει να την πατησουμε

Έχετε δίκιο σε αυτα που αναφέρεται ,όμως οι άνθρωποι έχουμε την τάση να προσπαθούμε να τεριαξουμε σε ένα περιβάλλον και να μην είμαστε διαφορετικοί ,όπως έχουμε την τάση να ακολουθούμε την μόδα και να προσπαθούμε να φτάσουμε κάπου καλύτερα ,μέσα από την παραπάνω διαδικασία έρχονται και τα πολλά έξοδα για αυτό που συζητάμε,δεν κρίνω εάν είναι σωστό η λάθος ο κάθε ένας από εμάς θα έχει την άποψη του η δική μου παρόλο που θεωρώ λάθος το να ακολουθώ την μόδα εντός εισαγωγικων παιδιά έτσι μπήκα στην διαδικασία και όπλο αγόρασα και γιλέκο και όλα τα αξεσουάρ και μαθήματα έκανα και τέλος πάντων για εμένα το σκοπευτήριο τελικά έχει πάει ο κούκος αηδόνι ,επιλογή μου είναι βέβαια ,απλά το σκοπευτήριο σε οδηγεί με τον τρόπο του προς αυτήν την κατεύθυνση .Σαφέστατα και θα μπορούσα να μην έχω σπρώξει τόσα χρήματα ,σαφέστατα και θα μπορούσα να μην έχω επιλέξει την αυτοβελτιωση μου σκοπευτικά ,όμως κακα τα ψέματα οι άνθρωποι άλλοι πολύ άλλοι λίγο θέλουμε να βελτιωνομαστε σε αυτό που κάνουμε και το σκοπευτήριο είναι μεγάλη ξεμυαλιστρα χαχαχα!!!!!!!!!!

Οχι μονο ωφέλη, κέρδος για μια ζωή, πολλά τα λεφτά που πεταγονται για αλλαγές όπλων, εξοπλισμού, φυσιγγιων πανακριβων , χωρίς να υπάρχει λόγος

Ασχολουμαι με το κυνηγι απο το 1984 που πηρα το πρωτο μου οπλο, και εχω αλλαξει απο τοτε 4 δικανα. Προσφατως μετα απο 10χρονια ασχολια με το σκοπευτηριο πηρα και οπλο για το σκοπευτηριο, καθοτι η ασχολια μου αρεσει, μην πω και το οπλο που ειχα βαλει στο ματι. Απο την επιδερμικη 10χρονη ενασχοληση, το μεγαλυτερο εξοδο ειναι τα φυσιγγια. Η οικονομικη κατασταση ειναι στανταρ, εχεις λεφτα ριχνεις πουλες, δεν εχεις κανεις κρατει ή πας για καφε (εμας ειναι κοντα και δεν ειναι τρελλο εξοδο η βενζινη). Απο κει και επειτα, θες γιλεκο; Κανεις δουλεια με το γιλεκο των 30 ευρω κανεις δουλεια και με ενα απλο πουγκι μεσης που χωραει 1-2 κουτια φυσιγγια. Δεν θα σε πιασει κανεις να σου πει οτι αυτο ειναι λαθος.

Ολα θεμα επιλογων ειναι, προφανως αν "παρασυρεσαι" ευκολοτερα, θα αγαπησεις ενα DT ή ενα Perazzi, ενα Castellani ή ενα Pilla. Απο μονα τους ομως, θα σε κανουν απλα να δειχνεις οτι ταιριαζεις στο χωρο, πρακτικα θα πρεπει να επενδυσεις εξισου χρονο και κοπο ωστε το αποτελεσμα να σε δικαιωσει. Χρονο που αν τον επενδυσεις και στο οπλο που ηδη εχεις, μπορει να δεις και θεαματικη βελτιωση επισης.

Αυτο που σιγουρα ειναι ενα μεγαλο συν, ειναι το οτι απομυθοποιεις πολλα πραματα. Ενα απο αυτα ειναι ο κοινος μυθος του οτι επωμισα το οπλο στο μαγαζι και μου ερχοταν καρφι :)

Έχετε δίκιο σε αυτα που αναφέρεται ,όμως οι άνθρωποι έχουμε την τάση να προσπαθούμε να τεριαξουμε σε ένα περιβάλλον και να μην είμαστε διαφορετικοί ,όπως έχουμε την τάση να ακολουθούμε την μόδα και να προσπαθούμε να φτάσουμε κάπου καλύτερα ,μέσα από την παραπάνω διαδικασία έρχονται και τα πολλά έξοδα για αυτό που συζητάμε,δεν κρίνω εάν είναι σωστό η λάθος ο κάθε ένας από εμάς θα έχει την άποψη του η δική μου παρόλο που θεωρώ λάθος το να ακολουθώ την μόδα εντός εισαγωγικων παιδιά έτσι μπήκα στην διαδικασία και όπλο αγόρασα και γιλέκο και όλα τα αξεσουάρ και μαθήματα έκανα και τέλος πάντων για εμένα το σκοπευτήριο τελικά έχει πάει ο κούκος αηδόνι ,επιλογή μου είναι βέβαια ,απλά το σκοπευτήριο σε οδηγεί με τον τρόπο του προς αυτήν την κατεύθυνση .Σαφέστατα και θα μπορούσα να μην έχω σπρώξει τόσα χρήματα ,σαφέστατα και θα μπορούσα να μην έχω επιλέξει την αυτοβελτιωση μου σκοπευτικά ,όμως κακα τα ψέματα οι άνθρωποι άλλοι πολύ άλλοι λίγο θέλουμε να βελτιωνομαστε σε αυτό που κάνουμε και το σκοπευτήριο είναι μεγάλη ξεμυαλιστρα χαχαχα!!!!!!!!!!
Γι αυτό ακριβώς Λευτέρη θέλει πολύ κοντρόλ.τις πρώτες φορές που άρχισα να πηγαίνω κάποιος καλός φίλος μου είπε πρόσεχε γιατί για τα πιατακια έχουν πουληθεί οικόπεδα και σπίτια κι εγώ γελαγα μέχρι που είδα τι ξεμυαλιστρα είναι και τοτε άρχισα να τον πιστεύω.δεν είναι ανάγκη να τα κάνεις όλα αυτά.οπως και στη κοινωνία υπάρχουν άνθρωποι διαφορετικού χαρακτήρα το ίδιο ισχύει και για το σκοπ.εμεις εδώ είμαστε τυχεροί γιατί υπάρχουν παλιοί κι έμπειροι αθλητές και μας έδειξαν 5 πραματακια.δεν είναι ανάγκη να πάρεις γυαλια των 700 ευρώ.με 20-25 ευρώ στο ιντ βρίσκεις γυαλιά να κάνεις τη δουλειά σου.προσωπικα ρίχνω μια πουλα κάθε δεύτερη βδομάδα και πίνω το καφέ μου.δεν μπήκα στο τρυπακι να δώσω 4-5 μηνιατικα να πάρω όπλο για τα πιατακια.τη προηγούμενη Κυριακή είχε αγώνες περιφερειακούς 100 πιάτων με κόστος συμμετοχής 45 ευρώ βάλε και τα φυσίγγια πιάναμε τα 90-100 ευρώ.εκατσα απ' έξω ήπια το καφεδάκι μου και ήταν ωραία.τελικα 6 άτομα μαζεύτηκαν να ρίξουν γιατί ακριβώς οι εποχές είναι πάρα πολύ δύσκολες για όλους.φυσικα και αν μου περισευαν θα έριχνα παραπάνω αλλά ο καθένας πρέπει ν απλωνει μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι του γιατί προηγούνται άλλες υποχρεώσεις διαφορετικές για τον καθενα

Κακα τα ψεματα ειναι ακριβη ενασχοληση ,η σκοποβολη ειναι το αντιστοιχο του golf και οπως και αυτο μπορεις να κανεις την δουλεια σου με απλα μεσα η με αρκετα ακριβότερα, οσο ασχολεισαι ομως μπαινεις στο τρυπακι ,καλυτερο οπλο ,εξοπλισμός, κτλ. Το λαθος για μενα ξεκιναει απο το οτι δεν υπαρχουν κυνηγετικα σκοπευτηρια ωστε να μπορουν να προπονηθουν οι (απλοι κυνηγοί), αλλα και οι νεοι που θα βγαλουν αυριο μεθαυριο αδεια κυνηγιού να αποκτησουν μια καλυτερη επαφη και εξοικείωση με το οπλο τούς. Αλλα αυτοι που τα κανονιζουν ξεχνανε οτι τα νεα ταλεντα θα βγουν απο κυνηγους γιατι στην πλειοψηφια τους στην Ελλαδα ειναι και κυνηγοι οι περισσότεροι αν οχι Όλοι.

Καλησπερα λεβεντιες.. θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας την εμπειρια μου απο τα σκοπευτηρια μιας και ειμαι σχετικα νεος στο αθλημα... Το οπλο μου ειναι ενα 525 εχω ρυθμισει το βαρος μονος μου. εχω βαλει ενα ρυθμιζομενο κοντακι το εχω ρυθμισει μονος μου. Οι οτοασπιδες μου ειναι μιασ χρησεως κοστιζουν 0.50 λεπτα το ζευγαρι . Τα γυαλια μου κοστιζουν 40 ευρο απο ισπανια. Το γιλεκο μου κοστιζει 80 ευρο (θα μπορουσα να εχω και πιο οικονομικο) εχω σκοπευτικη ταυτοτητα κοντα στα 80 ευρο κοστος περιπου...οταν ειμαι συγκεντωμενος δεν πεφτω κατω απο 19-20 πιατακια στα 25 ειμαι ερασιτεχνης και ασχολουμαι για τον χαβαλε πιο πολυ... Το κερδος του σκοπευτηριου προς το κυνηγι ειναι τεραστιο για καποιον που καταλαβαινει τι του γινεται....προς το παρον δεν νιωθω οτι ο εξοπλισμος μου υστερει σε σχεση με κατι πιο ποιοτικο.. καθε μου εξοδος στο σκοπευτηριο ειναι απολαυστικη και περναω τελεια.

και εγώ έτσι ακριβώς ξεκίνησα πριν 4 χρόνια , περιστασιακά και για την πλάκα μου όταν τελείωνε το κυνήγι.
και εκεί ήμουνα στα 19 -20 και μία χαρά πέρναγα.
έλα ντε όμως που σιγά - σιγά μου μπήκε ο διάολος και άρχισα να λέω , γιατί 20 και όχι 21 , γιατί 21 και όχι 22 και δεν τελειώνει αυτό το έργο φίλε μου καλέ.
και μετά όσο ανεβαίνει το νούμερο εκείνη η απειροελάχιστη διαφορά που σου δίνει ο ειδικός εξοπλισμός μετράει.

εν κατακλείδι..............

αν μπορείς να "αντισταθείς" στον πειρασμό της βελτίωσης είσαι μιά χαρά με το εξοπλισμό που έχεις για κυνήγι.

αν όμως μπει ο διάολος μέσα σου δύο είναι οι δρόμοι ,

1 ή έχεις χρήματα να χαλάσεις και συνεχίζεις ( κακά τα ψέματα ) .terror.
2 ή τα παρατάς και όταν σταματάει το κυνήγι αρχίζεις το ψάρεμα .................fishing.

λέω εγώ τώρα ..............

και εγώ έτσι ακριβώς ξεκίνησα πριν 4 χρόνια , περιστασιακά και για την πλάκα μου όταν τελείωνε το κυνήγι.
έλα ντε όμως που σιγά - σιγά μου μπήκε ο διάολος και άρχισα να λέω , γιατί 20 και όχι 21 , γιατί 21 και όχι 22 και δεν τελειώνει αυτό το έργο φίλε μου καλέ.
και μετά όσο ανεβαίνει το νούμερο εκείνη η απειροελάχιστη διαφορά που σου δίνει ο ειδικός εξοπλισμός μετράει.

αν μπορείς να "αντισταθείς" στον πειρασμό της βελτίωσης είσαι μιά χαρά με το εξοπλισμό που έχεις για κυνήγι.

2 ή τα παρατάς και όταν σταματάει το κυνήγι αρχίζεις το ψάρεμα .................fishing.

.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

εσύ όντως γιλέκο δεν έχεις ........ αλλά για πες μας ,

πόσα όπλα έχεις ???? ;) ;)
Εχω μούρλια με τα κωλοόπλα..με όλα,ανεξαρτήτως μάρκας.
(Τα ποζέ λέω εγώ όπλα).
Αν είχα την δυνατότητα θα είχα μαζέψει πάρα πολλά.
Ολα έχουν κάτι το ιδιαίτερο,
αλλά κ κάποιο ελάτωμα..

Με βλεπω να παω για ψαρεμα ..χαχαχχαχχα..... Για τον εξοπλισμο δεν νομιζω οτι θα δωσει καποιο πιατο παραπανο ... Ομως δεν ειμαι σε θεση για να το κρινω αυτο...μακαρι να μπορουσα να μην αντισταθω γιατι δυσκολα βρισκω χρονο και δυσκολα εχω κουραγιο να παω μεχρι το σκοπευτηριο... Αλλα γενικα την βλεπω χαλαρα την κατασταση :)

Με βλεπω να παω για ψαρεμα ..χαχαχχαχχα..... Για τον εξοπλισμο δεν νομιζω οτι θα δωσει καποιο πιατο παραπανο ... Ομως δεν ειμαι σε θεση για να το κρινω αυτο...μακαρι να μπορουσα να μην αντισταθω γιατι δυσκολα βρισκω χρονο και δυσκολα εχω κουραγιο να παω μεχρι το σκοπευτηριο... Αλλα γενικα την βλεπω χαλαρα την κατασταση :)
Επειδή δεν μπορείς όπως λες να μπεις στο τρυπακι να μην αντισταθείς την βλεπεις χαλαρά ,ας μπορούσες και θα σου έλεγα εγώ χαχαχαχα!!¡!!!!!!!!

Άστα να πάνε ρε γαμωτο εφέτος πήγα για ψάρεμα και απογοητευτικά και το ξαναγύρισα στο σκοπευτήριο ,πρέπει να σε θέλει και λίγο η τύχη ρε γαμωτο .very happy..very happy.

Back