Βαθιά Καθετή

vEamGas.jpg

Τσαπαρί αδόλωτο, βγήκε το βραδινό....eat..beer.

Πρέπει να έχει γεμίσει ο τόπος απο δαυτα, χθες μου έλεγε ένας μπαρμπας μου από Αλεξανδρούπολη ότι έχει βαρεθεί να βγάζει σκουμπρια.

Πρέπει να έχει γεμίσει ο τόπος απο δαυτα, χθες μου έλεγε ένας μπαρμπας μου από Αλεξανδρούπολη ότι έχει βαρεθεί να βγάζει σκουμπρια.
Νότιο Ευβοικό τους αλλάζουνε τα φώτα κάθε βράδυ με τις λάμπες τα γρι γρι, ειναι μολις η δευτερη φορα φετος το καλοκαιρι που πιανει ο πατερας μου. Η περιοχη μας δεχεται μεγαλη υπεραλιευση...

Νότιο Ευβοικό τους αλλάζουνε τα φώτα κάθε βράδυ με τις λάμπες τα γρι γρι, ειναι μολις η δευτερη φορα φετος το καλοκαιρι που πιανει ο πατερας μου. Η περιοχη μας δεχεται μεγαλη υπεραλιευση...
Και στο βόρειο Ευβοϊκό το ίδιο χαλι είναι Βασίλη.
Μόλις μπουν λίγα ψαράκια, την επόμενη εμφανίζονται οι λάμπες και τα σκουπιζουν.
Που πάει ο πατέρας σου, ανοιχτά από τη Βαθεια εκεί που ψαρεύουν μπαλάδες και καλαμαρια ή αλλού ;

Και στο βόρειο Ευβοϊκό το ίδιο χαλι είναι Βασίλη.
Μόλις μπουν λίγα ψαράκια, την επόμενη εμφανίζονται οι λάμπες και τα σκουπιζουν.
Που πάει ο πατέρας σου, ανοιχτά από τη Βαθεια εκεί που ψαρεύουν μπαλάδες και καλαμαρια ή αλλού ;
Για αυτά τα ψάρια νομίζω εκεί που λέτε πάει όντως. Γενικά από την ευρύτερη περιοχή δεν ξεφεύγει, όπου πάει είναι συγκεκριμένα σημεία με σημάδια απ' έξω.

• Like
Reactions: jnp
Για πολλα χρονια ψαρευα από Σεπτέμβρη μέχρι Νοέμβρη ανάμεσα Αμαρυνθο και στα νησάκια πριν την Ερέτρια. Λιθρινια,καμπαναδες, τσαουσια και σκαθαρια ήταν τα καλύτερα μας. Μπαλάδες και καλαμαρια δεν τα πολυκυνηγαγαμε. Ωραία ψαρέματα....
Αυτο που δεν αξιώθηκα ήταν να ψαρεψω μεγάλα δεκακιλα φαγκρια με ζωντανο .

• Like
Reactions: DrV
Τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί και πολλές και μεγάλες τούνες, γι' αυτό κιόλας εκείνες τις μέρες που εμφανίζονται εξαφανίζονται τα αφρόψαρα (συμβαίνει και με τα δελφίνια αυτό)

• Like
Reactions: jnp
Τι εποχή συμβαίνει αυτό;
Τους καλοκαιρινούς μήνες... Βγάζουν τόσες τούνες (και πολύ μεγάλες) κάποιες φορές, που τις πουλάνε σε πολύ χαμηλή τιμή...

Σε κλειστές θάλασσες δεν μπαίνουν 150αρια ψάρια.
Για τα βάθη στον Ευβοικό που δεν ξεπερνούν τα εκατό μέτρα τα σαράντα κιλά είναι μεγάλα ψάρια.
Σήμερα απνοια και ζέστη στο Βόρειο Ευβοικό. Μετά βιας μεχρι της έντεκα βγάλαμε τριαμιση κιλά λιθρινια με δύο καθετες. Το πρωί νωρίς μέχρι οκτώ παρα στην συρτη αφρου zero!!!
Τώρα εχει συννεφια και λίγο βοριαδακι .

Last edited:
Back