Απολογισμός Κυνηγετικής Περιόδου

upload png

Kαθε χρονια που τελειωνει το κυνηγι ομολογω πως με πιανει μια μελαγχολια για ολα αυτα που εζησα κ περασαν, για ολα αυτα που μου ελειψαν και για το χρονο που θα περασει μεχρι να ξαναβρεθω στα κυνηγοτοπια...
Στα τρυγονια ξεκινησαμε με μια ωραια εναρξη αλλα παρολλο που τα κυνηγησα πολυ οπως καθε χρονο, δεν εκανε καποιο ιδιατερο περασμα περα απο κανα δυο μερες στη Μανη και μια στη Σελιτσα, ακρωτηρια... Χτυπησα καποια με καθημερινες εξοδους αλλα χωρις να ζησω την ενταση του περασματος...
Ορτυκια ελαχιστα, για λιγες μερες και μονο στη Μανη...
Περιστερια μπηκαν αρκετα τις τελευταιες μερες του Οκτωβρη που ημουν στον Εβρο αλλα μετα εξαφανιστηκαν... Το ιδιο κ φασσες...
Μπεκατσινια λιγα, κατι καποιες απαγορευσεις, κατι η κακη χρονια, κατι η σεττερου που αργησε να παρει μπρος κ δεν τουφεκαγα πουλια που προγκαγε, δεν τα ευχαριστηθηκα σχεδον καθολου...
Μπεκατσες ειχε καθολη τη διαρκεια της χρονιας κ μαλιστα φετος πηρα αρκετες σε σχεση με τα λιγα κυνηγια που εκανα...
Τσιχλες αν κ δεν τις κυνηγαω περα απο το Φλεβαρη, δεν ειχε οπως αλλες χρονιες...
Παπια εδω στα νοτια τα πραγματα ηταν χαλια, ευτυχως με αξιωσε ο Θεος κ ανεβηκα τρεις φορες στο Δελτα, κ μαλιστα τουφεκισα κ τις τρεις φορες οποτε μονο ευτυχισμενος μπορω να αισθανομαι...
Γενικα η χρονια ηταν θηραματικα απο τις χειροτερες που θυμαμαι, αφηνωντας μου ωστοσο γλυκια γευση κ ωραιες στιγμες... ο καιρος επαιξε κ παλι το ρολο του... Αν περασει κ ο Νοεμβρης χωρις παγωνιτσα και βοριαδακια τα πραγματα σκουραινουν για το νοτο πολυ... Γενικα δεν στεναχωρηθηκα ιδιαιτερα για την ελειψη θηραματων γιατι δοξα το Θεο ειχα την υγεια μου κ κυνηγησα κ φετος αρκετα παρα τα οικονομικα προβληματα, στεναχωρηθηκα που αργησε λιγο η κουταβα να μπει στο παιχνιδι και δεν της εδωσα τις εμπειριες που υπολογιζα φετος αναλογικα με τις εξοδους μου...
Χαρηκα που κυνηγησα με καλους φιλους, ηθελα σε πολλα ακομα κυνηγια να τους εχω μαζι κ καλως η κακως ο χρονος και τα κυνηγια μαζι τους ειναι ανεκτιμητης αξιας... Ηταν ισως οι ελαχιστες φορες που δεν μου περνουσε απο το μυαλο τιποτα, απλα ενιωθα ευτυχισμενος που ημουν μαζι τους...
Να ειμαι καλα κ του χρονου θελω να κυνηγησω οσο κυνηγησα κ φετος κ τα θηραματα ας κανουν οτι θελουν, απλα να ειμαι εξω... Ευχομαι κ σε σας το ιδιο... ;)

γιασου ρε φιλαρακι αρηηη και του χρονου καλητεραααα

free photo upload

Η φετινη χρονια για μενα πηγε πολυ καλα. Το μονο που δεν με αρεσε ειναι οτι κυνηγουσα μπεκατσα με ηλιο.Εγω την θελω με ανταρα βροχη μουχλα...
Ορτυκια καναμε καμια 15αρια εξοδους μονο κ μονο για να προπονησο τα σκυλακια. Πιασανε στο στομα τους γυρω στα 30... περδικα το ευχαριστηθηκα διοτι εκανα 15 κοματια μονος μου..... απο μπεκατσα η χρονια παρα πολυ καλη και απο συναντησεις και απο καρπωση(3ψηφιο).. ευχαριστηθηκα τα σκυλακια μου στα τερματα... και περασα ενα 3ημερο κυνηγι με τα φιλαρακια που γνωρισα εδω μεσα...
Ηλιας-βικτωρας..... του χρονου με υγεια φιλαρακια.....

μπραβω ρε λαμπρω με την παρεασουυυυ,,αυτον τον γαλανοματι την τον ειθελες παρεαααα;;; θα μου πης και ενα 3ψηφιο αριθμο να παιξω στο τζοκερρρρ.lazy.

η πρώτη χρονιά για εμένα ως κυνηγός ξηράς δεν θα πω αν ήταν άσχημη ή όχι
γιατί ακόμα μαθαίνω τα κυνήγια...στην αρχή κυνήγησα ορτύκια με καλα αποτελέσματα
...στην συνέχεια τσίχλες στα καρτέρια στο περπατητό σε συνδυασμό κτλ κτλ....
αλλα αυτό που μ έχει τρελλάνει είναι το κυνήγι της πάπιας ...η πρώτη τουφεκιά
που έριξα στον βάλτο ήτανε σε πρασινοκέφαλο και μπορω να πω ...σαν το πλαααφ δεν εχει..!!!.sarcastic.

και τη νεα κυνηγετική χρονιά με υγεία !!
να είστε καλά ολοι

αλλα αυτό που μ έχει τρελλάνει είναι το κυνήγι της πάπιας ...η πρώτη τουφεκιά
που έριξα στον βάλτο ήτανε σε πρασινοκέφαλο και μπορω να πω ...σαν το πλαααφ δεν εχει..!!!

Είναι το μόνο κυνήγι που μου δημιουργεί τόσο έντονες αναμνήσεις. Μπορώ να γυρίσω το μυαλό μου πίσω πολλά χρόνια και να θυμηθώ την κάθε τουφεκιά ξεχωριστά, από την ίδια μέρα. Όσα παπιά και αν δεις στην ζωή σου, όσα και αν χτυπήσεις, σε όσα και αν αστοχήσεις, πάντα θα σε κυριεύει αυτή η ψύχωση όπως την πρώτη φορά που το είδες να έρχεται. Πάντα θα τρέχεις με κομμένη την ανάσα να το πιάσεις στα χέρια σου, όπως τότε που από ένστικτο περισσότερο σήκωσες για πρώτη φορά το ντουφέκι σε πάπια, κάπως δειλά και είδες τον μακρύ λαιμό να διπλώνει και να ακολουθεί ένας εκκωφαντικός θόρυβος από το πυκνό ψαθί που έσπασε στο πέσιμο του πρώτου πρασινοκέφαλου.
Δόξα τον Θεό και για φέτος, αυτό λέω μόνο και ελπίζω για το μέλλον.....

Άλλη μία χρονιά κυνηγετική τελείωσε και άλλη μία χρονιά φορτώθηκε στην πλάτη μας (μεγαλώνουμε λέω!!!!!).Είχε τα καλά της ,είχε και τα ανάποδα της αλλά εκείνο που αναμφίβολα είχε αυτή η κυνηγετική χρονιά ,είχε μια δεμένη και ωραία παρέα στον κυνηγότοπο!!!!! αξία αδιαμφισβήτητη !!!!!! αυτό για μένα είναι το κυριότερο για την χρονιά που έφυγε.
Να είμαστε όλοι καλά ώστε να μπορέσουμε να ξαναπάρουμε πάλι τα όρη ,τους κάμπους ή τους βάλτους, όπου είναι ο καθένας ταμένος για την νέα κυνηγετική σεζόν.

Οπως λέει και ο συνονόματος από πάνω ,άλλη μια χρονιά τελείωσε και ένας ακόμη χρόνος φορτώθηκε στην πλάτη μας.
Θα έλεγα ότι για μένα ήταν η χειρότερη χρονιά από το 1983 που βγάζω άδεια.Το κακό είναι ότι εδώ και τέσσερα χρόνια, κάθε χρονιά είναι χειρότερη απο την προηγούμενη.
Φέτος στα Τέλη του Οκτώβρη που ανέβηκα στην Ήπειρο για φάσσες ,η φόλα ήταν απερίγραπτη.Την πρώτη βδομάδα με ολοήμερα κυνήγια ,αν θυμάμαι πήρα γύρω στα 8 με 10 πουλιά με πολύ ταλαιπωρία.Τα προβλήματα με την μητέρα μου δεν με άφησαν να συνεχίσω και την δεύτερη βδομάδα και έτσι επέστρεψα στην Αθήνα με την ελπίδα να ξανανέβω στα τέλη Δεκέμβρη .Οπως και έγινε. Πάλι τα πουλιά λίγα ,αλλά ευτυχώς δεν είχα χαμένα και κατάφερα να πάρω γύρω στα 17 πουλιά.Αξέχαστη η μια μέρα που με πολύ βροχή και ομίχλη πήρα 7 φάσσες.
Δυστυχώς τα οικονομικά δεν επιτρέπουν τις πολλές και μακρινές εξόδους οπότε περιορίζομαι πια στα μέρη μου για αρκετές όμως μέρες.
Από κει και μετά με την ευχάριστη παρέα των φίλων του H.L. κάναμε πολλά τσιχλοκυνήγια και περάσαμε όμορφα.Αξέχαστες στιγμές με καλή παρέα ,με πειράγματα και αστεία που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της χαράς και της διασκέδασης που μας χαρίζει το κυνήγι.
Ας ελπίσουμε του χρόνου να δούμε λίγο χειμώνα ,με χιόνια και παγωνιές και να έχουμε περισσότερα πουλιά.
Για του χρόνου έχω έναν κρυφό πόθο που θα ήθελα να πραγματοποιήσω και ίσως να τα καταφέρω.Να βρεθώ στον Εβρο,έστω για λίγο ,να ζήσω αυτή την διαφορετική εμπειρία.
Φιλαράκια εύχομαι να είμαστε όλοι γεροί και του χρόνου ξανά ,να μπορέσουμε να χαρούμε το κυνήγι που αγαπάμε, όποιο κι αν είναι ,όπου και να ναι .

20141029_151545..jpg

Last edited:
Γιατί ρε φίλε; Πότε άλλη χρονιά πήρες περισσότερα ορτύκια από τη φετινή; .sarcastic. .sarcastic.
.sarcastic. Εχεις δίκιο ρε φιλαράκι.Τόσα χρόνια κυνηγάω και φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που πήγα για ορτύκια.Μια με τον Μένιο εδω κάτω και μια με σένα στην Κομοτηνή ποιυ ντουφέκισα με το όπλο σου ,ετσι για αλλαγή.
Ομως και στον Εβρο τον Σεπτέμβρη πήρα ένα στο περπατητό.
Ομολογώ οτι τόσα ορτύκια δεν έχω πάρει και τα 33 χρόνια που βγάζω άδεια ..sarcastic.

.sarcastic. Εχεις δίκιο ρε φιλαράκι.Τόσα χρόνια κυνηγάω και φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που πήγα για ορτύκια.Μια με τον Μένιο εδω κάτω και μια με σένα στην Κομοτηνή ποιυ ντουφέκισα με το όπλο σου ,ετσι για αλλαγή.
Ομως και στον Εβρο τον Σεπτέμβρη πήρα ένα στο περπατητό.
Ομολογώ οτι τόσα ορτύκια δεν έχω πάρει και τα 33 χρόνια που βγάζω άδεια ..sarcastic.
Γι'αυτο έχει τόσο μεγάλη μείωση ο πληθυσμός των ορτυκιων......sarcastic.

Η χρονιά ενώ ξεκίνησε καλά με τα ορτύκια και σε συναντήσεις και η κάρπωση καλή δεν είχε την ίδια συνέχεια στις πέρδικες. Γιατί απλά λόγο των οικονομικών δυσκολιών δεν μπόρεσα να κάνω το ταξίδι στο χωριό μου όπως κάθε χρόνο.Οι μπεκάτσες ήταν αρκετές και οι συναντήσεις και η κάρπωση ανάλογη και ένα επιπλέον δώρο ένα λαγό Αλλά η μεγαλύτερη ικανοποίηση που μου άφησε η φετινή χρόνια ήταν η σταθερή και πολύ καλή απόδοση των δύο σκύλων μου ΙΒΑΝ και ΔΙΑ.
2wRBLZa.jpg

Μια περίεργη χρονιά φέτος...Λιγότερες εξορμήσεις απο πέρυσι,λιγότερες τουφεκιές,λιγότερα θηράματα στα μέρη μου(τόσο στα περάσματα όσο και μέχρι τέλους της κυν.περιόδου),ωστόσο καρπώθηκα περισσότερα(μη βάζετε με το μυαλό σας τιποτα απίστευτα νούμερα)!Αυτό οφείλεται στα περπατητά που έκανα καθώς και στην καραμπίνα που χρησιμοποιησα σε αυτά,και πήρα τουφεκιές που με το δίκανο δεν θα προλάβαινα καν να σημαδέψω!!
Από τις στιγμές αυτής της χρονιάς που θα μου μείνουν,είναι η καλή παρέα στα περπατητά με τον συνκυνηγό μου Λάμπρο αλλά φυσικά και η κάρπωση μίας στον αριθμό φάσσας,που με ικανοποίησε για όλη τη σεζόν...
Και για να (αμπελο;;)φιλοσοφίσουμε λίγο,πιστεύω πως το κυνήγι που μου ταιριάζει είναι αυτό της φάσσας..Μοναχικό,μόνο στο βουνό,με απόλυτη ηρεμία και λίγες τουφεκιές!Γιατί όσο περίεργο και αν ακούγεται δεν μου αρέσουν οι πολλές τουφεκιές.o_O
Σαν στόχος για τη νέα κυν.περίοδο,μιας και εγώ δεν πηγαίνω σκοπευτήρια,να μαστε καλά,δυνατοί,με περισσότερη όρεξη για κυνήγι(με καμια δουλειά ίσως),θα προσπαθήσω να μάθω να τις κυνηγάω σωστά...τις γαλάζιες:cool::cool:

Για μένα το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της χρονιάς, είναι ότι μου φάνηκε ότι πέρασε πιο γρήγορα από όλες τις προηγούμενες...
Φέτος στράφηκα για πρώτη φορά στα τρυγόνια με 4 - 5 εξόδους πετυχαίνοντας κάποιες καρπώσεις. Στα ορτύκια ήταν η χειρότερη χρονιά που θυμάμαι. Δεν υπήρχαν ντοπιάρικα αλλά και ούτε και περάσματα που έχουμε συνηθίσει... Βέβαια λόγω του ότι ήταν δυσεύρετα τα πουλιά και οι συναντήσεις για όλους τους κυνηγούς ήταν πολύ δύσκολες, η κάθε φέρμα των σκυλιών μου, μου έδινε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση. Στη μπεκάτσα είμαι ικανοποιημένος από τα σκυλάκια μου και από τις συναντήσεις περισσότερο και από τις καρπώσεις λιγότερο... Για υδρόβια κατάφερα να βγω όλο κι όλο 3 φορές με κάρπωση μια καστανιά... Εύχομαι πρώτα απ΄ όλα να είμαστε όλοι υγιείς και του χρόνου να έχουμε μια καλύτερη κυνηγετική χρονιά.

Καλημέρα και απο εμένα . Πρώτη χρονιά στην Κύπρο και τα αποτελέσματα για μένα αρκετά καλά αν λάβουμε υπ΄όψιν ότι κυνήγησα σε μέρη που κατά βάση άγνωστα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Πέρδικες: 13

Φάσες: 2

Μπεκάτσες: 1

Λαγός: 1

Αγριοπερίστερα:1

Τσιχλοκότσιφα: 20

Και του χρόνου να είμαστε καλά αν και για την Ελλάδα τα βλέπω ζόρικα τα πράγματα μετά τον " Έθνικό Διάλογο" για το κυνήγι(Τρομάρα μας).

Καλως ηρθες στην παρεα μας, πως σου φανηκε το κυνηγι στην Κυπρο? ΑΝ θες πες μας τις πρωτες σου αντυπωσεις και δυο λογια για σενα...

Και του χρόνου να είμαστε καλά αν και για την Ελλάδα τα βλέπω ζόρικα τα πράγματα μετά τον " Έθνικό Διάλογο" για το κυνήγι(Τρομάρα μας).
Παιδια καλο ειναι να μην αναπαραγουμε κ αφομιωνουμε υποσεινηδητα ολη αυτη την κινδυνολογια που καλλιεργειται εντεχνως απο καποιους στους κυνηγετικους κυκλους για να φαινεται οτι η ηγεσια παραγει εργο...που δεν παραγει...

Άρη καλησπέρα .Στην Κύπρο είμαι για δουλειά για περίπου 2 χρόνια και έτσι αποφάσισα να μεταφέρω την αγαπημένη μου δραστηριότητα εδώ. Μία βασική διαφορά με την Ελλάδα είναι ότι εδώ ο αριθμός των κυνηγών είναι πολύ μεγάλος σε σχέση με τον πληθυσμό(50.000 σε ένα πλυθισμό 800.000). Στην κυριολεξία σπάνια βρίσκεις οικογένεια χωρίς 1- 2 κυνηγούς. Το παραπάνω δημιουργεί την αντοίστηχη αντιμετώπιση από την κοινωνία.Όσον αφορά την κυνηγετική δραστηριότητα αυτή περιορίζεται σε περίπου 40 εξωρμήσεις μοιρασμένες από 20 Αυγούστου έως 29 Φεβρουαρίου. Για να μειωθεί η πίεση στους μητρικούς πλυθησμούς στην πέρδικα τσουκαρ, που είναι το κύριο ενδειμικό θήραμα, γίνονται ευρείες απελευθερώσεις περίπου 2 μήνες πριν την έναρξη.Τα θηράματα που υπάρχουν εδώ είναι παρόμοια με την Ελλάδα αν εξαιρέσεις τη ύπαρξη της φραγκολίνας και την απουσία του αγριόχοιρου. Οι πληθυσμοί τους γενικά είναι ικανοποιητικοί με μερικά θέματα να ανκύπτουν στον λαγό λόγο και των φαινομένων λαθροθηρίας. Ο τρόπος κυνηγιού είναι πανομοιότυπος με κάποιες μικρές διαφορές.

Για μενα ηταν μια οχι και τοσο καλη χρονια. Πρωτη μετα απο αρκετα χρονια αδρανειας, με λιγες εξοδους ,δυο φορες στο χωριο πελοποννησο και οι υπολοιπες τοπικα σε καρτερια στα μασογεια. Απολογισμος 19 τσιχλοκοτσιφα. Πρεπει να πω δεν εχω και παρεα μετα τοσα χρονια αποχης οποτε τα πραγματα ειναι καπως ποιο δυσκολα ουτε εξορμησεις μεγαλες εχω την διαθεση να κανω μονος μου. Ευχομαι να ειμαστε ολοι καλα και του χρονου με υγεια και με περισσοτερες εμπειριες !!!!!!!!

Λοιπον σχετικα φτωχη η περσινη χρονια.Τα θηράματα που καταφερα είναι:3 μικρα παπια στην Τακα,3 μπεκατσινια στο ιδιο μερος, 3φασσες ,χλοκοτσυφαχ 100 περιπου τσιχλοκοτσυφα και 50 κιλα προβατινα με την παρεα βεβαίως βεβαίως.

Λοιπον σχετικα φτωχη η περσινη χρονια.Τα θηράματα που καταφερα είναι:3 μικρα παπια στην Τακα,3 μπεκατσινια στο ιδιο μερος, 3φασσες ,χλοκοτσυφαχ 100 περιπου τσιχλοκοτσυφα και 50 κιλα προβατινα με την παρεα βεβαίως βεβαίως.
Φτωχη οσο αναφορα την προβατινα....?.sarcastic.

Back