Απολογισμός Κυνηγετικής Περιόδου

Ρε παιδες χαλαρωατε λιγο
Ο ανθρωπος ειναι τριαντα χρονων
Ειναι πριν δεκαπεντε χρονια η κουβεντα
Και προσωπικα δεν καταλαβα που ειναι το κακο
Η μηπως δεν ειναι ολοι που ξεκινησαμε παρανομα διπλα στον παππου η στον πατερα μας
Ολοι πηρατε οπλο και βγηκατε στο βουνο οταν βγαλατε αδεια;
Σε κανεναν δεν εδωσε ο πατερας το οπλο να ριξει στα δεκαεξι του να μαθει;
Να του κανει μαθημα και κανονες ασφαλειας;
Ειναι πιο καλο καποιος να μην εχει καμια εμπειρια πριν ξεκινησει;
Δεν επικροτω σε καμια περιπτωση αλλα συνιθως ολοι ετσι ξεκινησαμε και δεν το βρισκω λαθος
Διπλα στον πατερα μας στον παππου στον θειο
Αλλα
Και να θεωρησουμε που δεν το ξερουμε κιολας οτι εβγαινε ο ανθρωπος στα δεκαπεντε του μονος και οδηγοντας και πηγαινε κυνηγι μπορειτε να μου πειτε πως στο καλο κυνηγουσε μονος του λαγο και γουρουνι;
Και δεν τον ειδε ποτε κανεις να τον καταγγειλει;
Προφανως λοιπον μαλλον με συνοδεια μεγαλων ηταν
Αρχικα ως συνοδος και κουβαλητης θηραματος και ακολουθως διπλα τους με το οπλο
Αλλα και παλι να πω οτι τα κανε ολα μονος
Μιλαμε για πριν δεκαπεντε χρονια..........
Αλλες εποχες αλλη κουλτουρα εποχης αλλες οι ανθρωπινες αναγκες και ανοχες
Εγω στα δωδεκα εσφαξα το πρωτο μου αρνι
Αλλα απο τα εννια μου εβγαζα το κοπαδι μονος περιπατο γυρω απ το μαντρι
9 χρονων
Το κανει σημερα αυτο ενα παιδι της 3-4της δημοτικου;
Δινω απλα παραδειγματα
11 χρονων καθαριζα με φτιαρι κοπρια απ το μαντρι
Μπορει σημερα ενα παιδι να σκαβει σκατα και κατουρα μισου μετρου και να φορτωνει ολη μερα;
Μονο στην μυρωδια θα ξερασει
Οποταν πιστευω μην τα ισοπεδωνουμε ολα
Αλλες εποχες τοτε αλλες σημερα και δεν θα ξαναγυρισουμε πισω
Δεν θα τα ξεγραψουμε ομως και ολα αυτα που ζησαμε και που τοτε ηταν φυσιολογικα

σημερα πιατευω οτι το χουμε παραχαιδεψει το θεμα ζωη γενικα

Ατα δεκαξι μου πηρα τον πρωτο μου λαγο διπλα απο τον παππου μου τον πατερα μου και τον νονο μου και τον θειο μου
Ειμουν συνεχως διπλα απο εναν τους και με αφηναν να ντουφεκισω εγω
Αδεια ατα 21 μπορουσα να βγαλω
Για εκεινο το κυνηγι ομως ενας δεκαεξαχρονος δεν ξενικτουσε και διεβαζε γιατι ηταν ορος για να βγει ατο βουνο
Οτι κακο υπηρχε ο πατερας το βαζε ως ορο αλλιως θα χανα το κυνηγι
Τσιγαρο;
Μοτοσυκλετες;
Αργοπορια στην επιατροφη;
Κακος ελεγχος και βαθμοι
Σημεναν τελος ατο κυνηγι

Ρε παιδες χαλαρωατε λιγο
Ο ανθρωπος ειναι τριαντα χρονων
Ειναι πριν δεκαπεντε χρονια η κουβεντα
Και προσωπικα δεν καταλαβα που ειναι το κακο
Η μηπως δεν ειναι ολοι που ξεκινησαμε παρανομα διπλα στον παππου η στον πατερα μας
Ολοι πηρατε οπλο και βγηκατε στο βουνο οταν βγαλατε αδεια;
Σε κανεναν δεν εδωσε ο πατερας το οπλο να ριξει στα δεκαεξι του να μαθει;
Να του κανει μαθημα και κανονες ασφαλειας;
Ειναι πιο καλο καποιος να μην εχει καμια εμπειρια πριν ξεκινησει;
Δεν επικροτω σε καμια περιπτωση αλλα συνιθως ολοι ετσι ξεκινησαμε και δεν το βρισκω λαθος
Διπλα στον πατερα μας στον παππου στον θειο
Αλλα
Και να θεωρησουμε που δεν το ξερουμε κιολας οτι εβγαινε ο ανθρωπος στα δεκαπεντε του μονος και οδηγοντας και πηγαινε κυνηγι μπορειτε να μου πειτε πως στο καλο κυνηγουσε μονος του λαγο και γουρουνι;
Και δεν τον ειδε ποτε κανεις να τον καταγγειλει;
Προφανως λοιπον μαλλον με συνοδεια μεγαλων ηταν
Αρχικα ως συνοδος και κουβαλητης θηραματος και ακολουθως διπλα τους με το οπλο
Αλλα και παλι να πω οτι τα κανε ολα μονος
Μιλαμε για πριν δεκαπεντε χρονια..........
Αλλες εποχες αλλη κουλτουρα εποχης αλλες οι ανθρωπινες αναγκες και ανοχες
Εγω στα δωδεκα εσφαξα το πρωτο μου αρνι
Αλλα απο τα εννια μου εβγαζα το κοπαδι μονος περιπατο γυρω απ το μαντρι
9 χρονων
Το κανει σημερα αυτο ενα παιδι της 3-4της δημοτικου;
Δινω απλα παραδειγματα
11 χρονων καθαριζα με φτιαρι κοπρια απ το μαντρι
Μπορει σημερα ενα παιδι να σκαβει σκατα και κατουρα μισου μετρου και να φορτωνει ολη μερα;
Μονο στην μυρωδια θα ξερασει
Οποταν πιστευω μην τα ισοπεδωνουμε ολα
Αλλες εποχες τοτε αλλες σημερα και δεν θα ξαναγυρισουμε πισω
Δεν θα τα ξεγραψουμε ομως και ολα αυτα που ζησαμε και που τοτε ηταν φυσιολογικα

σημερα πιατευω οτι το χουμε παραχαιδεψει το θεμα ζωη γενικα
Χρυσανθε καπου τα μπερδεψες ρε Αδερφε
Προσωπικα δεν κανω τον Δικαστη κανενος ουτε κατηγορησα τον συναδελφο για κατι
Απλα ετσι οπως το εγραψε και οπως φαινεται βγαινει αλλο νοημα απο αυτο που ηθελε να βγαλει και οπως γνωριζεις μας διαβαζει πολυς λαος εδω μεσα ακομα και αντικυνηγοι
Δεν ισοπεδωνω τιποτα ουτε εζησα σε αλλη κοινωνια
Εσυ μπορει να κουβαλαγες κοπριες 11 χρονων και εγω μαδερια και τουβλα απο τον εκτο οροφο της οικοδομης
Ολοι πανω κατω εχουμε ιδρωσει την φανελλα μας για το μεροκαματο δεν ειμαστε ανιδεοι

Χρυσανθε καπου τα μπερδεψες ρε Αδερφε
Προσωπικα δεν κανω τον Δικαστη κανενος ουτε κατηγορησα τον συναδελφο για κατι
Απλα ετσι οπως το εγραψε και οπως φαινεται βγαινει αλλο νοημα απο αυτο που ηθελε να βγαλει και οπως γνωριζεις μας διαβαζει πολυς λαος εδω μεσα ακομα και αντικυνηγοι
Δεν ισοπεδωνω τιποτα ουτε εζησα σε αλλη κοινωνια
Εσυ μπορει να κουβαλαγες κοπριες 11 χρονων και εγω μαδερια και τουβλα απο τον εκτο οροφο της οικοδομης
Ολοι πανω κατω εχουμε ιδρωσει την φανελλα μας για το μεροκαματο δεν ειμαστε ανιδεοι
Αδερφε εχεις πμ για να μην ενοχλουμε εδω

Για να ειμαστε ειλικρινεις οταν μιλαμε για απολογισμο τοτε μιλαμε για νουμερα. Αλλιως το ποστ επρεπε να λεγετε... " εντυπωσεις και σχολια της κυνηγετικης χρονιας" ...!!!
Για μενα ηταν η καλυτερη κυνηγετικη χρονια , απο αποψη εμπειριων και ωραιων στιγμων αλλα και με καρπωση πολλα πουλια . !!!! Το συμαντικοτερο ομως ειναι η γνωριμια μου με καλους συναδελφους , και ιδιαιτερα δεν μπορω να μην αναφερθω στον πλεον φιλο ( Γιαννη ..john ) που δεσαμε με πολυ καλη χημεια μεταξυ μας .love.
Ευχομαι σε ολους μας να εχουμε πρωτα απο ολα " ΥΓΕΙΑ" και καλες χρονιες οπως η φετινη
Και να ξαναθυμησω ....καλο ειναι να εχουμε καρπωσεις στο κυνηγι μας αλλωστε δεν θα ειχε νοημα ,.. ποιος δεν ειναι χαρουμενος οταν παει καλα η μερα του με αρκετα θυραματα στην τσαντα !!!!......αλλα απο αυτο μεχρι το να κυνηγαμε ΜΟΝΟ τα νουμερα υπαρχει ΧΑΣΜΑ !!
ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ.....και το κυνηγι δεν ειναι ΑΘΛΗΜΑ .

Ο απολογισμος μου για την φετινή χρονιά, πάντα με σύμβουλο το πρόγραμμα "ΑΡΤΕΜΙΣ" που συμπληρώνω κανονικά και συγκρίνω στατιστικά με προηγούμενες χρονιές:
Ορτύκι : Λίγες οι συναντήσεις μειωμένος πολύ ο αριθμός φέτος, καλή κάρπωση.
Μπεκάτσα : Πολύ καλή η χρονιά φέτος αφου σε σχέση με πέρυσι μόνο τον Δεκεμβριο καρπώθηκα τον ίδιο αριθμό όλης της χρονιάς. Απο τις 5/1/2017 όμως και για 34 ημέρες παυση κυνηγιού λόγω κακοκαιρίας και εξαφάνισης των πουλιών .
Οι κύριοι συντελεστές της αγαπημένης μου δραστηριότητας, τα σκυλάκια μου έδωσαν και πάλι τον καλύτερό τους εαυτό ειδικα τα δύο μεγάλα ο Daby & η Lena και με προσπάθεια να μάθει η μικρή μου Siba.

μην τρωγεστε ρε παιδιααα αναμεταξησαςςςςς,,,,,αντε θα κανω δημοσια εγω για αρχη πωσα θυραματα πηρα σε αριθμουςςςςςςςςς και μετα οι οικολογουντες εας με κανουνε μυνηση,,ορτυκι 4,,τρυγονι 1,,λαγος 2,,,μπεκατσα 2 ,, παπιες 3 χηνες 1,5,,,, φασες 3,,, τσιχλες 4,,, αααχχχχχχ εφυγε ενα βαρως απο πανωμουυυυυυυ για την σφαγηηηηηη που εκανα,,,,αααααα ασε να μην βαλω και πωσα κιλααααα πανσετες και λουκανικα εφαγαααααα.very shoked..vert funny..vert funny..vert funny.

Πολυ καλλη φετος πολλα τσιχλοκοτσιφα στο απογευματινο και στα μπασιματα.Βαρεσα και την πρωτη μου μπεκατσα με τη σεττερινα μου.Τριγωνια αρκετα,αγριοπεριστερα πολλα,ορτυκια λιγοστα,παπιες μπολικες.Με το καλο και χωρις περικοπες να ερθει η εναρξη του 2017-2018

ενταξει ρε παιδια τωρα, ποιος δεν κυνηγουσε στην επαρχια 16-17 χρονων χωρις αδεια? ε ας μη κρυβομαστε και πισω απο το δαχτυλο μας, λιγοπολυ ολοι περασαμε απο αυτη τη φαση , αλλος με αεροβολο(που ααπαγορευεται για κυνηγι) αλλος με φλομπερ

΄Αλλη μια χρονιά τελείωσε που θα μου μείνει αξέχαστη σε όλη τη ζωή μου και δεν υπερβάλλω καθόλου σε αυτά που λέω. Με ρυθμιστή πάλι τον καιρό αφού επιτέλους και για δύο μήνες έκανε χειμώνα και έπιασε εμάς και την αγορά απροετοίμαστους, αφού όλοι περίμεναν άλλη μια μίζερη χρονιά. Από τις 13 Οκτωβρίου έδειξε τη χρονιά θα ακολουθήσει . Όλοι λοιπόν τρισευτυχισμένοι κυνηγοί και επαγγελματίες με πουλιά τετράπαχα το 90%των εξόδων μου και όχι ταλαιπωρημένα ,αδύνατα και έλλειψη πουλιών λόγω κυνηγών που τα εξολοθρέυουν όπως λένε οι αγάμητες και οι αδερφούλες . Δεν έλλειψαν και αυτοί οι λαθροθήρες που ανέβασαν κάποιες φωτογραφίες με φόντο τα χιόνια ( που δεν ξέρω εαν έχουν δρομολογηθεί οι κυρώσεις για 2 ή 3 ή 4 μαλάκες φαντασμένους που καμάρωναν ΧΙΟΣ= ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ = ΚΟΤΣΙΦΙΑ- ΦΘΙΩΤΙΔΑ=ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ ). Η χρονιά ξεκίνησε για όλους δύσκολα αφού τα τρυγόνια έκανα μόνο ένα τεράστιο πέρασμα στα Κυκλαδωνήσια στις 10 Σεμπτεμβρίου που θα την θυμούνται πολλά χρόνια όσοι βρέθηκαν σε αυτά τα μέρη από 1 Σεμπτεμβρίου μέχρι που τελείωσε αυτό το πουλί κινήθηκε κάτω του μετρίου μέχρι τις 20 Σεμπτεμβρίου. Τα ορτύκια από την έναρξη μέχρι τις 15 Οκτωβρίου μια από τις χειρότερες χρονιές και έκλεισε με 2 τεράστια περάσματα στις 17 και 30 Οκτωβρίου που όσοι είχαν το θάρρος και το πείσμα τα ευχαριστήθηκαν. Αυτά τα έχασα και τα δύο την 1η φορά με ειδοποίησαν αργά και την 2η είχα χάσει τον σκύλο μου που σας εύχομαι να μην ζήσετε αυτό που πέρασα είκοσι μέρες στον Παρνασσό αφού η λύπη διαδέχτηκε την χαρά και εγώ από την πλευρά μου έκανα τα πάντα για να απαλύνω τις τύψεις για τον τρόπο που τον έχασα και ευτυχώς τον βρήκα ολόκληρο. Βάση του προγράμματος ΆΡΤΕΜΙΣ για μια ακόμη φορά συμπληρωμένο και έτοιμο να αποσταλλεί ( το ίδιο πρέπει να κάνετε όλοι σας για να δοθεί άλλη μια απάντηση σε αυτούς που σε βρίζουν ότι τα πουλιά είναι σε πληθώρα με αριθμούς ημερομηνίες. Δηλώνω ότι το 2004 δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που έζησα από τις 13 Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα 21 Φεβρουαρίου με τόσο μεγάλα μπασίματα πανελλαδικούς και τόσα πουλιά που κράτησε σχεδόν σς όλους τους νομούς της χώρας. Τα πουλιά δεν έκοψαν ούτε όταν τελείωσαν οι παραδοσιακές ημερομηνίες και λόγω και της ανοβρίας συνέχισαν να μετακινούνται από νομό σε νομό σε μεγάλους αριθμούς . Δεν σταμάτησα καθόλου να καταγράφω όλα τα πουλιά που έβλεπα ή σήκωνα ανελλιπώς , κάθε σαββατοκύριακο και καθημερινές. Ήρθαν στιγμές που σταμάτησα να τουφεκάω να κοιτώ τον ουρανό και να αναρωτιέμαι που ήταν αυτά τα πουλιά.Τόσο μεγάλη διάρκεια ασταμάτητη δεν έγινε ούτε το 199ο μέχρι το 2003 που είχε τρομερές χρονιές αλλά όχι τόσο διάρκεια μέχρι το τέλος τους. Φέτος αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με ανέχτηκε όλη αυτή την χρονιά και με ανεχτήκατε και το ίδιο να κάνετε όλοι. Να είμαστε τυχεροί και γεροί να μας βρεί και του χρόνου στα αγαπημένα μας μέρη.Είμαι τόσο γεμάτος μέσα μου που η χαρά μου δεν περιγράφεται και δεν μπορούσα να μην ήμουν αναλυτικός και ας σας κούρασα άλλωστε γράφω λίγο στο σαητ και κανείς δεν θα με παρεξηγήσει.Αξίζει να πω ότι είδα πάνω κάτω 12270 τσίχλες σε όλη την περίοδο σε 203 ώρες καρτεριού και περπατητού. Όσο για τις μπεκάτσες , φάσες, υδρόβια ξέρω αλλά ας γράψει κάποιος άλλος καθαρόαιμος του κάθε είδους. Σήμερα το ντουφέκι φυλλάσετε και δεν θέλω άλλο ούτε περιγράφω άλλο. Ραντεβού στα εκπαιδευτικά των σκυλιών μας και γρήφορα να περάσει ο καιρός μέχρι το ξημέρωμα της 20ης Αυγούστου να διαβάζεται έντυπα κυνηγετικά γιατί αυτοί που θέλουν να μας κόψουν το κυνήγι δεω θα σταματήσουν ποτέ να σε πολεμάνε. Το ραντεβού στη γιορτή της τσίχλας 11 ή 18 Μαρτίου 2017 στον Πειραιά και ώρα 20΄00 θα έχει πανυγηρικό χαρακτήρα . Όσοι πιστοί προσέλθετε.

πάει κι αυτή η χρονιά με υγεία φεύγει όπως και ήρθε
για μένα λοιπόν ήταν μια χρονιά καλύτερη από τις 3 προηγούμενες όπως και για όλους μας
τσίχλα λοιπόν που κυνηγώ ξεκινώντας από τα μπασίματα πήγα καλά μπορούσα καλύτερα αλλά λόγω δουλειάς έχασα το πιο δυνατό 3μερο
στην συνέχεια καλά όσες φορές βγήκα στην περιοχή μου με πουλάκια λίγα αλλά περισσότερα από τα καθόλου του πέρυσι και πρόπερσι
στα απογευματινα πήγα πολλές φορές φέτος γιατι υπήρχε ενδιαφέρον
έκανα κι ένα κυνήγι 2μερο Πρέβεζα(το μόνο εκτός έδρας φέτος)που ήταν κάτι από τα παλιά τα ωραία τα αξέχαστα για μένα που κυνηγώ μόνο καρτέρι ;) πολλά πουλιά φοβερή παρέα άριστες εικόνες
με θετικά στοιχεία λοιπόν κλείνει η περίοδος για μένα εκτός από 1 αρνητικό,τον χαμό του σκυλάκου μου,αλλά μέσα στο κυνήγι είναι κι αυτό και στον απολογισμό του :)
εύχομαι και του χρόνου το ίδιο δυνατοί όλοι μας στην αγαπημένη κι ακίνδυνη τρέλα μας Κ Υ Ν Η Γ Ι Κ Υ Ν Η Γ Ι Κ Υ Ν Η Γ Ι .well done.

Last edited:
Εφτασε λοιπόν και για μένα σήμερα το τέλος μιας θαυμάσιας κυνηγετικής χρονιάς.Το ξεκίνημα ήταν χάλια για τα τρυγόνια με μηδαμινή κάρπωση στη συνέχεια λίγα ορτυκάκια, αλλά μόλις μπήκε ο Οκτώβρης και αρχίσαμε να βγαίνουμε για τσίχλες όλα αλλαξαν. Τρομερά μπασίματα, συνέχεια το ίδιο καλη εώς το τέλος, με σταθερα καρπώσεις διψήφιες. Κατάφερα και έβγαινα τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα και πέραν των μπασιμάτων που τα έκανα όλα στην Αττική, η συνέχεια δόθηκε κλασσικά στη Βοιωτία-Φθιώτιδα. Απίστευτες εικόνες, με πολλά πουλιά, χωρίς περπατήτο παρα λίγες αλλαγές καρτεριών μόνο. Ενδεικτικό του τι έγινε φέτος σε ένα πρωινο στην Αταλάντη περνούσαν τόσες πολλές μάυρες που μόνο μια φορά στην Πελασγία είχα δεί πολλά χρόνια πρίν όμοιο πέρασμα.Θυμάμαι οτι χαμογελούσα μέχρι τα αυτιά μόνο και μόνο που τις έβλεπα και περνούσαν, φανταστική εικόνα. Πολλά χαμόγελα επίσης μου χάρισε το νέο μου απόκτημα, το 690, που σε συνδυασμό με τα κατάλληλα φυσίγγια έγινε μέσα σε 3 μόνο εξόδους, μέχρι να το συνηθίσω ότι πιο φονικό έχω κρατήσει στα χέρια μου μέχρι σήμερα στα 23 και βάλε χρόνια που κυνηγάω με δικό μου όπλο. Σε αυτό φυσικά βοήθησε και η καλή προπόνηση λόγω της πληθώρας των θηραμάτων. Μακάρι του χρόνου να το ξαναζήσουμε αυτό.Ευχομαι να είμαστε όλοι γεροί και να ξαναβρεθούμε στα βουνά και δεν πειράζει ας μην έχει και τόσα πουλιά, ας μην μπορούμε να πάμε μακριά, ας μην μπορούμε να πάρουμε τον εξοπλισμό που θέλουμε.Να βγούμε για κυνήγι έχει σημασία, τα υπόλοιπα έρχονται και παρέρχονται...

Back