Παιδιά εχει βγει κανα χταπόδι στα ρηχα εχετε πιασει ειτε με μπροκαρολα ειτε με καλαμι ειτε με ψαροτουφεκο?Αξιζει να ριξω καμια βουτια γιατι απο ψαρια δεν.
Να είναι όσο πιο σκληρό και ελαφρύ γίνεται. Δεν υπάρχουν καλά απίκο στην αγορά. Μόνο αν το κάνεις παραγγελία.Λέω να πάρω ένα καινούριο καλάμι για απίκο 7μετρο, τι να προσεξω; Τι προτεινετε;
Ναι μεσω ιντερνετ θα το κανω λογικα, τιμες γυρω στο 20αρικο καλα ειναι??? η τα καλα ειναι πιο ακριβα??Να είναι όσο πιο σκληρό και ελαφρύ γίνεται. Δεν υπάρχουν καλά απίκο στην αγορά. Μόνο αν το κάνεις παραγγελία.
Για αρχη καλα ειναι Βασίλη κ αν σου αρεσει αυτο το ψαρεμα μπορει να πας κ σε κατι πιο ακριβο αν θες..Ναι μεσω ιντερνετ θα το κανω λογικα, τιμες γυρω στο 20αρικο καλα ειναι??? η τα καλα ειναι πιο ακριβα??
Πολύ σωστά τα λες Άρι και να συμπληρώσω πως αν θέλει να ψαρεύει με φελο χρειάζεται μαλακό σχετικά καλάμι,αν όμως θα ψαρεύει καθαρόαιμο με καρτελακι η καθετήρα θέλει όσο ποιο σκληρό!!στην αγορά είναι λίγα τα σκληρά και αυτά είναι δικαιολογημένα ακριβά!!να αναφέρω μάρκες μιας και ασχολούμαι με καθαρόαιμο απικο όπως επίσης και με εγγλέζικο!!veret hinno το κορυφαίο καθαρόαιμο απικο,έχω βγάλει δέκα φορές τα χρήματα που κοστίζει,shimano technium έχω ακούσει καλά λόγια,και grauvell energy το οποίο το έχει φίλος και είναι πολύ καλό!!!αυτά τα 3 καλάμια είναι πολύ σκληρά και άκαμπτα σε όλο το μήκος τους και φυσικά προτείνονται για καθαρόαιμο απικο με βάση!!για ψάρεμα με φελο ας είναι σχετικά μαλακό που πρέπει να είναι μαλακό όμως να ψάξει για ελαφρύ!!!στα καθαρόαιμα καλάμια απικο ότι πληρώσεις παίρνεις!!Την εχω ψαρεψει παρα πολυ σαν πιτσιρικας αυτην την τεχνικη, ωρες ατελειωτες στο μωλο για κεφαλους, σαργους, μελανουρια και λοιπα λιμανισια ψαρια...
Αυτο που ειδα εγω ειναι οτι το ιδανικοτερο ειναι το καλαμι να ειναι ελαφρυ κ σκληρο-ακαμπτο... Τοτε εχεις τα δυνατοτερα καρφωματα...
Εγω ειχα ενα Ryobi, βαρυ πολυ αλλα σκυλος κ μετα αλλαξα σε ενα carbon Τubrertini... Μεγαλη διαφορα στο βαρος κ στο καρφωμα αν κ επειδη δουλευα καρτεραλακι κ οχι φελο ειχα βαση...
Μην το πας για μενα με το χρηματικο, η καθε εταιρια κοστολογει οσο θελει... Πηγαινε αν υπαρχει η δυαντοτητα σε καποια μαγαζια, ανοιξε τα καλαμια κ κουνησε τα... Παρε αυτο που η ταλαντωση του κραταει τη μικροτερη ωρα μεχρι να ηρεμησει, που η ταλαντωση ειναι οσο πιο κοντα στην κορυφη γινεται κ που ειναι οσο πιο ακαμπτο-χωρις κουρμπα γινεται... Τα 7 μετρα ειναι ιδανικο μηκος για μενα, αν κ ολα εξαρτωνται απο το βαθος του λιμανιου...
Πάντως για βράχια θέλεις οπωσδήποτε ελαφρύ καλάμι,ψάξε σε trabucco και σε colmic!!ξεκινάνε λίγο ακριβότερα από 50€ όμως είναι πολύ ποιοτικά και αξίζουν τα χρήματα τους!!ότι χρειαστείς μπορώ να σε βοηθήσω Βασίλη,αν θέλεις σου στέλνω το τηλ. μου!!!Έχω ήδη ένα 5μετρο Τάσο, αλλά νομιζω δεν ειναι τοσο σκληρο οσο θα πρεπε, εχω θεμα με τα καρφωματα και δεν θελω να το κοψω θα κοντυνει μετα, γι αυτο ελεγα ενα καινουριο στα 7 μετρα να δοκιμασω και ενα πιο μεγαλο για να πεταω και πιο μακρια απο το σημειο που καθομαι που συνηθως εχει βραχια μπροστα μου
Ναι ξεχασα να αναφερω οτι ψαρευα σχεδον αποκλειστικα μυτη κ οχι φελο που εκει η διαφορα μεταξυ ενος σκληρου κ ενος μαλακου καλαμιου ειναι πολυ εμφανης...
Υ.γ Αν ξαναεπιανα αυτην την τεχνικη, με Bolognese θα ασχολιομουν που μου φαινεται πιο ευελικτο...
Επειδή κάνω και bolognese με καρτελακι είναι πολύ καλό σε βαθιά νερά που δεν φτάνει το απικο και είναι μονόδρομος,όμως την απλότητα του απικο δεν την φτάνει!!!
Θα χαρώ πολύ να κάνουμε ένα εγγλέζικο παρέαΤα veret ήταν πάντα κορυφή, τα θυμάμαι από το εγγλέζικο.