Ψαρόνια

Έχω σηκώσει κοπάδι από ψοφιο γαϊδουρι!!! Δεν έχω φάει ποτέ.
Έχω δει βέβαια, και κότες στο κοτέτσι να τρώνε μια ψοφια. Και γεύση σαν της κοτας της αλανιάρας του χωριού, που τρώει ότι σκατα βρει, δεν έχει κανένα ζωντανό.

Έχω σηκώσει κοπάδι από ψοφιο γαϊδουρι!!! Δεν έχω φάει ποτέ.
Έχω δει βέβαια, και κότες στο κοτέτσι να τρώνε μια ψοφια. Και γεύση σαν της κοτας της αλανιάρας του χωριού, που τρώει ότι σκατα βρει, δεν έχει κανένα ζωντανό.
Το έχουμε ξαναπεί...
Δεν πάνε να φάνε το ψοφιμι αλλά τα μαυροκεφαλα(σκουλίκια)που τρώνε το ψοφιμι.
Να είσαι σίγουρος ότι το ίδιο θα κάνει και ο κοτσυφας(έχω δει!)!
Η κότα τρώει τα πάντα που μπορεί να φάει,όπως κάνει και το γουρούνι!

Εννοειται. Αλλα σου λεω πως μαγειρεμενα η διαφορα τους απο τις τσιχλες ειναι αμελητεα γευστικα. Λιγο πιο σκληρα ειναι.
Δεν αντιλεγω.
Απλα εγω δεν θελω ουτε να τα βλεπω.
Απο τα πιο αντιπαθητικα πουλια στα ματια μου....

Είναι πιστεύω τι έχεις μάθει από μικρός.
Πχ εμείς δεν τρώμε σκατζόχοιρο.
Αυτοί που έχουν μάθει ότι το ζώο αυτό τρώγεται, το καταναλώνουν και λένε ότι έχει θαυμάσιο κρέας.
Το ίδιο ισχυει και για αυτούς που τρώνε άλογο η οτιδήποτε άλλο και τούμπαλιν...
Εν ολίγοις, όλα τρώγονται και όλα όχι.
Εμένα στο μυαλό μου το χαρτόνι είναι στην ίδια κατηγορία με καρακάξα,κουρούνα, κίσσα,Μάινα , κλπ...
Στο μυαλό μου.

Το έχουμε ξαναπεί...
Δεν πάνε να φάνε το ψοφιμι αλλά τα μαυροκεφαλα(σκουλίκια)που τρώνε το ψοφιμι.
Να είσαι σίγουρος ότι το ίδιο θα κάνει και ο κοτσυφας(έχω δει!)!
Η κότα τρώει τα πάντα που μπορεί να φάει,όπως κάνει και το γουρούνι!
Είχα προπερυσι 2γουρουνια στο σπίτι και τα τάιζα φύραμα ανάπτυξης σε 5 μήνες από 10κιλα είχαν γίνει 100καθαρο και με ελάχιστο λίπος. Το φύραμα αυτό μύριζε τόσο ωραία που ήθελα να δοκιμάσω😂 Μια μέρα πάει μια κότα να φάει από το φυραμα τους.... Τα γουρούνια το άφησαν το φύραμα..... έκανε και πολλά αυγά η κότα παναθεμα την. Οι κότες και τα γουρούνια είναι πολύ πιο βρωμιαρικα ζώα από το Μαυροπουλι.

Είχα προπερυσι 2γουρουνια στο σπίτι και τα τάιζα φύραμα ανάπτυξης σε 5 μήνες από 10κιλα είχαν γίνει 100καθαρο και με ελάχιστο λίπος. Το φύραμα αυτό μύριζε τόσο ωραία που ήθελα να δοκιμάσω😂 Μια μέρα πάει μια κότα να φάει από το φυραμα τους.... Τα γουρούνια το άφησαν το φύραμα..... έκανε και πολλά αυγά η κότα παναθεμα την. Οι κότες και τα γουρούνια είναι πολύ πιο βρωμιαρικα ζώα από το Μαυροπουλι.
Αμα μεγαλωνεις γουρουνια Χριστο βαζε τους και οτι μενει απο το σπιτι + αν εχεις προσβαση με καποιο τροπο βαζε τουστον ορο που φτιαχνουν το τυρι και χαρουπια

Πρωτον δεν θα ξαναχασεις κοτα .big smile.
Δευτερον θα γλυφεις τα δακτυλα σου οταν φας το γουρουνι

Πς. Ρε γαμωτο τις καλυτερες κοτες παντα μας τρωνε
Προχτες μου εφαγε την καλυτερη το σκυλι του ξαδερφου της γυναικας που το αμολησε .hair.

Αμα μεγαλωνεις γουρουνια Χριστο βαζε τους και οτι μενει απο το σπιτι + αν εχεις προσβαση με καποιο τροπο βαζε τουστον ορο που φτιαχνουν το τυρι και χαρουπια

Πρωτον δεν θα ξαναχασεις κοτα .big smile.
Δευτερον θα γλυφεις τα δακτυλα σου οταν φας το γουρουνι

Πς. Ρε γαμωτο τις καλυτερες κοτες παντα μας τρωνε
Προχτες μου εφαγε την καλυτερη το σκυλι του ξαδερφου της γυναικας που το αμολησε .hair.
Χρυσανθε τώρα με τη πανώλη εδώ δεν έχω πάρει γουρουνάκια γιατί ψοφανε, μόλις περάσει η ασθένεια θα πάρω πάλι. Εννοείται πως τα πετούσα και ότι περισσεύε από το σπίτι. Χαρούπι το τρώνε πολύ ξέρω αλλά δεν έτυχε να δώσω.

Η κότα έγινε 30 κιλά?

Καλημέρα..Εντάξει φίλε..Επειδή το χω πάθει για αυτο στο λέω..Έχει τύχει να τουφεκίσω δεντρότσιχλα και απο πίσω να ερχόταν το κοπάδι..Και στα κλασικά φασσοκάρτερα του Οκτώμβρη που γινεται χαμός αν τουφεκίσεις οτιδήποτε άλλο τρώς το κράξιμο της ζωής σου..Επειδή είμαστε εκτός θέματος ας τελειωσεί εδω και αν θες πάμε στις Φάσσες να πούμε ότι θες..Τα ψαρόνια δεν τα χω βάλει ποτέ στο στόμα μου..Μόνο και μόνο που τα βλέπεις στα ψοφίμια αρκουν..
Τρώνε τα σκουλήκια και ΟΧΙ τα ψοφίμια.Ομολογουμένως όμως αν τα δεις πάνω σε έναν π.χ. ψόφιο γάιδαρο,αηδιάζεις...

Back