7αρια για τσιχλοκότσυφα...

Γενικά να χρησιμοποιώ φυσίγγια με συγκεντρωτηρα ή Διασποράς ;
Δυστυχώς δεν υπάρχει εύκολη λύση για όλα.
Άν έκανες καμιά δοκιμή στον κυνηγότοπο σε χαρτόνια κλπ σε μετρημένες αποστάσεις να δείς τι απόδοση βγάζει περίπου το φυσίγγι σου και το τσόκ που έχεις βάλει στην κάννη σου θα είχες μια αντικειμενική πληροφορία - μια αρχή για να δείς πώς θα κινηθείς.
Στο περπατητό συνήθως τα πουλιά βγαίνουν κοντά αλλά όχι πάντα.
Άν διαλέγεις τις τουφεκιές σου θα έχεις επιτυχίες.
Κάποτε σε πολύ κοντινές βολές είχα βρεί λύση με διασποράς του Στόκα τα MAX-D.

Άν έκανες καμιά δοκιμή στον κυνηγότοπο σε χαρτόνια κλπ σε μετρημένες αποστάσεις να δείς τι απόδοση βγάζει περίπου το φυσίγγι σου και το τσόκ που έχεις βάλει στην κάννη σου θα είχες μια αντικειμενική πληροφορία - μια αρχή για να δείς πώς θα κινηθείς.
Έχω μεσαίες αποστάσεις στο κυνήγι μου . Μάλλον θα συνεχίσω με συγκεντρωτηρα με 8,9αρι φυσιγγι και τσοκ 4*

Φέτος πήρα να δοκιμάσω φυσίγγια μισόταπα Νο 9 και Νο 8 που έχουν μεγαλύτερο άνοιγμα τουφεκιάς από τον συγκεντρωτήρα και κάπως λιγότερο από τα διασποράς.
Άντε να δούμε τι έργο θα παιχτεί.
Αυτά θα είναι καλαα

Έχω μεσαίες αποστάσεις στο κυνήγι μου . Μάλλον θα συνεχίσω με συγκεντρωτηρα με 8,9αρι φυσιγγι και τσοκ 4*
Δες μήπως δεν σου έρχεται καλά το κοντάκι και η τουφεκιά πάει αλλού γι' αλλού.
Το τέστ Churchill που περιγράφεται σε διάφορα θέματα του forum είναι μια καλή ιδέα για εφαρμογή.
Άν έχεις πρόσβαση σε σκοπευτήριο θα έχεις σημαντική βοήθεια.

Έχω πάει σε σκοπευτήριο και μου έχουνε πει πως το όπλο ταιριάζει πολύ καλά πάνω μου απλά παίζει αυτό με τα φυσίγγια και τα τσοκ.
Το πολύ πολύ να ρίξω τα 8αρια με 4* τσοκ που μου έμειναν και μετά να πάρω σαν αυτά που πήρες εσύ τώρα

Με τσοκ ;;

Ντεμί - μισό (***).
Πρώτο φυσίγγι διασποράς και τα επόμενα με συγκεντρωτήρα (Νο 8).
Α δηλαδή θα βάζεις το πρώτο φυσιγγι το ημιδιασπορας στην καραμπίνα και άλλα δύο θα βάζεις τα 8αρια

Α δηλαδή θα βάζεις το πρώτο φυσιγγι το ημιδιασπορας στην καραμπίνα και άλλα δύο θα βάζεις τα 8αρια
Αναλόγως του τεραίν και των συνθηκών ο συνδυασμός αυτός μπορεί να αλλάξει κατά βούληση.
Άν τα πουλιά πετάγονται σε μεγαλύτερες αποστάσεις θα αλλάζει και το εκάστοτε φυσίγγι.

Φίλοι μου εγώ έριξα δύο ντουφεκιες σε περπατηρο κότσυφα και πέτυχα δυο πουλιά και ζούσαν τραυματισμένα . Έχω την baikal mp 155 66cm και έριξα με τσοκ 4* και φυσιγγι νούμερο 8 και ν9. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΙΝΕΤΑΙ ΚΣΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ;
Είναι πολύ μικρό το δείγμα το να ρίξεις 2 τουφεκιές και να χεις 2 τραυματισμένα πουλιά. Αν έριχνες 10 και τα 9 ηταν τραυματισμένα είναι ένδειξη οτι κάτι φταίει. Μπορει μετά τα 2 που τουφέκισες να έριχνες σε άλλα 5 και να ήταν όλα ξερά!

Είναι πολύ μικρό το δείγμα το να ρίξεις 2 τουφεκιές και να χεις 2 τραυματισμένα πουλιά. Αν έριχνες 10 και τα 9 ηταν τραυματισμένα είναι ένδειξη οτι κάτι φταίει. Μπορει μετά τα 2 που τουφέκισες να έριχνες σε άλλα 5 και να ήταν όλα ξερά!
Σωστός . Καλός συνδυασμός 4*τσοκ με 8,9 νούμερο φυσιγγι ;
Μήπως έχεις να μου προτείνεις άλλον συνδυασμό ;

Σωστός . Καλός συνδυασμός 4*τσοκ με 8,9 νούμερο φυσιγγι ;
Μήπως έχεις να μου προτείνεις άλλον συνδυασμό ;
Ναι μια χαρά συνδυασμός για αποστάσεις 30-35 μέτρα που εκεί τα πουλιά έχεις πιθανότητες αρκετές να πέσουν. Παραπάνω μ αυτό τον συνδυασμό δεν είναι να τραβάς όπλο και γενικά θα σου πρότεινα μέχρι εκεί να τραβάς όχι παραπάνω. Με την τριβή και την εμπειρία μπορείς να στενέψεις τα τσοκ και να επιχειρείς και λίγο μακρύτερα. Μπορώ να σου προτείνω πολλούς συνδυασμούς αλλά εξαρτάται απο τον τρόπο, τόπο και χρόνο που κυνηγάς. Π.χ στα μπασίματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και 2* με 7 αρι, αλλά εγω θα σου ελεγα , επειδή καταλαβα δεν κυνηγάς καιρο, να μην παιξεις πιο στενο απο 3*. Βαλε 8 ή 9 με 3 ή 4 άστρα και θα σαι κομπλέ. Αν πας σε μέρος που περνάνε κοντά βάλε 4 * κι ακόμα και με το 10 ρι ακόμα καλύτερα. Επίσης καλό είναι οσο είναι αρχή να αποφύγεις 28 αρια κλπ, διαλεξε καλύτερα 32 γραμμάρια.

Back