Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το πρόβλημα μου Τάσο το ξέρεις...δεν μπορώ Σεπτέμβρη μήνα να χρησιμοποιώ σεμι..μου ριμαζει τον ώμο..άσε που ανοίγει η τουφεκιά σα τριαντάφυλλο. Θα το βρω ,που θα μου πάει. Από τις δεκα-δεκαπεντε του Οκτώβρη χρησιμοποιώ το σεμι και πέφτουν ξερές!
Το rotweill το waidmanshell το χεις ριξει;
Το μαλλινοταπο;

Φυσικα δεν ειναι για να ριχνεις πολλα!

Βάλε Lambro να ξεμπερδεύεις
Ναι Στέλιο και τις δύο που έχασα με αυτό το φυσέκι τις έχασα το σούπερ φελτ ...πως λέγεται δε θυμάμαι, προσπαθώ να το ξεχάσω .. τι το ήθελα να το δοκιμασω
,στα 20 μέτρα τουφεκιές..την πατσαβουριασε και πεφτωντας άρχισαν να τρέχουν...έτρεχα και εγώ και ο σκύλος να τις πιάσω ,η καημένη η σκύλα έτρωγε ότι αθριμπα υπήρχε στο διαβαβα της ,τιποτα...ας μην τις κάνεβα καλύτερα...και άλλη μία που έπεσε και πήγε να κάνει το ίδιο ακριβώς και έφαγε το σεμι στο χώμα για να μη τη χάσω και αυτή... Πραγματικά δεν υπάρχει φυσέκι από τη Λάμπρο που να έχω χρησιμοποιήσει και να μη νευριάσω...

Last edited:
Το rotweill το waidmanshell το χεις ριξει;
Το μαλλινοταπο;

Φυσικα δεν ειναι για να ριχνεις πολλα!
Όχι φίλε θα το δοκιμάσω ίσως του χρόνου,κάνει όμως για θερμοκρασίες Σεπτέμβρη που είναι πάνω από 30 βαθμούς; Έχω την εντύπωση πως είναι και αυτό πιο χειμωνιάτικο φυσέκι

Ο σκύλος σίγουρα ... .sarcastic.

Πέρα από την πλάκα, γνωρίζω αρκετούς συνομήλικους που συνεχίζουμε τα περδικοκυνήγια και στο φόρουμ είμαστε κάποιοι ...
Καλησπέρα Γιώργο συνομήλικος και εγώ που συνεχίζω να τις ψάχνω όπως τότε που τις συνάντησα πριν πολλά χρόνια την πρώτη φορά. Σήμερα πάλι μας βρήκε το ξημέρωμα στο βουνό περιμένοντας τον λάλο είχε πάλι πολύ αέρα . Σε δύο σημεία το είπε ο κότσος για λίγο και μετά τίποτα. Έτσι ξέρεις στο περίπου που να πάς ο τόπος πυκνά πουρνάρια και βράχια. Πήραμε την πλαγιά σε ρεματιά ψηλομένη αλλά τίποτα γυρίσαμε πίσω και βλέπω απέναντι ένα ωραίο σημείο με βραχάκια και σαρίτσες λέω στο συνκυνηγό μου θα πάω εκεί απέναντι έλα και εσύ προς τα εκεί αλλά το πουρναρι πυκνό. Μόλις κολλήσε η σκύλα απέναντι έδειξε ότι κάτι πάει αλλά μια την έχανα μέσα στο πυκνό μια την έβλεπα μπορεί να τις φερμαρε και τελικά σηκώθηκαν μέσα στα πουρνάρια και οι δύο ντουφεκιές μου ήταν άστοχες στο πιο κοντινό πουλί . Μάταια τις αναζητήσαμε μέσα στα πυκνά πουρνάρια πιθανόν να πήγαν σε κάτι βράχους απέναντι δύσκολα μέρη γιαυτό όμως και επιζούν .

Ναι Στέλιο και τις δύο που έχασα με αυτό το φυσέκι τις έχασα το σούπερ φελτ ...πως λέγεται δε θυμάμαι, προσπαθώ να το ξεχάσω .. τι το ήθελα να το δοκιμασω
,στα 20 μέτρα τουφεκιές..την πατσαβουριασε και πεφτωντας άρχισαν να τρέχουν...έτρεχα και εγώ και ο σκύλος να τις πιάσω ,η καημένη η σκύλα έτρωγε ότι αθριμπα υπήρχε στο διαβαβα της ,τιποτα...ας μην τις κάνεβα καλύτερα...και άλλη μία που έπεσε και πήγε να κάνει το ίδιο ακριβώς και έφαγε το σεμι στο χώμα για να μη τη χάσω και αυτή... Πραγματικά δεν υπάρχει φυσέκι από τη Λάμπρο που να έχω χρησιμοποιήσει και να μη νευριάσω...
Το super felt δεν είναι lambro.

Ταχύτητα περίπου ;
Καλησπέρα Λάμπη! :)

Αυτή ειναι η ταμπέλα, εγώ το έχω ελαφρώσει σε πυρίτιδα , το υπολογίζω περίπου 400 μ/δ και 600 bar...

MG2 - Cal.16.jpg

Ο Ιταλός την στήνει δε 1,75 με 9αρια, εγώ έχω πέσει στα 1,70, κατάλοιπα ελάχιστα στην κάνη...

... φέτος και στην Πέρδικα που το δοκίμασα ,αυτό το φυσίγγιο ήταν φονικότατο, για δεύτερη τουφεκιά με το 16άρι... :) ...

View attachment 59098

View attachment 59099
Καλησπέρα Γιάννη, μου πέφτεις μακρυά, αλλιώς θα σου έστελνα παραγγελία !(φτιάχνεις και για 12άρι υποθέτω χαχαχα )
Πέρα από την πλάκα, πολύ ωραία κατανομή, μπράβο.

Καλησπέρα Λάμπη! :)

Αυτή ειναι η ταμπέλα, εγώ το έχω ελαφρώσει σε πυρίτιδα , το υπολογίζω περίπου 400 μ/δ και 600 bar...

View attachment 59102

Ο Ιταλός την στήνει δε 1,75 με 9αρια, εγώ έχω πέσει στα 1,70, κατάλοιπα ελάχιστα στην κάνη...

Γιάννη είναι ν2,5 το δικό σου ίσως πιάνει τα >410 μ/δ.

DSC04315.JPGΠριν μια ώρα περίπου γύρισα από το βουνό και προσπαθώ να συνέλθω, από όσα μου έτυχαν απόψε. Τώρα πονάνε πόδια και σώμα από τις γρατζουνιές ...
Έφυγα νωρίτερα από τη δουλειά ... ζέστη στην αρχή, που επηρέασε την έρευνα του σκύλου, από το πρώτο μισάωρο ήμουν μούσκεμα στον ιδρώτα.
Τελικά μετά από δύο ώρες ψάξιμο, πήρα μια ωραία φέρμα στο τελείωμα ενός ρέματος, κοντά σε μια κορυφή. Πήρα καλή θέση πλάγια και λίγα μέτρα κάτω από το σκύλο. Βγήκε ένας κότσος μου πέρασε μπροστά μου τραβέρσα στα 5 μέτρα, τον άφησα να ανοιχτεί και του έριξα πισώκωλα, το πολύ στα 30 μέτρα. Η κατάρριψη έγινε στο κέντρο του ρέματος. Από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν κυνήγησα άλλο, φάγαμε τον τόπο όσο ήταν δυνατόν, όμως όσο και αν ψάξαμε δεν καταφέραμε να τον βρούμε. Αιτία η πυκνή βλάστηση με κοντό πυκνό πουρνάρι και διάφορα άλλα πολύ πυκνά φυτά, αλλά κυρίως ότι μάλλον έπεσε τραυματισμένος.
Έσκασα, κρίμα για το πουλί, σπάνια έχανα χτυπημένα πουλιά, συνήθως τα έβρισκε το σκυλί αμέσως ή μετά από ψάξιμο τρυπωμένα, ζωντανά ή νεκρά.
Από πέρσι που έχασα κάποια αδικαιολόγητα, αισθάνομαι σαν να έχω γκαντεμιαστεί ... τι να πω.
Το λάθος ίσως να ήταν και δικό μου, γιατί δεν του έριξα με 6άρι 36 gr που συνήθως ρίχνω στις πέρδικες, αλλά με 7άρι 32gr που μου έδινε όμως πολύ καλές τουφεκιές σε αγριοπερίστερα τον τελευταίο καιρό. Είχα βάλει και (***) στη δεξιά και πίστευα ότι ή πέφτει νεκρό ή φεύγει γερό.

Status
Not open for further replies.
Back