Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Από τα φιλαράκια μου σήμερα Καβάλα, πάρα πολλά πουλια. Μέχρι τις 10.30 έμπαιναν ασταμάτητα σε μεγάλους αριθμούς. Παρά τον πολυ δυνατό αέρα που δυσκόλευε τα πάντα, όριο όλοι και γρήγορα. Σήμερα πηγαν σε άλλο μέρος μακριά από αυτούς με τις μαρινέλες εχθές. Φασσες πολύ λίγες...
Το βραδάκι αναχωρώ κι εγώ για Θράκη, από αύριο θα τα λέμε από εκεί.

Τελικά η φασσο-ρέντα μου δεν λέει να σταματήσει...!!
Από τσίχλες... ψιλοπράματα πάλι, μπάσιμο ανύπαρκτο...! Μία μαύρη πήρα με το στανιό!
Καθόμουνα με τα χοντρόσκαγα "κουμπωμένα", μπας και με πλησιάσει καμιάν φάσσα... Σημειωτέον, ούτε τέτοιες είχε σήμερα, όπως και χτες...
Αλλά ως εκ θαύματος, η μία και μοναδική φασσάρα που αντελήφθην να γυροφέρνει μες σ' ολόοοοοκληρη την χούνη... ξάφνου πήρε ρότα για κατά πάνω μου...!! Ε, φυσικά και δεν άφηκα τούτην την ευκαιριάρα ανεκμετάλλευτη!! Με έναν σμπάρο με 32g 4άρια ατσάλινα της NSI, "ξάπλωσε" στα 5 μέτρα εξ ευωνύμων μου!!! Ουάου!!!

:p:p:D:D.exciting.

Από τα φιλαράκια μου σήμερα Καβάλα, πάρα πολλά πουλια. Μέχρι τις 10.30 έμπαιναν ασταμάτητα σε μεγάλους αριθμούς. Παρά τον πολυ δυνατό αέρα που δυσκόλευε τα πάντα, όριο όλοι και γρήγορα. Σήμερα πηγαν σε άλλο μέρος μακριά από αυτούς με τις μαρινέλες εχθές. Φασσες πολύ λίγες...
Πέρασα από το σπίτι του αδερφού μου χθες και του βούτηξα την πουλιάστρα. Να στην φέρω πάνω αύριο; :cool:

Νικολα καλησπερα, εχω το Ugartechea 75 με 71/1-3 και προτεινω αυριο κιολας να δοκιμασεις το δικο σου. Ετοιμασου για ομορφα πραγματα!!!
Σε φχαριστώ Σταύρο. Να σε ρωτήσω κάτι σε παρακαλώ. Το δικό σου φέρει χρώμιο εσωτερικά των καννών ή είναι αχρωμίωτο...;;
Ρωτώ διότι δεν αναγράφεται πουθενά πάνω στο δικό μου όπλο (κατασκευής 2006) κάτι τέτοιο, ούτε και στα χαρτιά του, ούτε και στο επίσημο site της Ουγκαρτετσέα...
Ωστόσο, η συγκεκριμένη εταιρεία (που έχει κλείσει οριστικά από το 2016) συνήθιζε να επιχρωμιώνει εσωτερικώς τις κάννες των δίκαννών της...
Oρίστε και μία παρουσίαση του δικού μου μοντέλου της Ουγκαρτετσέα από τον Σοφοκλή Κοσκινά... Αυτός γράφει ότι έχει χρωμιωμένες κάννες, αλλά εγώ διατηρώ κάποιες αμφιβολίες, καθότι δεν έχω βρει πουθενά κάποια τέτοια, επίσημη αναφορά εκ μέρους της εταιρείας...
www.kynigesia.gr/opla-vlitiki/parousiaseis-oplon/plagiokanna-souperpoze-parousiaseis-oplon/ugartechea-40-ex-to-klasiko-einai-akseperasto/

Last edited:
Αυτά είναι δικά μας αυριο.....

Βάρησα άλλη μία πιασμένη πριν, ενώ πήγαινα στον βράχο για τις κουρούνες και να η τελική φώτο! Αγάπη μόνο παιδιά!View attachment 58409
Τις μπανανες, φυλατες για το περπατητο...πανω τους θα κατσεις φετος, κ εσυ κι εγω κ πολλοι γενικοτερα.... .sarcastic.

Τελικά η φασσο-ρέντα μου δεν λέει να σταματήσει...!!
Από τσίχλες... ψιλοπράματα πάλι, μπάσιμο ανύπαρκτο...! Μία μαύρη πήρα με το στανιό!
Καθόμουνα με τα χοντρόσκαγα "κουμπωμένα", μπας και με πλησιάσει καμιάν φάσσα... Σημειωτέον, ούτε τέτοιες είχε σήμερα, όπως και χτες...
Αλλά ως εκ θαύματος, η μία και μοναδική φασσάρα που αντελήφθην να γυροφέρνει μες σ' ολόοοοοκληρη την χούνη... ξάφνου πήρε ρότα για κατά πάνω μου...!! Ε, φυσικά και δεν άφηκα τούτην την ευκαιριάρα ανεκμετάλλευτη!! Με έναν σμπάρο με 32g 4άρια ατσάλινα της NSI, "ξάπλωσε" στα 5 μέτρα εξ ευωνύμων μου!!! Ουάου!!!

:p:p:D:D.exciting.
.sex hard..sex hard. μανουλες φέτος Νικόλα... Μπράβο για τις φασσουλες.

Συγχαρητήρια για την όμορφη φωτό Κω/νε, αλλά άμα φαινότανε και ολόκληρη η μπάσκουλα "τού Ιάπωνα" (είμαι λάτρης των δίκαννων και μάλιστα κάτοχος SKB) θα την έβρισκα τέλεια...!!! Και πολύ-πολύ εύστοχη και ταιριαστή η "πινελιά" με τον καρπό του αρκουδόβατου...!! ;)
Νικόλα για σενα.

Attachments

• IMG_20221021_100500.jpg
    IMG_20221021_100500.jpg
    321,7 KB · Προβολές: 137
9 χέρι 4 χαμένες ο απολογισμός και αρκετά κλαμπανια. Εγώ παλικάρια είδα πουλιά σήμερα μόνο που αντί για την κλασική τους πορεία περνούσαν παράλληλα από το καρτέρι πάνω από ένα κανάλι. Από τις 7:45 μέχρι 9:20 περνούσαν κοπαδακια από 3-4 μέχρι και 15 πουλιά. Αν δεν είχε τον αέρα ήταν για όριο και δεν σας κάνω πλάκα. Και ένας φίλος προς Χλοες είδε αρκετά πουλιά αλλά και εκεί με αλλοπρόσαλλες πορείες. Αντε να δούμε αύριο... Φωτογραφία στο σπίτι γιατί είχαμε χαμηλ.μπαταρ.View attachment 58413
Τωρα εισαι μαστουρας λεμε

Αέρας σήμερα αλλά παρολα αυτά πηγα..
Μια ξεπεταξα απο μια ελιά καθώς πήγαινα για το ποστο κ ετσι η πρωτη τσίχλας της χρονιάς είναι γεγονός....
Λίγα τσιν τσιν ακουστικά τριγυρω κ αυτό ήταν όλο....
Γιόκ κ σημερα.....Θα δείξει.......

View attachment 58391
Μαπακης.Ποσα χρόνια πίσω με γύρισες...

Καλησπερα στην ομάδα, ειδαμε αρκετά πούλια σημερα στην Εύβοια ψηλομενα τα περισσότερα. Κρίμα που είχε πολύ αέρα και το κλαμπανι πήγε σύννεφο. Αλλά κάτι κάναμε!😉

Attachments

• 20221021_094213.jpg
    20221021_094213.jpg
    670,3 KB · Προβολές: 108
9 χέρι 4 χαμένες ο απολογισμός και αρκετά κλαμπανια. Εγώ παλικάρια είδα πουλιά σήμερα μόνο που αντί για την κλασική τους πορεία περνούσαν παράλληλα από το καρτέρι πάνω από ένα κανάλι. Από τις 7:45 μέχρι 9:20 περνούσαν κοπαδακια από 3-4 μέχρι και 15 πουλιά. Αν δεν είχε τον αέρα ήταν για όριο και δεν σας κάνω πλάκα. Και ένας φίλος προς Χλοες είδε αρκετά πουλιά αλλά και εκεί με αλλοπρόσαλλες πορείες. Αντε να δούμε αύριο... Φωτογραφία στο σπίτι γιατί είχαμε χαμηλ.μπαταρ.View attachment 58413
Δημητρη δεν εχει και να μια πλεξουδα τσιχλεs. Αμα εχει βλεπω να γεμιζειs καμιονι.

Καλησπερα στην ομάδα, ειδαμε αρκετά πούλια σημερα στην Εύβοια ψηλομενα τα περισσότερα. Κρίμα που είχε πολύ αέρα και το κλαμπανι πήγε σύννεφο. Αλλά κάτι κάναμε!😉
ελπιζω να μη τις τρομαξες πολυ και αλλαξαν νομό, θελω να ντουφεκισω καμια αυριο

ελπιζω να μη τις τρομαξες πολυ και αλλαξαν νομό, θελω να ντουφεκισω καμια αυριο
θα σου πετάω τους άδειους κάλυκες αν δεν εχει τσιχλες... θα κάτσουμε και διπλοκαρτερο να λεμε και καμια βλακεια. καλα θα περασουμε

Μεγιά μας με χαρα μας...και του χρονου ολοι μαζι στα καρτερια του Οκτωβρη.
Κωστή επειδή πέρασαν μερικά κοτσύφια δεν πάει να πει ότι τέλος τα μπασιματα. Πέρσι κοτσυφια εδώ δεν πέρασαν και μπασιματιαρες τσίχλες βλέπαμε μέχρι τις 20 Νοεμβρίου. Αν διάβασες πέρναγαν τρυγόνια σήμερα....

Status
Not open for further replies.
Back