Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τηλέφωνο η γυναίκα, αναμα τσιγάρο και κατούρημα σχεδόν πάντα κάτι θα γίνει για να αρχίσουν τα καντήλια.
Ασε χθες μετα απο τοσο καιρο ειπε να με παρει η γυναικα μου πρωι να δει αν ειμαι καλα. Μεχρι τοτε δεν ειχε περασει τιποτα. Με το που με παιρνει και βαζω το κινητο στο αυτι περνανε 2 φασσες, πεταω κατω το κινητο που παρολιγο να πεσει με την οθονη στην πετρα και να σπασει, αλλαζουν πορεια οι φασσες και εμεινα με ενα κινητο στο εδαφος και γυναικα να φωναζει ΟΛΑ ΚΑΛΑ ? ΟΛΑ ΚΑΛΑ? και εγω να ριχνω καντηλια χχαχαχαχαχαχαχ

Ρε συ αυτό το παρατήρησα και εγώ εχθές εκεί που ήμουν....τα πουλιά περνούσαν σε μια παράξενη παράλληλη πορεία πάνω απ' το καρτέρι.....και στο θεό βέβαια.
Με τον ρυθμό που πέρασαν σημερα αν έμπαιναν στο καρτέρι όπως το κάνουν 20 χρόνια τώρα , το όριο ήταν θέμα 1μισης ώρας χωρίς αστεία γιατι σημερα εκει που ημουν δεν ηταν και πολυ ψηλωμενες. Χόρτασε το μάτι όμως.

Ορεινη Κορινθια τιποτα το ιδιαιτερο.Φανηκαν καποια πουλια 8.30-9.30,ενω το πρωι πριν ξημερωσει ακουγονταν μετα τιποτα.Καταφερα 5 τις 2 απο αρκετα ψηλα.Φυσιγγια βελος 32 απο Τασκωφ(περσινα)εξαιρετικα.Βεβαια φετος αλαξε πυριτιδα οποτε δοκιμη....
Πιο ψηλα απο Βελινα η πιο χαμηλα?

Πρέβεζα μάγκες είχε αρκετές έως πολλές δηλαδή μπορούσες να κάνεις άνετα 10 με 15 πουλιά, αλλά είδαμε να μπαίνουν και κοτσυφια....
Το καλό είναι ότι σήμερα οι φασσες ξεκίνησαν πάλι να εμφανίζονται σε μεγάλα κοπάδια.....

Όχι ακόμη Τάσο, αλλά θα έρθει κι η δική τους η σειρά... Καλά να είμαστε...!
Είναι δύο τα νεοαποκτηθέντα μου πλαγιόκαννα: ναι μεν το Lucchini (under lever) του 1961 (ανακαινισμένo πλέον), αλλά και το καινούργιο Ugartechea 40... Είναι πάντως και τα δύο... σκέτα ''μπιμπελό''...!! :p
Νικολα καλησπερα, εχω το Ugartechea 75 με 71/1-3 και προτεινω αυριο κιολας να δοκιμασεις το δικο σου. Ετοιμασου για ομορφα πραγματα!!!

Ασε χθες μετα απο τοσο καιρο ειπε να με παρει η γυναικα μου πρωι να δει αν ειμαι καλα. Μεχρι τοτε δεν ειχε περασει τιποτα. Με το που με παιρνει και βαζω το κινητο στο αυτι περνανε 2 φασσες, πεταω κατω το κινητο που παρολιγο να πεσει με την οθονη στην πετρα και να σπασει, αλλαζουν πορεια οι φασσες και εμεινα με ενα κινητο στο εδαφος και γυναικα να φωναζει ΟΛΑ ΚΑΛΑ ? ΟΛΑ ΚΑΛΑ? και εγω να ριχνω καντηλια χχαχαχαχαχαχαχ
Σταύρο αν πέταγες το κινητό πάνω τους θα κρέμαγε καμιά λες ; :D

Αφού δεν είχε τίποτα μαζέψαμε κανέα κάλυκα.Βρήκα και ένα γεμάτο του ρουμελιώτη αφλογιστίας και θα το πέταξε ο μάγκας.....Βάρησα και άλλες 2 κουρούνες που έσπαγαν κάτι καρύδια σε έναν βράχο και τις είχα εντοπίσει!View attachment 58393View attachment 58394View attachment 58395
Πολλα μπραβο για αυτην σου την ενεργεια, σου αξιζουν συγχαρητηρια!!!

Χασιά 3στο χέρι και δύο χαμένες ,είχε αρκετές μαύρες οι οποίες πέταξαν χαμηλά χωρίς να σου δίνουν ευκαιρία στο φόντο του ουρανού.Μετα φάνηκαν κάποια πουλιά αλλά ψηλά και έπεσαν πολλές δυαρες τριαρες.Ειχε λίγο αέρα.

Αέρας σήμερα αλλά παρολα αυτά πηγα..
Μια ξεπεταξα απο μια ελιά καθώς πήγαινα για το ποστο κ ετσι η πρωτη τσίχλας της χρονιάς είναι γεγονός....
Λίγα τσιν τσιν ακουστικά τριγυρω κ αυτό ήταν όλο....
Γιόκ κ σημερα.....Θα δείξει.......

View attachment 58391
Με τα φυσίγγια του μαπακη πήρα την πρώτη φάσσα το 1996 .
Με έστελνε ο πατέρας μου στην ν.ερυθραια να αγοράσω τα φυσίγγια του!!!
Ήταν αξιόλογα!!!

Καλησπερα λεβεντες,
Πιστος στο ραντεβου και σημερα, βορεια της Αττικης. Ελαχιστες τσιχλες, μεσουρανα, πιασμενες τιποτα, το κλαπατσιγκανο δειχνει τα οφελη του. Παρουσα και η ολιγομελης ορχηστρα, πηραν του …Κωστα του Καραμπελα.
Δυο τουφεκιες με Carlsons Crio Plus MOD δεν καταφεραν κατι, εβαλα αμεσως το kicks και πηρα την μοναδικη της ημερας.
Υπομονη, τα … προδομενα ραντεβου μας πεισμωνουν!!!

Last edited:
9 χέρι 4 χαμένες ο απολογισμός και αρκετά κλαμπανια. Εγώ παλικάρια είδα πουλιά σήμερα μόνο που αντί για την κλασική τους πορεία περνούσαν παράλληλα από το καρτέρι πάνω από ένα κανάλι. Από τις 7:45 μέχρι 9:20 περνούσαν κοπαδακια από 3-4 μέχρι και 15 πουλιά. Αν δεν είχε τον αέρα ήταν για όριο και δεν σας κάνω πλάκα. Και ένας φίλος προς Χλοες είδε αρκετά πουλιά αλλά και εκεί με αλλοπρόσαλλες πορείες. Αντε να δούμε αύριο... Φωτογραφία στο σπίτι γιατί είχαμε χαμηλ.μπαταρ.View attachment 58413
Μπράβο ρε Μητσάρα. Αυτό που λες έγινε και σε μένα σήμερα. Στο καρτέρι που πήγα τα πουλιά μπαίνουν πάντα από τον Νοτιά. Σήμερα τα λίγα που περάσανε, ερχόντουσαν όλα από Ανατολή προς Δύση.

Αφού δεν είχε τίποτα μαζέψαμε κανέα κάλυκα.Βρήκα και ένα γεμάτο του ρουμελιώτη αφλογιστίας και θα το πέταξε ο μάγκας.....Βάρησα και άλλες 2 κουρούνες που έσπαγαν κάτι καρύδια σε έναν βράχο και τις είχα εντοπίσει!View attachment 58393View attachment 58394View attachment 58395
Έτοιμος για ιδιοηγομωση είσαι....χχαχα..😅🥳🤣

Όταν τα πουλια δεν μπαινουν απο τη συνήθη για την περιοχή κατεύθυνση, φταίει ο δυνατος άνεμος. Όχι ο τοπικός , αλλα αυτος ψηλα πριν προσεγγισουν την περιοχη και αρχισουν την καθοδο, που προσπαθουν να μην τον εχουν εντελως κοντρα και γιαυτο προσαρμοζουν την πορεια τους .

Μολις γύρισα. Ξεκινήσαμε το πρωι με θετική διάθεση. Μεχρι τις 8 έχω βαρέσει 5 και 4 εχω κανει δωρο στην αλεπού. Καμμια φορά σκέφτομαι οι πο@*#@ες ξερές, ανοίγει η γη και τις καταπίνει; Τέλος πάντων μου ήρθε να φάω το καπέλο. Με τρελαίνουν και αυτές οι ρουφιάνες. Με τις ωτοασπίδες τις ακούω Αττικη από την Βοιωτία. Μεχρι τις 10 άλλες 3. Τουλαχιστον δεν θα με κοροϊδεύει η γυναικα μου.
Αύριο με το καλό, θα εχει πέρασμα 😡🤔😜😜😜😜😜👍.
Συγχαρητήρια για την όμορφη φωτό Κω/νε, αλλά άμα φαινότανε και ολόκληρη η μπάσκουλα "τού Ιάπωνα" (είμαι λάτρης των δίκαννων και μάλιστα κάτοχος SKB) θα την έβρισκα τέλεια...!!! Και πολύ-πολύ εύστοχη και ταιριαστή η "πινελιά" με τον καρπό του αρκουδόβατου...!! ;)

Last edited:
Σταύρο αν πέταγες το κινητό πάνω τους θα κρέμαγε καμιά λες ; :D
Πλακα πλακα τουλαχιστον θα το ειχα προσπαθησει τωρα φυγανε αντουφεκιστες και θα λεγανε η μια στην αλλη
" Καλα δεν ειμαστε ανυπαντροι , παντρεψου να δεις καλο μετα σου λενε" χαχαχαχχαχ

Status
Not open for further replies.
Back