Μηχανές γόμωσης, παρελκόμενα

Και εγώ όλες τις μηχανές και δοσομετρικά τα έχω βιδωμένα σε μία τάβλα και την βάζω πάνω στο τραπέζι και τη σταθεροποιώ με τέτοιους σφιγκτήρες. Το πρόβλημα είναι ότι ή θα μπούνε ξυλόβιδες, που δεν είναι πολύ σταθερές, ή θα τρυπήσω διαμπερώς την τάβλα και θα βάλω βίδα με παξιμάδι, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να καθίσει στο τραπέζι γιατί προεξέχει η βίδα. Για αυτό το κάνω στην άκρη της τάβλας, και την ακουμπάω στο τραπέζι με ένα μέρος να προεξέχει και να βγαίνουν οι βίδες. Εκεί χρειάζονται οπωσδήποτε σφιγκτήρες να συγκρατούν την τάβλα στο τραπέζι.

Αυτό που δεν καταλάβαινα στην φωτογραφία του Βασίλη είναι πως έχει καθηλώσει την καινούργια του μηχανή σε αυτή τη μικρή ξύλινη τάβλα και κάθεται πάνω στο τραπέζι. Αν είναι με ξυλόβιδες τότε δεν είναι σταθερή η σύνδεση για μία τόσο βαριά μηχανή:
Δεν είναι έτοιμη η μηχανή για χρήση. Φτιάχνει ο πατέρας μου κάτι ξύλινες κατασκευές κάθε φορά για να τις σταθεροποιεί. Κάθε μηχανή έχει την δική της.

Αν θες μπορείς να βάλεις βίδες με παξιμάδι και το παξιμάδι να το "χωνέψεις" μέσα στο ξύλο από την κάτω πλευρά που έχεις βιδωσει τη μηχανή.
Και μετά να κόψω τη βίδα που προεξέχει με σιδεροπρίονο φαντάζομαι εννοείς.
Και πως θα σταθεροποιείς το παξιμάδι όταν θα βιδώνεις τη βίδα για να μην γυρνάει αφού θα είναι βυθισμένο μέσα στο ξύλο και δεν θα μπορείς να το πιάσεις;

@Napo
Βάλε φρεζάτες βίδες και το παξιμάδι από πάνω,κανοντας πατούρα στο ξύλο.
Δε ξέρω τί είναι οι φρεζαριστές βίδες. Επίσης μου φαίνεται ολόκληρη επιχείρηση να κάνω πατούρα στο ξύλο με το ντρέμελ.

Και πως θα σταθεροποιείς το παξιμάδι όταν θα βιδώνεις τη βίδα για να μην γυρνάει αφού θα είναι βυθισμένο μέσα στο ξύλο και δεν θα μπορείς να το πιάσεις;

@Napo

Δε ξέρω τί είναι οι φρεζαριστές βίδες. Επίσης μου φαίνεται ολόκληρη επιχείρηση να κάνω πατούρα στο ξύλο με το ντρέμελ.
Με το τρυπάνι κάνεις την φρεζαδούρα στο ξύλο, η φρεζάτη βίδα έρχεται πρόσωπο

Μπορείς να τις κόψεις...αλλά για λιγότερη βαβούρα αγόρασε τις στο μήκος που θες.
Αν γυρνάει το παξιμάδι του βάζεις την μύτη ενός ίσιου κατσαβιδιου να το κρατά κόντρα και βιδωνεις μέχρι να σφίξει.

Πολλά κομμάτια που φτιάχνουν μια μηχανή. Το σασί, το μοτέρ, οι κεφαλές, τα δοχεία κλπ.

Δες εδώ την παλιά την κόκκινη. Ουσιαστικά αποτι μας είπε έφτιαξε τα στάδια στην σειρά και επίσης έχει καλύτερα ογκομετρικά. Στην πράξη θα φανεί.

View attachment 53930
Καλορίζικη!

Δεν είμαι το κατάστημα που την πουλάει αγαπητέ για να επιβεβαιώσω τιμή. Το είπα και στο προηγούμενο ποστ ΄΄ότι αυτή νομίζω ότι είναι η τιμή, αν δεν κάνω λάθος".
Απευθύνσου στο κατάστημα που τις εισάγει για να είσαι σίγουρος για την τιμή. Εγώ δεν θέλω να το κάνω σε αυτή τη φάση γιατί αν πάρω τηλέφωνο, το επόμενο στάδιο είναι να πάω να την πάρω. Δυστυχώς είμαι επιρρεπείς σε τέτοιες παρορμητικές αγορές.
Φίλε Thalis, δεν υπέθεσα ότι είσαι το κατάστημα πώλησης. Αλλοίμονο. Δεν ενδιαφέρομαι για αγορά. Απλά έκανα μια φιλική παρατήρηση, για σένα, σε περίπτωση που θελήσεις να την αγοράσεις, μην βρεθείς προ εκπλήξεως. Εντελώς συναδελφικά και αλληλέγγυα.

Φίλε Thalis, δεν υπέθεσα ότι είσαι το κατάστημα πώλησης. Αλλοίμονο. Δεν ενδιαφέρομαι για αγορά. Απλά έκανα μια φιλική παρατήρηση, για σένα, σε περίπτωση που θελήσεις να την αγοράσεις, μην βρεθείς προ εκπλήξεως. Εντελώς συναδελφικά και αλληλέγγυα.
Επειδή είσαι τόσο ευγενικός δεν μπόρεσα να αντισταθώ και πήρα τηλέφωνο το μαγαζί.
470 ευρώ έχει όλα κομπλέ.
Αυτή τη στιγμή δεν έχει στο κατάστημα, αλλά του έρχονται την επόμενη εβδομάδα από Ιταλία. Λέει ότι είναι το best seller του και ότι φεύγουν συνέχεια.
Αν κάνω καμία λαλακία και πάω να την πάρω, εσύ θα φταις :rolleyes:

Επειδή είσαι τόσο ευγενικός δεν μπόρεσα να αντισταθώ και πήρα τηλέφωνο το μαγαζί.
470 ευρώ έχει όλα κομπλέ.
Αυτή τη στιγμή δεν έχει στο κατάστημα, αλλά του έρχονται την επόμενη εβδομάδα από Ιταλία. Λέει ότι είναι το best seller του και ότι φεύγουν συνέχεια.
Αν κάνω καμία λαλακία και πάω να την πάρω, εσύ θα φταις :rolleyes:
Εγώ πάντως, σου εύχομαι να την πάρεις και να την ευχαριστηθείς. Η τιμή, μια χαρά είναι.

Πολλά κομμάτια που φτιάχνουν μια μηχανή. Το σασί, το μοτέρ, οι κεφαλές, τα δοχεία κλπ.

Δες εδώ την παλιά την κόκκινη. Ουσιαστικά αποτι μας είπε έφτιαξε τα στάδια στην σειρά και επίσης έχει καλύτερα ογκομετρικά. Στην πράξη θα φανεί.

View attachment 53930

Βασίλη καλορίζικο το εργαλειο
Μια ερώτηση; Ρέλια ζει τραβώντας τον μοχλό προς τα πίσω η προς τα εμπρός δηλαδή προς το μέρος σου

Back