Μηχανές γόμωσης, παρελκόμενα

Πολλά κομμάτια που φτιάχνουν μια μηχανή. Το σασί, το μοτέρ, οι κεφαλές, τα δοχεία κλπ.

Δες εδώ την παλιά την κόκκινη. Ουσιαστικά αποτι μας είπε έφτιαξε τα στάδια στην σειρά και επίσης έχει καλύτερα ογκομετρικά. Στην πράξη θα φανεί.

13F1FB84-282B-4926-8FFE-329CB291365B.jpeg

Πολλά κομμάτια που φτιάχνουν μια μηχανή. Το σασί, το μοτέρ, οι κεφαλές, τα δοχεία κλπ.

Δες εδώ την παλιά την κόκκινη. Ουσιαστικά αποτι μας είπε έφτιαξε τα στάδια στην σειρά και επίσης έχει καλύτερα ογκομετρικά. Στην πράξη θα φανεί.

View attachment 53930
Δηλαδή δεν την παραγγέλνεις όλη μαζί πακέτο σε μια τιμή;; Την κάνεις custom παραγγελία όπως την θέλεις; Περίεργο.

Δηλαδή δεν την παραγγέλνεις όλη μαζί πακέτο σε μια τιμή;; Την κάνεις custom παραγγελία όπως την θέλεις; Περίεργο.
Έχει καο έτοιμες μηχανές εννοείται. Απλά αν θες άλλες κεφαλές και άλλα ογκομετρικά λογικό δεν είναι να κάνεις custom παραγγελία; Ο τύπος έχει απίστευτο εξοπλισμό πάντως και δικαιολογημένα έχει τόσο καλό όνομα στο εξωτερικό. Ελλάδα δεν πάει καλά πάντως.

Έχει καο έτοιμες μηχανές εννοείται. Απλά αν θες άλλες κεφαλές και άλλα ογκομετρικά λογικό δεν είναι να κάνεις custom παραγγελία; Ο τύπος έχει απίστευτο εξοπλισμό πάντως και δικαιολογημένα έχει τόσο καλό όνομα στο εξωτερικό. Ελλάδα δεν πάει καλά πάντως.
Εγω πρωτα ο θεος, σκεφτομαι σοβαρα, την αγορα της OMV Smart Box ..λιγο ακριβη βεβαια σχετικα, αλλα ο χωρος της "γιάφκας" μου ειναι περιορισμενος κ ειναι η μονη που θα τεριαξει γάντι στον παγκο μου.

Εγω πρωτα ο θεος, σκεφτομαι σοβαρα, την αγορα της OMV Smart Box ..λιγο ακριβη βεβαια σχετικα, αλλα ο χωρος της "γιάφκας" μου ειναι περιορισμενος κ ειναι η μονη που θα τεριαξει γάντι στον παγκο μου.
Με το καλό Κώστα. Εργαλεία είναι για την ψυχαγωγία μας. Αξίζουν το κάθε ευρώ πιστεύω από την στιγμή που ξεφεύγει το μυαλό!

Και εγώ ακριβώς αυτή ζαχαρώνω εδώ και καιρό!
Μου αρέσει πάρα πολύ ακριβώς διότι είναι compact και θα ταίριαζε στο χώρο μου. Επίσης είναι σχετικά ελαφριά, 15 κιλά λέει. Έπιασα την πεντασταδιακή του Λάσκα στον Κένταυρο και είναι πραγματικά ασήκωτη και μεγαλύτερη σε όγκο και σε εμένα αυτό είναι απαγορευτικό.
Επίσης στα λίγα βίντεο που έχω δει μου αρέσει πολύ το τελικό αποτέλεσμα κλεισίματος.
Το ότι έχει τρία σημεία (στάδια) την κάνει ακόμα καλύτερη από το να είχε 5 στις δικές μου ανάγκες διότι και πιο γρήγορα κλείνει το φυσίγγι και με λιγότερες κινήσεις, αλλά και πιο εύκολα αλλάζω τρία σημεία για να τη κάνω από 12cal σε 20cal και τουμπαλίν. Άλλο τρία, άλλο πέντε.
Μακάρι να την πάρεις και να μας πεις εντυπώσεις.

Ακριβή δε θα την έλεγα, 350ευρώ κοστίζει, εκτός και αν κατάλαβα λάθος.

Μου αρέσει πάρα πολύ ακριβώς διότι είναι compact και θα ταίριαζε στο χώρο μου. Επίσης είναι σχετικά ελαφριά, 15 κιλά λέει. Έπιασα την πεντασταδιακή του Λάσκα στον Κένταυρο και είναι πραγματικά ασήκωτη και μεγαλύτερη σε όγκο και σε εμένα αυτό είναι απαγορευτικό.
Επίσης στα λίγα βίντεο που έχω δει μου αρέσει πολύ το τελικό αποτέλεσμα κλεισίματος.
Το ότι έχει τρία σημεία (στάδια) την κάνει ακόμα καλύτερη από το να είχε 5 στις δικές μου ανάγκες διότι και πιο γρήγορα κλείνει το φυσίγγι και με λιγότερες κινήσεις, αλλά και πιο εύκολα αλλάζω τρία σημεία για να τη κάνω από 12cal σε 20cal και τουμπαλίν. Άλλο τρία, άλλο πέντε.

Καλημέρα.
Και πεντασταδιακα να μην κλείνεις, να κλείνεις δηλαδή να κλείνεις με χάραξη -τριτο- ρελιασμα, τις άλλες δύο θέσεις μπορείς να τις έχεις για το cal 20.
Τίποτα δεν είναι περιττό πάνω στις μηχανές για ιδιογομωση ειδικά αν δουλεύεις πολλά σεταπ.
Στο πρεσακι μου έχω 1 μαχαίρι 6* και ένα τρίτο στάδιο....στις δύο θέσεις είναι για 12/69 κάλυκα και στις άλλες 2 για 12/67.

μάθε καλά την Lee και θα σε ανταμείψει, άσε τα ζαχαρώματα για αργότερα Θαλή!

μάθε καλά την Lee και θα σε ανταμείψει, άσε τα ζαχαρώματα για αργότερα Θαλή!
10 χρόνια σχέση με τη Lee. Ότι είχε να μου δώσει, μου το έδωσε, και συνεχίζει.
Μετά από 10 χρόνια σχέσης όμως αρχίζω και ξενοκοιτάω.
Τη συμβουλή σου όμως θα την ακούσω. Θα αφήσω τα ζαχαρώματα για αργότερα. Τώρα είμαι γεμάτος φυσίγγια δεν ξέρω που να τα βάλω.

Το ποσό αυτό είναι με τα στάδια και το μοτέρ κομπλέ; Αν ναι, όντως δεν την λες ακριβή. Επιβεβαίωσέ το όμως.
Δεν είμαι το κατάστημα που την πουλάει αγαπητέ για να επιβεβαιώσω τιμή. Το είπα και στο προηγούμενο ποστ ΄΄ότι αυτή νομίζω ότι είναι η τιμή, αν δεν κάνω λάθος".
Απευθύνσου στο κατάστημα που τις εισάγει για να είσαι σίγουρος για την τιμή. Εγώ δεν θέλω να το κάνω σε αυτή τη φάση γιατί αν πάρω τηλέφωνο, το επόμενο στάδιο είναι να πάω να την πάρω. Δυστυχώς είμαι επιρρεπείς σε τέτοιες παρορμητικές αγορές.

Last edited:
10 χρόνια σχέση με τη Lee. Ότι είχε να μου δώσει, μου το έδωσε, και συνεχίζει.
Μετά από 10 χρόνια σχέσης όμως αρχίζω και ξενοκοιτάω.
Τη συμβουλή σου όμως θα την ακούσω. Θα αφήσω τα ζαχαρώματα για αργότερα. Τώρα είμαι γεμάτος φυσίγγια δεν ξέρω που να τα βάλω.

την Λη την είχα πριν καμια 25αρια χρόνια, την πούλησα γέμιζα μόνο ρέλι και τώρα πάλι ξανα-αγόρασα Λη .very funny.

την Λη την είχα πριν καμια 25αρια χρόνια, την πούλησα γέμιζα μόνο ρέλι και τώρα πάλι ξανα-αγόρασα Λη .very funny.
Και εγώ έτσι έκανα διότι δεν μου άρεσε η αναγόμωση, έβλεπα εμπλοκές και έτσι έκλεινα κλασικό ρέλι.
Τώρα όμως που αρχίζει να με γοητεύει ξανά η αναγόμωση ξενοκοιτάω λίγο.
Τη Lee δεν παίζει να την πουλήσω ποτέ διότι και μόνο για αποκαψούλωση/καψούλωση ΚΑΙ καλυμπράρισμα είναι πολύ χρήσιμη. Σε καμία άλλη μηχανή δεν παίρνεις τόσα πολλά σε τόσο λίγο χώρο!
Αποκαψούλωση
Καλυμπράρισμα
Καψούλωση
Δοσομετρία πυρίτιδας (θα σου βγάλει την ψυχή μέχρι να φτιάξεις τα ποτηράκια με το ντρέμελ)
Δοσομετρία σκαγιών (παρομοίως)
Κλείσιμο αστέρι 6
Κλείσιμο αστέρι 8 αν σου γουστάρει
Πάτημα.

Από την μικρή μου εμπειρία η ελαφρυα μηχανή δυσκολεύει λίγο όταν τραβάς τον μοχλό γτ μπορεί να ανασηκωθεί. Εξαρτάται βέβαια πως την στηρίζει ο καθένας αλλά αν θες να την μετακινείς τότε νομίζω θα έχεις το παραπάνω πρόβλημα. Εγώ πάντως με την gaep και φτιάχνω πατέντα για να μην σηκώνεται και να είναι απόλυτα σταθερή.

Από τη στιγμή που είναι βιδωμένη στον πάγκο δε σηκώνεται με τίποτα όταν τη λειτουργείς.

Η OMV SmartBox είναι 15 κιλά. Άρα είναι βαριά. Αλλά μπορείς να τη σηκώσεις και να τη μετακινήσεις μετά το πέρας της χρήσης της.
Μία που είναι 40 κιλά δε σηκώνεται με τίποτα

Από την μικρή μου εμπειρία η ελαφρυα μηχανή δυσκολεύει λίγο όταν τραβάς τον μοχλό γτ μπορεί να ανασηκωθεί. Εξαρτάται βέβαια πως την στηρίζει ο καθένας αλλά αν θες να την μετακινείς τότε νομίζω θα έχεις το παραπάνω πρόβλημα. Εγώ πάντως με την gaep και φτιάχνω πατέντα για να μην σηκώνεται και να είναι απόλυτα σταθερή.
Βασίλη μια καλή λύση είναι οι παρακάτω σφιγκτήρες. Αρκετά δυνατοί ,μικροί σε μέγεθος,δεν χρειάζεται βίδωμα ξεβιδωμα, και δεν χαράζουν την επιφάνεια που ακουμπάνε.IMG_20220822_112227.jpg

Βασίλη μια καλή λύση είναι οι παρακάτω σφιγκτήρες. Αρκετά δυνατοί ,μικροί σε μέγεθος,δεν χρειάζεται βίδωμα ξεβιδωμα, και δεν χαράζουν την επιφάνεια που ακουμπάνε.View attachment 53958

Και εγώ όλες τις μηχανές και δοσομετρικά τα έχω βιδωμένα σε μία τάβλα και την βάζω πάνω στο τραπέζι και τη σταθεροποιώ με τέτοιους σφιγκτήρες. Το πρόβλημα είναι ότι ή θα μπούνε ξυλόβιδες, που δεν είναι πολύ σταθερές, ή θα τρυπήσω διαμπερώς την τάβλα και θα βάλω βίδα με παξιμάδι, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να καθίσει στο τραπέζι γιατί προεξέχει η βίδα. Για αυτό το κάνω στην άκρη της τάβλας, και την ακουμπάω στο τραπέζι με ένα μέρος να προεξέχει και να βγαίνουν οι βίδες. Εκεί χρειάζονται οπωσδήποτε σφιγκτήρες να συγκρατούν την τάβλα στο τραπέζι.

Αυτό που δεν καταλάβαινα στην φωτογραφία του Βασίλη είναι πως έχει καθηλώσει την καινούργια του μηχανή σε αυτή τη μικρή ξύλινη τάβλα και κάθεται πάνω στο τραπέζι. Αν είναι με ξυλόβιδες τότε δεν είναι σταθερή η σύνδεση για μία τόσο βαριά μηχανή:

Last edited:
Και εγώ όλες τις μηχανές και δοσομετρικά τα έχω βιδωμένα σε μία τάβλα και την βάζω πάνω στο τραπέζι και τη σταθεροποιώ με τέτοιους σφιγκτήρες. Το πρόβλημα είναι ότι ή θα μπούνε ξυλόβιδες, που δεν είναι πολύ σταθερές, ή θα τρυπήσω διαμπερώς την τάβλα και θα βάλω βίδα με παξιμάδι, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να καθίσει στο τραπέζι γιατί προεξέχει η βίδα. Για αυτό το κάνω στην άκρη της τάβλας, και την ακουμπάω στο τραπέζι με ένα μέρος να προεξέχει και να βγαίνουν οι βίδες. Εκεί χρειάζονται οπωσδήποτε σφιγκτήρες να συγκρατούν την τάβλα στο τραπέζι.

Αυτό που δεν καταλάβαινα στην φωτογραφία του Βασίλη είναι πως έχει καθηλώσει την καινούργια του μηχανή σε αυτή τη μικρή ξύλινη τάβλα και κάθεται πάνω στο τραπέζι. Αν είναι με ξυλόβιδες τότε δεν είναι σταθερή η σύνδεση για μία τόσο βαριά μηχανή:
Αν θες μπορείς να βάλεις βίδες με παξιμάδι και το παξιμάδι να το "χωνέψεις" μέσα στο ξύλο από την κάτω πλευρά που έχεις βιδωσει τη μηχανή.
Κολλάς και τέσσερα αυτοκόλλητα σαν αυτά που βάζουμε στα πόδια στις καρέκλες και έτσι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σου χαράξει το τραπέζι ή τον πάγκο σου.

Για αυτό το κάνω στην άκρη της τάβλας, και την ακουμπάω στο τραπέζι με ένα μέρος να προεξέχει και να βγαίνουν οι βίδες. Εκεί χρειάζονται οπωσδήποτε σφιγκτήρες να συγκρατούν την τάβλα στο τραπέζι.

Βάλε φρεζάτες βίδες και το παξιμάδι από πάνω,κανοντας πατούρα στο ξύλο.

Back