Αγορά καινουργιας καραμπινας αερίων-αδρανειας

Μια χαρά είναι το κοντάκι με το comfort 3 . Δεν είναι όλα τα κοντάκια για όλους. Πάντως εγώ benelli κλείστρο να κολλάει από κρύο δεν έχω δει ποτέ. Ιστορίες από Έβρο για κλείστρα από Beretta που ούτε καν μισή διαδρομή δεν έκαναν πολλές. Μέχρι 36 γρ θα διάλεγα η μία καλή Benelli η maxus αν θες αερίων χωρίς να απεκλεια την extreme2 για βάλτο κυριως.
Τα οπλα παγωνουν στο κλειστρο οταν βραχουν πολυ και παγωσει το νερο στα εωτερικα εξαρτιματα η εχουν πολυ λαδιντο οπιο παγωνει και αυτο στεγνο οπλο με ελαφρυ λαδακι ισα απο μια σταγωνιτσα στις ραγες και τη βαρκα την παμε με το κουπι οχι το κοντακι

Και όλοι οι αδρανειολάτρες εδώ μέσα θα ρίξουν όλες τις δικαιολογίες του πλανήτη…
Δεν κλωτσάει τόσο…
Δεν μπλοκάρει τόσο όσο η αλλιώς…,
Δεν βρωμίζει τόσο…
Δεν μυρίζει παράξενα…
Δεν έχει αξύριστες μασχάλες…
Κτλ κτλ.drunk.
Εγώ Μάριε βλέπω το αντίθετο να συμβαίνει. :)
Δε βρίσκουν αρνητικά σοβαρά να πουν και έχουν κάνει θέμα το δήθεν μεγαλύτερο λάκτισμα.
Κάτι πρέπει να πουν.

Μια χαρά είναι το κοντάκι με το comfort 3 . Δεν είναι όλα τα κοντάκια για όλους. Πάντως εγώ benelli κλείστρο να κολλάει από κρύο δεν έχω δει ποτέ. Ιστορίες από Έβρο για κλείστρα από Beretta που ούτε καν μισή διαδρομή δεν έκαναν πολλές. Μέχρι 36 γρ θα διάλεγα η μία καλή Benelli η maxus αν θες αερίων χωρίς να απεκλεια την extreme2 για βάλτο κυριως.
Σε εμένα μου έτυχε να δω κλείστρο να κολλάει σε benelli Γιατί οι δύο από την παρέα μου είχαν τα συγκεκριμένα οπλα και κόλλησε και στους δύο και μάλιστα έριχναν οινόπνευμα μέσα για να ξεκολλάει το είχαν πάρει μαζί τους γιατί την είχα ξαναπατήσει και γενικά το’χω ακούσει αρκετές φορές στον Έβρο στα πολλά μείον η αδράνεια ή λίγο να καθυστερεί στην επαναφορά του κλείστρου η να παρουσιάζει μικρο εμπλοκές.

Παιδιά ο πολύς κόσμος νομίζει ότι επειδή αγόρασε ένα όπλο 1500+ αυτό πρέπει να δουλεύει σαν καινούργιο μέχρι τα βαθιά τους γεράματα χωρίς συντήρηση. Βέβαια και θα κολλήσει το κλείστρο, σε οποιοδήποτε όπλο αν το πας σε ακραίες συνθήκες και δεν έχεις καθαρίσει το σωλήνα του επανατατικου ελατηρίου,αν δεν έχεις αλλάξει ποτέ ελατήρια, αν έχει πηγμενα λάδια τι να σου κάνει το όπλο; Όποιος θέλει να δουλεύει το όπλο και ας είναι αμελής, τότε πρέπει να κυνηγάει με δίκαννο ή επαναληπτική καραμπίνα. Και πάλι θα βρεθεί περίπτωση που και αυτά λογικά, θα σου τα δώσουν στο χέρι τα εξαρτήματα λόγο μη συντήρησης.

Λογικά στο μπρος...
Ας αλλάξουν το επανατατικό ελατήριο τότε. Τα οινοπνεύματα τί να τους κάνουν. Και μάλιστα λένε ότι τους το είχε ξανακάνει. Και αντί να φροντίσουν να πάνε για κυνήγι με καινούργιο ελατήριο αυτοί πήγαν με μπουκαλάκια οινόπνευμα; Κάτι δεν έχω καταλάβει καλά.

Ας αλλάξουν το επανατατικό ελατήριο τότε. Τα οινοπνεύματα τί να τους κάνουν. Και μάλιστα λένε ότι τους το είχε ξανακάνει. Και αντί να φροντίσουν να πάνε για κυνήγι με καινούργιο ελατήριο αυτοί πήγαν με μπουκαλάκια οινόπνευμα; Κάτι δεν έχω καταλάβει καλά.
Καλημερα,οταν ειναι να κυνηγησουμε σε χαμηλες θερμοκρασιες καλο ειναι να εχουμε λαδωσει ελαφρια το οπλο με λιπαντικα τα οποια να μην εχουν πετρελαιοειδη συστατικα με συνεπεια να παγωνουν δημιουργοντας θεματα ,οταν βραχει το οπλο καλο ειναι εαν υπαρχει δυνατοτητα να καθαρισουμε το νερο Προαπαιτουμενο ολων ειναι το οπλο να εχει καλη συντηρηση Δεν παιζει κανενα ρολο το συστημα λειτουργιας. Σε κυνηγι φασσας στην ξανθη πριν μερικα χρονια με θερμοκρασιες -15 τα οπλα καποιων απο την παρεα ειχαν γινει εμπλοκοαυτοματα γιατι τα λαδια που ειχαν βαλει μεσα ηταν χειριστης ποιοτητας .Οι περισσοτερες ηταν αεριων

Last edited:
Για το κοντακι κομφορτ συμφωνω κι εγω. Ψωριαζει και το λαστιχο που εχει στη ραχη
γιαυτο οταν παμε κυνηγι για μην ψωριαζει το λαστιχο στην ραχη πρεπει να εχουμε κανει ενα κοντρα ξυρισμα ,τι να σου κανει το ερμο εαν τα γενια σου ειναι σαν συρμοτοβουρτσα:D

Ίσως το όπλο να είναι αλκοολικό‼️

Εγώ Μάριε βλέπω το αντίθετο να συμβαίνει. :)
Δε βρίσκουν αρνητικά σοβαρά να πουν και έχουν κάνει θέμα το δήθεν μεγαλύτερο λάκτισμα.
Κάτι πρέπει να πουν.
Να τα πω πάλι; :)
Γιατί Benelli είχα και όχι μια μόνο.
Και εμπλοκές κάνουν και βλάβες βγάζουν.
Και δεν θα πω κουβέντα για τον ελέφαντα.

Όλο το θέμα είναι η σωστή συντήρηση και ο καθαρισμός και στο αμάξι άμα έχεις νερό αντί για παραφλου και κάνει -15 θα πάθεις ζημιά .Όλα τα όπλα θα τύχουν εμπλοκές απλά τα αδράνειας λιγότερες όπως και να χει ότι και να λέμε μας αρέσει δε μας αρέσει.Εννοειται δείχνοντας την ίδια φροντίδα γιατί οι περισσότεροι καθαρίζουν των αερίων 3φορες το χρόνο τουλάχιστον και το αδράνειας 1 με το ζόρι .Και αν τα κοιτάξεις με ποσοστά πόσα κυκλοφορούν από το κάθε είδος και πόσα κάνουν εμπλοκές κάνοντας την ίδια συντήρηση δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης και αξιοπιστίας είναι μακράν μπροστά η αδρανεια και λογικό είναι άλλο τρία κομμάτια άλλο καμία 10αρια.

Να τα πω πάλι; :)
Γιατί Benelli είχα και όχι μια μόνο.
Και εμπλοκές κάνουν και βλάβες βγάζουν.
Και δεν θα πω κουβέντα για τον ελέφαντα.
Εννοείτε κάνουν εμπλοκές.
Εμένα με είχε πεθάνει στις εμπλοκές το benelli μου πριν 3 χρόνια και τα συζητούσα εδώ μέσα.
Άλλαξα επανατατικό ελατήριο, μετά ελατήριο αποθήκης, και μετά έβαλα ήπια κόλλα στα σπειρώματα της αποθήκης γιατί ξεβιδωνόταν η αποθήκη μετά από λίγες τουφεκιές. Τώρα δουλεύει απροβλημάτιστα το όπλο.

Εννοείτε κάνουν εμπλοκές.
Εμένα με είχε πεθάνει στις εμπλοκές το benelli μου πριν 3 χρόνια και τα συζητούσα εδώ μέσα.
Άλλαξα επανατατικό ελατήριο, μετά ελατήριο αποθήκης, και μετά έβαλα ήπια κόλλα στα σπειρώματα της αποθήκης γιατί ξεβιδωνόταν η αποθήκη μετά από λίγες τουφεκιές. Τώρα δουλεύει απροβλημάτιστα το όπλο.
Έπρεπε να την πλακώσεις στα οινοπνεύματα κ τις ουσίες‼️

Παιδιά εδώ υποθέτω οι περισσότεροι δεν έχουμε ούτε μετοχές της Beretta ούτε της Benelli. Για να μη σοκαρω μερικούς λες και δεν ξέρουν ότι είναι η ίδια μητρική εταιρεία.
Τώρα προφανώς όσο ανεβάζεις γόμωση τόσο το σύστημα αδράνειας θα δίνει πόνο . Είναι αυτονόητο. Όμως στην Ελλάδα δεν υπάρχει ουσιαστικά λόγος για γομοσεις άνω των 40 γρ και μέχρι εκεί το σύστημα αδράνειας είναι ανεκτό. Πολυ περισσότερο δε με τα συστήματα απόσβεσης που υπάρχουν. Σαφώς και των αερίων ο μηχανισμός αποσβαινει καλύτερα αλλά κάτι χάνεις στην εξίσωση ανάλογα τη μεριά που εισαι σε αξιοπιστία χαμηλό βάρος ευκολία καθαρισμού και χαμηλή ανάκρουση. Ιδανικά αν μπορεί κάποιος ας έχει ένα αδράνειας και ένα αερίων να κάνει όλα τα γούστα του. Θα ήταν βέλτιστο και θα έλυνε μεγάλο μέρος της εκατέρωθεν φανατιλας.

Last edited:
Ένα δίκανο sp browning- δύο κάνες 76αρες‼️αγοράζεις κ μια τραγιασκα ασορτι με καρό γιλέκο... κ είσαι κύριος‼️καραμπίνες μα αςς‼️
Θέλει κι άλλα Γιάννη. Καλτσοδετες με φούντα, σακάκι τουιντ, γραβατα, δερμάτινη θήκη και δερμάτινο τσαντάκι για φυσίγγια, κι άλλα πουστριλικια. Άμα το κάνεις να γίνει σωστα

Όταν λες κόλλησε το κλείστρο τί εννοείς;
Δεν πήγε τέρμα πίσω, ή δεν πήγε τέρμα μπροστά στην επαναφορά;
Πού κόλλησε δηλαδή;
Δεν το διατύπωσα σωστά αργούσε να κάνει επιστροφή και τα δυο όπλα είχαν πάθει το ίδιο βέβαια είχε και -18

Back