Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ω ρε ξα τι μουσκαρια είναι δαυτα, ειδικά τα δύο στη μέση Παναγία μου, τα απαλλαξες απ' τη δυσάρεστη εμπειρία του εμφράγματος μυοκαρδίου με τόσο λίπος.big smile.

Και μιας και πιάσατε λίγο πριν τις συνταγές ας πω μια κοινότυπη και εγώ, γρήγορη και πεντανόστιμη, ό,τι πρέπει για εργένηδες ή φοιτητές. Τσίχλες τηγανητές. Ξεπουπουλιάζουμε, καψαλιάζουμε, ξαντεριαζουμε, ξεπλένουμε και τις κόβουμε διαμήκως στη μέση (από πλάτη προς στήθος), όπου κάθε κομμάτι έχει στηθακι-μπουτακι. Αλατοπιπερώνουμε και αλευρωνουμε. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και ιδανικά (εμένα μου αρέσει) σβήνουμε με χυμό λεμονιού.
Έτσι τις απόλαυσα και απόψε! Για πολύ κρασο λεμεεεεεεε
Πότε θα πάμε ένα και μετά κράσο θέλω κι εγώ!!! .hunter..yel.bbq2

Τελικά με αυτό που είδα και εγώ με το double mix αποψε, καταλήγω ότι από αυτά που έχω ρίξει από oscar, το black diamond είναι το καλύτερο! Έχω 15 κουτάκια και τα φυλάω για πιο κρυο!!! Βεβαια βλέπω κατά τις γιορτές να μου στέλνει ο Αντρέας παλι 2-3 κασονια!!!
Ρε Δημήτρη, το πρόβλημά μου αλλά και άλλων νομίζω με τον Ρουμελιώτη είναι ότι δεν μπορούμε να δοκιμάσουμε κάποια από τα φυσίγγια του. Μήπως γνωρίζεις ποιά είναι η ελάχιστη παραγγελία που δέχεται, πριν τον πάρω τηλέφωνο;

Τα παιδιά σήμερα στο καρτέρι έριχναν όσκαρ.Black diamond, jk6 και άλλο ένα δικό του που δεν το άκουσα.Πολύ ευχαριστημένοι έλεγαν ειδικά με το black diamond.
Τι ευχαριστημένοι ρε;; Αφού πήγε το κλαμπάνι σύννεφο.. .yel.
Με το black diamond έχω δει και εγώ ωραίες τουφεκιές από φίλο.

Aυτό που είδαμε χθές πάνε πολλά χρόνια να το ζήσουμε .
Κοπαδάκια τσίχλες 8-10 μαζί και κοτσύφια επίσης το ίδιο !!!
Να υπενθυμίσω ότι λόγω των φτωχών προηγούμενων 3-4 χρόνων
είχαν αρχίσει κάποιοι καλοθελητές να μιλούν για μείωση των πληθυσμών της
τσίχλας ,των τρυγονιών κλπ .
Όσο αφορά το τρυγόνι είναι αλήθεια ότι τα 2 τελευταία χρόνια ο Σεπτέβρης δεν
υπήρξε καλός .
Όμως το τρυγόνι που είδαμε Απρίλη -Μάη επίσης τα 2 τελευταία χρόνια δεν περιγράφεται .

Ρε Δημήτρη, το πρόβλημά μου αλλά και άλλων νομίζω με τον Ρουμελιώτη είναι ότι δεν μπορούμε να δοκιμάσουμε κάποια από τα φυσίγγια του. Μήπως γνωρίζεις ποιά είναι η ελάχιστη παραγγελία που δέχεται, πριν τον πάρω τηλέφωνο;
Οχι δεν γνωρίζω. Την πρώτη φορά που πήρα ειχα πάρει 10 κουτιά και όχι ένα ειδος μονο. Πάρε τηλέφωνο τον Ανδρέα και θα τα βρείτε!

Γειά σου πατρίδα με τα ωραία σου. Καταγωγή από καλλιροη και αναρωτιόμουν αν έχουν πιάσει πουλια προς χωριό μεριά. Μου έλυσες την απορία να μην ξεσηκωνομαι τσάμπα από Αθήνα για κάτω.
Κώστα πριν λίγο καιρό άνετα έπιανες διψήφιο στα απογευματινά και στις μαύρες. Είχα κάνει και σχετικές αναρτήσεις. Τώρα τα πουλιά είναι λιγότερα από τα μισά και όχι παντού...

Σημερινό ολοήμερο στα έλατα και... όριο!!!

Οι περσσότερες κυριαρίνες φυσικά αλλά και μερικά κοτσύφια και μερικές μικρούλες (κελαηδό-).

Πρέπει να είχε μπάσιμο καλό σήμερα, διότι έμπαιναν με μπασιματιάρικη/περασματιάρικη ρότα μπουλουκάκια από κότσυφες και κυργιάρες...! Δυστυχώς τα πιο πολλά μεσούρανα...! Μάλιστα είδα και μεγάλα μπουλούκια από κυργιάρες...!

Άιντε να ιδούμε κι αύριο...

Υ.Γ.: Τελειώνοντας τα σκοπευτικά της Β&P, έριξα κι ένα κουτάκι free shots (μεσόταπα) 33g. της Cheddite σε Νο8 (τα είχα 2-3 χρονάκια). Αποδοτικό φυσιγγάκι, αλλά πολλά κατάλοιπα στην κάννη εσωτερικά...! Δεν το ξαναπαίρνω!

Πέρασαν πουλάκια φρέσκα και σημερα. Ηταν και αρκετά αλλα όλα στο θεό.
Ειχα παρει βέβαια τη γρια χαρχάλο και τις κατέβαζα απο ψηλα μερικές.20211109_082833.jpg
Στη φωτό εχω μέσα στην τσάντα 8 και μετα ακολούθησαν αλλες 3.
Ειδα και κατι λιγα κοτσυφάκια.

Ειχα παρει βέβαια τη γρια χαρχάλο και τις κατέβαζα απο ψηλα μερικές.View attachment 35641
Ωραίος Μιχάλη, δώσε πόνο!!! Ήθελα να ξέρα μετά όταν λύνεις καμιά παράγωγο είναι εκεί το μυαλό ή στην γριά χαρχάλω; .yelling.

Last edited:
Ωραίος Μιχάλη, δώσε πόνι!!! Ήθελα να ξέρα μετά όταν λύνεις καμιά παράγωγο είναι εκεί το μυαλό ή στην γριά χαρχάλω; .yelling.
Προσπαθώ προσπαθώ.....θέλει πολύ αυτοσυγκέντρωση ωστε να μην την σκέφτομαι χαχαχαχ. Άσε είμαι για δέσιμο με την τρέλα που έχω.

ΥΓ. Οι παράγωγοι ειναι το εύκολο κομμάτι των μαθηματικών ;)

Σημερα ειχε πολυ καλο περασμα αλλα κανεναν στα καρτερια... ακομα μπενουν πουλια εχει πισο και αλλα απο οτι δηχνει
Δν πειράζει Λιάκο ήσουν εσύ.η καλύτερη ανταπόκριση των περασμάτων στο φόρουμ είσαι!!!!

Ειχα παρει βέβαια τη γρια χαρχάλο και τις κατέβαζα απο ψηλα μερικές.View attachment 35641
Και χαράααα ο Τάσος !!!!! (για τη Mossberg εννοώ) ... ;) :rolleyes: :cool:
Είσ' ωραίος Μιχάλη !!! Πραγματικά σε χαίρομαι, γιατί κυνηγάς κι εσύ με πολλά και διάφορα όπλα !!!
Άλλη ευχαρίστηση δίνει το καθένα !!!
.shake hands.

Πήγα σήμερα μετά τις ελιές για καρτεράκι και βρήκα άλλα 2 νέα παιδιά σχεδόν συνομήλικά μου.Τουφέκησα 4 και πήρα και τις 4 ψηλωμένες όλες.Τα παιδιά από πάνω έπεσε σοβαρό κλαμπάνι και μου τις έστελναν συστημένες σε μένα.View attachment 35620
Φέτος από την αρχή των μπασιματων η τσίχλες είναι τετραπαχες. Βγήκε κανένας σήμερα αττικό Βοιωτία; από το βράδυ Αθήνα άκουγα τσίχλες.

Status
Not open for further replies.
Back