Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημερα!!! Στο πρώτο τσιγάρο μετρησα 16 τσιχλες και ένα κοπαδακι με 8 μαύρα πάνω από την δουλειά!!! Πορεία καθαρά μπασιματιαρικη , από ΒΔ ερχοντουσαν! Δεν ξαναβγαινω εξω.....
μπορούμε να αναπληρώνουμε το καρτέρι σου αν θες :)

Κάτι έγινε και σήμερα......
Ξεκίνησα με το lanber στις μαύρες και πηρα 8 πουλιά20211108_072814.jpg
Πέρασαν και κανα 3-4 ακόμα και καταφερα αλλες 2.
Μετα αλλαξα οπλο με τον πατερα μου ο οποίος χάζευε πιο πολύ για καμια φάσσα και πηρα την belmonte 2 για να δοκιμασω και ενα τσοκάκι:cool:. Ετσι χτύπησα άλλες 7 και έφτασα τα 17 πουλιά συνολικά. 20211108_100228.jpg
Είναι λίγο εξτρίμ το τσοκ χαχαχα
Κανα 2 που ηταν κοντά τις πήρα ετοιμες μαδημένες.....

Καλημέρα σύντροφοι!

Επιστροφή από τα μπασιμοκάρτερα! Δεν είδα κάτι πολύ σπουδαίο αλλά είχε ένα ενδιαδέρον!

Στα του σαββατοκύριακου....αν και η ομίχλη στην Βοιωτία ήταν αρκετά πυκνή στο μέρος που επιλέξαμε να περπατήσουμε βρήκαμε αρκετά πιασμένα πουλιά τα οποία όχι μόνο έβγαιναν δύσκολα από τα πουρνάρια.....πετούσαν μόλις 50 πόντους πάνω από την γή! Πραγματικές βολίδες!

Την Κυριακή με καλύτερο καιρό αφού ο Βοριάς είχε καθαρίσει αλλά και στεγνώσει σχεδόν τα πάντα...πήγαμε μια βόλτα ξανά! Τα πουλιά ήταν εκεί....και οι συνθήκες σαφώς καλύτερες! Τα πρωινά καρτέρια δεν δούλεψαν..αλλά το περπάτημα έδωσε ωραίες στιγμές!

Προσοχή μεγάλη...γιατί ξεκίνησε η συγγομιδή ελιάς και υπάρχει αρκετός κόσμος στα χωράφια! Να είμαστε ευγενικοί και δεν χρειάζεται για μερικές τσίχλες να τους τρομάζουμε με τουφεκίες...ούτε να τους "λούζουν" τα σκάγια!

Η χρονία είναι πάρα πολύ καλή μέχρι τώρα...και πιστέυω ότι θα είναι ακόμα πιο συναρπαστική τους επόμενους μήνες χωρίς πολύ κόσμο στα χωράφια.

Υπομονή λοιπόν!

φτιαξα όμως 32 τσίχλες από τις 100 έως τώρα θηρευμένες παστές.
Σε παρακαλώ κάνε ένα κοπό και στείλε μου την συνταγή σε ΠΜ.

Δοκίμασε τα Sipe 32gr της Nsi σε 8 νούμερο
Τα έπαιρνα το 2016 φοβερό αλλά πανάκριβα τώρα δεν ξέρω με υγρασία είναι καλύτερο Tordo το όπλο ήταν Benelli, άσχετο αλλά ζώντανα πουλιά και όσα πήρα τα κυνηγάγα και άλλα με αίμα.

Σε ευχαριστώ !Είναι 16 μηνών. Πέρυσι δεν κυνηγησαμε λόγω lockdown κι ελπίζω φέτος
Σε ευχαριστώ Σπύρος!Είναι 16 μηνών. Πέρυσι δεν κυνηγησαμε λόγω lockdown κι ελπίζω φέτος
Το "Σπύρος " το έγραψε μόνο του το κινητό. Φίλε ήθελα να γράψω

Τα έπαιρνα το 2016 φοβερό αλλά πανάκριβα τώρα δεν ξέρω με υγρασία είναι καλύτερο Tordo το όπλο ήταν Benelli, άσχετο αλλά ζώντανα πουλιά και όσα πήρα τα κυνηγάγα και άλλα με αίμα.
Εγώ τα χρησιμοποιώ ακόμη, έστω και ακριβά. Σε υγρό και κρύο (έστω και δροσερό) καιρό είναι θαυμάσια. Προτιμώ να ρίξω 10-15 ντουφεκιές και να τις ευχαριστηθώ, παρά να ρίξω 30 για το ίδιο ή και χειρότερο αποτέλεσμα και να τις κυνηγάω μέσα στα χόρτα. Στο τέλος της ημέρας μου βγαίνουν φθηνότερα και δεν εκνευρίζομαι.
Αυτά με Baikal 27em και 3* με 8άρια (κυρίως) και 9άρια.

Σήμερα μετά τις 7:30 φάνηκαν κάτι τσιχλοκοτσυφα ολα μεσουρανα,δυο δέντρο τσίχλες, κ ένα κοπαδακι φασσες 7 πουλια, αλλα όλα ήρθαν ανάποδα, δλδ από δυση προς ανατολή....
Μια ρουαγιαλ τουφέκια εριξα έτσι για να χαιρετησω μια ψηλωμενη τσίχλα κ εκείνη βουτηξε με ταχυτητα προς τα κάτω κ χώθηκε σε έναν θάμνο....

Είναι τις λίγες φορες που παω τέτοιες μέρες στα μπασιματα, συνήθως γυρω στις 4-5 του Νοέμβρη τα παρατουσα.. Αλλά κ επειδή λόγω καιρικών συνθηκών έχασα μια
περίπου μια εβδομάδα προς τα τέλη του Οκτώβρη είπα να το συνεχίσω.....

Εγώ τα χρησιμοποιώ ακόμη, έστω και ακριβά. Σε υγρό και κρύο (έστω και δροσερό) καιρό είναι θαυμάσια. Προτιμώ να ρίξω 10-15 ντουφεκιές και να τις ευχαριστηθώ, παρά να ρίξω 30 για το ίδιο ή και χειρότερο αποτέλεσμα και να τις κυνηγάω μέσα στα χόρτα. Στο τέλος της ημέρας μου βγαίνουν φθηνότερα και δεν εκνευρίζομαι.
Αυτά με Baikal 27em και 3* με 8άρια (κυρίως) και 9άρια.
Συμφωνώ το πήρα τι συγκεκριμένο φυσιγγι με γνώμονα ότι είναι ένα καινούργιο και με πυρίτιδα sipe τώρα δεν έχω σύγκριση τι θα γινοταν με το ιταλικό.

Κάτι έγινε και σήμερα......
Ξεκίνησα με το lanber στις μαύρες και πηρα 8 πουλιάView attachment 35597
Πέρασαν και κανα 3-4 ακόμα και καταφερα αλλες 2.
Μετα αλλαξα οπλο με τον πατερα μου ο οποίος χάζευε πιο πολύ για καμια φάσσα και πηρα την belmonte 2 για να δοκιμασω και ενα τσοκάκι:cool:. Ετσι χτύπησα άλλες 7 και έφτασα τα 17 πουλιά συνολικά. View attachment 35598
Είναι λίγο εξτρίμ το τσοκ χαχαχα
Κανα 2 που ηταν κοντά τις πήρα ετοιμες μαδημένες.....
Μπράβο Μιχάλη συνεχίζεις δυνατά.
Χρόνια πολλά κιόλας για σήμερα, ό,τι επιθυμείς!

Είναι πραγματικά "τρομακτικό" το ποσό πιο μπροστά θέλει προσκοπευση όταν έχει νοτιά και μούχλα. Εάν φυσικά διατηρήσεις το ψιλό σκάγι και το ανοικτό τσοκ. Έριξα σε δέκα τσίχλες, οι τρεις χέρι, πέντε ξεμαλλιασμενες και δύο κλαμπανια. Όταν τράβηξα "υπερβολικά" μπροστά την κάννη οι τσίχλες έπεφταν ξεροτατες με την πλάτη ανάποδα. Ένιωσα ότι ήθελα 3* (απ' τα 4* που είχα) ή/και νο8 (απ' τα νο9) για να μην αλλάξω προσκο. Μέχρι να το συνηθίσω όμως σκαγιασα δυστυχώς τις πρώτες, οι οποίες απόψε θα ψοφήσουν, αν δεν είναι ήδη.

Attachments

• IMG-b8798e767a3faed827bbb9c4bd8e873c-V.jpg
    IMG-b8798e767a3faed827bbb9c4bd8e873c-V.jpg
    239,4 KB · Προβολές: 15
Status
Not open for further replies.
Back