Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πάντα με την καλή έννοια, με έπιασες πως το είπα. Πάω στο χωριό και φεύγω με τα πόδια για απογευματινό.... Εδώ στο μπουρδέλο θέλω 20 λεπτά για 3 χλμ....και δεν είχε και πολύ κίνηση χθες....

Κυριακο οταν πεσουν πουλια στο νησι το καταλαβαινω οταν πινω καφε στην βεραντα μου....
Κανουν περασμα πανω απο το σπιτι.....
Ωστοσο αν και φετος δεν εχει συμβει κατι τετοιο ακομα.....Εγω στο απογευματινο περασμα θα παω
και αν μη τι αλλο θα απολαυσω τον καφε μου .....και ας μην περασει τιποτα φιλε!!!! ;) :)

Χρειάζεται μερικές φορές και το μοναχικό κυνηγι. Εγώ και ο εαυτός μου , να καθαρίζει το μυαλό από ολα!!!

Καλο ειναι....αλλα στο περπατητο....πρεπει να ειναι 2 ατομα.....αλλιως χανεις αρκετα πουλια που
φευγουν απο μακρια και δεν σου δινουν ευκαιρια τουφεκιας!!

Τόσο το περπατητο όσο κ το καρτέρι είναι πολυ ωραιες τεχνικές...
Αλλά η διαφορά είναι ότι το πρωτο δεν είναι για όλους γιατί χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και νιάτα,Αν δεν υπάρχουν αυτά τοτε το όπλο θα είναι στον ώμο, το σκαμνακι στα χέρια κ ότι γίνει....
Βέβαια υπάρχουν κ οι καρτεριτζηδες από κουνια....

υγ Παντως (κ από ότι διαβάζω) υπάρχουν περιοχες στην χώρα μας που τα απογευματινα μια χαρά κρατουν.....

Καλο ειναι....αλλα στο περπατητο....πρεπει να ειναι 2 ατομα.....αλλιως χανεις αρκετα πουλια που
φευγουν απο μακρια και δεν σου δινουν ευκαιρια τουφεκιας!!
Εμείς πάμε τρία ατομα. Κυνηγάμε μαζί απο το 2001! Συνεννοούμαστε με τα μάτια η με μια χειρονομία! Τα χιλιόμετρα που έχουμε γράψει ολα αυτά τα χρόνια είναι απειρα!
Νίκο πίστεψε με και μόνος μου κανω συνήθως ωραία κυνηγια και αποδοτικα. Αν έχετε προσέξει τα πουλιά από ένα μεγάλο θάμνο πχ 9 στις δεκα φορές θα βγουν από ένα συγκεκριμένο σημείο του! Λαμβάνεις θέση 10-15 μέτρα μακριά και ριχνεις μια πέτρα μέσα! Εννοείται ότι έτσι θα περπατήσεις σκινους, πουρναρακια και αγριλιδια και όχι τεράστια συνορια και πευκιαδες μακροστενους.
Απόψε καθαριζα ελιες και δεν πήγα πουθενα. 50 μέτρα πιο πέρα είναι ένα παρατημένο αμπέλι και έχει και ελιές μεγάλες παρατημενες και αυτες. Πέρασε ένα τρακτέρ και σηκώθηκαν 30-40 τσιχλες. Βρήκα που θα πιάσω την Κυριακή!!!! Από τουφεκιές στα απογευματινά άντε να άκουσα 10-15. Αλλά με τι ορεξη να πας??? Καλοκαιράκι κανονικό , πλανταξα απο την ζέστη και τον ιδρωτα.

Μπορούμε κάλλιστα να επιλέξουμε περπατητο κυνήγι τσίχλας αμβλύνοντας τις δυσκολίες επιλέγοντας στην αρχή ευκολότερα τερέν και αυξάνοντας την δυσκολία σταδιακά. Και διασκέδαση και προπόνηση.
Εκτός όμως του είδους το σημαντικότερο, προσωπικά, είναι η εγγύτητα του κυνηγότοπου. Κάποιος που ζεί εγγύτερα ή και μέσα στον κυνηγότοπο έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να συναντήσει θηράματα. Όταν έμενα μόνιμα στο πατρικό μου (Ωρωπό) πάντα έβρισκα χρόνο και σχεδόν πάντα είχα την πληροφορία. Και μόνο να βγεις το βράδυ να αφουγγραστεις
το πέρασμα είναι όχι ένα αλλά πολλά +.... Τώρα στην Αθήνα η μόνη πληροφορία είναι το μποτιλιάρισμα. Καλά που υπάρχει και το forum και αλλάζουμε καμμιά κουβέντα.

Κυριακο οταν πεσουν πουλια στο νησι το καταλαβαινω οταν πινω καφε στην βεραντα μου....
Κανουν περασμα πανω απο το σπιτι.....
Ωστοσο αν και φετος δεν εχει συμβει κατι τετοιο ακομα.....Εγω στο απογευματινο περασμα θα παω
και αν μη τι αλλο θα απολαυσω τον καφε μου .....και ας μην περασει τιποτα φιλε!!!! ;) :)
Το 2006 υπηρετουσα στο Πυροβολικό στη Σαμο. Ήμουν στο φυλάκιο στα Ρογγια και αρχιφύλακας ηταν ο Μήτσος ο Πάνος , καλή του ωρα, αρρωστακι με το φτερωτό και ειδικά την φασσα!!! Ήρθε ο αθεόφοβος 6 το πρωί και με γκρέμισε απο κρεβατι. Τι έγινε ρε μλκα του λέω , μας την πεσανε??? Σήκω μλκα περνανεεεεεε μου λεει!!! Με τα σώβρακα βγηκα στη βεράντα και γινόταν χαμός από τσιν. Όταν ξημέρωσε ο Θεός την μέρα απολαύσαμε ένα ωραίο πέρασμα με καφεδάκι και τσιγάρο με την χουφτα με τους υπόλοιπους να μας κοροϊδεύουν αλλά στα παπαρια μας εμεις!!!! 14/10/2006!!!

Εμείς πάμε τρία ατομα. Κυνηγάμε μαζί απο το 2001! Συνεννοούμαστε με τα μάτια η με μια χειρονομία! Τα χιλιόμετρα που έχουμε γράψει ολα αυτά τα χρόνια είναι απειρα!
Νίκο πίστεψε με και μόνος μου κανω συνήθως ωραία κυνηγια και αποδοτικα. Αν έχετε προσέξει τα πουλιά από ένα μεγάλο θάμνο πχ 9 στις δεκα φορές θα βγουν από ένα συγκεκριμένο σημείο του! Λαμβάνεις θέση 10-15 μέτρα μακριά και ριχνεις μια πέτρα μέσα! Εννοείται ότι έτσι θα περπατήσεις σκινους, πουρναρακια και αγριλιδια και όχι τεράστια συνορια και πευκιαδες μακροστενους.
Απόψε καθαριζα ελιες και δεν πήγα πουθενα. 50 μέτρα πιο πέρα είναι ένα παρατημένο αμπέλι και έχει και ελιές μεγάλες παρατημενες και αυτες. Πέρασε ένα τρακτέρ και σηκώθηκαν 30-40 τσιχλες. Βρήκα που θα πιάσω την Κυριακή!!!! Από τουφεκιές στα απογευματινά άντε να άκουσα 10-15. Αλλά με τι ορεξη να πας??? Καλοκαιράκι κανονικό , πλανταξα απο την ζέστη και τον ιδρωτα.

Σε πιστευω Δημητρη....Πριν λιγα χρονια που ειχα καλο ποδαρι εκανα πολλα περπατητα....Και οταν πας
σε συγκεκριμενα μερη....μαθαινεις και ξερεις πως θα βγουν τα πουλια!!!
Το περπατητο....παντα κατι θα σου δωσει ειναι οτι ειναι τα διχτυα στην Θαλασσα....Μπακαλικο το ελεγε ενας
καλός φιλος ψαρας που ειχα ....απ'ολα θα εχει επανω Νικολα μου ελεγε... με εμαθε να ψαρευω....ετσι το λεω και εγω τωρα....Απιστευτα καλος Ανθρωπος και ψαράς!!!!
Ετσι ειναι και το περπατητο.....παντα κατι θα σου δωσει φιλε!!! :)

Τελείωσα τις διαλέξεις φόρτωσα το σκύλο, τα όπλα και τα πράγματα και έφυγα σφαίρα να πάω Μεσσηνια να μαζέψω αύριο ελιές και μήπως προλάβω να ρίξω καμία ντουφεκια... Εφτασα 17:35 στο κτήμα μου. Και περπατώντας τις ελιές πήρα 3.

Αύριο απογευματινό. Ντουφεκια δεν άκουσα από το Σιδηρόκαστρο έως το Βασιλικό που έχω ακουστική ούτε μια...
IMG_20211104_165514.jpgIMG_20211104_185405.jpg
IMG_20211104_181519.jpg

Ποιό είναι όμως Δημήτρη το τέλειο σκηνικό για τον μοναχικό τσιχλοκυνηγό; Το χαμηλό ρεματάκι που μπορεί να ντουφεκίσει και απέναντι.Κυνηγώντας στο ίδιο μέρος, το μαθαίνει σαν το σπίτι του φτάνει να μην του το αλλάξουνε.Αφήνει τo αυτοκίνητο και
.ζωσμένος φυσιγγια περιπλανιέται χιλιόμετρα και ξαναγυρνάει σε αυτό μόνο για ανεφοδιασμό.Βλέπω νέους ανθρώπους να κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο, να ψάχνουν ένα πυκνό και μετά να ξαναμπαίνουν σε αυτό για να πάνε 800 μέτρα παρακάτω να ψάξουν ένα άλλο σημειο και αυτό το ονομάζουν περπατητό.Είναι πιο σύγχρονο και πιο αποδοτικό, αλλά και μιά ξενέρα που δε λέγεται.

Τελείωσα τις διαλέξεις φόρτωσα το σκύλο, τα όπλα και τα πράγματα και έφυγα σφαίρα να πάω Μεσσηνια να μαζέψω αύριο ελιές και μήπως προλάβω να ρίξω καμία ντουφεκια... Εφτασα 17:35 στο κτήμα μου. Και περπατώντας τις ελιές πήρα 3.

Αύριο απογευματινό. Ντουφεκια δεν άκουσα από το Σιδηρόκαστρο έως το Βασιλικό που έχω ακουστική ούτε μια...
View attachment 35348View attachment 35349
View attachment 35350
Ωραία τα όπλα τα τοπία τα θηράματα και οι φωτογραφίες σας αλλά συνήθως τα σκυλιά σας κλέβουν την παράσταση.

Ποιό είναι όμως Δημήτρη το τέλειο σκηνικό για τον μοναχικό τσιχλοκυνηγό; Το χαμηλό ρεματάκι που μπορεί να ντουφεκίσει και απέναντι.Κυνηγώντας στο ίδιο μέρος, το μαθαίνει σαν το σπίτι του φτάνει να μην του το αλλάξουνε.Αφήνει τo αυτοκίνητο και
.ζωσμένος φυσιγγια περιπλανιέται χιλιόμετρα και ξαναγυρνάει σε αυτό μόνο για ανεφοδιασμό.Βλέπω νέους ανθρώπους να κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο, να ψάχνουν ένα πυκνό και μετά να ξαναμπαίνουν σε αυτό για να πάνε 800 μέτρα παρακάτω να ψάξουν ένα άλλο σημειο και αυτό το ονομάζουν περπατητό.Είναι πιο σύγχρονο και πιο αποδοτικό, αλλά και μιά ξενέρα που δε λέγεται.
Καλά αυτό με το αμάξι είναι άθλιο. Δέκα λεπτά περπατάνε εναν πευκια και μπαίνουν στο αμάξι να πάνε στον επομενο. Ξεφτιλα!!!! Εμείς αφήνοντας το αμάξι κουβαλάμε έξτρα φυσίγγια και έξτρα νερό γιατί ξέρουμε ότι ο κυκλος ουσιαστικά που θα κάνουμε θα μας βγάλει πίσω στο αυτοκίνητο σε 3-4 ωρες!

View attachment 35348View attachment 35349
View attachment 35350
Γρηγόρη τώρα φταίς εσύ που τόβαλες εδώ.Τι κλάδεμα είναι αυτό;Πολυκωνικό;

Τι κι αν δεν πήγα σήμερα πρωί για κυριαρίνες (χρειαζόμουνα λίγο υπνάκο και ξεκούραση)...?

Πήγα στο απογεματινό για τις μικρούλες κι έκαμα πάλι όριο (για πολλοστή βολά εφέτο) μέσα σε τρία τέταρτα της ώρας (17:00 με 17:45)...!!!
Ωρέ Παναϊα μ'... τι είν' τούτο το τσιχλομάνι εφέτο...!!! .exciting.

Τι κι αν δεν πήγα σήμερα πρωί για κυριαρίνες (χρειαζόμουνα λίγο υπνάκο και ξεκούραση)...?

Πήγα στο απογεματινό για τις μικρούλες κι έκαμα πάλι όριο (για πολλοστή βολά εφέτο) μέσα σε τρία τέταρτα της ώρας (17:00 με 17:45)...!!!
Να τις χιλιασεις Νικόλα...Αν κ το βλέπω ευκολακι για εφέτο...

Χορταίνει θηράματα η νέα οπλάρα!!!Μπράβο Νικόλαε!!!

Status
Not open for further replies.
Back