Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εχω γυρισει σχεδον ολα τα ποστα....Ειναι γενικο το κακο....δεν εχουμε θηραματα...Δυστυχως...
Νικο εχεις απολυτο δικιο δεν υπαρχει δικαιολογια τοσο καιρο να μην εχεις δει εστω πεντε πουλια
Σιγουρα πανω απο ολα ειναι η υγεια
αλλα και το μερακι μας σε εμας τους Κυνηγους παιζει μεγαλο ρολο στην δυσκολη καθημερινοτητα μας
Μην απογοητευεσαι θα γυρισει ο τροχος εστω και τον επομενο μηνα
Και μιας που μιλησαμε για τα χειροτερα
να ευθυμησουμε και λιγο απο το παρελθον

Αθηνα -Αταλαντη και τουμπαλιν 300χλμ διαδρομη
με απολογισμο μετα απο μια ωρα καρτερι και δυο περπατητο
μια τσιχλα στην πουλιαστρα και μαλιστα ακεφαλη
αφου απο τα νευρα εφαγε κοντινη μπηχτη τουφεκια και το κεφαλι χαθηκε στο πυκνο
και μεχρι να φτασω στο αυτοκινητο μαδησε σε ολη την διαδρομη
με αποτελεσμα να μοιαζει σαν ψωριαρα :p:p
Υπομονη !!!!!

Λογικό ειναι ο καιρός τώρα άλλαξε μετακινούνται πιο πάνω τα πουλιά. Αν βάλει κρύο όλο και κάτι θα γίνεται πάντως. Εγώ προτιμώ το καρτέρι έστω κι αν ρίξω 10 τουφεκιές όλες κι όλες, μου αρκούν. Ειναι ωραίες οι τουφεκιές στο καρτέρι.Παλιότερα με έπιανε κι εμένα να θέλω να ρίξω τουφεκιές να περπατήσω κλπ. Τώρα μόνο που σκέφτομαι οτι θα είμαι χειμώνα φορτωμένος φυσίγγια με βαριά ρούχα να περπατάω χλμ στις λάσπες ανηφόρες κατηφόρες για να ρίξω 15 τουφεκιές παραπάνω αρκούμαι στο καρτέρι. Αν δεν έχει τελείως τίποτα κι εχω όρεξη μπορεί να γραψω κανα χλμ...

Παιδες , δεν υπαρχει ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ πραγμα.....απο το να πηγαινεις κυνηγι....και να μην βρισκεις ΤΙΠΟΤΑ!!!
Σκεφτειτε το εξης.....Να εχεις χρονο.... υγεια.....ολη την μερα δικη σου...αυτ/το που παει παντου...φυσεκια
να τα ριχνεις και να μην ''λυπασαι''.....σκυλο να σου φερνει τα θηραματα....
Να αλλαζεις και να ψαχνεις τα ποστα....μηπως και δεις θηραμα.....και θηραμα ΠΟΥΘΕΝΑ....
Εαν δεν ειναι αυτο καταρα....πειτε μου ποια ειναι ???
Να πηγαινεις πρωι απογευμα....και να γυριζεις χωρις να εχεις ριξει τουφεκια....
Χθεσινο απογευματινο.... Μια τουφεκια στο αερα ....για το γαμωτο.... :mad:

View attachment 35261View attachment 35262

Μαλλον πρεπει να το γυρισω στο ψαρεμα.....Αυτο που ζω ειναι καταντια!!! :confused:
Εγω πάντως σε ζηλεύω. Μακάρι να ζούσα στα μέρη σου κι ας μην είχε πουλιά...
Κοίτα γιατί...
Screenshot_2021-11-03-16-26-10-615_com.google.android.apps.maps.jpg
Δες που ζω εγώ. Το έχεις κάνει εσύ ποτέ αυτό;

Κοίτα γιατί...
View attachment 35302
Να προσθεσω οτι εκει που δειχνει το τοξακι αριστερα προς μενανδρου
για να την διαβεις μετα τις 18.00
θα πρεπει να εχεις εξασφαλισει
ασφαλεια ζωης
κουζινομαχαιρο
ασπιδα
αλεξισφαιρο
και φυσικη κατασταση τυπου δρομεα
μπας και προλαβεις να σωσεις το πετσι σου

Το έχουμε ξαναπει. Το καρεκλάκι στον ελαιώνα και τα πουλιά να παίζουν έχουν εκλείψει χρόνια τωρα. ...
Δεκαετιες του 80 και του 90...ο Μυτικας ενας απεραντος κυνηγοτοπος...
Μπεκατσες και παπια στα πλυμμηρισμενα αμπελια!
Για τσιχλοκοτσυφα δεν λεω τιποτα...

Το έχουμε ξαναπει. Το καρεκλάκι στον ελαιώνα και τα πουλιά να παίζουν έχουν εκλείψει χρόνια τωρα. Θα υπάρξουν και μέρες που θα γίνει αυτο αλλά είναι πολύ λίγες μεσα στη σεζόν και πρέπει να έχεις την κωλοφαρδια να τις πετύχεις. Όσο βαστανε τα ποδάρια μας καλά ειναι, βρίσκουμε πουλιά τουλάχιστον να κάνουμε την πλάκα μας. Επίσης και τα κλασσικά απογευματινά έχουν καει. Πονηρά μερη που δεν πάει το μυαλό ότι περνάνε πουλιά δουλεύουν πλεον. Και τα καλά καρτερια έχουν καει απο τυφεκιοφορους που αμολανε τριαρες σε ότι περνάει ακόμη και αν είναι μια κουκίδα στον ουρανο. Υπάρχουν πολλοί σιχαμενοι στο σινάφι μας. Και τι δεν έχουν δει τα μάτια μου! Να χτυπάνε πουλιά και να μην τα μαζευουν! Να τα μαζευουν και μετά την φωτογραφία να τα πετανε. Και όχι τίποτα πιτσιρικαδες που λες οτι το μυαλό τους είναι ακόμα φρουι ζελε , μεσήλικες με τζιπαρες, ακριβά τουφέκια και ντυμένοι σαν μοντέλα σε κυνηγετική διαφημιση. Έχουμε και τον καιρο να μας πηδάει κάθε χρόνο με οποιονδήποτε τρόπο γίνεται να μας πηδήξει και δένει το γλυκο.
Δυστυχώς είναι αλήθεια......

Δεκαετιες του 80 και του 90...ο Μυτικας ενας απεραντος κυνηγοτοπος...
Μπεκατσες και παπια στα πλυμμηρισμενα αμπελια!
Για τσιχλοκοτσυφα δεν λεω τιποτα...
Παλιά μου νιάτα και που τσαλακωνόσαστε!

Χτες δεν είχε καθόλου κυνηγετική εξόρμηση λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών...
Σήμερα πρωί όμως, επισκέφθηκα ξανά (και προχτές εκεί, όριο στις κυργιάρες) τον γνωστό μου ελατιά... Οι κυργιαρίνες ήτανε οι μισές απ' ό,τι ήτανε προχτές στο ίδιο μέρος...
Τελικά, με "γαϊδουρινή" υπομονή από τις 07:00 έως και τις 14:00 κατάφερα να καταρρίψω 9 κυργιάρες, εκ των οποίων οι 8 στο σακίδιο... Και πάλι καλά να λέω δηλαδής...
Εν συνεχεία, πήγα στο απογεματινό μου... Οι τσίχλες από τις 17:00 και μετά πολλές έως πάρα πολλές, και έτσι, κατάφερα κι έφτασα το ημερήσιο όριο των 25 (συμπεριλαμβανομένων και των πρωινών κυριαρίνων βέβαια)...!
Το "κλου" της υπόθεσης στο απογιοματινό, ήτανε πως μου έλαχε και κάρπωση μια ωραία φασσούλα (βλέπε αντίστοιχη ενότητα)...!
Οπότε όλα τέλεια στα σημερινά μου κυνήγια...!:)

Η χρονια δεν παει καλα στα τσιχλοκοτσιφα εδω καλητερα απο περσι αλλα οχι καλα στα απογευματινα ο καλητερος θα παρη 3/4 πουλια..και ολλα περνανε βραδι .. Ευτηχως για αλλοι μια χρονια η μπεκατσα ερχεται σε πολυ καλους αρηθμους για την εποχη

Το έχουμε ξαναπει. Το καρεκλάκι στον ελαιώνα και τα πουλιά να παίζουν έχουν εκλείψει χρόνια τωρα. Θα υπάρξουν και μέρες που θα γίνει αυτο αλλά είναι πολύ λίγες μεσα στη σεζόν και πρέπει να έχεις την κωλοφαρδια να τις πετύχεις. Όσο βαστανε τα ποδάρια μας καλά ειναι, βρίσκουμε πουλιά τουλάχιστον να κάνουμε την πλάκα μας. Επίσης και τα κλασσικά απογευματινά έχουν καει. Πονηρά μερη που δεν πάει το μυαλό ότι περνάνε πουλιά δουλεύουν πλεον. Και τα καλά καρτερια έχουν καει απο τυφεκιοφορους που αμολανε τριαρες σε ότι περνάει ακόμη και αν είναι μια κουκίδα στον ουρανο. Υπάρχουν πολλοί σιχαμενοι στο σινάφι μας. Και τι δεν έχουν δει τα μάτια μου! Να χτυπάνε πουλιά και να μην τα μαζευουν! Να τα μαζευουν και μετά την φωτογραφία να τα πετανε. Και όχι τίποτα πιτσιρικαδες που λες οτι το μυαλό τους είναι ακόμα φρουι ζελε , μεσήλικες με τζιπαρες, ακριβά τουφέκια και ντυμένοι σαν μοντέλα σε κυνηγετική διαφημιση. Έχουμε και τον καιρο να μας πηδάει κάθε χρόνο με οποιονδήποτε τρόπο γίνεται να μας πηδήξει και δένει το γλυκο.
Διαφωνώ ότι το ανεμιστο το πρωί έχει εκλείψει ..
Απλά θέλει ιδικές συνθήκες για να γίνει ..
Αυτό που έχει εκλείψει είναι οι συνθήκες αυτές ,δηλαδή οι πρωινές παγωνιες ....
Μετά από 2/3 μέρες με πάγο το πρωί ,στην πρώτη λιακάδα καλή ,πάλι θα έχει ...

Όσο για τα απογεύματα..
Επίσης έχει να κάνει με τις θερμοκρασίες και εάν έχουμε πρωινή κυκλοφορία...
Αλλά το πιο σημαντικό το απόγευμα είναι ο αέρας ....Τα πουλιά κατά 80% μην πω και παραπάνω ,θα βγουν το απόγευμα κόντρα ....
Αυτά ...

Κοίτα γιατί...
View attachment 35302

Kυριακο μου καλο μεσημερι φιλε!!!
Στις φωτο που εβαλες...εκει ζουσα....πριν 34 χρονια....Τοσα χρονια ειμαι μονιμος κατοικος Σαμου!!!
Την Σαμο πριν 35 χρονια μονο ακουστά την ειχα....
Γεννηθηκα το 1951 και μεγαλωσα στην Αθηνα....Το πατρικο σπιτι στα Κατω Πατησια....που το 1953 οταν
αρχισα να καταλαβαινω....ολη η περιοχη ειχε 7 σπιτια μαζι με το πατρικο μου.....μονοκατοικιες....και παντου
χωματοδρομοι ....χωραφια ....μποστανια ....ελαιωνες....και θυμαμαι τα προβατα που εβοσκαν!!!

Το που βρισκομαι σημερα εδω....ηταν μια απο ποιο σοβαρες αποφασεις της ζωης μου!!!!
Παρατησα συνεργειο με συνεταιρο και 8 ατομα προσωπικο που ειχα στην οδο Ευαγγελιστρίας
στην Καλλιθεα....μονο και μονο για να βελτιωσω την ποιοτητα ζωης μου....
Και δεν το ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ ΠΟΤΕ....Αλλωστε τι νοημα εχουν τα λεφτα οταν δεν εχεις ποιοτητα ζωης ???
Στην Σαμο ηρθα για διακοπες το καλοκαιρι του 1986.....Μουρλαθηκα με την ομορφια της φυσης...
και με τους ρυθμους και ποιοτητα ζωης που ειχαν εδω....
Το 1987 ημουν μονιμος κατοικος Σαμου....και αλλαξε ριζικα η ζωη μου....Εδω ασχοληθηκα με το κυνηγι
και το ψαρεμα....Δυο τουφεκιες ειχα ριξει μεχρι τοτε με ενα δικανο του πατερα μου στο χωριο του οταν
παραθεριζαμε και ημουν 7 ή 8 χρονων....
Αυτη ηταν η εμπειρια απο κυνηγι μεχρι που ηρθα στην Σαμο....
Απο 1987 και μετα.....και με την Παναγιά διπλα μου....γιατι οντως ηταν δίπλα μου πηρα το πρωτο μου
οπλο , μια χραπα φαμπαρ 8σφαιρη....και ποιος ειδε τον χαρο και δεν φοβηθηκε ( :D )!!!!
Την επομενη σεζον 1988 αγορασα απο ενα ντοπιο τον Γιωργο Μελετιου ( τυπογραφος ) την πρωτη
μηχανη ιδιογομωσης την ΜΕΚ 600....
Και μετα αρχισε το ''γλεντι'' φιλαρα μου!!!
Τοτε ομως τα θηραματα ...''ποταμος''.....διαλεγες σε ποιο θα ριξεις....γι΄αυτο τωρα μου κακοφαινεται...
Οπως ειπε και ο Κωστας ....( KYNIGOSDK ) τροχος ειναι θα γυρισει....την υγεια μας να εχουμε....και ΟΛΑ
τα άλλα τα παλευουμε φιλε!!!
Τωρα ξερεις....ζηλευε οσο θελεις...αν και ξερω οτι το λες με την καλη εννοια!!! .big smile.

ΥΓ. Συγνωμη για το topic.

Last edited:
Εγώ ψοφάω για περπατητό. Πυρ και κίνηση! Να ξεκινάς με μετά τις μαύρες και να επιστρέφεις πτώμα κατά τις 15.00 στο αυτοκίνητο. Να έχεις το "ταίρι" στην απέναντι πλευρά του ρέματος και χωρίς χρειάζεται να λέτε πολλά να ξέρετε και οι δύο πως έχει το σχέδιο και ποια διαδρομή ακολουθούθειτε. Να ρίχνεις μπηχτές, σε μεσαίες αποστάσεις, να βγαίνει καμιά πίσω σου και να στρίβεις να την προλάβεις και αφήστε με γιατί δεν κρατιέμαι να έρθει η Κυριακή

Εγώ ψοφάω για περπατητό. Πυρ και κίνηση! Να ξεκινάς με μετά τις μαύρες και να επιστρέφεις πτώμα κατά τις 15.00 στο αυτοκίνητο. Να έχεις το "ταίρι" στην απέναντι πλευρά του ρέματος και χωρίς χρειάζεται να λέτε πολλά να ξέρετε και οι δύο πως έχει το σχέδιο και ποια διαδρομή ακολουθούθειτε. Να ρίχνεις μπηχτές, σε μεσαίες αποστάσεις, να βγαίνει καμιά πίσω σου και να στρίβεις να την προλάβεις και αφήστε με γιατί δεν κρατιέμαι να έρθει η Κυριακή
Να δω που θα πας με 30 βαθμούς που θα έχει την Κυριακή χαχα. Ίδιας φιλοσοφίας είμαι κ εγώ για το κυνήγι.

Έτσι ακριβώς! Καλή παρέα , εμπιστοσύνης πάνω από ολα, ποικιλία βολών, ο παράγοντας κούραση που δυσκολεύει λίγο τα πράγματα και το ότι πας να βρεις το πουλί και δεν περιμένεις να περάσει είναι το περπατητο. Θέλει όμως και μάτια και αυτιά ανοιχτά και πολύ περισσοτερη προσοχή από το καρτερι. Να μην παρεξηγηθώ, ψοφαω για καρτερι. Ειδικά το απογευματινό είναι η αγιάτρευτη αρρώστια μου!!! Αλλά γουστάρω αφάνταστα και το περπατητο και με την παρέα μου αλλά πολύ περισσότερο απολαμβάνω τα πολυωρα χειμωνιάτικα μοναχικά περπατητα!

Έτσι ακριβώς! Καλή παρέα , εμπιστοσύνης πάνω από ολα, ποικιλία βολών, ο παράγοντας κούραση που δυσκολεύει λίγο τα πράγματα και το ότι πας να βρεις το πουλί και δεν περιμένεις να περάσει είναι το περπατητο. Θέλει όμως και μάτια και αυτιά ανοιχτά και πολύ περισσοτερη προσοχή από το καρτερι. Να μην παρεξηγηθώ, ψοφαω για καρτερι. Ειδικά το απογευματινό είναι η αγιάτρευτη αρρώστια μου!!! Αλλά γουστάρω αφάνταστα και το περπατητο και με την παρέα μου αλλά πολύ περισσότερο απολαμβάνω τα πολυωρα χειμωνιάτικα μοναχικά περπατητα!
Μπράβο Δημήτρη.Και εγώ πολλές φορές είμαι " μοναχικός λυκος"στο περπάτημα.

Τώρα ξερεις....ζηλευε οσο θελεις...αν και ξερω οτι το λες με την καλη εννοια!!! .big smile.
Πάντα με την καλή έννοια, με έπιασες πως το είπα. Πάω στο χωριό και φεύγω με τα πόδια για απογευματινό.... Εδώ στο μπουρδέλο θέλω 20 λεπτά για 3 χλμ....και δεν είχε και πολύ κίνηση χθες....

Status
Not open for further replies.
Back