Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παιδιά, επειδή βλέπω πολλούς να "κόπτονται" ιδιαιτέρως για το εάν ή όχι τελείωσαν τα μπασίματα των κιχλών, για το ότι η τσιχλοχρονιά κρίνεται απολύτως από την ένταση των μπασιμάτων κτλ. κτλ....

Κατ' αρχάς, να σας τονίσω πως οι τσίχλες δεν μας ενδιαφέρουν μονάχα κατά το μικρό διάστημα των μπασιμάτων του Οκτωβρίου. Απεναντίας, έρχονται για να παραμείνουν όλον τον χειμώνα και, κυρίως, μάς έρχονται και καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα...

Εάν το δείτε ψύχραιμα και λογικά, η παρουσία τσιχλών στον τόπο μας έχει να κάνει με ολόκληρο τον χειμώνα και τον καιρό του, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην βαλκανική ή την ευρύτερη βορειοανατολική Ευρώπη... Δεν έχει να κάνει (απαραίτητα τουλάχιστον) μόνο με την έκβαση των φθινοπωρινών μπασιμάτων, ούτε μόνο με τις εν Ελλάδι καιρικές συνθήκες... Εξάλλου, τσίχλες πολλές (οι πιο πολλές) μπαίνουνε κατά τη διάρκεια της νύχτας, που εκ των πραγμάτων δεν αντιλαμβανόμαστε...

Μην απαισιοδοξείτε και μην βιάζεστε! "Ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον εβγάλαμε...!"

Η τσιχλοχρονιά τώρα μόλις ξεκίνησε κι έχει μπροστά της 4 ολάκερους μήνες... Ουδείς γνωρίζει (με ακρίβεια έστω) τα μελλούμενα σε σχέση με τους πληθυσμούς της τσίχλας στο διηνεκές του ερχόμενου τετραμήνου... Θα εξαρτηθεί από πολλά και διάφορα, με κυριότερα τον καιρό και την επάρκεια τροφής...

Last edited:
Παιδιά, επειδή βλέπω πολλούς να "κόπτονται" ιδιαιτέρως για το εάν ή όχι τελείωσαν τα μπασίματα των κιχλών, για το ότι η τσιχλοχρονιά κρίνεται απολύτως από την ένταση των μπασιμάτων κτλ. κτλ....

Κατ' αρχάς, να σας τονίσω πως οι τσίχλες δεν μας ενδιαφέρουν μονάχα κατά το μικρό διάστημα των μπασιμάτων του Οκτωβρίου. Απεναντίας, έρχονται για να παραμείνουν όλον τον χειμώνα και, κυρίως, μάς έρχονται και καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα...

Εάν το δείτε ψύχραιμα και λογικά, η παρουσία τσιχλών στον τόπο μας έχει να κάνει με ολόκληρο τον χειμώνα και τον καιρό του, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην βαλκανική ή την ευρύτερη βορειοανατολική Ευρώπη... Δεν έχει να κάνει (απαραίτητα τουλάχιστον) μόνο με την έκβαση των φθινοπωρινών μπασιμάτων, ούτε μόνο με τις εν Ελλάδι καιρικές συνθήκες... Εξάλλου, τσίχλες πολλές (οι πιο πολλές) μπαίνουνε κατά τη διάρκεια της νύχτας, που εκ των πραγμάτων δεν αντιλαμβανόμαστε...

Μην απαισιοδοξείτε και μην βιάζεστε! "Ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον εβγάλαμε...!"

Η τσιχλοχρονιά τώρα μόλις ξεκίνησε κι έχει μπροστά της 4 ολάκερους μήνες... Ουδείς γνωρίζει (με ακρίβεια έστω) τα μελλούμενα σε σχέση με τους πληθυσμούς της τσίχλας στο διηνεκές του ερχόμενου τετραμήνου... Θα εξαρτηθεί από πολλά και διάφορα, με κυριότερα τον καιρό και την επάρκεια τροφής...
Συμφωνώ και επαυξανω! Και πέρισυ που δεν πέρασε ΤΙΠΟΤΑ στα μπασιματα , τέλη Δεκεμβρίου και μετά είχε πουλια.Φέτος έχουν πιάσει αρκετές και μέχρι να κάνει τίποτα κρύα θα μας κρατάνε σε εγρήγορση!!! Όσο για το αν έχει πουλιά πίσω στα μπασιματα θα το δουμε. Αν είχα πάρει το τρυγονι που τουφεκισα αποψε θα σας είχε πέσει το σαγόνι όπως έπεσε και το δικό μου???? Το έβλεπα να έρχεται από μακρια και είπα αποκλειεται!!! Έλα όμως που ηταν! Με πήρε χαμπάρι και βούτηξε μέσα στις ελιες και οι δυο μπηχτές του εκλασαν μια μαντρα!!! Από τσιχλες κάτι φάνηκε παλι αποψε! Με συνθήκες σαουνας έριξα παλι Hyperion piston skeet. Ματωμένες αλλά ξερές!

Νικολα οσοι προλαβαν να κυνηγησουν τσιχλες την δεκαετια του 90 εως το 2016 να πουμε αλλα και αλλα θηραματα
ειτε τριχωτα ειτε φτερωτα
ειναι λογικο να εχουν ανησυχιες και και να κρατουν μικρο καλαθι για την εξελιξη της καθε σεζον που ακολουθει
Αυτα που ζουμε τωρα δεν ειναι μπασιματα ποιο πολυ για ψευδαισθηση μοιαζει
απλα προσπαθουμε να κοροιδεψουμε τους εαυτους μας
για τα χειροτερα που ακολουθουν :(

Έχει βγει κανένας σημερα??? Έχω δει 25-30 πουλιά να περνάνε με μπασιματιαρικη κατεύθυνση πανω απο την δουλεια από το πρωι πολυ ψηλά ομως.
Ρε Δημήτρη θα δουλέψεις καθόλου σοβαρά ή θα κοιτάς συνέχεια τον ουρανό! :p

Απογευματινό καρτερακι σήμερα στη ζούλα μετά το μαγαζί στη περιοχή της Οινόης 5 πουλάκια πέρασαν το σούρουπο κ καταριφθησαν με την φυσιγγαρα το RC32.Το σκυλάκι πάλι χαζολογαγε ώρες ώρες. Τι να πω υπομονή κ θα στρώσει πιστεύω. Καλό βράδυ σε ολους

Το ειδα στην φωτο που ανέβασες τις προαλλες αλλά δεν ήξερα αν ήταν στο δικό σου όπλο χαχα..

Σε ν7 το ρίχνεις?
Τάσο στα μπασιματα βάζω 7αρια γιατί στο ύψωμα που πάμε έχει τύχει να περάσουν φάσες κ θέλω να έχω πιο χοντρό νούμερο, σε φυσιολογικές συνθήκες κ περπατητο 9αρια

Φωτοβολιδα είναι το φυσίγγι πήρα μια με τον κύλινδρο στα 30+ μέτρα κ έμεινα μαλακας.ρε παιδιά κανένα εκπαιδευτή να στείλω τη σκυλίτσα για απορτ ξέρουμε?
Dimitri Glezos θα τον βρεις στο fb. Έχει φώτο με δύο επανιελ. Ο σκύλος μου έτρωγε τις τσίχλες και όταν πήγα να τον πάρω, έφερνε τα ορτυκια που του βάζαμε ζωντανά. Κάνε του μια ερώτηση. (Ότι ο τρελός σκύλος που έχω δεν μαζεύει όσα δεν βλέπει να πέφτουν, είναι άλλο θέμα. 3 μέρες έχει βγει για κυνήγι).

Φωτοβολιδα είναι το φυσίγγι πήρα μια με τον κύλινδρο στα 30+ μέτρα κ έμεινα μαλακας.ρε παιδιά κανένα εκπαιδευτή να στείλω τη σκυλίτσα για απορτ ξέρουμε?
Συμφωνώ και εγώ για τον Γλέζο καλή δουλειά και καλός άνθρωπος εκτρέφει επανιελ βγάζει δικές του γέννες .

τέλη Δεκεμβρίου και μετά είχε πουλια.
δημητρη αν ειχαμε βγει ολοι περσι για κυνηγι δεν θα εβλεπες καθολου πουλια,3 μερες μονο ειχε περσι πουλια ,ασε ας μην τα θυμομαστε,φετος πιστευω θα αποζημιωθουμε.

Παιδες , δεν υπαρχει ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ πραγμα.....απο το να πηγαινεις κυνηγι....και να μην βρισκεις ΤΙΠΟΤΑ!!!
Σκεφτειτε το εξης.....Να εχεις χρονο.... υγεια.....ολη την μερα δικη σου...αυτ/το που παει παντου...φυσεκια
να τα ριχνεις και να μην ''λυπασαι''.....σκυλο να σου φερνει τα θηραματα....
Να αλλαζεις και να ψαχνεις τα ποστα....μηπως και δεις θηραμα.....και θηραμα ΠΟΥΘΕΝΑ....
Εαν δεν ειναι αυτο καταρα....πειτε μου ποια ειναι ???
Να πηγαινεις πρωι απογευμα....και να γυριζεις χωρις να εχεις ριξει τουφεκια....
Χθεσινο απογευματινο.... Μια τουφεκια στο αερα ....για το γαμωτο.... :mad:

εικόνα_Viber_2021-11-03_07-59-47-251.jpgεικόνα_Viber_2021-11-03_08-08-46-564.jpg

Μαλλον πρεπει να το γυρισω στο ψαρεμα.....Αυτο που ζω ειναι καταντια!!! :confused:

Παιδες , δεν υπαρχει ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ πραγμα.....απο το να πηγαινεις κυνηγι....και να μην βρισκεις ΤΙΠΟΤΑ!!!
Σκεφτειτε το εξης.....Να εχεις χρονο.... υγεια.....ολη την μερα δικη σου...αυτ/το που παει παντου...φυσεκια
Να αλλαζεις και να ψαχνεις τα ποστα....μηπως και δεις θηραμα.....και θηραμα ΠΟΥΘΕΝΑ....

View attachment 35261View attachment 35262

Μαλλον πρεπει να το γυρισω στο ψαρεμα.....Αυτο που ζω ειναι καταντια!!! :confused:
Νίκο ούτε κοτσύφια υπάρχουν; Το μέρος δείχνει ωραίο.

Αυτό που περιγράφεις το ζει πολύ μεγάλο ποσοστό κυνηγών.

Το έχουμε πάθει σχεδόν όλοι πολλές φορές.

Το κυνήγι με έχει διδάξει επιμονή και υπομονή.

Δεν τα παραταμε ποτέ.

Νίκο ούτε κοτσύφια υπάρχουν; Το μέρος δείχνει ωραίο.

Εχει βρε Βασιλη μου....Εχει 3 - 4ρα ντοπιαρικα κοτσυφια...περνανε μουλοχτα μετα τις 6,25... μες στο σκοταδι!!!
1ον δεν τους ριχνω....ειναι ντοπιαρικα...2ον τι θα κανω τον καουμπο'ι'... με μπηχτες ???
Kυνηγι ειναι αυτο ???? :confused:

Έβγαλε καλή μέρα σήμερα αλλά το απόλυτο μηδέν...
Στις 7:15 είδα 11 φασσες στο Θεό κ αργότερα ένα ζευγάρι..
Έκατσα μέχρι της 9:00 κ την κοπανησα.....

Για περπατητο κ απογευματινα εδώ περα ουτε λογος ακόμα, έχουμε μέλλον......

Υπαρχει φιλε μου ΠΟΛΥ χειροτερο!!!!
Να θες να πας για κυνηγι, και ανταυτου να πας και να σου βαζουν στο κορμι σου 1,5 λιτρο φαρμακι.
Να θες να κυνηγισεις και να τρεχεις για ακτινοβολιες, για εξετασεις, ακτινογραφιες, PET και τα αρχιδια ολα!!!!
Την υγεια μας φιλε. Την υγεια μας να μπορουμε να βγαινουμε βολτα στο βουνο και ας μην εχει ουτε μυγα!!!!
Δε μιλαω προσωπικα, αλλα τα τραβαει πολυ κοντινος μου ανθρωπος.

Status
Not open for further replies.
Back