στην σχάρα?
Περίμενε να το κόψω ... Ακόμα καταψύκτη είναι.στην σχάρα?
Κόψιμο σε φέτες,πάστωμα και σε ηλιέλαιο με βάγια και κοκους πιπέρι.Οταν παίζει όσπριο βγάζε φέτες και δινε πόνο.Περίμενε να το κόψω ... Ακόμα καταψύκτη είναι.
Ώπα ώπα φιλαράκι, θέλω λεπτομέρειες για την συνταγή γιατί μου φαίνεται πολυ δυνατή! Πόσο το αφήνουμε στο αλάτι? Ξεπλένουμε πριν μπει στο λάδι? Τα κόκαλα? Θέλει ξεκοκαλισμα-φιλεταρισμα πρίν το κόψιμο? Συγνώμη για τις ερωτήσεις αλλά δεν έχω κάνει τέτοια συνταγή κ πολύ θα γουσταρα!Κόψιμο σε φέτες,πάστωμα και σε ηλιέλαιο με βάγια και κοκους πιπέρι.Οταν παίζει όσπριο βγάζε φέτες και δινε πόνο.
Σε λίγο αναλυτικά σε π.μ.Ώπα ώπα φιλαράκι, θέλω λεπτομέρειες για την συνταγή γιατί μου φαίνεται πολυ δυνατή! Πόσο το αφήνουμε στο αλάτι? Ξεπλένουμε πριν μπει στο λάδι? Τα κόκαλα? Θέλει ξεκοκαλισμα-φιλεταρισμα πρίν το κόψιμο? Συγνώμη για τις ερωτήσεις αλλά δεν έχω κάνει τέτοια συνταγή κ πολύ θα γουσταρα!
Γιατι ρε φιλαρακι δεν την μοιράζεσαι με ολους? Κρατικό μυστικό είναι η συνταγη?????Σε λίγο αναλυτικά σε π.μ.
Μας παρεξηγήσες φιλαράκι μου! Απλά για να μην χαλάσουμε το θέμα με λεπτομέρειες πού θα κουραζαν τούς συναδέλφους! Σου ζητώ συγγνώμη!Γιατι ρε φιλαρακι δεν την μοιράζεσαι με ολους? Κρατικό μυστικό είναι η συνταγη?????
Πλάκα κάνω ρε Γιάννη!!!Μας παρεξηγήσες φιλαράκι μου! Απλά για να μην χαλάσουμε το θέμα με λεπτομέρειες πού θα κουραζαν τούς συναδέλφους! Σου ζητώ συγγνώμη!
Έλα παραπονιάρη...Γιατι ρε φιλαρακι δεν την μοιράζεσαι με ολους? Κρατικό μυστικό είναι η συνταγη?????
Μαζί γράφαμε...Έλα παραπονιάρη...
Λοιπόν...Το καθαρίζουμε,το σκουπίζουμε καλά και το κόβουμε σε φέτες πάχους 1 πόντου.Παιρνεις το σουρωτηρι και βάζεις μια στρώση αλάτι κατω.Βαζεις μια στρώση φέτες,αλάτι και πάει λέγοντας.Τελειωνεις με αλάτι πάνω.Το αλάτι χοντρό.Βαζεις ένα πιάτο από κάτω από το σουρωτηρι και ψυγείο για 7 μέρες.Τα βγάζεις,τα ξεπλένεις και τα στρώνεις σε ένα χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά.Παιρνεις ένα βάζο γυάλινο και τα τοποθετείς σε στρώσεις.Ριχνεις λίγο ξύδι(2-3 κουταλιές της σούπας)5-6 δαφνοφυλλα και 15-20 κόκκους πιπέρι.Συμπληρωνεις με ηλιέλαιο μέχρι να καλυφθεί τελειως το αφήνεις 5-6 μέρες και ξεκινάς τον πόλεμο.Η αναλογίες είναι για ένα ψάρι, ανάλογα προσθέτεις.
*Κόβεις φέτες όπως είναι με τα κόκκαλα.
Σαν την λακέρδα δηλαδή.
Κανονικά όταν φέρνουμε τέτοια ψάρια θέλει κόψιμο η ουρά και κρέμασμα να στραγγίζει το αίμα.Επειδη δεν είναι γαύρος και έχει γεύση λαμαρίνας, θέλει λίγο παραπάνω ψήσιμο στο αλάτι να σπάσει.Ακομα και τούβλο από την κατάψυξη γίνεται καλό,ακόμα καλύτερο βέβαια φρέσκο.Μαζί γράφαμε...
Για μένα το λάθος είναι που μπήκε κατάψυξη, όταν έχεις τόσο φρέσκο ψάρι, το αφήνεις να στραγγίξει από το αίμα και το επεξεργάζεσαι κατευθείαν, όσο πιό φρέσκο, τόσο πιό καλό. Και η εβδομάδα στο αλάτι μου φαίνεται πολύ... 2-3 μέρες για μένα είναι αρκετές
Πρώτη φορά τη βλέπεις ;Από Ιάπωνα πήρες την συνταγή?
2 ολόκληρες ώρες στο αλάτι? Λύσσα θα γίνει!!Πρώτη φορά τη βλέπεις ;![]()
Η ίδια συνταγή είναι ;;;Κόψιμο σε φέτες,πάστωμα και σε ηλιέλαιο με βάγια και κοκους πιπέρι.Οταν παίζει όσπριο βγάζε φέτες και δινε πόνο.