Το ίδιο, 7:15 το πρωί στον εσωτερικό δρόμο από Λαγονήσι για Ανάβυσσο ήταν στρώμα στην άσφαλτο, ζευγάρι και το κλου της ημέρας 3 πέρδικες στο πλάι του δρόμου κάτω από τις καβοκολώνες στο Σούνιο. Ωραία μέρα!!Σημερα το πρωι ,γυρω στις 7, που πηγαινα στην δουλεια μου, ειδα το πρωτο τρυγονι για φετος!!!
Ακριβως! Στα μερη μου μένουν πολλά πουλιά για αναπαραγωγή. Τα βλέπω όλο τον καιρό και τα χαζεύω με καφεδάκι πολλά απογευματα.Οι γεννητορες όμως την κοπανάνε πριν την έναρξη σχεδόν παντα. Πέρισυ την έκαναν και τα πιτσουνια. Να πας 12-13 Αυγούστου και να βλέπεις 35-40 πουλιά και στις 20 έχουν εξαφανιστεί ολα. Έργο χιλιοπαιγμενο εδώ.....
Γι'αυτό κ εγώ τα ψάχνω πάντα περί 5/8 κ έπειτα,σε στάνταρ σημεία....αν δν δω τρυγόνι σε αυτά τα στάνταρ σημεία τότε....αφόδευε μετα υψομέτρου και αγνάντευε....Έτσι είναι Κώστα. Αλλά μέχρι τέλος του Ιούλιου θα παίρνω τη καφεδαρα μου το πρωί και θα πηγαίνω να κάθομαι απέναντι από το καρτέρι που πάω στην έναρξη να τα βλέπω να παίζουνε στα δέντρα μαζί με τις φάσες....
Τις περισσότερες χρονιές γίνεται αυτό που λες...λίγο πριν την έναρξη τα ψάχνω ....
Στους ξεροτοπους μας ψαξε να βρεις μερος που να ειναι στην μεση δυο ηπιων πλαγιων με σχετικα χαμηλη βλαστηση και μεσα στο κατσιμο να χει νερο και σκια οπως ελιες η περιβολια-συνδιασμους ακακιας- ευκαλυπτου ακομη και κοματια με καλαμιωναΈτσι είναι Κώστα. Αλλά μέχρι τέλος του Ιούλιου θα παίρνω τη καφεδαρα μου το πρωί και θα πηγαίνω να κάθομαι απέναντι από το καρτέρι που πάω στην έναρξη να τα βλέπω να παίζουνε στα δέντρα μαζί με τις φάσες....
Τις περισσότερες χρονιές γίνεται αυτό που λες...λίγο πριν την έναρξη τα ψάχνω ....
Μην κρατάς απωθημένα κάποιοι λόγω χαραχτήρα δεν θα αλλάξουν ποτέ ,η συνείδηση είναι το καλύτερο μαξιλάρι, έχω δει τόσα πολλά και παλιότερα ειχα αρπαχθει αρκετες φορες τωρα πια αδιαφορώ. Ο μονος λογος που τσακονωμαι ποιά είναι όταν ντουφεκανε απαγορευμένα κάποιοι οπλοφοροι που αμαυρώνουν την πλειοψηφία των κυνηγών που είναι νομοταγείς.Με το καλό να ανοίξει, φετος θα εχω αδεια θα παω στο μερος μερες πριν και θα ξηγηθω αλμυρο φυστικι στους λεβεντες που οταν μας ειδαν περυσι φωναξαν 7 αυτοκινητα κι επιασαν ενα χλμ στην παραταξη. Θα κατσουν αυτοι παρακατω...
Έχω βρει ένα μέρος περίπου όπως το περιγράφεις...το κακό είναι ότι είναι πολύ κοντά στην κουρνια που έχουν οι φασες οι ντόπιες που κάνουν ακριβώς την ίδια διαδρομή...Στους ξεροτοπους μας ψαξε να βρεις μερος που να ειναι στην μεση δυο ηπιων πλαγιων με σχετικα χαμηλη βλαστηση και μεσα στο κατσιμο να χει νερο και σκια οπως ελιες η περιβολια-συνδιασμους ακακιας- ευκαλυπτου ακομη και κοματια με καλαμιωνα
Κανε εκει την φυλακτρα σου στην εναρξη και ενω δεν πιανει ο τοπος μας πουλια γενικοτερα τα λιγα που εχει θα τα βρεις εκει αδερφε
Εχε υποψην οτι τετοια μερη δεν ειναι περασματικα αλλα μαγνητες για μετα το φαι
Συνηθως περνανε μεταξυ 8-10 απο εκει σαν σαιτες και μπαινουν σβηστα απο την μεςη της πλαγιας χαμηλα και σβηνουν μεσα στο κατσιμο που θα βρισκεσαι
Γιαυτο και λιγοι τα βρισκουν τα μερη αυτα
Ανοικτα τσοκ πλατη στην απεναντι πλαγια οσο πιο κοντα της γινεται και φουσεκια χαμηλα γραμαρια με σβελτες ταχυτητεα
Ηλια δεν εχω απωθημένο, απλώς φετος θα κατασκηνωσω κι εγω. Αν εχει πουλια βεβαια... 600 χλμ και ξενοδοχεια για να κατσω ενα χλμ μακρια απο το σημειο που καθομαι ολα μου τα χρονια, δεν τα ξανακανω...Μην κρατάς απωθημένα κάποιοι λόγω χαραχτήρα δεν θα αλλάξουν ποτέ ,η συνείδηση είναι το καλύτερο μαξιλάρι, έχω δει τόσα πολλά και παλιότερα ειχα αρπαχθει αρκετες φορες τωρα πια αδιαφορώ. Ο μονος λογος που τσακονωμαι ποιά είναι όταν ντουφεκανε απαγορευμένα κάποιοι οπλοφοροι που αμαυρώνουν την πλειοψηφία των κυνηγών που είναι νομοταγείς.
Από την μια ο ένας να μου λέει ότι σφυραγαν πάνω από το κεφάλι του ....Και από την άλλη να κοιτάζω τις φωτογραφίες σου ...Με γ@μησ@ν κανονικα σημερα ξαναξεκινησαν επιτελους... Ποση ομορφια εχει το καταραμενο,
Και μετά ρωτάμε κιόλας αν θα βγάλουμε άδεια τον Αύγουστο. Βρε έχω ενημερώσει την εταιρία από τώρα για τις είκοσι του Αυγούστου.