Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Λοιπον εδω σε μας που τα χαζευω υρωνε σε μια μοναδα με αγελαδες γαλακτοπαραγωγης και τρωνε απο την κοπρια οτι δεν εχει χωνευτει κοματια σπορων δηλαδη καθε χρονο κραταει η περιοχη λογο αυτης της στανταρ πηγης τροφης και της υπαρξης νερου
Εδώ το κάνουν οι δεκαοχτουρες αυτό ακριβώς που λες... Χειμώνα καλοκαίρι

Εδώ το κάνουν οι δεκαοχτουρες αυτό ακριβώς που λες... Χειμώνα καλοκαίρι
Ναι απο δαυτες ειναι γεματο εκει και στη μοναδα και στο σπιτη του ιδιοκτητη που εχει ανοιχτες αποθηκες μς καλαμποκι εκει γινετε χαμος καθε μερα

Τρώνε κ τέτοια, έτσι θυμίζουν κρεμμύδι... Αλλά κάτω από τις ελιές τρώνε περισσότερο τα παλιά μικρά κουκούτσια...
Εχθές τα πέτυχα σε κάτι βάτα κ τσιμπολογουσαν χλωρό το βλαστάρι από μια αγριάδα που δεν είχα ξαναδεί να την τρώνε...
Μπράβο ρε Άρη , όμορφο και διαφορετικό κυνήγι αυτό με τη φωτογραφική μηχανή :D .... κατεβαίνεις προς τα ακρωτήρια η σκάνε στην Ανάληψη και στο κάμπο του αεροδρομίου τώρα στην άνοδο ?

Μπράβο ρε Άρη , όμορφο και διαφορετικό κυνήγι αυτό με τη φωτογραφική μηχανή :D .... κατεβαίνεις προς τα ακρωτήρια η σκάνε στην Ανάληψη και στο κάμπο του αεροδρομίου τώρα στην άνοδο ?
Γενικά κατεβαίνω κ στις μύτες αλλά πέρυσι κ φέτος την έχω βγάλει τοπικά... Βελίκα, ανάληψη, αρις, Μικρομάνη Κτλ...

Τρώνε κ τέτοια, έτσι θυμίζουν κρεμμύδι... Αλλά κάτω από τις ελιές τρώνε περισσότερο τα παλιά μικρά κουκούτσια...
Εχθές τα πέτυχα σε κάτι βάτα κ τσιμπολογουσαν χλωρό το βλαστάρι από μια αγριάδα που δεν είχα ξαναδεί να την τρώνε...
Το σπόρο από το τριβολι τρώνε με τρελα

Κανονικά σήμερα έπρεπε να είναι η μέρα σού. ..βάσει καιρού.
Aπνοια τελειως Γιαννη, δυστυχως... Ο Μεσσηνιακός κάμπος για να βαλει τρυγονια χρειαζεται η πολυ μεγαλα περασματα, με ευρυ μετωπο δηλαδη, η βροχη και αερα... Η βροχη κ ο αερας ηταν κ ειναι ο ιδανικος καιρος, τοσο για το Σεπτεμβρη οσο κ για τον Απρίλη... Μονο τοτε τα αναγκαζει ΟΛΑ να μην διασχισουν ανοιχτα το Μεσσηνιακο κολπο και να βγουν στη στερια....
Καθε τοπος εχεις κ τα δικα του μυστικα η ιδιαιτεροτητες, τον δικο του καιρο που βαζει πουλια, το γνωριζεις αλλωστε καλα... Σημερα ηταν για τα ακρωτηρια, οχι για πιο μεσα....

Καθε τοπος εχεις κ τα δικα του μυστικα η ιδιαιτεροτητες, τον δικο του καιρο που βαζει πουλια
Ακριβώς Άρη. ..έχεις απόλυτο δίκιο. ..Δεν μπορείς να ξέρεις τις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου. ..
Βλέπεις μόνο μια γενική εικόνα ..

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΑ σε όλους, ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!

Παίδες ειλικρινά, ειδικά εφέτος που (σε αντίθεση με άλλες, "μεστές" μου θηρευτικές περιόδους) δεν κυνήγησα αρκετά και δεν νιώθω καθόλου κυνηγητικά χορτάτος (πάνω που μου είχε ανοίξει η όρεξη, μου απαγόρευσαν οριστικά το κυνήγι από αρχές Νιόβρη, με μόνη εξαίρεση ένα "γλίσχρο" άνοιγμα για μία μόλις εβδομάδα τα Χριστούγεννα), δεν βλέπω την ώρα και τη στιγμή, που τη χαραυγή της 20ής Αυγούστου, με τη γλυκιά, πρωινή δροσούλα, θα κάθομαι στο τρυγονοκαρτεράκι μου καταμεσής του ανάγλυφου, ημιορεινού ελαιώνα, βαστώντας και απολαμβάνοντας στα χέρια μου το Essex μου (Caesar Guerini), νιώθοντας ταυτοχρόνως, αυτήν την γλυκιά προσμονή τού να εισέλθει στο πεδίο βολής μου ένα γοργόφτερο τρυγονάκι, κι ας το χάσω, δεν πειράζει... Αυτή η "λαχτάρα" θα μου αρκεί...!

Χρονια πολλα σε ολους , Πολλα τρυγονια συνηθως σε ρεματιες με 15-20 πουλια βρισκω . Ωστοσο ηλιοσπορα φετος γιοκ ... Πολυ λιγα χωραφια , τα περισσοτερα σταρια ... Μηπως ειναι καποιος αγροτης να μας πει γιατι φετος δεν εχει ηλιοσπορα ? Περυσι ειχε παρα πολλα

Χρονια πολλα σε ολους , Πολλα τρυγονια συνηθως σε ρεματιες με 15-20 πουλια βρισκω . Ωστοσο ηλιοσπορα φετος γιοκ ... Πολυ λιγα χωραφια , τα περισσοτερα σταρια ... Μηπως ειναι καποιος αγροτης να μας πει γιατι φετος δεν εχει ηλιοσπορα ? Περυσι ειχε παρα πολλα
Αυτό μπορεί να είναι και καλό Άλεξ.
Τα πουλιά θα είναι μαζεμένα σε αυτά τα σημεία.Απο την άλλη το ίδιο ισχύει και για τους κυνηγούς.
Φέτος άκουσα ότι έσπειραν και αρκετά χωράφια ελαιοκράμβη στην Μακεδονία που την προτιμούν και αυτή τα τρυγόνια.

Status
Not open for further replies.
Back