Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Συνήθως τα τρυγόνια που τυχαίνει κ χτυπάω,είναι νέα πουλιά...ακριβώς 3 φορές έχω χτυπήσει ενήλικο τρυγόνι το οποίο μπορώ να πω,πως έχει εξέρετες πινελιές χρωμάτων.

Υ.Γ. Τα ενήλικα κάνουν κ καλύτερα σκασίματα στην τουφεκιά....
Η αλήθεια είναι ότι ανάμεσα στα τρυγόνια που χτυπάω στην βόρεια Ελλάδα τον Αύγουστο είναι και αρκετά ενήλικα. Σε άλλες περιοχές διαβάζω ότι ελάχιστα ενηλικα μένουν και η πλειοψηφία τους στην έναρξη είναι νεαρά.

Με benelli όλα το ίδιο σκάσιμο κάνουν. .yel.

Ας έχει πουλιά και μην κάνει την μαλακία του πάλι ο Κούλης και όλα τα άλλα τα βρίσκουμε :D .
Κ με μονόκαννο πάω εγώ...δν με απασχολεί....

Υ.Γ Άσε...έχω σταμπάρει κ το 1ο καλαμπόκι που θα θεριστεί εδώ πέριξ και κάνω όνειρα...
Ίδη το φυτό είναι 15cm ύψος,την ώρα που ΟΛΑ τα υπόλοιπα δν έχουν καν φυτρώσει ή κάποια άλλα, τώρα σκάνε από το χώμα.

Συνήθως τα τρυγόνια που τυχαίνει κ χτυπάω,είναι νέα πουλιά...ακριβώς 3 φορές έχω χτυπήσει ενήλικο τρυγόνι το οποίο μπορώ να πω,πως έχει εξέρετες πινελιές χρωμάτων.

Υ.Γ. Τα ενήλικα κάνουν κ καλύτερα σκασίματα στην τουφεκιά....
Έτσι είναι στη νότια Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δυστυχώς... Κάτι που δεν συνέβαινε παλαιότερα... Μέχρι κ το 2010-2011 που οι Σεπτέμβρηδες είχαν αρκετές βροχές κ ανακατοσουρες χτύπαγαμε πολλά μεγάλα, τα έκοβε ο καιρός... Μετά από αυτές τις χρονιές ξαφνικά γλυκαναν οι καιροί, χάσαμε τα καλά περάσματα στον κάμπο κ όταν γίνοταν κανένα τέτοιο ήταν κυρίως από νεαρά πουλιά...
Τα μεγάλα κ πιο δυνατά περνάνε χωρίς στάσεις...
Εδώ στο νότο μόνο η Μάνη δίνει πλέον μεγάλα πουλιά το Σεπτέμβρη με καλό καιρό κ αυτά είναι τα πιο κουρασμένα που φοβούνται να περάσουν τη θάλασσα χωρίς στάση...
Πρώτα ξεκινάνε να περνάνε τα μεγάλα κ ενήλικα τρυγόνια από Αύγουστο, κάπου στις 10 του Σεπτέμβρη έχουμε μπλεγμένα μικρά μεγάλα κ μετά τις 13-14 του μήνα ότι πέρασμα γίνει είναι με περισσότερα φεριναρια...

Κ με μονόκαννο πάω εγώ...δν με απασχολεί....

Υ.Γ Άσε...έχω σταμπάρει κ το 1ο καλαμπόκι που θα θεριστεί εδώ πέριξ και κάνω όνειρα...
Ίδη το φυτό είναι 15cm ύψος,την ώρα που ΟΛΑ τα υπόλοιπα δν έχουν καν φυτρώσει ή κάποια άλλα, τώρα σκάνε από το χώμα.
Πονηρουλη!!!!.my man.

Καλημέρες
Τα ρεματάκια που κατεβαίνουν από τις πλαγιές του Ολύμπου στην Κατερίνη και βλέπουν Αιγαίο πρέπει να φιλοξενούν μεγάλο αριθμό πουλιών αυτές τις μέρες Άλεξ.
Τέτοιες ημερομηνίες συναντούσα αρκετά τρυγόνια στους χωματόδρομους πάνω από το χωριό στη Λάρισα που είναι στους πρόποδες του Ολύμπου.

Τα ρεματάκια που κατεβαίνουν από τις πλαγιές του Ολύμπου στην Κατερίνη και βλέπουν Αιγαίο πρέπει να φιλοξενούν μεγάλο αριθμό πουλιών αυτές τις μέρες Άλεξ.
Τέτοιες ημερομηνίες συναντούσα αρκετά τρυγόνια στους χωματόδρομους πάνω από το χωριό στη Λάρισα που είναι στους πρόποδες του Ολύμπου.
Βουνό δεν πήγα ακόμα να σου πω την αλήθεια , αλλα οπως λες εχω ακουσει και εγω τετοια φαινόμενα . Αυτο ειναι στον καμπο το τρυγονι .

Ανυπομονώ να πίνω καφεδάκι στην φύση και να ακούω το τουρτούρισμά τους.
αμα ζης στην επαρχια φιλεμου χρηστο ακους ολα τα πουλια να τα λενεεεεε ;) και αμα ζης στης μεγαλουπολης ακους το βραδυ τα κορονοπαρτηηηηη.my man..sarcastic..sarcastic.

Καλημέρα σας!!!
Εχτες το απογευματάκι πήγαμε σε ένα χωράφι με ελιές οργωμένο με τον Μπράντυ για να κανουμε τη βόλτα μας. Δεν το περίμενα αλλά είδα τα 6 πρώτα τρυγονακια για φέτος. Μια 3αδα ,ένα ζευγάρι και ένα μόνο του που τα σήκωσε το σκυλί περνώντας κάτω από τις ελιές.
Ελπίζω να κάτσουν μερικά εδώ και να φωλιάσουν για να τα χαζεύω το καλοκαίρι....

Ελπίζω να κάτσουν μερικά εδώ και να φωλιάσουν για να τα χαζεύω το καλοκαίρι....
Κρητικέ...και να φωλιάσουν δν υπάρχει νόημα...αν φωλιάσουν θα τα βλέπεις ως τν Ιούνιο...όλο το παιχνίδι "κρέμεται" μόλις ξεπεταχτούν τα μικρά ξεπεταρώνια.....από κει κ πέρα ΑΝ υπάρχει αρκετή τροφή τριγύρω η οικογένεια θα παραμήνει, ΑΝ όμως μες το καλοκαίρι,υπάρξει απότομη μεταβολή καιρού,τότε αλλαξοτοπούν....

Κρητικέ...και να φωλιάσουν δν υπάρχει νόημα...αν φωλιάσουν θα τα βλέπεις ως τν Ιούνιο...όλο το παιχνίδι "κρέμεται" μόλις ξεπεταχτούν τα μικρά ξεπεταρώνια.....από κει κ πέρα ΑΝ υπάρχει αρκετή τροφή τριγύρω η οικογένεια θα παραμήνει, ΑΝ όμως μες το καλοκαίρι,υπάρξει απότομη μεταβολή καιρού,τότε αλλαξοτοπούν....
Ακριβως! Στα μερη μου μένουν πολλά πουλιά για αναπαραγωγή. Τα βλέπω όλο τον καιρό και τα χαζεύω με καφεδάκι πολλά απογευματα.Οι γεννητορες όμως την κοπανάνε πριν την έναρξη σχεδόν παντα. Πέρισυ την έκαναν και τα πιτσουνια. Να πας 12-13 Αυγούστου και να βλέπεις 35-40 πουλιά και στις 20 έχουν εξαφανιστεί ολα. Έργο χιλιοπαιγμενο εδώ.....

Έτσι είναι Κώστα. Αλλά μέχρι τέλος του Ιούλιου θα παίρνω τη καφεδαρα μου το πρωί και θα πηγαίνω να κάθομαι απέναντι από το καρτέρι που πάω στην έναρξη να τα βλέπω να παίζουνε στα δέντρα μαζί με τις φάσες....
Τις περισσότερες χρονιές γίνεται αυτό που λες...λίγο πριν την έναρξη τα ψάχνω ....

Status
Not open for further replies.
Back