Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σακη εδω ο καιρος ειναι Μαρτης φιλε
Ασε εκει που μαρτης ειναι μονο στο ονομα

Χτες εδω ηθελες κοντομανικο
Σημερα ξημερωσε με σκονη κιτρινιλα πριν λιγο εριχνε χαλαζι και στα ορεινα λεει οτι ισως κανει και χιονι τις επομενες μερες

Εδώ άμα εμφανιστούν νωρίς εξαφανίζονται μετα. Ότι έρχεται πιο αργά μενει. Πέρυσι το πέρασμα που είχαν κάνει τα κίτρινα την άνοιξη δεν το είχα ξαναδεί. Και τρυγόνια έμειναν πολλά αλλά εξαφανίστηκαν πριν την έναρξη. Έργο χιλιοπαιγμενο...

Ρε μη ψάχνεστε...τρυγόνια θα δείτε μετά τα συκοφάγια...από 10-15/4 κ έπειτα!!
Και καθόλου να μην τα δούμε τωρα και να μας έρθουν όλα μαζί από τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη ακόμα καλύτερα...yel.
Πέρσι που έκανε από τα καλύτερα περάσματα τρυγονιων τον Απρίλιο και τον Μάη η εικόνα τον Αύγουστο τουλάχιστον που κυνηγάω ήταν χειρότερη από προηγούμενες χρονιές.Σίγουρα παίζουν πολλοι παράγοντες λόγο για το που θα εγκαταστηθουν τα πουλιά.

Και καθόλου να μην τα δούμε τωρα και να μας έρθουν όλα μαζί από τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη ακόμα καλύτερα...yel.
Πέρσι που έκανε από τα καλύτερα περάσματα τρυγονιων τον Απρίλιο και τον Μάη η εικόνα τον Αύγουστο τουλάχιστον που κυνηγάω ήταν χειρότερη από προηγούμενες χρονιές.Σίγουρα παίζουν πολλοι παράγοντες λόγο για το που θα εγκαταστηθουν τα πουλιά.
Το πιο νωρις που εχω δει στο χωριο ειναι 2 απριλη μετα απο νοτιαδες
Στις 12/4 2019 ήμουν παραθαλάσσια με τη δουλειά...ώρα 16:00 με Ν.Α άνερο κ βροχή....έμπεναν σε 5άδες...έμπαιναν καθημερινά, από το πρωί λίγο μετά τις 10:00 σταδιακά ως τις 16:00 με τν ίδιο καιρό...ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΝΑΝ με τέτοιες ΑΚΡΙΒΩΣ συνθήκες ως τις 22/4 επί ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ βάσεως.....τώρα κοιτούσα τις σημειώσεις μου... ;)

Περισυ τα πρωτα απριλιάτικα τα βρείκα πιασμένα στα καλώδια το ξημέρωμα έπειτα από νυχτερινή βροχή,φεύγοντας για δουλειά...ημερομηνία Μ.Ο. ήταν περί τις 17 με 20/4.....:)

Βγαινεις στην αυλη σου, κοιταζεις νοτιοδυτικα και καμια 20αρια χιλιομετρα παρακάτω ειμαι ή μαλλον ημουν...

ΥΓ:κατακολο Κωστα
20χλμ μέσω Μυρτιάς μπορεί...αν πάω γύρω γύρω μέσα από Πύργο είναι καμιά 10χλμ παραπάνω....με έχει φάει το Κατάκολο φίλε...άσε..:p

Status
Not open for further replies.
Back