Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αυτή βγαίνει ακόμα; Απο όσο γνωρίζω πρέπει να έχει σταματήσει η παραγωγή αρκετά χρόνια ή μήπως έχει σταματήσει η εισαγωγή;;;
Μιχάλη, μου έχουν πει πως παράγεται ακόμη,αλλά δν εισάγεται.

Μετά απο αίτημα φίλων στο θέμα της μπεκάτσας, βάζω τη συνταγή του αποκεντρωτικού που ρίχνω με 3αρι τσόκ:

70mm αφρεζάριστο κομμένο στα 67μμ
1,60 Sipe / CX2000
Obturator
17mm κετσέ λιπασμένο (κερί η λίπος)
χαρτάκι κλεισίματος λευκό
32γρ σκάγια Ν10
Τάπα κόκκινη ανάποδη τύπου στόκα
κλείσιμο στα 61.6μμ

Καλησπέρα παίδες! Θα ήθελα τη γνώμη σας στον εξής προβληματισμό μου......Προσπαθώ αυτό τον καιρό να φτιάξω ένα καλό εξαρι σε 33 έως 35 γραμμάρια! Στον πίνακα μου άρεσαν τα εξής 1 sipe 2000 1,55x33 GT21 no 6 κλείσιμο 56,50
2 sipe 686 1,60x34 Aguila22 Νο 6 κλείσιμο 57,00 και
3 tecna 616 1,85X35 SG 22 No6 κλείσιμο 57,80mm ! Το τελευταίο είχε και την καλύτερη συγκέντρωση και κατανομή .......Ταχύτητες 400,420 και 410 m/sec αντίστοιχα! Και τώρα το μεγάλο ερώτημα: Τι διαλέγουμε sipe n tecna?????? Ο προβληματισμός μου έχει να κάνει με αυτά που ακούω για τις μεγάλες διαφορές από λοτ σε λοτ για την τέκνα......και βέβαια ότι αυτή θα γεμίστει στο χαμηλότερο όριο της ενώ η σιπε στο υψηλότερο! Τη βοήθεια σας!!!!! Σημειώνω ότι η τέκνα που χρησιμοποιείσα ήταν μικροποσότητα που είχα παλιό λοτ!

Last edited:
Καλησπέρα παίδες! Θα ήθελα τη γνώμη σας στον εξής προβληματισμό μου......Προσπαθώ αυτό τον καιρό να φτιάξω ένα καλό εξαρι σε 33 έως 35 γραμμάρια! Στον πίνακα μου άρεσαν τα εξής 1 sipe 2000 1,55x33 GT21 no 6 κλείσιμο 56,50
3 tecna 616 1,85X35 SG 22 No6 κλείσιμο 57,80mm ! Το τελευταίο είχε και την καλύτερη συγκέντρωση και κατανομή .......Ταχύτητες 400,420 και 410 m/sec αντίστοιχα! Και τώρα το μεγάλο ερώτημα: Τι διαλέγουμε sipe n tecna?????? Ο προβληματισμός μου έχει να κάνει με αυτά που ακούω για τις μεγάλες διαφορές από λοτ σε λοτ για την τέκνα......και βέβαια ότι αυτή θα γεμίστει στο χαμηλότερο όριο της ενώ η είπε στο υψηλότερο! Τη βοήθεια σας!!!!!

Bαγγελη γιατι δεν βαζεις ΑΛΕΥΡΙ ( βρωμαλευρο ) στα σεταπ ???
SIPE -CX-2000- 1,60X33+1,2 αλευρι drago20+1cal20 -N6- 8* 68,4 - 56,5 = Θανατος...δοκιμασμενο και με Ν5
Εχουν πεσει πολλοι καρλαφτες με αυτο το σεταπ!!!!

ΥΓ. Μην ακους ......για τα ΛΟΤ τιποτα... ειδικοτερα στην SIPE....Λεω για Sipe....γιατι την ΤΕΚΝΑ φετος
την επιασα στα χερια μου...σε λιγο ...να δω τα κιταπια μου....θα σου γραψω και για ΤΕΚΝΑ.

3 tecna 616 1,85X35 SG 22 No6 κλείσιμο 57,80mm ! Το τελευταίο είχε και την καλύτερη συγκέντρωση και κατανομή .......Ταχύτητες 400,420 και 410 m/sec αντίστοιχα! Και τώρα το μεγάλο ερώτημα: Τι διαλέγουμε sipe n tecna?????? Ο προβληματισμός μου έχει να κάνει με αυτά που ακούω για τις μεγάλες διαφορές από λοτ σε λοτ για την τέκνα......και βέβαια ότι αυτή θα γεμίστει στο χαμηλότερο όριο της ενώ η σιπε στο υψηλότερο! Τη βοήθεια σας!!!!! Σημειώνω ότι η τέκνα που χρησιμοποιείσα ήταν μικροποσότητα που είχα παλιό λοτ!

Βαγγελα τα 33 και 35 γραμμαρια για την ΤΕΚΝΑ ειναι λιγα ( κατα την γνωμη μου ) ξεκινα απο 36 γραμ.
που αρχιζει και βρισκει τον εαυτο της.

CHED.-T5 - CX2000 - 1,90X36+1,5 αλευρι- drago17 -N6- ( N5 ) - 8* -68,4 - 56,5

ΥΓ. Δοκιμασε το εαν θελεις.....εχω και σε ρελιαστο με τζαμακι ....πολυ καλο εαν θελεις.

Επειδή το θες για πέρδικα την σιπε στα 34 με το 686.

Βαγγελα τα 33 και 35 γραμμαρια για την ΤΕΚΝΑ ειναι λιγα ( κατα την γνωμη μου ) ξεκινα απο 36 γραμ.
που αρχιζει και βρισκει τον εαυτο της.

ΥΓ. Δοκιμασε το εαν θελεις.....εχω και σε ρελιαστο με τζαμακι ....πολυ καλο εαν θελεις.
Ευχαριστώ Νίκο αλλά δεν θέλει να ξεπεράσω τα 34-35 γραμμάρια!

Ευχαριστώ Νίκο αλλά δεν θέλει να ξεπεράσω τα 34-35 γραμμάρια!

Τοτε την Τεκνα γιατι της πηρες βρε Βαγγελα ??
Η Τεκνα ξεκιναει απο τα 35 και παει μεχρι 52 γραμμαρια στις μαγκνουμ γομωσεις...στα 35 που την
δοκιμασα δεν μου αρεσε...ή δεν την ''βρηκα''.... δεν ξερω....οπως νομιζεις φιλε!!!

Τοτε την Τεκνα γιατι της πηρες βρε Βαγγελα ??
Η Τεκνα ξεκιναει απο τα 35 και παει μεχρι 52 γραμμαρια στις μαγκνουμ γομωσεις...στα 35 που την
δοκιμασα δεν μου αρεσε...ή δεν την ''βρηκα''.... δεν ξερω....οπως νομιζεις φιλε!!!
Νίκο δεν πήρα τέκνα!!! Είχα από φίλο μια μικροποσότητα παλιό λοτ! Το έγραψα πιο πάνω ......απλά δοκίμασα με αυτήν τη λίγη μόνο σε πίνακα και χρονογράφο!

Στην συνταγή με την τέκνα άλλαξε σε 688 , πατησε στα 57 κ βάλε κ ενα γρ μπαφερ κ βουρ για περδικα Βαγγελη

Φίλε Νίκο εξήγα και στους αρχάριους τα ιερογλυφικά που γράφεις.

Τα καταλαβαίνω όλα αλλά το 68,4 τι είναι ;
Το αρχικό ύψος του κάλυκα CHEDDITE Τ5 ή τον κόβεις εκεί ; Μου κάνει εντύπωση το ,4.
Επίσης το 56.5 mm υποθέτω το ρυθμίζεις από την μηχανή ;

Έχω μείνει στα χειροκίνητα εγώ :)

Φίλε Νίκο εξήγα και στους αρχάριους τα ιερογλυφικά που γράφεις.

Τα καταλαβαίνω όλα αλλά το 68,4 τι είναι ;
Το αρχικό ύψος του κάλυκα CHEDDITE Τ5 ή τον κόβεις εκεί ; Μου κάνει εντύπωση το ,4.
Επίσης το 56.5 mm υποθέτω το ρυθμίζεις από την μηχανή ;

Έχω μείνει στα χειροκίνητα εγώ :)

Nαι Βασιλη . ΟΙ καλυκες δεν εχουν ολοι το ιδιο υψος.....τους κοβω ολους 68,4 και αναλογα το σεταπ
και τον κενο απατητο χωρο που εχω ( απο το πανω μερος των σκαγιων , μεχρι τα χειλη του καλυκα )
κανονιζω και το υψος ρελιασματος. ΕΑΝ εχω απο 12,6 εως και 13,5-14 χιλιοστα , ρελιαζω στα 56,5.
Απο 11 εως 12,5 χιλιοστα...και αναλογα την πυριτιδα ρελιαζω 57 - 57,3 - 57,5 .
Αναλογα το σεταπ και τον κενο χωρο που εχω...ρυθμιζω και την μηχανη φιλε μου!!!

ΥΓ. Εχω φιλο ...πολυ καλο φιλο....που με μια ρελιαστρα χειρος....μου κρεμασε το σαγονι....θα το θυμαμαι
και θα το λεω....μεχρι να πεθανω.!!!!
Μην υποτιμας τα χειροκινητα εργαλεια φιλε!!! ;) :)

Nαι Βασιλη . ΟΙ καλυκες δεν εχουν ολοι το ιδιο υψος.....τους κοβω ολους 68,4 και αναλογα το σεταπ
και τον κενο απατητο χωρο που εχω ( απο το πανω μερος των σκαγιων , μεχρι τα χειλη του καλυκα )
κανονιζω και το υψος ρελιασματος. ΕΑΝ εχω απο 12,6 εως και 13,5-14 χιλιοστα , ρελιαζω στα 56,5.
Απο 11 εως 12,5 χιλιοστα...και αναλογα την πυριτιδα ρελιαζω 57 - 57,3 - 57,5 .
Αναλογα το σεταπ και τον κενο χωρο που εχω...ρυθμιζω και την μηχανη φιλε μου!!!

ΥΓ. Εχω φιλο ...πολυ καλο φιλο....που με μια ρελιαστρα χειρος....μου κρεμασε το σαγονι....θα το θυμαμαι
και θα το λεω....μεχρι να πεθανω.!!!!
Μην υποτιμας τα χειροκινητα εργαλεια φιλε!!! ;) :)
Μόλις με το καλό πάω στον πατέρα μου θα τραβήξω φωτό τα "εργαλεία".
Η ρελιάστρα και το δραμάκι ήταν του παππού μου να φανταστείς.
Ο πατέρας μου το δραμάκι το εξέλιξε στην ζυγαριά που σου έδειξα σε προηγούμενο πόστ.
Ελπίζω μόνο να μην τα έχει πετάξει όλα η μάνα μου ... :)

Σε 5 χρόνια θα κάνω το μεγάλο άλμα και εγώ.
Με πόρωσες ... :) :) ;)

Θα πω την γνωμη μου...χωρις ιχνος αντιπαραθεσης....το πλαστικο μπαφερ θελει μεγαλη προσοχη....
αν δεν προσεξει ο ιδιογομωτης....το πλαστικο μπαφερ καθεται στον πατο του ποτηριου και σου
αλλαζει την ογκομετρια.....με οτι αυτο συνεπαγεται.

Θα πω την γνωμη μου...χωρις ιχνος αντιπαραθεσης....το πλαστικο μπαφερ θελει μεγαλη προσοχη....
αν δεν προσεξει ο ιδιογομωτης....το πλαστικο μπαφερ καθεται στον πατο του ποτηριου και σου
αλλαζει την ογκομετρια.....με οτι αυτο συνεπαγεται.
Ενω η φαρινα απ ειναι καλυτερη?

Status
Not open for further replies.
Back