Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Με αφορμή την σημερινή επιτυχία του Χρήστου που είδε 3 τρυγόνια και πήρε ένα στις 10 Οκτωβρίου, θα ήθελα να ρωτήσω τους συναδέλφους ποια είναι η "αργότερη"ημερομηνία που έχουν παρατηρήσει τρυγόνι.
Τα ποιο αργοπορημένα τα είχα συναντήσει στις 3/10 περίπου το 1984 και για πολλά χρόνια πίστευα ότι είχα δει τα ποιο αργοπορημένα, αλλά το 2010 (αν δεν κάνω λάθος 1-2 χρόνια) στις 19/10 κυνηγώντας ορτύκια είδα κανονικότατο πέρασμα! με 3-4 κοπαδάκια των 5-25 πουλιών! Από τότε έχω αυτή την απορία και με την ευκαιρεία υπαρξης του forum ρωτάω και εσάς.
πανε πανω απο δεκα χρονια που εκαναν κατι "μικρα φετειναρια" την εμφανιση τους στις 6/10..
και απο παλιους εχω ακουσει περιπτωσεις που μαζι με τις πρωιμες τσιχλες περναγαν κ τρυγονια...

Κ εγω το ιδιο. Με το που περασεις τα "σκουπιδια" καπου εκει καθομαι. Σταματα να πουμε μια καλημερα, ενα σεατ λεον λευκο εχω.
Συνήθως πάω από την άλλη πλευρά και γυρίζω από εκει, το Σαββατοκύριακο αν κάνει καιρό θα περασω

Μπάαα, δεύτεροτριτο καρτέρι είναι. Τέτοια προτιμώ στα μπασιματα.Πέρα που τα σκουπίδια έχουν καλυφθεί εδώ κ 15 χρόνια ...
Σπύρο έχω κυνηγήσει, παλιά, πολλές χρονιές σε εκείνα τα μέρη στον Κούκο τρυγόνια στα μπασίματα. Παλιές καλές εποχές, να βλέπεις τα μπουλούκια το ένα πίσω από το άλλο να εμφανίζονται από τη θάλασσα ! Εικόνες ανεξίτηλες!

Σπύρο έχω κυνηγήσει, παλιά, πολλές χρονιές σε εκείνα τα μέρη στον Κούκο τρυγόνια στα μπασίματα. Παλιές καλές εποχές, να βλέπεις τα μπουλούκια το ένα πίσω από το άλλο να εμφανίζονται από τη θάλασσα ! Εικόνες ανεξίτηλες!
[/Q
Μέσα '90 πηγαίναμε 11 το βράδυ για να πιάσουμε καρτέρι! Πλέον πηγαίνω 7μιση το πρωί κ είμαι μόνος μου. Για τρυγόνια πολύ λίγοι καρτερευουν ακόμη στον κούκο

Ειναι και η εναρξη το φαγοπότι που προηγήθηκε .sarcastic.
Bαλε μεσα κ τα nsi tortora...θα τους εβγαλε τα ματακια η nsi..ηταν που ηταν δυνατουτσικα φυσιγγια...yelling.

Αν υπαρχει ενα θηραμα ικανο να "ξεφτιλησει" εναν κυνηγο ειναι σιγουρα το τρυγονι....
ποσο μαλλον την πρωτη μερα τις εναρξης κ ειδικοτερα για τον απροπονητο....
Με ως επι το πλειστον σπαστο κ γρηγορο πεταγμα που απαιτει χειρουργικη ακριβεια σε καθε βολη αν.... θελουμε να εχουμε επαναλαμβανομενες επιτυχιες.....η τσιχλα για εμενα ανηκει σε αλλη κατηγορια αν κ αυτη ειναι εξισου δυσκολη κ μικροτερη σαν στοχος..

Last edited:
Ειναι και η εναρξη το φαγοπότι που προηγήθηκε .sarcastic.
Είχα την τύχη να ζήσω δύο φορές την έναρξη με τον Γιάννη και το φαγοπότι που προηγήθηκε...
IMG_4377 (2).JPGIMG_6074.JPGIMG_4380.JPG

... την παραμονή της μεγάλης μέρας, μετά από την κατόπτευση.
IMG_4367.JPGIMG_4372 (3) - Αντιγραφή.JPG

Αν έπρεπε να διαλέξω ένα από τα δύο, δεν ξέρω ποιό θα διάλεγα! :p

Όσο για το κλαμπάνι, αν έχετε προσέξει στις ταινίες του ο Γιάννης δεν βάζει ποτέ μόνο τις επιτυχημένες τουφεκιές, αλλά και πολλές άστοχες. Έχοντας ζήσει αρκετές λήψεις, ξέρω ότι έχει τόσο υλικό που θα μπορούσε πολύ εύκολα να γεμίσει όχι ένα, αλλά πολλά DVD αποκλειστικά με επιτυχίες.
Ομολογώ ότι όταν είδα αυτές που ήμουν κι εγώ, ο εγωϊσμός μου έλεγε, μα γιατί;...
Μετά αντιλήφθηκα ότι έτσι είναι πιό ρεαλιστικό, πιό όμορφο!
Γιατί, ευτυχώς, αυτοί που καρπώνονται 24 και 25 τσίχλες στο κουτί (για όσους θυμώνται παλιότερες αναρτήσεις) υπάρχουν μόνο στα όνειρά τους...

Είχα την τύχη να ζήσω δύο φορές την έναρξη με τον Γιάννη και το φαγοπότι που προηγήθηκε...
View attachment 18743View attachment 18744View attachment 18745

... την παραμονή της μεγάλης μέρας, μετά από την κατόπτευση.
View attachment 18750View attachment 18751

Αν έπρεπε να διαλέξω ένα από τα δύο, δεν ξέρω ποιό θα διάλεγα! :p

Όσο για το κλαμπάνι, αν έχετε προσέξει στις ταινίες του ο Γιάννης δεν βάζει ποτέ μόνο τις επιτυχημένες τουφεκιές, αλλά και πολλές άστοχες. Έχοντας ζήσει αρκετές λήψεις, ξέρω ότι έχει τόσο υλικό που θα μπορούσε πολύ εύκολα να γεμίσει όχι ένα, αλλά πολλά DVD αποκλειστικά με επιτυχίες.
Ομολογώ ότι όταν είδα αυτές που ήμουν κι εγώ, ο εγωϊσμός μου έλεγε, μα γιατί;...
Μετά αντιλήφθηκα ότι έτσι είναι πιό ρεαλιστικό, πιό όμορφο!
Γιατί, ευτυχώς, αυτοί που καρπώνονται 24 και 25 τσίχλες στο κουτί (για όσους θυμώνται παλιότερες αναρτήσεις) υπάρχουν μόνο στα όνειρά τους...
Το ταξιδι μετραει και οχι ο προορισμός φυσικά, τι μενει απο ολα αυτα στην τελική οι αναμνήσεις και οχι η καρπωση.

Γιατί, ευτυχώς, αυτοί που καρπώνονται 24 και 25 τσίχλες στο κουτί (για όσους θυμώνται παλιότερες αναρτήσεις) υπάρχουν μόνο στα όνειρά τους
Ασε Παντελη τετοιοι τυποι με κολλήματα ,σε φυσίγγια ,όπλα ,σκυλια και προσωπικες ικανοτητες απλα τα προσπερνας . Δεν υπαρχουν κυπελα και πρωταθληματα στο κυνηγι αρκει καθενας μας να το ευχαριστιέται με τον τρόπο τού.

Σημερα ειδα τα πρωτα 3 τρυγωνια προτοφανες για τετοια εποχη ακομα δεν το πηστευω....και εναν τρυγωνοσουρτι/κατσουλοπιπι απως τα λεμε εδω ...η φυση τρελαθηκε
Και εγώ σε βόλτα στα καλοκαιρινά μου καρτέρια είδα ένα πουλί που καθόταν σε ένα ξερό κυπαρρίσι και σκέφτηκα πως θα ήταν δεκαοχτούρα... Με έβαλες σε σκέψεις τώρα... Θα πάω αύριο πάλι να το δω ξανά, δεν αποκλείεται να μας ήρθαν από τώρα....

Status
Not open for further replies.
Back