Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Με οδηγό την γνώση του τόπου και ψάξιμο στα ''πονηρά'' λιόσπορα έκανα ένα ωραίο απογευματινό!!!

Μπράβο ρε Γιώργαρε. .love. .well done..well done.
Ακομα καποιο περασμα δεν εχει κανει εδω κ ουτε το βλεπω..πολυ ελαχιστα πουλια εχουν δει οι κυνηγοι τα πρωινα στα καρτερια που εγω δεν παω λογο δουλειας...
το απογευμα ειχα την φαεινη ιδεα να παω με το 36αρι κ λιγα lambro 12γρ ν8 για χαβαλε κ γιατι κραταγα κ πολυ μικρο καλαθι..
Εκανα μια κοντινη γυρα κ δεν ειδα κατι αλλο εκτος απο κισσες κ 5-6 συκολογους..
Πηγα σε κατι πλατανια κ κοιταξα πανω δεν εφυγε τιποτα..βρηκα μια πετρα κ εκατσα μπας κ φανει τιποτα...Σε ενα ξεραδι παραδιπλα εκατσε μια γνωριμη σιλουετα..ανεβασα σιγα σιγα κ με ηρεμες κινησεις το "μικρο" κοιταζωντας ταυτοχρονα με την ακρη του ματιου μου τον στοχο,επωμισα κ πατησα την σκανδαλη........
Ετρεξα βιαστικα να την πιασω στα χερια λες κ θα μου εφευγε ενω ημουν σιγουρος πως κατι τετοιο δεν προκειται να συνεβενε...σαν κ ηταν η πρωτη φορα οπως πριν απο 22 χρονια..ιδια λαχταρα..ομορφο φετειναρι...ειχα να χτυπησω απο το '16 γιατι μετεπειτα λογο σπαστου ωραριου στην δουλεια δεν τα καταφερνα να παω....
Δεν το κρυβω πως καποτε κ οι βολες σε καθιστα θηραματα με μικρα διαμετρηματα εχουν λιγη ομορφια....

View attachment 15783
Μπράβο ρε Τάσο.
Μαγία να ρίχνεις θήραμα σε τόσο μικρό διαμέτρημα...Μπράβο σου!! .shake hands..shake hands.

Μαγία να ρίχνεις θήραμα σε τόσο μικρό διαμέτρημα...Μπράβο σου!! .shake hands..shake hands.
Σιγα το πραγμα..Σε αυτη την περιπτωση δεν ειναι κ κατι σπουδαιο ρε Κωστα.....Η απολυτη μαγεια ειναι να χτυπας στο φτερο με αυτο το διαμετρημα......

To 36άρι με φυσίγγι 19 γρ mini magnum κτυπά ακαριαία λαγό στα 40μ
Δεν ξερω αν οντως εχει αυτη την δυνατοτητα για 40 πραγματικα μετρα..Λαγος ομως σε κοντινη αποσταση σιγουρα δεν γλιτωνει...εχει βαρεσει παλια γνωστος μου σε κυνηγι ορτυκιου με ψιλα σκαγια(αυτο το αναφερω για την ισχυ του..)
Αν αυτο το οπλο πεσει σε καταλληλα χερια τοτε φανερωνει καποιες δυνατοτητες που ενδεχομενως πολλοι δεν θα περιμεναν...
κ το εγω ξαναπει πως σε αυτο το διαμετρημα το φυσιγγι magnum κανει την διαφορα.....topic.

Αύριο εδώ στην Αττικη δίνει 6αρια και 7αρια.Καλύτερα όποιος πάει να έπιανε μεγάλες ρεματιές και θαθελα Ο αέρας να ανεβάσει γκάζια λίγο πριν τις πρωινές ώρες και να τα δεις τα κ@λ@πουλα να γυρίζουν πισω στην στεριά σαν ποντικια

Ακομα καποιο περασμα δεν εχει κανει εδω κ ουτε το βλεπω..πολυ ελαχιστα πουλια εχουν δει οι κυνηγοι τα πρωινα στα καρτερια που εγω δεν παω λογο δουλειας...
το απογευμα ειχα την φαεινη ιδεα να παω με το 36αρι κ λιγα lambro 12γρ ν8 για χαβαλε κ γιατι κραταγα κ πολυ μικρο καλαθι..
Εκανα μια κοντινη γυρα κ δεν ειδα κατι αλλο εκτος απο κισσες κ 5-6 συκολογους..
Πηγα σε κατι πλατανια κ κοιταξα πανω δεν εφυγε τιποτα..βρηκα μια πετρα κ εκατσα μπας κ φανει τιποτα...Σε ενα ξεραδι παραδιπλα εκατσε μια γνωριμη σιλουετα..ανεβασα σιγα σιγα κ με ηρεμες κινησεις το "μικρο" κοιταζωντας ταυτοχρονα με την ακρη του ματιου μου τον στοχο,επωμισα κ πατησα την σκανδαλη........
Ετρεξα βιαστικα να την πιασω στα χερια λες κ θα μου εφευγε ενω ημουν σιγουρος πως κατι τετοιο δεν προκειται να συνεβενε...σαν κ ηταν η πρωτη φορα οπως πριν απο 22 χρονια..ιδια λαχταρα..ομορφο φετειναρι...ειχα να χτυπησω απο το '16 γιατι μετεπειτα λογο σπαστου ωραριου στην δουλεια δεν τα καταφερνα να παω....
Δεν το κρυβω πως καποτε κ οι βολες σε καθιστα θηραματα με μικρα διαμετρηματα εχουν λιγη ομορφια....

View attachment 15783
κωλακι!μια φορα βγηκες και επεσε πανω σου το τρυγονι .sarcastic.

κωλακι!μια φορα βγηκες και επεσε πανω σου το τρυγονι .sarcastic.
Έλα ντε. .sarcastic.
Εγώ έχω κάψει 23 ρεζερβουάρ βενζίνη με το παπάκι, κ ένα τρυγόνι έχω τουφεκίσει......κι εκείνο....πήγε να μου κάνει μύνηση στν Κ.Σ Αμαλιάδας για απόπειρα δολοφονίας. .sarcastic..sarcastic.

Φίλε άμα θες να πας αύριο αλλά σήμερα δεν φάνηκε τίποτα εκεί.

Ούτε καν στον ορίζοντα.

0
μου φαίνεται πως θα πάω για απογευματινό ύπνο και μετά φραπέ στο μπαλκόνι
να κάνω σχέδια για την επόμενη τετάρτη!!!

μου φαίνεται πως θα πάω για απογευματινό ύπνο και μετά φραπέ στο μπαλκόνι
να κάνω σχέδια για την επόμενη τετάρτη!!!
Μάλλον πως θα κάνεις σωστά.
Τσάμπα θα πάς αν πας.

Κράτα την όρεξη και τη βενζίνη σου για τις 16 του μήνα.

Καλημέρα δεν περίμενα κάτι καλύτερο σήμερα λόγω του αέρα, αν και πότε δεν ξέρεις όμως πήγα Χάρακα, δεν είχε τίποτα την ώρα που έφευγα ακούστηκαν 2 τουφεκιές και πέρασε ενα σήκωσα το όπλο δεν πάτησα καν όμως ήταν πολύ μακριά. Μια καρακαξα λιγότερη και σήμερα.

Καλημέρα. Μετά το χθεσινό μπασιμο με πουλιά βαριά κ σήμερα το σκηνικό το ίδιο με τα ίδια πουλιά να μείνανε χωρίς πολλές κινήσεις και πολύ τοπικά ως προς το σημείο που έχουν μείνει. Το ότι δεν εξαφανίστικαν το βράδυ, ενώ είχε καλές συνθήκες είναι θετικό, περιμένουμε μια κορύφωση τα δύο επόμενα 48ωρα κ ελπίζουμε να γίνει μέρα... Τα περιμένουμε

Καλημερα απο κυκλαδες, συνεχεια περασματων στις 7/9 ειδα δυο πουλια δεν ειχε, 8/9 ειδα 4 δεν ειχε ολα μεγαλα πουλια. Σημερα ομως αλλο ενα καλο περασμα με θυελοδης ανεμους που τα πηγαινε οπου ηθελε με απιστευτες ταχυτητες παλι μεγαλα πουλια ειδα 21 στο συνολο απολογισμος απο 2-5 πουλια ανα κυνηγο στο ντουρα. Απο ορτυκια και τις τρεις μερες που περασαν παλι ενα εδω και ενα εκει τιποτα ακομα.

Καλημέρα, από Λεγρενά ελάχιστα πράγματα, ακούστηκαν κάποιες τουφεκιές αλλά φαινόταν ότι ήταν η ακολουθία των τουφεκιών που τρώει ένα πουλί όταν περνάει από όλα τα καρτέρια που είναι το ένα δίπλα στο άλλο...
Είδα τέσσερα, όλα εκτός βεληνεκούς
Οι περισσότεροι φύγαμε ατουφέκιστοι, κάποιοι τυχεροί έκαναν από ένα τρυγονάκι...

Καλημέρα απο Κεφαλονιά)
Από της 23-08 που πηγενω σήμερα εμφανίστηκαν λίγα τρυγονακια για αρχή,
2 τα χαράματα που δεν τα πρόλαβα γιατί τα πέρασα για 18αρες που κυκλοφορούν εδώ, και τα κατάλαβα όταν ήταν μακριά!!
( Και λέω Καλή αρχή έκαναν) μετο που ξημέρωσε ένα ήρθε να μου βγάλει το ματι και του έριξα 2τουφεκιες καιαιαιαι παειει (κακιά αρχή έκανα λέω).sarcastic..sarcastic.
Μετά βέβαια το ματωσα το τρυγονακι ( για φέτος) από τά 3 φετηναρια που με πλάκωσαν με 1 τουφέκια και μου ανέβηκε η ψυχολογία, βέβαια δεν μπόρεσα να ρίξω αλλη!!
Και είδα και καμιά δεκαριά ακόμα μέχρι της 9:00 που έμεινα και τουφεκιές άκουγα σε περιοχή που περνάν πάλη!!
Αύριο έχει ο Θεός και βλέπουμε!!

Σήμερα πήγα μαζί με τον μικρό και τον ξάδελφο .
Είδαμε 2-3 μέχρι τις 8.00 .
Καθόλου ντουφεκιά .
Μπαίνουμε στ'αμάξι και τους πάω στην περιοχή που έχω ξαναναφερθεί (απαγορευμένη)
Νομίζαμε πώς είμασταν σ'άλλη χώρα . 2-2,3-3 ,κοπαδάκια που έμπαινανεκείνη την ώρα ,άλλα ντοπιάρικα
που άφηναν το λιοχώρι καί πήγαιναν για νερο .Πανικός ....
Είπα στον μικρό ότι παλιά έτσι κινούνταν τα τρυγόνια στις επιτρεπόμενες περιοχές .

Σήμερα πήγα μαζί με τον μικρό και τον ξάδελφο .
Είδαμε 2-3 μέχρι τις 8.00 .
Καθόλου ντουφεκιά .
Μπαίνουμε στ'αμάξι και τους πάω στην περιοχή που έχω ξαναναφερθεί (απαγορευμένη)
Νομίζαμε πώς είμασταν σ'άλλη χώρα . 2-2,3-3 ,κοπαδάκια που έμπαινανεκείνη την ώρα ,άλλα ντοπιάρικα
που άφηναν το λιοχώρι καί πήγαιναν για νερο .Πανικός ....
Είπα στον μικρό ότι παλιά έτσι κινούνταν τα τρυγόνια στις επιτρεπόμενες περιοχές .
Για τα ντοπιάρικα να το καταλάβω βρε Λάμπη, τα φρέσκα πως ξέρουν και μπαίνουν μόνο από εκεί;

Status
Not open for further replies.
Back